Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavşan Adası 'nda Yaşanan Dram.

AnGeNehM
17.04.2008, 02:32
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhaba.
Aktif olduğum bir forumda böyle bir konu açılmış,bu konu çok önemli ve hassas bir konu olmakla beraber açıldığı yerde hiçbir ilgi görmemiş ve hatta bu hassasiyeti isteyen kişiye tepki vermeye kadar gitmiş.
Ben bizim İstanbulda oturan insanlarımızın sayısından haberdarım ve sizlerden bu konuda ilgi bekliyorum.Benim imkanım olmadığı için bu kişiye yardımcı olamıyorum belki ama biliyorum ki bizim insanlarımız böyle konularda çok duyarlıdırlar.
Belki değerli vakitlerinizden biraz olsun ayırıp buraya bir ziyarette bulunabilirsiniz.Merhaba ;

Daha önceden mutlaka gazetelerde okumuş ya da haberlerde dinlemişsinizdir.
Tavşan adasındaki tavşanların hali gercekten de içler acısı.. Yasadıkları adada ot bile yok, güneşten ya da soguktan korunacak hiç bir şey yok etrafta.
Adada içme suyu da yok, deniz suyunu da içemiyorlar haliyle. Yiyecek bir şey de bulamıyorlar. Topragı kazdıklarında denız suyuyla karsılasıyorlar.
Topraga bıle sıgınamıyorlar.... çorak bir toprak parçası altlarındaki. Kar yağmadan once adada 600 tavşan oldugu soylenmıştı. 1000 tanelermıs daha onceden.
Kar yagdıktan sonra o hayvancıklardan kaç tane kaldı dersınız ?? Suçları ne ki bu hayvanların resmen bir işkence adasına hapsedilmişler ?
Haberler yayınladıktan sonra sadece 7 kişi gitmiş adaya, düşünebiliyor musunuz yalnızca 7 kişi ?
Hangimiz dayanabılırız bu şartlara da o hayvanlardan dayanmalarını beklıyoruz ? Bır sıhırlı değneğin tum şartları değiştirip onları o adadan kurtarmasını mı beklıyoruz ?
Böyle bir şey hiç olmayacak... Tuzlu sudan, aşırı güneşten ya da buz gibi soğuktan yaralar açılmış bedenlerı bu şartlara daha ne kadar dayanabılır ?
Daha ne kadar aç susuz kalabılırler ? Hepsi el kadar zaten... küme küme birbirlerine sıgınmışlar soguklardan korunmak için... Çoğu da ölü...

Bir günümüzü, sadece bir kaç saatımızı onlara ayıralım. Kafesler alalım, karton kutular alalım. Oradakı tavsanları toplayalım ve uygun bır yere bırakalım ama işte butun sorun bu ; orası neresi ?
o hayvancıklar ıcın uygun yer neresi ?
Pendık'te meydana gelen olayı gazetelerde okudunuz mu bılmıyorum ama o cevredeki kopekler toplanmış ve bır ormana bırakılmış.... ve malum son...
insanlar hepsını sılahla öldürmüş. ki bahsettıgım hayvan köpek.
ben de zamanında uzun bır sure tavsan besledım. o hayvanlar o kadar savunmasız ki, agzı var dili yok o hayvanların. dusunsenıze korkudan ölebilen bı hayvan. hadı bırlık olalım, bı gun belırleyelım. hep beraber gıdelım. ama sonra ne olacak işte ??
hadı uygun yerler arayalım onları bırakmak ıcın.

özlem
ozlem.dalgic@avea.com.tr

Tavşan adasıyla ılgılı cıkan haberlden bırı ; http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=338226