Orijinalini görmek için tıklayınız : O yüzden bence aşk. tek kişiliktir

özcan gülüm
28.04.2008, 14:43
Her sevdiğimizde ruhumuzun farklı bir rengi yansır. Yavuklular albümümüz, pembeleşen, yeşeren, sararan, kanayan, katranlaşan aşklarımızdan bir ebemkuşağıdır.

Attilâ İlhan son şiir kitabında "Kimi sevsem, sensin" di*yor;

"Kimi sevsem sensin/ senden ibaret/ Hepsini senin adınla çağırı*yorum/

Kimi sevsem sensin/ hayret/ in misin cin misin anlamıyorum."

Elbette Attilâ ilhan gibi bir aşk gurusunun onca bilgeliğiyle anla*madığını ben anlayacak değilim; lâkin hissettiğim odur ki, her sev*diğinde bir unutulmazdan izler yakalayanlar ola ki, "o"nda aslen kendilerini bulmuşlardır ve filhaki*ka her yeni sevda masalında asıl arayıp durdukları kahraman da o unutulmazdan ziyade kendileridir.

Binaenaleyh, malum mısraı, "Kimi sevsem, ben" diye yazmak ziyadesiyle mümkündür.

* * *

Mısraı virgülsüz ve sonunda soru işaretiyle okursak "Kimi sev*sem ben" diye düşünür ademoğ*lu...

Sorduğu soru kendisidir aslın*da; o yüzden sonunda bulduğu ce*vap da kendine benzer.

Sevdiğini kendi gibilerden se*çer.

O yüzden sevdalılarımızın herbirinde bizden izler vardır.

"Kimi sevsek," onda ruhumuzun fark*lı bir rengi yansır.

Yavuklular albümümüz, pembeleşen, yeşeren, sararan, kanayan, katranlaşan aşklarımızdan bir ebemkuşağıdır.

İster "kırbaç dili tutam tutam alevle*nen" bir şehvet rüzgârı olsun, ister "bıra*kılınca korkudan gözleri sislenen" bir şef*kat limanı...

Her biri biziz; cümleten bileşkemiz...

* * *

İnanmazsanız ispatlamama izin verin.

İki ayrı kağıda 10 isim yazıp, Türkiye'yi hiç bilmeyen birine götürün.

İlk kağıtta Süleyman, Bülent, Tansu, Mesut, Necmettin isimleri olsun; öbür kağıtta Rahşan, Özer, Nazmiye, Nermin, Berna...

Sonra bu isimlerin özel*liklerini anlatın ona...

Ve bunları eşleştirmele*rini isteyin...

5'te 5 tutturduklarını hayretle göreceksiniz.

Daha basitini yapın:

Onlara iki ayrı Semra anlatın; hangisini Turgut Özal'a, hangisini Ahmet Necdet Sezer'e yakıştırdık*larını sorun.

Yine doğrusunu bilecek*lerdir.

Öyledir; her aşkta kendi*ni aradığından, her sevdada bir benzerini bulur insan...

Yoko Ono'da John Lennon'dan, Eva Braun'da Hitler'den, Havva'da Adem'den izler vardır.

Latife'nin bir yanı Mus*tafa Kemal'dir, Mevhibe'nin bir yanı İsmet...

* * *

Ama sonunda kendin*den de sıkılır insan elbet...

Gün gelir, terk edebilir en sevdiklerini bile...

Bir tek yalnızlığımız, ömür boyu yalnız bırakmaz bizi...

O yüzden bence aşk. tek kişiliktir.

>

Ê

7

5

özcan gülüm
28.04.2008, 14:43
kırmızı kart bekliyorum lady

okancakirkaya
28.04.2008, 14:50
Bu şekilde davranarak emin olun bir yere gelemezsiniz Özcan Bey. Üyelik iptali istemiyle yaptığınız bu anarşistlik herşeyden önce etik değil. Ben de şunu söyleyeyim madem, üyeliğiniziin iptal edilmemesi için elimden geleni yapacağım. Kendi iradesine güvenemeyecek kadar aciz hareketlerde bulunmanız size inananları -başta ben olmak üzere- hayal kırıklığına uğratmaktan başka bir işe yaramamıştır...

Adaptasyon Dönemi size iyi gelecektir....

İyi Forumlar...

pazarcıklı
28.04.2008, 14:52

...neden çocukça şeylerle uğraşıyorsunuz...Sıkıldıysanız eğer ki burayı rahat bırakın...Lütfen!!!!...

okancakirkaya
28.04.2008, 14:59
Özel mesajınıza ceva almak istemiyorsunuz. Kısa mesajımı siliyorsunuz. Buyurun da bunu da silin...

Sitemimdir;

Beni en fazla üzdüğünüz konudur zaten bu. Bir şaire yakışır mı bu denli fevri ve rencide edici şeyler. Şair inadına yaşayan, bir şeyleri inadına savunan değil midir?

Değilmiş...

RaİNbow
28.04.2008, 15:03
...neden çocukça şeylerle uğraşıyorsunuz...Sıkıldıysanız eğer ki burayı rahat bırakın...Lütfen!!!!...

evet aynen katılıyorum size.. topik kirliliğinden bıktık artık... her aklınıza esen konuları yada şiirlerle boş boş topikler açıp forumu meşgul etmeyin bence.. herkesin emeğe saygısı vardır bu forumda ama boş emeğe ve ikili üçlü beşli hatta onbeşli dialoglara kimsenin anlayış göstereceğini sanmıyorum.....yeterince şiir topiği var zaten ...mümkünse oradan görüntü kirliliğine devam edin........

okancakirkaya
28.04.2008, 15:04
lady senin abla diyorsan saygı duyarım bugün son bi daha girmeycem kendine iyi bak byeeeeeee

"Yanlış" Normunu kabullenebilmek için illa birileri birilerinin ablası olma koşulumu aranıyor. Yaptığınız kime yapılmış olursa olsun yanlıştır, etik değildir, kabul görmez...

Evet bekleme sırası bende...

Bana 1994 ten beri şiir yazan bir şairin iradesini ve kişiliğini göstermenizi rica ediyorum...

eda_deniz
28.04.2008, 15:05

Özcan abi noluyo sana böyle yaaa

AnGeNehM
28.04.2008, 16:59
Konu içeriği ve linkteki açıklama nedeniyle kazan

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=42082

LaDY
28.04.2008, 19:23
Vayyyy iradeye bakın :) hani irade naralarınız... Her iradeli insan siz gibiyse vay memleketimin haline... Yazık ya acıyorum size ;)
Çok işim var şimdi; bir ara özel mesajlarınızı buradan yayınlayıp cevaplarım ;)