başbakan erdogan işçiler için ayaklar bası yonetemez dedı.... ne demek bu işçiler ayak takımımı kendılerı baş mı oluyor aysun kayacı cobanla benım oyum bır mı dedı dıe cıngar cıkaran bakanlar işçiye ayak takımı dıen basbanlarına ne dıyecekler yalaka medya acep ne yazacak inandına işçiyiz inadına taksimdeyiz
tc başbakanın bu sözleri onların ne kadar işçi düşmanı olduklarını ortaya çıkartıyor..zaten bu sermaye devletinin burjuva meclisinde bir tane işçinin lehine çıkarılan bir yasaya rastlamak mümkün değil.bunun nedeni ise onların zengin dostu olmasıdır...işçi milletvekili yokken,fabrikatör milletvekili var bu meclisde...artık insanlarımız uyansın..ülkemizde ve dünyada emekçi,mazlum insanlar,işçiler haklarını mücadele ile,savaş ile elde ettiler..yoksa hakim sınıflar bu hakları işçi dostu oldukları için vermediler!
eller şaltere,adımlar sokağa!1 Mayıs'da Alanlara!
rozerin62
22.04.2008, 21:27
O ayakların örümcek kafaları nasıl ezebileceğini tahmin bile edemez bence o zat.Önce böyle geriyorlar ortalığı sonrada 1 Mayıs olaylı geçiyormuş.Kendi ülkesinin emekçisine hata ve hatta oy aldığı halka böyle hitap etme cüreti gösteriyor.Maskesi bir kez daha düştü ama nedense görülmüyor gibi geliyor bana.
Polislere verilen meydan emekçilere işçilere neden verilmiyor.Yoksa ayak takımından utanıyormu vah vah yazık.Eee tabi alanı 100.000 lerin birlik ve dayanışma içerisinde doldurması ihtimali bile uykularını kaçırmaya yetiyordur.Güzellikle o gün kutlamalara izin verilse hiç bir olay çıkmayacağını aklı başında herkes bilir.Hiç bir işçi kendi bayramını coplanarak geçirmek istemiyor bu utanca bir son verilmeli.
Zemheri*
22.04.2008, 21:56
İşten yeni gelmiş ve yorgun bir işçi olarak şunları yazıyorum
Ayaklarım şişti bu günlerde sıcaklar bastırınca böyle olur daha Nisan'ın 22. günü bu gün.Bahar ortası bu kadar sıcaksa yazın nasıl çalışırız.Ama olsun alıştık biz ne kışlar gördük ne yazlar geçirdik eğerki bu ülkenin üretimine iş gücüne tek bir zerre hakkım geçmişse haram olsun aldırmazsınız gerçi başbakanım bir ayak takımının sözlerine siz sıcak yaz günlerinizde olağan üstü kongre kürsülerinde güneş gözlüğünüzle talk show yaparken ben demir işliyordum kaynak yapıyordum şimdi söyleyin bakalım AleviForum ailesi ayak kim baş kim...
sayın basbakan artı olarak 1mayısı tatıl yapamayız devlet butcesıne zarar dedı bu kadadevletı dusuunuyorda tuprası telekomu tekelı nıe satıp peşpeş cekıo artı dıyor kı hem zam ıstıyorlar hem tatıl hemişçiyiz hemde beyız dıyolar dıyor sen 1 mayısı tatıl yapmazsan sadece bayram yaparsan işçiler nasıl bayramını kutluyacak dedıklerı arasında kı benım koyun halkım hala cozemedı bunların demokrasısıde butunlestırcılıgıde sevgısıde sadece kendılerıne
deniz166
23.04.2008, 13:20
Başbakan Erdoğan ise, toplantısında, "Türkiye bir tatiller ülkesi" diyerek şunları söyledi:
"Bir günün maliyeti Türk ekonomisine yaklaşık 2 katrilyon liradır, fazlası var azı yok. Bir taraftan biz emeğin karşılığının daha fazla olmasını arayacağız, ama bir taraftan da gönül beylikte deyip hala tatil isteyeceğiz
Bu adam nasıl birisi anlamadım gerçekten böyle şey mi olur ?
Bu işçilerin bayramı hakları birgünden ne olur canları istediklerinde tatil veriyorlar nasıl olur anlamıyorum...
Özgür insan24
23.04.2008, 13:44
ÇATLASALARDA PATLASALARDA TAKSİM BİZİMDİR BİZİM KALACAK..!
amerikan uşağı faşist erdoğan çok iyi bilmelidir ki o ayak takımı dediği açlar ve yoksullar ordusu bir gün onu ve dünyadaki onun gibilerin kafasına vura vura elbet iktidara gelecektir...taksim işçilerin emekçilerin devrimcilerindir ve öylede kalacaktır.buna hiç bir güç engel olamayacaktır...
o yüzden 1 mayıs da türkiye geneli bütün işçi emekçi devrimci ve ilericilerin kutlama yeri TAKSİM olamalıdır.sömürü ve zulmün sahiplerine amele sınıfının gücünü göstermek dileğiyle...TÜM HALKIMIZI 1 MAYIS GÜNÜ "DEVRİMCİ 1 MAYIS PLATFORMU" SAFLARINA ÇAĞIRIYORUZ...
BİRLEŞİK KİTLESEL DEVRİMCİ TÜRKİYE GENELİ TEK 1 MAYIS İÇİN TAKSİME
YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI
SSGSS ye KARŞI TAKSİMDEYİZ! ARTIK ZİNCİRLERİMİZİ KIRMA ZAMANIDIR
SÖMÜRÜ VE ZULME KARŞI AYAĞA KALKMA ZAMANI
BÜTÜN ÜLKELERİN İŞÇİLERİ VE EZİLEN HALKLARI BİRLEŞELİM
BİJİ YEK GULAN YAŞASIN 1 MAYIS
YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA
YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ
KURTULUŞA KADAR SAVAŞ
HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ..!