Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben seni kocaman bir yürekle sevdim

özcan gülüm
24.04.2008, 00:28
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim.Gözlerim degil, yüregimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüregime. Bir baska yerde olamazdın zaten. Sen, benim en degerli yerimde, yüregimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Her hangi bir konuk degildin artık.Bu yüzden ne agırlama faslı vardı, ne de ugurlama.O yüregin gerçek sahibiydin. Simdi sonbahar, kışa giriyoruz ya.Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle.çicek çiçek açtın yüregimde.Gökkuşagı zayıf kaldı,senin renklerin karsısında.Taze bir yaprak gibi yeşildin.Açelyaydın pembeliginle.Üzerine çig taneleri düşmüş sarı güldün.Kırmızıydın bir ateş gibi.Ve maviydin... En cok bu renkle anmayı sevdim seni.Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim.Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da.Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana.Içimdeki sevinç yüzüme yansıdı,güldüm.Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek oldugunu, nasıl güzel bir şey oldugunu anladım seninle..Her seye ragmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacagım hiçbir zorluk yoktu.Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttugunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi.Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim.Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim,kul ederdim.Sana ulaştıgımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm.Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım.Her halin çekti beni. Duruşunu,uyumanı,gülmenı,kızmanı,şaşkınlıgını saflıgını,kurnazlıgını,çocuklugunu,olgunlugunu sevdim.Sesini de sevdim suskunlugunu da.Küçük oyunlarını,kaprislerini, sitemlerini,korkularını sevdim.Seni ve o doyumsuz sevdanı,uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çogu zaman.Sıgmadın cümlelere ve hiç bir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.Seni severken yorulmadım.çünkü sen yasam kaynagıydın.Her gün yenilendim.Seninle çogaldım,büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölümsüzlüğün ta kendisisin.

özcan gülüm
24.04.2008, 00:36
hep kaybettim hep yenilgiye uğradım
istila edilmiş bir ülke gibi
yakıldım yıkıldım
ey sevgili
sensizliğin bir hasret türküsü gibi
dağların doruklarında yankılanmakta

ey sevgili
üzerimdeki kara bulutları dağıt
sıkıca elimden tut
bedelimi sar
ruhumdaki bütün boşlukları sevginle doldur ,
hiçbir zaman bana elveda deme
beni bırakıp gitme
sadece yeterince sevilmedim,
sadece sev beni

özcan gülüm

öykücan
24.04.2008, 00:42
cok güzel bir yaziydi...
sevdanin büyüklügü satir satir islenmis...
en hosuma giden kisim ise sevgiliyi mevsimle, mevsimin binbir türlü renkleriyle karsilastirman...

emegine, kalemine saglik özcan abi...

hidayet ozan
24.04.2008, 02:02
abicim geçekten çok güzel bir yazı yüreğine emeğine sağlık abi....

sevgi
24.04.2008, 09:44
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim.Gözlerim degil, yüregimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüregime. Bir baska yerde olamazdın zaten. Sen, benim en degerli yerimde, yüregimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Her hangi bir konuk degildin artık.Bu yüzden ne agırlama faslı vardı, ne de ugurlama.O yüregin gerçek sahibiydin. Simdi sonbahar, kışa giriyoruz ya.Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle.çicek çiçek açtın yüregimde.Gökkuşagı zayıf kaldı,senin renklerin karsısında.Taze bir yaprak gibi yeşildin.Açelyaydın pembeliginle.Üzerine çig taneleri düşmüş sarı güldün.Kırmızıydın bir ateş gibi.Ve maviydin... En cok bu renkle anmayı sevdim seni.Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim.Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da.Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana.Içimdeki sevinç yüzüme yansıdı,güldüm.Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek oldugunu, nasıl güzel bir şey oldugunu anladım seninle..Her seye ragmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacagım hiçbir zorluk yoktu.Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttugunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi.Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim.Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim,kul ederdim.Sana ulaştıgımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm.Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım.Her halin çekti beni. Duruşunu,uyumanı,gülmenı,kızmanı,şaşkınlıgını saflıgını,kurnazlıgını,çocuklugunu,olgunlugunu sevdim.Sesini de sevdim suskunlugunu da.Küçük oyunlarını,kaprislerini, sitemlerini,korkularını sevdim.Seni ve o doyumsuz sevdanı,uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çogu zaman.Sıgmadın cümlelere ve hiç bir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.Seni severken yorulmadım.çünkü sen yasam kaynagıydın.Her gün yenilendim.Seninle çogaldım,büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölümsüzlüğün ta kendisisin.

çok güzel bir paylaşım arkadaşım yüreğine sağlık....

ben seni en çocuk halimle, şımarıkça sevdim sevgili... hayatın beni düşürdüğü dizlerimi kanattığı o anda beni ayağa kaldıran, teselli eden gözlerinde buldum seni... sen gittin artık yoksun ya sanmaki senden sonra tekrar tekrar düşüşlerimde ağlıyorum, çünki hala bendeki sende teselli buluyorum...

şirinem
24.04.2008, 09:46
tek kelimeyle harikaa:thumbup1:

aYSu
24.04.2008, 09:54
elerine saglık yüregine saglık abicim çok gzl .

EyLüLüM
24.04.2008, 11:55
Eşimde beni kocaman yüreğiyle sevdi hemde kocaman..o kocaman yüreğinde biz ne fırtılarla karşılaştık, bazen o yürekte çook üşüdük , bazende o yürekte sıcaklıkta kavrulduk ..
sevdi beni ama yürekten sessizce sevdi beni belli etmeden incitmeden (?) Susukundu , durgundu, yüreğinin orta yerinden üzülerek sevdi beni...çıkarsızdı , karşılıksızdı ama en derinden sevdi beni..Yüreğinde hep bir suskunluk vardı kimbilir belki oda bir isyandı ama kime kimlere..
bu kadar güzel bir yüreği kim neden kırmıştı..bu suskunluğu kime isyandı bilmedim bilemedim yıllarca..
benim gördüğüm en temiz yürekti ....
ben biliyorum ki o beni çok derinden seviyor...

dilekcan
24.04.2008, 12:56

ne demeli bilmem ki bunca güzel söze.kim acaba bu güzel sözleri hak eden sanslı kadın merak ettim doğrusu.......ama eminim ki oda seni aynı tutku aynı heyecen ve aynı yürekle seviyordur.hep mutlu ol mutlu kal ÖZCAN

mabel
24.04.2008, 13:08
Duygularınız sizindir, saklıdır, kimsenin müdahale edemeyeceği bir biçimde size aittir, oradaki her değişiklik yalnızca sizinle ilgili bir keder ya da sevinç yaratacaktır ama hayatınız başkalarının da içinde dolaştığı, başkalarının da kendine bir yer bulduğu, açıkça görülen, izlenen, müdahale edilebilen, oradaki her değişiklikle başkalarının da yaralanabildiği bir duraktır.
Vitrinlerindeki mankenleri çırılçıplak soyulmuş, demir parmaklıkları indirilmiş ışıksız dükkanların iki yanına dizildiği, apartman kapılarının sıkısıkıya kapatılmış olduğu, köşebaşlarında çöplerin biriktiği Şişli'nin arka sokaklarından bir gece vakti, korkmayı bile unutarak, aşk acıları içinde ağlayarak geçtiğim o gece on yaşlarındaydım herhalde.
Erken gelen bir özgürlük merakıyla tek başıma gittiğim, gazoz ve toz kokulu Tan Sineması'nda seyrettiğim filmdeki siyah gözlü kıza aşık olmuştum.
Ama aşktan ağlamıyordum.
Kızın adını öğrenemediğim için ağlıyordum, onun kim olduğunu anlayamamıştım.
Adını bilmediğim için onu hayallerimin arasına alamıyordum.
Hayallerime alamadığım için hayatıma da alamamıştım.
Aşıktım ama aşık olduğum, kendisine ruhumda yer açtığım bir kadına hayatımda bir yer açmam, onu hayatımın bir yerine, hayallerimde de olsa, yerleştirmem mümkün olmuyordu.
Şimdi büyüklere çok manasız geleceğini bildiğim ama bir çocuğu gerçek bir acıyla acıtan o ani aşkı yaşarken; duygu dünyandaki yeri bu kadar açık ve kesin olan birinin hayatındaki yerini bilememenin, ona hayatında bir yer bulamamanın nasıl yakıcı bir sızıya dönüşebileceğini galiba ilk o gece sezdim.
O gece, o kıza hayatımda bir yer bulamamamın nedeni hayal eksikliğindendi, hayal kuramamıştım.
Daha sonraları, duygularla hayat arasındaki çatışmaların, yalnızca hayal eksikliğinden kaynaklanmadığını; insanın varlığını oluşturan duygularıyla düşünceleri ve bu ikisini birden kapsayan hayatı arasındaki belirsizliklerin, bunların arasındaki, açılması bazen imkansız olan kapıların tahminimden çok daha fazla olacağını görecektim.
Okuduğum kitaplardaki kahramanların çoğu da, duygularındaki belirsizliklerden değil, duygularıyla hayatları arasındaki belirsizlikten acı çekiyorlardı.
Sevdiklerine duygularında ve hayallerinde bir yer bulsalar bile hayatlarında bir yer bulamıyorlardı.
Sanki duygularımızda çok keskin ışıklarla aydınlanmış, parlak ve canlı duran biri, hayatımızda, sırf parlaklığından dolayı yer bulamıyordu, onu hayatımıza yerleştirmek için birçok ışığın yerini değiştirmemiz, bazı ışıkları söndürmemiz gerekeceğinden karar verirken duralıyorduk.
Ve soruyorduk kendimize:
- Onun duygularımdaki yerini biliyorum ama hayatımdaki yeri neresi?
Bu cevaplandırılması tahmin edilenden daha zor bir soru.
Çok sevdiğiniz, çok değer verdiğiniz bir insanı hayatınıza almak istediğinizde, onu hakettiği yere yerleştirebilmek için, onun kadar ya da ona yakın değerde bir başka şeyi hayatınızdan çıkarmak zorunda kalırsınız.
Bir vakitler İngiltere kralı, halktan bir kadına aşık olup da kendine bu soruyu sormak zorunda kaldığında, 'onun yeri hayatımın merkezi' cevabını vererek, sevdiğini hayatına yerleştirebilmek için krallık tacını hayatından çıkartıp atmıştı.
Ama o kralın yeğeni, aynı soruya amcası kadar güçlü ve açık bir cevap veremedi.
Hayatından hiçbir şey çıkaramadığından, gerçekten aşık olduğu kadını hayatına alamadı.
Amca kral, kadınını, yeğen prensin kadınını sevdiğinden daha çok seviyordu diye bir sonuç çıkarmak hemen mümkün mü tam bilemiyorum.
Ya da prens taca amcasından daha düşkündü demek gerçeği açıklamaya yeter mi, ondan da emin değilim.
Prens sevdiği kadın için tacı hayatından çıkarmaya karar verse, bu kararla birlikte sadece müstakbel tacını değil büyük bir ihtimalle annesinin mutluluğunu ve güvenini, babasının oğluyla ilgili beslediği hayalleri de hayatından çıkarmak zorunda kalacaktı.
Belki buna gücü yetmedi, belki annesini mutsuz görmeye dayanamayıp kendi mutluluğundan vazgeçti, ki insanın kendi mutluluğundan bir başkası için vazgeçmesi de tacından vazgeçmek kadar, hatta bazen ondan da zor olabilir.
Mutluluğundan mı yoksa tacından mı vazgeçen daha büyük bir fedakarlıkta bulundu, buna kim kolayca cevap verebilir.
Tek bilebileceğimiz, 'duygularımdaki yerini bildiğim bu insanın hayatımdaki yeri neresi' sorusuna cevap vermenin sanıldığından daha güç olduğudur.
En sıradan insanın bile öylesine karmaşık ve kalabalık bir hayatı vardır ki, o hayatın içinde yeni birisine yer açmak daima birilerini huzursuz edecek, birilerinin canını yakacaktır.
Bir mutluluk büyük bir ihtimalle bir başkasının mutluluğu karşılığında satın alınacaktır hayattan.
Bir başkasının mutluluğu pahasına elde edilecek bir mutluluk, bir sızı, bir pişmanlık, bir keder bırakmayacak mıdır sizde, mutluluğunuz, karar verdiğiniz anda başkasının kederiyle yaralanıp eksilmeyecek midir?
Bir başka insana duygularınızda yer bulmak, ona hayatınızda bir yer bulmaktan daha kolaydır.
Duygularınız sizindir, saklıdır, kimsenin müdahale edemeyeceği bir biçimde size aittir, oradaki her değişiklik yalnızca sizinle ilgili bir keder ya da sevinç yaratacaktır ama hayatınız başkalarının da içinde dolaştığı, başkalarının da kendine bir yer bulduğu, açıkça görülen, izlenen, müdahale edilebilen, oradaki her değişiklikle başkalarının da yaralanabildiği bir duraktır.
Hayatınızdaki her kıpırtı birçok insanı da kıpırdatır.
Kıpırdamadığınızda ise acı çeken siz olursunuz, bir de sizin duygularınızda yer alıp da, hayatınızda yer almayı bekleyen insan.
Hayatınızdakileri kıpırdatmayıp onları acıdan kurtarırsanız, kendinizi ve sevdiğinizi acıtırsınız, kendinizi ve sevdiğinizi sevindirip hayatınızı yeniden düzenlediğinizde başka birilerini.
'Duygularımdaki yerini bildiğim insanın hayatımdaki yeri neresi' sorusunu sorduğunuzda, bunu sormak zorunda kaldığınızda, bir acının bir yerde kımıldanmaya başladığını hissedersiniz kaçınılmaz olarak.
Ben on yaşındayken ismini bilmediğim bir kadına ansızın aşık olup da, onu, adını bilmediğim için hayallerime ve hayatıma alamadığımda ağlamıştım sokaklarda.
Sonra, adını bildiğim, hayallerime aldığım ama hayatımdaki yeri neresi sorusuna bir cevap bulamadıklarım için ağladım.
Duygularınızdaki yerini bilirsiniz bir insanın.
Ama onun hayatınızdaki yerini bilmek...
Bu zordur.
Vereceğiniz cevap, bu cevap ne olursa olsun, ıssız ve karanlık bir sokakta ağlayan bir oğlanın çektiği acının nasıl bir şey olduğunu size gösterir.

Ahmet Altan

EyLüLüM
24.04.2008, 14:35
Sormak lazım hayata sana karşı mı yoksa bana karşı mı daha acımasız
davrandı?Sen mi yoksa ben mi daha çok üzüldüm?Sorsana bir korkmadan bütün
cesaretinle hayat seni mi yoksa beni mi ağlattı?cevap verirmisin?Susuyorsun
gene….en güzel yaptığın şey buya gene onu yapıyorsun!susuyorsun çünkü
biliyorsun bu hayatın bana karşı daha acımasız olduğunu!
Söylesene sana ben mi git dedim?seni her zaman sevdim!yüreğimin en saf en
sorunsuz yerini sana verdim!bunu yapmakla kötü mü yaptım?seni sevmenin
bedeli bu muydu!bak gene susuyorsun…gene cevap veremiyorsun…En iyi
yaptığın işi yapıyorsun!!! Şimdilerde ben kendi hayat çizgimi yeniden
çiziyorum.yıkılan kalbimin temellerini yeniden atıyorum.ama sen
olmadan.biliyor musun her kırık parçada sana ait bişeyler
gördüm.aslında kalbimi yeniden temellendirirken anladım ki o yıkılan
yürek tamamıyla sana
aitmiş…SENİNMİŞ… artık şarkı dinlemiyorum;sahilde
yürüyüp balıklara ekmek atamıyorum;
çünkü oralarda sen varsın.adımlarımı attıkça sen geliyorsun
aklıma.ne kadar yepyeni bir yürekle dolaştığımı düşünsemde içim
acıyor.İÇİM ACIYOR…Bilirsin ağlamayı sevmem harbi kızımdır
ya;ağlamak bana göre değildir.herkesin içinde gülüyorum.çünkü yapmam gereken
bu bunu biliyorum ama gece karanlığı çökünce İstanbul’a gözlerimdeki yağmur
bulutları eriyor…Bilirsin işte ortalığı sel götürüyor…o gözyaşı diyip
küçümsenmicek yaşlar senin için aktı biliyor musun.hani sen bana ağlamayı
yakıştırmazdn yaaa ama bu sefer sen beni ağlattın…!!!seni
hala seviyorum…ben aslında güzel geçen ama hüzünlü biten bir aşk romanının
son sayfasını yazıyorum…olayın esas kızıyım yaa içimi döküyorum…iki
kişilik başlayan bu aşk romanını isterdim ki ölüm bizi ayırdığında
bitirelim…AMA OLMADI…ben bu romanı tek kişi olarak tamamlıyorum
sensiz…!!! Sana kızıp bağıramıyorum,gözlerinin içine bakıp senden nefret
ettiğimi söyleyemiyorum…!!!!… son bir söz ver bana bir daha karşıma
çıkmayacağına dair…ama bu bana verdiğin sözler gibi olmasın erkek sözü ver
ve TUT…! Yolun açık olsun.umarım mutlu olursun…aradığın insanı
bulursun…hani senin hep bir sözün vardı ya ne zamana üzülsem kulağıma
fısıldardın işte o sözü bu sefer aynanın karşısına geç ve kendine söyle…
alıntı

şengülce
24.04.2008, 15:26

Özcan oğlum böyle sevdayı aşkı yaşamak isterdim

çok güzel bir yazı bende bir şeyler eklemek isterdim ama yok yazamadım

teşekkürler oğlum

deniz166
24.04.2008, 16:50
harika mükemmell emeğine sağlıkkk (:

pınar66
24.04.2008, 17:11

Böyle sevmek ve sevilmek çok güzel,emeğine sağlık.En güzeli de bütün hissettirdiklerini en ince ayrıntısına kadar hissetirmen.

ALEVİ can
24.04.2008, 17:22
Çok güzel ve yürekten bir paylaşım insana ne aşklar varmış dedirtiyor.Günümüzde herşey yalan olmuşken senin sevdiğin insana olan duyguların beni gerçekten duygulandırdı bu aşkın aynı şekilde karşılık bulduğuna da inanıyorum özcan abi size ömür boyu mutluluklarr =):wub:

hevalim
24.04.2008, 17:41
ay harika olmuş abi işte benim sevgimde böyle sevmek ne güzel(aşk pıtırcığı oldum)

~Elvin~
24.04.2008, 22:48
[QUOTE=ozcangulum;612434]Ben seni kocaman bir yürekle sevdim.Gözlerim degil, yüregimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüregime. Bir baska yerde olamazdın zaten. Sen, benim en degerli yerimde, yüregimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipligi yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Her hangi bir konuk degildin artık.Bu yüzden ne agırlama faslı vardı, ne de ugurlama.O yüregin gerçek sahibiydin. Simdi sonbahar, kışa giriyoruz ya.Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle.çicek çiçek açtın yüregimde.Gökkuşagı zayıf kaldı,senin renklerin karsısında.Taze bir yaprak gibi yeşildin.Açelyaydın pembeliginle.Üzerine çig taneleri düşmüş sarı güldün.Kırmızıydın bir ateş gibi.Ve maviydin... En cok bu renkle anmayı sevdim seni.Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim.Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da.Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.En kızgın,en tahammülsüz oldugum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana.Içimdeki sevinç yüzüme yansıdı,güldüm.Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek oldugunu, nasıl güzel bir şey oldugunu anladım seninle..Her seye ragmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacagım hiçbir zorluk yoktu.Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttugunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi.Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim.Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim,kul ederdim.Sana ulaştıgımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm.Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım.Her halin çekti beni. Duruşunu,uyumanı,gülmenı,kızmanı,şaşkınlıgını saflıgını,kurnazlıgını,çocuklugunu,olgunlugunu sevdim.Sesini de sevdim suskunlugunu da.Küçük oyunlarını,kaprislerini, sitemlerini,korkularını sevdim.Seni ve o doyumsuz sevdanı,uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çogu zaman.Sıgmadın cümlelere ve hiç bir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.Seni severken yorulmadım.çünkü sen yasam kaynagıydın.Her gün yenilendim.Seninle çogaldım,büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölümsüzlüğün ta kendisisin.

İşte aşk bu ya aşk bu daha başka ne diyebilirmki arkadaşım aşkı sevgiyi çok güzel anlatmış ekliyecek hiç bir şey bulamıyorum

Gülo emegine yüregine saglık vallahi ne diyecegimi bilemiyorum sen başka bi yüreksin sen sevdanı yüreginin çok ama çok derinlerinde yaşıyosun,o kadar güzel tanımlamışsınki sevgiyi umuyorum sevgine en az senin kadar deger veren biri olur hayatında.Herşey gönlünce olsun yüregine saglık....

LaDY
25.04.2008, 23:48

Bu yazı kimin?

Ben Söyleyeyim :kzgn Ümit Yaşar Oğuzcan'ın.

Sonra biz Şiirler ve Edebiyat Bölümünde (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=33) bazı açıklamları laf olsun diye yapmadık.

Şiir bölümün'de yeni topik açamazsınız. Forum'da aşırı ve sürekli yeni şiir topikleri açıldığı için böyle uygulama yapıyoruz. Eğer şiir topiği açtırmak istiyorsanız şu adımları uygulayın:
1. Herhangi şiir topiğine bir şiir yazın.
2. 1. adım'daki şiir mesajınızın TEKİL LİNKİNİ kopyalayın.
3. Moderatöre özel mesaj yazıp şiir topiği rica edin.
4. Moderatöre özel mesaj yazarken başlık seçimine dikkat edin, açıklayıcı şekilde yazın örneğin: Şiir topiği rica ediyorum.
5. Özel mesaj yazarken mutlaka daha önce 1., 2. adımları uygulayın. Hazırlıklı iş yapın ki moderatörler size işlemi sonuçlandırması için tekrar adımları hatırlatmasın.
6. Eğer şiir topiğiniz için başlık belirtmezseniz, moderatörler sizin için şöyle bir başlık açar: XYZ kişinin şiir topiği.
7. Özel mesaj yazdıkdan sonra cevap gelene kadar lütfen bekleyin.

Şiir Bölümünde topik açmak yasak olunca Araştırma/Makale bölümüne edebi metinler yazma hakkı doğmaz!

LaDY
25.04.2008, 23:51
İnanmıyorum yaaa, insanlar yazı sizinmiş gibi tezahurat yapıyor ve siz sesetmiyorsunuz... Nasıl şiir yazmak bu, üstatın emeğine de mi saygı yok ya :kzgn