Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP 32. Olagan Kurultayi..

Beşiktaşli58
26.04.2008, 15:54
Canlar,

Suanda CHP'nin 32. Olagan Kurultayi devam etmektedir. 1232 delege birazdan oy kullanacak..

Izlemek isteyen Kanaltürk (Eurotürk)'ü açsinlar..

Eger Baykal tekrardan seçilirse, büyük bir olasilikla yeni parti açilacaktir. Tuncay Özkan'da kurultaya katiliyor ama bildiginiz gibi aday degil.

Baykal seçilirse isler gerilecek gibi..

Vatana millete hayirli olur insallah.

araknafobia
26.04.2008, 16:01
Eğer Baykal seçilirse Cumhuriyet Halk Partisi için hiçte hayırlı olmayacak :(

Beşiktaşli58
26.04.2008, 16:10
Evet, olmayacak ve olmazda. Lakin Tuncay Özkan o durumda ne yapacagini çok iyi biliyordur. Merak etmeyin siz..

Okan22
26.04.2008, 16:15
Tuncay özkanında bence baykaldan farkı yok gibi ama hayırlısı artık .

araknafobia
26.04.2008, 16:18

:thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1:

Beşiktaşli58
26.04.2008, 16:18

Yeni kana ihtiyacimiz var abicim. Deniz Baykal ile olmadi bu isler, artik sira baskasinda. Bu Tuncay Özkanmi olur, Haluk Koçmu, baskasi mi olur bilemeyecem artik..

@DuYGu@
26.04.2008, 16:24
benim anlayamadığım Tuncay Özkan Baykal'ın tekrar genel başkan seçilmesi durumunda (ki aylar öncesinden belli olan bir sonuçtu bu!)yeni bir parti mi kuracak??
ya da başka bir oluşum mu??
Chp içersindeki muhaliflerle beraber??

onury12
26.04.2008, 16:31
benim anlayamadığım Tuncay Özkan Baykal'ın tekrar genel başkan seçilmesi durumunda (ki aylar öncesinden belli olan bir sonuçtu bu!)yeni bir parti mi kuracak??
ya da başka bir oluşum mu??
Chp içersindeki muhaliflerle beraber??

Evet sevgili Duygu daha önce Tuncay Özkan böyle bir açıklama yapmıştı. Pazar günü yayınlanan "gündem" adlı programında. Artık bekleyeceğiz ve göreceğiz sözünün arkasında duracakmı.

Okan22
26.04.2008, 16:48
Yeni kana ihtiyacimiz var abicim. Deniz Baykal ile olmadi bu isler, artik sira baskasinda. Bu Tuncay Özkanmi olur, Haluk Koçmu, baskasi mi olur bilemeyecem artik..

Biliyorum kaanım muhakkak yeni kana ihtiyaç var ama tuncay özkan olması pek bir şey değiştirmez kim gelsin dersen ben açıkçası kimseyi beğenmiyorum adaylardan diyeceksin seni kim beğensin haklısın :biggrin:

PoyrazıM_24
26.04.2008, 17:02
chp yeni başkanı belli oldu herkesi yalan söyleyerek fransaya gideceğini söyleyen garaoğlan son anda kurultaya katılarak aday olduğunu açıkladı..bunu gören baykal bi yutkundu..şuan oyların büyük bölümünü toplaya garaoğlanın başkan olması an meselesi gelişmelerden an ve an birlikte olmak dileğiyle...

GHA ( geyik haber ajansı) izmir:lol:

erzincan boğası

:11:

Beşiktaşli58
26.04.2008, 20:33
Biliyorum kaanım muhakkak yeni kana ihtiyaç var ama tuncay özkan olması pek bir şey değiştirmez kim gelsin dersen ben açıkçası kimseyi beğenmiyorum adaylardan diyeceksin seni kim beğensin haklısın :biggrin:

Estagfurullah abi, ne haddime :)

Zaten Baykal gidecekde ne olacak. Bende onu diyorum..

Eger birini gönderiyorsan, daha iyisini getireceksin ki ise yarasin. Tuncay Özkan'in konusmalari umut verici ama basarabilirmi bilmiyorum. Insallah hersey istedigimiz gibi olur ve meydani yobazlara birakmayiz.

Bu arada -->

Baykal Tek Aday
1016 delegenin imzasıyla genel başkanlığa tek aday oldu.

CHP 32. Olağan Kurultayı'nda Deniz Baykal, tek genel başkan adayı oldu.
Muhalifler, adaylık için yeterli imzaya ulaşamadı.

Baykal 1016 Delegenin İmzasıyla Tek Aday
Kurultayın ilk gününde Genel Başkan adayı olabilmek için imza yarışı vardı.

Deniz Baykal'a rakip olan Samsun Milletvekili Haluk Koç, Ayhan Yalçınkaya ve Umut Oran 1231 delegenin yüzde 20'lik imza sayısını yakalayamadı.

Deniz Baykal, 1016 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa aday gösterildi.

Kurultay'da Genel Başkanlık seçimi için oy verme işlemi sürüyor.

Genel Başkan Deniz Baykal, kurultaydaki konuşmasında laiklik vurgusu yaptı.

Baykal, "Herkes inancını, dininin gereklerini özgürce yaşayacak. Ama laik Cumhuriyet korunacak" dedi.

"Devletimiz Laik Bir Cumhuriyet Olmaya Devam Edecek"
Deniz Baykal'ın açış konuşmasındaki hedefi hükümet oldu.

İktidarın, Türkiye'nin sistemiyle oynamaya çalıştığını öne süren Baykal, laikliğe vurgu yaptı.

Baykal, "Herkes inancını, Ramazan'ın da, Kurban'ın da özgürce yaşayacak. Hepimiz inancımızla iftihar edeceğiz ama devletimiz laik bir Cumhuriyet olmaya devam edecek...Laiklik İslamiyetin yayında güzel. İslamiyet laiklikle birlikte çok güzel." diye konuştu.

"4 Yıldır Enflasyon Düşmüyor, Büyüme Durdu..."
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Baykal, "4 yıldır enflasyon düşmüyor, büyüme durdu. Türkiye dünyanın en büyük reel faizini ödeyen ülke haline geldi" dedi.

Baykal, Türkiye'nin eğitim reformuna gereksinim duyduğunu söyleyerek bu süreçte en büyük yatırımın çocuklara yapılması gerektiğine işaret etti.

80 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ise yarın (27.04.2008) belirlenecek.

---

Anlasilan, tek çare Tuncay Özkan ve yeni partisi.

amor3
26.04.2008, 21:15
http://www.cnnturk.com/images/turkiye/salon260888.jpg

Kurultay'dan bir resim .

Beşiktaşli58
26.04.2008, 22:30
CHP KURULTAYI
DENİZ BAYKAL YENİDEN GENEL BAŞKAN

26.04.2008 21:52

CHP 32. Olağan Kurultayı'na tek aday olarak
katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1021 oyla yeniden Genel
Başkan seçildi.

Kurultay'da 1231 delegeden 1105'i genel başkan seçimi için yapılan
oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oyla yeniden genel başkan seçilirken,
84 oy geçersiz sayıldı.

Baykal, 9 Eylül 1992 tarihinde CHP'nin yeniden açıldığı 25. Olağan
Kurultay'da ilk kez genel başkan seçildi. O tarihten sonra
gerçekleştirilen kurultaylarda da görevini koruyan Baykal, bugün yapılan
32. Olağan Kurultay'da 10. kez delegeden destek aldı.

Baykal, teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Kurultayımız sonucunda bana verdiğiniz destek sadece benim açımdan değil CHP açısından, CHP'nin uğrunda mücadele ettiği değerler açısından da önem taşıyor.

CHP'nin böyle büyük bir çoğunlukla yürütmekte olduğumuz politikanın arkasında durduğunun bu seçimle bir kez daha kanıtlanmış olması bizim mücadelemize büyük bir güç katıyor, haklılık veriyor. önümüzdeki günlerde bu mücadelemizi başarıya götürme konusundaki umudumuzu da daha da yükseltiyor.

CHP'nin bu seçimde de açıkça görüldüğü gibi kenetlenmiş, her türlü tartışmanın ötesinde ne yapmak istediğini bilen insanların elinde, bilinçli bir örgütün desteğiyle ayakta durduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.

Bir partinin tartışmaların ötesinde böyle bir manzara sergileyebilmiş olması gerçekten büyük önem taşıyor. Biz büyük iç tartışmaların içinden geçmiş bir partiyiz. Şimdi bu tartışmaları aşmakta olduğumuz, geride bıraktığımız, en azından örgütümüzün, partimizin CHP'ye umut bağlayan insanların böylesine çekişmeleri tartışmaları bir kenara itmek, bütünleşmek kararlılığının içinde olduğunu bu seçim bir kez daha ortaya koydu. Bunun böyle bir anlamı olduğunu biliyorum ve bu anlam için teşekkür ediyorum.

Büyük sürprizler beklenmeyen bir kurultay olarak toplandık. Bu nedenle alışılmış türden heyecanlar, çekişmeler, mücadeleler burada yaşanmıyor diye bu kurultaya birileri dudak büker bir haldeydi. Ama gözüktü ki bu kurultay Türkiye'nin çok büyük bir ilgisini çekti.

Ayni tas, ayni hamam, kavgaya devam, elde var sifir vesselam.

Bari çocuklarimiz seni görmesin be Baykal..

aydıner32
26.04.2008, 23:21
zaten baska lıderde yokbu sasırtıcı degıldı.sol haatende kendı tayyıbını bulmalı.
bu arada denız baykalıda savundugumdan degıl bu yazdıklarım.

dali
26.04.2008, 23:28
Deniz Baykal'ın tekrar seçileceği belliydi zaten... Ben Deniz Baykal'ı sahsen her zaman desteklerim... Şu anki adaylar içinde en iyisi oydu zaten.. Hayırlı Olsun...

huseyin yanmaz
26.04.2008, 23:29
CHP 32. Olağan Kurultayı, Yeniden Genel Başkan Seçilen Deniz Baykal'ın Teşekkür Konuşmasının Ardından İlk Gün Çalışmasını Tamamladı.

CHP 32. Olağan Kurultayı, yeniden genel başkan seçilen Deniz Baykal'ın teşekkür konuşmasının ardından ilk gün çalışmasını tamamladı.
Divan Başkanı İsmet Atalay, yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerinin çarşaf listeyle gerçekleştirilmesine ilişkin önerge verildiğini belirtti. Önerge delegelerin oylarına sunuldu.

Çarşaf listeyle seçim yapılması talebi reddedildi. Buna göre, seçimler blok listeyle yapılacak.

CHP 32. Olağan Genel Kurultayı, yarın saat 10.00'da toplanarak PM ve YDK üyelerini seçecek.

Kara Davut
27.04.2008, 13:35
Baykal seçilmeseydi şaşardım.kendisine muhalif olan belediye başkanlarından tutunda,il başkanlarına kadar afaroz eden Baykal,gerçekten diktatörlük adına örnek bir tutum sergiliyor.Bravo Baykal.CHP seninle gurur duyuyordur umarım!

Bakır
27.04.2008, 21:40
parti içi demokrasi olmayan bir parti,nasıl oluyorda kendini sosyaldemokrat olarak tanımlıyor........sosyaldemokrat(!?) chp tabanı daha ne kadar bu tutarsızlığa sessiz kalacak.....

Blue_Love
27.04.2008, 23:10
Geçtiğimiz günlerde bir gazetede okumuştum. Partiye sağcıları dolduran baykal umduğunu bulamayınca partinin eski üyelerini yani sosyalistleri partiye çekmeye çalşıyormuş. Ama nafile baykal çok kişiyi küstürdü partiye.

hemawaz
28.04.2008, 08:02
Baykallı chp nin makuz tarihi.....
sosyal faşist bir parti...
hala baykala destek verenlerin bu işte başka hesapları var.