Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir polis panele dinleyici olarak giderse!
Bir polis panele dinleyici olarak giderse!
Şerif Karataş
Tunceli’de anayasa paneline katılan polis, paneli ‘dikkatle dinlediği’, ‘alkışladığı’ için görevden alındı
Tunceli Emniyeti’nde görevli polis memuru E.E. izinli olduğu günde, Anayasa ile ilgili bir panele dinleyici olarak katıldığı için görevden alındı. Görevden alınma gerekçesinde “polis olduğunu belirtmeden sıradan bir vatandaş gibi panele katılma”, “dikkatli bir şekilde paneli izleme ve alkışlama”, “bu panellere sivil toplum örgütleri ile sol eğilimli kişilerin katıldığı” gibi ifadelerin yer almasıyla karar, tam bir skandala dönüştü. E.E, görevden alınmasına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.
İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan E.E, 11 Kasım 2007 tarihinde hafta sonu izninde Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda, Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) tarafından düzenlenen “Halk İçin Anayasayı Tartışıyoruz” konulu panele dinleyici olarak katılmıştı ve başına ne geldiyse bundan sonra geldi. E.E’ye, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Sendikaların veya üyesi bulunmadıkları derneklerin yapacakları bilimsel, kültürel ve teknik taşımayan açık veya kapalı yer toplantılarına görevli olmaksızın katılmak” gerekçesiyle “meslekten çıkarma” cezası verildi.
Canım Türkiyem aynı uygulama yakında tüm memurlar için yapılmaya çalışılırsa şaşırmayalım.
Benim memurum düşünmez,sorgulamaz,okumaz kesinlikle örgütlenmez....
Haberin Devamı için http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=29480
OkanÇAKIRKAYA 22.04.2008, 12:05 Paylaşım için teşekkürler. Ama yazının sonuna kendimizden de birşeyler katsak daha hoş ve şık olurdu diye düşünüyorum. Forum kurallarından biridir ve yalıştır "Kopyala/ Yapıştır". Sonuna sizin de bu konuya ilişkin bir kaç ifadenizi eklemenizi rica ederim.
İyi Forumlar...
işte ülkemin güzel(!) zihniyeti!!!!!!!!
Kara Davut 22.04.2008, 12:49 Ülkemde,insanların konuşması yasak,yürümesi yasak,üretmesi yasak,düşünmesi yasak,etkinliklere katılması yasak!İnsanca yaşaması bile yasak.Bazen Şirin Baba'ya hak vermiyor değilim.çekip gitsemmi acep buralardan.....!
iyi asmamıslar buda tahammulsuzlugu tel tıp olma cabasına en guel ornektır
güvenlik güçleri sadece vur, kır, öldür.. tıpkı bir yok edici gözünde gören bir zihniyet..tabi ki panellere ve sosyal etkinliklere katılmasına izin vermezler. çünkü etkinliklere katılan görevlilerin beyinlerinin çalışıp verilen emirlerin ne kadar haksız yere ne kadar boş işlerle uğraştıklarını görüp karşı çıkacaklarını , emirleri yerine getirmeyecek kadar zeka seviyelerinin gelişeceğinin farkında oldukları için böyle yasaklamalar getirmeleri normaldir...
ne yani polis olmuşsa sonuçta insan ve istediği yere gidip panellere katılabilir görüşlerini dile getirebilir
polis izin gününü kullanmış izin gününde istediği yere gidemezmi üstlerinden izin almasımı lazım çok saçma görevden alınması ve cezalandırılması :kzgn
Bir polis panele dinleyici olarak giderse!
Şerif Karataş
Tunceli’de anayasa paneline katılan polis, paneli ‘dikkatle dinlediği’, ‘alkışladığı’ için görevden alındı
Tunceli Emniyeti’nde görevli polis memuru E.E. izinli olduğu günde, Anayasa ile ilgili bir panele dinleyici olarak katıldığı için görevden alındı. Görevden alınma gerekçesinde “polis olduğunu belirtmeden sıradan bir vatandaş gibi panele katılma”, “dikkatli bir şekilde paneli izleme ve alkışlama”, “bu panellere sivil toplum örgütleri ile sol eğilimli kişilerin katıldığı” gibi ifadelerin yer almasıyla karar, tam bir skandala dönüştü. E.E, görevden alınmasına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.
İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan E.E, 11 Kasım 2007 tarihinde hafta sonu izninde Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda, Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) tarafından düzenlenen “Halk İçin Anayasayı Tartışıyoruz” konulu panele dinleyici olarak katılmıştı ve başına ne geldiyse bundan sonra geldi. E.E’ye, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Sendikaların veya üyesi bulunmadıkları derneklerin yapacakları bilimsel, kültürel ve teknik taşımayan açık veya kapalı yer toplantılarına görevli olmaksızın katılmak” gerekçesiyle “meslekten çıkarma” cezası verildi.
Haberin Devamı için http://www.evrensel.net/haber.php?haber_id=29480
Arkadaşlar. Almanyada -Polis konumunda olan bir Devlet memuru, siyasi içerikli toplantı ve mitinglere katılamaz. TC de serbestmi bilmiyorum!:confused1
Arkadaşlar. Almanyada -Polis konumunda olan bir Devlet memuru, siyasi içerikli toplantı ve mitinglere katılamaz. TC de serbestmi bilmiyorum!:confused1
özcan benim polis arkadaşlarım var mitinglere panellere katılıyorlar
özcan benim polis arkadaşlarım var mitinglere panellere katılıyorlar
O, zaman mitingler ile ilgili, amirlerine bilgi aktarmak için katılıyorlardır.
Disziplinarverfahren gegen Polizisten im Zusammenhang mit unerlaubte politische Warnstreik Affäre *ermitlung* olur bu ceza systemleri- Landes polizei,LKA,BKA,SEK,MEK ve öbürleri için geçerlidir, yalnız polis sendikaların müsaadesi ve (Deutschen Polizeigewerkschaft) himayesinde katılım olabilir..
:yamukgul: Derhal Alman polisi olan arkadaşların hakkında dava açılmasını talep ediyorum.:Dhttp://www.kewego.de/video/iLyROoaftazR.html Bu sendika müsaadeli mitinge, bizim mektepten arkadaşlarda gözlemci olarak katıldılar..
normalde siyasetle ilgilenmeleri yasaktır memurların ama bu adam siyaset yapmamış gitmiş izinli gününde paneli dinlemiş ve hoşuna giden yerdede beğenisini belli etmek için alkışlamış adam ne var bunda ama bunu değilde tam tersi yasak olan şeyi yapsaydı ama akp ye kaıt olmak kaydıyla tabi yani siyaset yapsaydı bak nasıl el üstünde tutuluyordu emmiyet müdürü hatta vali yaparlardı adamı :uhhm:
Evet evrensel gazetesinde ben de okudum bu yazıyı, faket sizin düşünceleriniz nerede ?
Forum Kuralları (http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=2)nı yeniden irdelemenizi rica ediyorum...
http://www.aleviforum.com/announcement.php?f=2
21. Copy & Paste yazılar genelde yasaktır (tasdiklenen üyeler ve yönetim üyeleri hariç), bu kopyala yapıştır mesaj türlerine kendi yorumunuzu da eklerseniz büyük olasılıkla -dikkat mecburiyeti yok- kabul edilir.
|
|