Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevîler ve Kardeş Zulüm

Asigi Ali
24.04.2008, 18:17
‘’İman edip de kötülüklerden korunsalardı elbette Allah'tan elde edecekleri sevap, daha hayırlı olacaktı. Bir bilselerdi bunu.’’ Bakara-103

Bugun biz alevilerin Turkiyede bu kadar farkli goruslere sahip olmamizin tek sebebi olmasada en buyuk sebebi elbette ki sunni devletin islam adina Allah,Kur’an,Peygamber,Namaz,Oruc gibi vs dini kavramlari kullaranak bizleri Ali(a.s.) sevgisinden uzaklastirma cabalaridir. Bu sunni devlet bir alevinin Ali'yi sevmek disinda yaptigi herseye katlanabilecek durumdadir. Alevilere yapilan baskilar hep din ve dini degerler adina yapilmistir. Oysa bu degerlerin adi altinda yapilan zulumler ve tekfir etmeler bir alevi bunlari sunniler gibi kabul etsede bu onlar tarafından kabul gormeyecek ve razi olmayacaklar zulme ve tekfir etmeye devam edeceklerdir. Bu zulum ne zamana kadar surecek?

Bu belkide biz olunceye kadar devam edecektir. Cunku hic bir alevi olunceye kadar Ali’yi sevmekten vazgecmeyecektir. Alevilik cok guclu bir inanctir. Oyle ki; denilir ki alevilik islamin ozudur. Ama nasil olduda islamin ozu olan alevilige gonulden bagli olan aleviler islam adina cesitli katliyam ve zulumlere maruz kaldi? İmam Ali (a.s.) soyle buyuruyor ‘’Bizi bir dag bile sevse musibete ugrar’’. Bu soz yukarida soyledigimizi teyid ediyor. Aleviler islamin zahiri ibadetlerini (namaz,oruc,hac,zekat vb) yerine getirseler bile sunni kesim tarafından ayni fakat yasanilan zamana gore cubbe degistiren bu zulemleri gormeye devam ediyorlar. Bunun bir cok ornegi hem Turkiye’de hemde diger bir cok islam ulkesinde yasanmis ve yasaniyor. Bu durum Ali sevgisi bitene kadar devam edecektir?

Bir diger sebepte (Onceki sebebe bagli) sunni inancina sahip olan insanlarin kendileri disinda kalan diger inanc sahiplerini yanlis yolda olmakla suclamalaridir. Yani kendilerini Siratul mustakim (dosdoğru yol)’ de zanediyorlar. Tabi onlara gore yanlis olan inanclar arasinda dunyanin neresinde olursa olsun Ali taraftarligi gelir.

Bu insanlarin dini tebligi Musluman olmayanlara yapmalari gerekirken, islam ici teblig yapmaya calistiklarini kendi inanc ve goruslerini kabul etmeyenleride cogu kez sapkın veya kafir diye nitelediklerini gormekteyiz.

Kisacasi anlatmaya calisiyoruz ki İmam Ali’nin(a.s.) teyidiyle basimiza gelenlerin hepsi onu sevmemiz yuzundendir. Ne Allah dememiz, ne Peygamber (s.a.a)‘e inanmamiz, ne Kur’an’a inanmamiz, ne namaz kılmamız, ne oruc tutmamiz, ne hacca gitmemiz, ne zekat vermemiz vs hic birisi bizi zulumden kurtarmayacaktir. Eger aleviler arasında zulumden kurtulmak isteyen var ise (Allah gostermesin) Ya Ali (a.s.)’i, terketmeli Muhaliflerini sevmeli, ya baska bir din secmeli veya dini tamamen inkar etmelidir. Cunku baska inanclara sahip olan bu insanlar aleviler gibi sunnilerden zulum gormemis hosgoru ve dostluk gormustur.

‘’Ben ilmin sehriyim, Ali’de onun kapisidir’’Hz. Muhammed(s.a.a.). Bu ve bunun gibi hadisler sunni kitaplarda cokca yeralamis olmasina ragmen onlar bu hadisleri anlamamis, kulak arkasi etmis ve bu yuzden Ali taraftarlarina zulum etmislerdir.
Ali(a.s.)’i sevmek imanin alemetidir;

Zirr (İbn-i Hubeys)’in bildirdigine gore, Ali İbn-i Ebi Talip (a.s.) soyle demistir:

Daneyi yaran ve insani yaratan Allah’a(c.c.) yemin ediyorum. Beni ancak mu’minin sevmesi ve ancak munafikin bugz etmesi ummi olan Nebi (s.a.a.)’in bana kat’i bir ahdidir. (Sahih-i Müslim Tercemesi, Hafiz ebu Muhammed el-Münziri,Eser Neşriyat,sayfa 78) Bu kitap sunnilerin Kur’an’dan sonra en muteber kitaplari olan Kutubbi sittenin ikinci kitabidir ve diger kitaplarda da bu hadis kaydedilmistir. İste sunniler bu gibi hadisleri anlamamis ve Hz Ali(a.s.)’in evlatlarini ve sevenlerini katletmisler, zulme tarih boyunca araliksiz devam etmislerdir. Diger taraftan ise İmam Ali(a.s.)’in düşmanlarina cok ihtiram göstermis,hatta bazilarina islam halifesi sifatiyla itaat etmislerdir.(Muaviye ve Oglu Yezid gibi Allah ikisinede lanet etsin).
Hz Muhammed (s.a.a) buyuruyor ki;

“Kiyamet gunu oldugunda, dort seyden sorulmadikca insan yerinden hareket etmez: Omrunu nerede gecirdiginden, gencligini nerede curuttugunden, malini nereden kazanip nerede harcadigindan ve biz Ehl-i Beyt’in sevgisinden.”17] - Tuhaf’ul- Ukul, s. 105.

Artik sunni insanlar da taklitciligi birakmali ve zulmun sekil degistirdigi gibi fazlaca arttigi su cagda Hz. Ali(a.s.) ve taraftarlarini rahat birakmali, hatta kendileride Hz. Ali’yi(a.s.) sevmeli aksi halde varligini iddia ettikleri imanlarini sinamalari gerekmektedir. İman ile kufur ayni kalpte barinmaz. Biz zaten Ehl-i beyt'i seviyoruz deyip durumu gecistirmemeli, onlarin dusmanlarinida dusman ve dostlarinida dost bilmelidirler. Aksi taktirde su hadis geregi emanete sahip cikmamislardir. Hz Muhammed (s.a.a.) bu hadisi kitaplarda kalsin diye zikretmemistir.

Resulallah (s.a.a) soyle buyuruyor;

“Ey insanlar! Ben aranızda iki değerli emanet birakiyorum; onlara sarildiğiniz müddetce asla sapikliğa düşmezsiniz; onlar, Allah’in kitabi ve Ehl-i Beyt’imdir.” Sünen-i Tirmizi, hadis: 4036.

Vesselamualeykumverahmetullahveberekekatuh

Ovme ve ovulme alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur. Allah'in salat ve selami Hz Muhammed'e ve O2nun pak Ehl-i Beyt'ine ve seckin sahabelerine olsun.

DERSİM_Gülay
24.04.2008, 20:06
gerçekten herşeyi çok açık ve net bir şekilde açıklamışsın.onların bizi anlamaısnı beklemiyorum ben artık herkes kendi inancı için yaşar.bizimn inancımızda ehlibeyt sevgisidir ve yolumuz ALİ'nin yoludur.

Allah birdir,Muhammed Ali'dir,
Allah bir Muhammed Ali diyerek.