Orijinalini görmek için tıklayınız : "Türban konusunda yanlış yaptık"

EyLüLüM
25.04.2008, 11:33
AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, partisinin türban konusunda yanlış yol izlediğini söyledi. Erdem, “Alamadığımız oylar içinde partimize yönelik çok büyük endişe var” dedi

AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, 22 Temmuz seçim sonuçları ve ardından izlenen politikalarla ilgili çarpıcı eleştirilerde bulundu. Seçim bölgesi Kırıkkale’de yayınlanan Bayrak Gazetesi’ne röportaj veren Erdem, AKP’ye yönelik önemli uyarılarda bulundu. Vahit Erdem’in güncel konularda partisine yönelik dile getirdiği eleştiriler şöyle:

BU KADAR OY ALAMAZDIK: 22 Temmuz sonrasını değerlendirmek için öncesine göz atmamız gerekir. Türkiye bu seçimlere nasıl girdi bunu bir irdelemek gerekir. Hatırlarsınız Cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleşmemesi üzerine seçime gidildi. Bu şartlarda seçim yapıldı. Yüzde 47 ile AKP iktidara geldi. Aslında AKP’nin normal oy oranının ben o kadar olduğu kanaatinde değilim. Eğer normal süreç devam etseydi Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı süreci olmasaydı sonuç farklı olurdu.

280 VEKİL ÇIKARSAYDIK: (Normal süreç devam etseydi AKP’nin oy oranı) Benim kanaatime göre 40’ın altında olurdu. 30 ile 40 arasında olurdu. Türkiye daha demokratik bir yapıyla seçimi atlatmış olurdu. Şimdi eğer iktidarlar çok güçlü ise muhalefette yeteri kadar muhalefet yapacak potansiyeli sahip değilse dengesizlikler oluşuyor. Türkiye’de maalesef sıkıntılar meydana geliyor. Keşke AKP 280 -285 olsaydı diğer iki parti de onu dengeleyecek şekilde olsaydı belki Cumhurbaşkanlığı seçimi daha dengeli olurdu.

MUTABAKAT İHTİYACI: AKP’nin güçlü bir şekilde meclise gelmesi diğer partilerle temel konularda mutabakat yapma ihtiyacını ortadan kaldırdı. Mesela Cumhurbaşkanlığı seçimi.

GERGİNLİK HAKİM OLDU: Başbakan’ın seçim gecesi yaptığı konuşma kamuoyunda müthiş bir rahatlama yarattı. AKP’ye oy verenlerin de yüreğine su serpti hatta vermeyenler de ’Keşke ben de verseydim’ demişti. Fakat zaman içerisinde siyaset gerginleşmeye başladı ve bu mutabakat sağlanamadı. Cumhurbaşkanı seçildi. Bu seçimde anamuhalefet partisiyle bir diyalog oluşamadı maalesef. Bunun getirdiği gerginlik Türk siyasetine hakim oldu.

YANLIŞ YAPILDI: Türban konusunda yapılan anayasa değişikliği yanlış olmuştur. İki parti birleşmesine rağmen bunu söylüyorum. Niye yanlış olduğunu düşünüyorum, çünkü her karşılaştığınız sorunu anayasa ile çözemezsiniz.

MERKEZ PARTİ OLAMADIK: Bir problemimiz var. AKP kamuoyunda merkez sağ parti imajı yaratamadı. Bunun üzerinde durmamız lazım. Bunun için alınacak tedbirleri almamız ve bu imajı değiştirmemiz lazım. Yani devletin Türkiye’ye irtica geleceği gibi bir takım endişeleri var. Bu iktidarın bazı çevrelere göre gizli gündemi var. Adım adım Türkiye’yi fırsat buldukça irticaya götürecek gibi bir düşünce var. Bunu idare etmemiz lazım.

OY VERMEYENLER ENDİŞELİ: Cumhuriyet mitinglerine bakalım. Orada ileri sürülen fikirlere katılmıyorum. Ama sonuçta o da bir kitle. Yüzde 47 oy aldık. Yüzde 53 de alamadığımız oy var. Bu oylar içinde partimize yönelik çok büyük endişe var. Bu partinin bir dini parti olduğunu, bir irticai getireceği yönünde bir endişe var.

EyLüLüM
25.04.2008, 11:42
yaa emin ol Sayın Erdem;

bi tek türbanda değil o kadar yanlışlarınız var ve insanları kullandınızki ??????
ama olsun bunu çıkıp söylemeniz bile güzel !!!!!!!!!!!!!!

aydıner32
25.04.2008, 11:45
bunlar yarım elma gönül alma hareketleri.sipari demeçler yani.

DERSİM_Gülay
25.04.2008, 12:21
pek inandırıcı gelmedi bana bu konuşmalar sonuçta bu konuşmaları yaparken; partiden arkadaşları ve partiye üye diğer kişilerinde okuyacağının farkında.çıkıp bu insana demezler mi sen ne yapmaya çalışıyorsun böyle demeçler vererek.en başta böyle bir konuşma başbaknın hoşuna gitmez.ya da Vahit Erdem partisinden istifa etmek istiyorda onun için bazı geçekleri gün yüzüne çıkarıyor.en azından bilmeyenler varsa onlarında bilmelerini akp nin bir mensubu olarak bilmelerini sağlıyor.her şey köprüyü geçene kadar işte başka ne olcaktı ki.

Kara Davut
25.04.2008, 12:26
zararın neresinden dönersen kârdır.ancak,ya dönülmeyecek hatalar!Milletin başı değil zaten sizin meramınız.gerçekten derdiniz türban olsaydı,5 sene önce getirirdiniz bu teklifi.Türban kargaşası altında,devlete açılan zararların hesabını nasıl vereceksiniz?O zararlardan nasıl döneceksiniz?Maalesef bu söylemleriniz bile samimi gelmiyor.Aynı türbanı serbest bırakacağız dediğiniz gibi.

ONU®
25.04.2008, 22:23
Sonunda bir kedi olalı fare tutan çıktı içlerinden ama üniversitelerde çıkan türban gerginliğinin, durup dururken toplumda çıkarılan kargaşanın, huzursuzluğun bedelini nasıl ödeyeceksiniz?

Şirin Baba
07.05.2008, 21:49
Vahit Erdem,bilmem hatırlarmısınız eski Anap'lıdır ve Anap'ın Ankara büyükşehir belediye başkan adayıdır.İyide bir bürokratlık geçmişi vardır.
Akp içinde tabiki muhafazakar ama iyi niyetli insanlar var bu yadsınamaz.
Partinin bir amacı var ve sanırım Vahit Erdem dahil sağduyulu çoğu milletvekilide bunun farkında değil bence.O amaçlarının Şeriat olduğunu partiye katılırken bilemiyor olabilirler,yada bu amaçları bilseler bile bu kadar çok oy alacaklarını bilmiyorlardır.Zaten bunuda açıklamış milletvekili....
Türban konsunda değil çoğu konuda yaptıklarının yanlış olduğu aşikarken hala o partide durmalarıda düşündürücüdür.Hatalıysa parti; ya ayrıl,yada partide sözün geçiyorsa vazgeçirmeye çalış şeriat düşkünlüğünden.
Havada kalan sözler oluyor bunlar sadece.
Sanırım Akp'ye oy verenlerinde bu yazıyı okuyup biz ne yaptık diye kendilerini sorguladıklarınıda sanmıyorum ayrıca.Eminim Vahit Erdem'e küfretmişlerdir uzun bir zaman..
Demek istediğim şu ki:bu lafı söylüyorsan,geçmişindeki doğrularının yanına bir doğru eklemeyi unutma,ayrıl ve şerefinle Atatürk Cumhuriyetinin bir neferi olarak çalış ülken için.
Sevgiyle kalın

şirin baba