Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah katında değeri en yüksek kimse

Asigi Ali
17.04.2008, 16:48
Emiru'l-Müminin Hz. Ali el- Murtaza (a.s) şöyle buyurdu: Ey insanlar, Allah katında kadri, değeri en yüksek olan, Allah'ın emrine en çok uyan, O’na en çok itaat eden ve Resulullah salla'llâhu aleyhi ve alih'in sünnetine en çok tabi olan, Allah'ın kitabını ihya etmek için en çok çaba gösteren kimsedir. Allah'a, Resul’üne itaat etmek, kitabına ve Peygamber'in sünnetine uymak dışında, hiçbir kimsenin bizim yanımızda bir üstünlüğü yoktur. İşte bu, gözümüzün önünde olan Allah'ın kitabı ve aramızda bulunan Peygamber'in siretidir; cahil, muhalif ve Allah'tan yüz çevirenlerden başka hiçbir kimse bunlardan habersiz ve bunları bilmemiş değildir. Allah-u Azze ve Celle (halkın eşit olması, ayrıcalıkların iptali hakkında) şöyle buyurmaktadır: "Ey insanlar, şüphe yok ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve sizi aşiretler, kabileler haline getirdik tanışasınız diye; şüphe yok ki Allah katında sevabı en çok ve derecesi en yüce olanınız, en fazla çekineninizdir." Hucurat/14.
Tuhefu’l Ukul

hayderiyem
18.04.2008, 01:56
Şüphesizki Allahın yarattığı bütün mahlukatın değeri vardır çünkü o eksik ve noksan hiç bir şeyi yaratmadı.
Ruhların yaratıldığı Bezm-i Elest'te "ben sizin Rabbiniz değilmiyim" diye bir çağrı gelince Bütün ruhlar Evet(Beli) demişlerdir.Ardından "Benim için kim canını verecek" diye bir çağrı geldiğinde bir el havaya tereddütsüz kalkmıştır, bu elin sahibi Şehidler serdarı,Cennetteki gençlerin efendisi olarak şereflendirilen Hazreti Hüseyin'den başkası değildir.
Kerbela denen o karanlık ve bela çölünde evlat ayal akraba 72 kişinin birer birer gözlerinin önünde şehid edilmesine şahid olan ve "istesem bu kainatı yıkıp yeniden kuracak kudretim var fakat Rabbime söz verdim bu İslamın kurtulması için bizlerin feda olması gerekiyor"diyen bu Serdar Hak katın da değeri en yüksek olan kimselerin başında gelir.
Alevi Bektaşi İnancının takipçilerinin bir adı da Hüseyni'dir.