Orijinalini görmek için tıklayınız : O Da YaŞiyor

prensip
28.04.2008, 15:49
Vahşileşen neokapitalist dünyada, açlığın lafını etmek bile çoğunlukla hoş karşılanmıyor, bu lafı ağızlarına alanlar ciddiye alınmıyorlar, duygusallıkla, aklını kullanmamakla, dinozorlukla, 3. Dünyacılıkla suçlanıyorlar; onlarla alay bile ediliyor. Kısacası, açlık, "Altta kalanın canı çıksın" diyecek kadar vahşileşmiş olan neokapitalist dünya için bir `dünya problemi' değil. Neokapitalizm açlığın asgariye indirilmesiyle değil, `dünya egemenliği'yle ilgileniyor. Onun için başdünyanın neokapitalist bir ekonomik düzen içerisinde yapılandırılmasıdır.

Neokapitalistler `dünya egemenliği' gibi gerçek duruma uygun bir terim kullanmak yerine, küreselleşme'` gibi nötr görünen bir terim kullanıyorlar; bu, onların işine geliyor. `Küreselleşme'yi olağan, bir o kadar da masum bir süreçmiş gibi gösteriyorlar. Ve bu işte de çok başarılılar.

İşte, benim perspektifimden, en önemli `dünya problemi', birçok başka problemi de içinde barındıran ve daha da birçok problem doğuracağını düşündüğüm `küreselleşme'dir. `Küreselleşme'yi, 21. yüzyılın başında; insanlığın önündeki merkezi problem olarak görüyorum. `Küreselleşme', günümüzün Anglo-Amerikan güdümlü hale gelmiş, neokapitalist emperyalizminin hem bir maskesi, hem de bir aletidir. Ve bu emperyalizm o kadar pervasızlaştı ki, son Irak savaşında olduğu gibi, maskesini çıkarıp dünyaya gerçek yüzünü göstermekten bile çekinmiyor.

21. yüzyıl Anglo-Amerikan güdümlü bir dünya imparatorluğuna tanık olabilir. Bana göre, insanlığın önündeki merkezi problem, böyle bir dünya imparatorluğunun tüm dünyayı ekonomik orgânizasyon bakımından tekbiçimlileştirmiş bir sömürü alanına dönüştürmesidir. Son yıllardaki bazı yazılarımda böyle bir dünya imparatorluğunun yaratabileceği olumsuz sonuçlara, özellikle bizim ülkemiz gibi ülkeleri hatta yıkıma sürükleyebilecek tehlikelere değindim.

RaİNbow
28.04.2008, 15:57
bu kadar mı? hayat senin hayat felsefen bunlardan mı ibaret? tabi ki herkesin bir yaşayış biçimi bir görüşü vardır.. ama bu saydıklarının düzenli bir hayat felsefesiyle ne alakası var... ve herkes böyle yaşamaya kalkarsa vay halimize....

doruktaisyan
28.04.2008, 16:02
fazla felsevi olmamış sanırım ehü

deniz166
28.04.2008, 16:13
Sanırım eksik anlatmışsınız...

prensip
28.04.2008, 16:36
Yaşam İçin 13 Satır...

--------------------------------------------------------------------------------

1. Seni sen olduğun icin değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum.

2. Hiç kimse gözyaşlarını hak etmez, onlara layık olan kişi ise seni
ağlatmaz.

3. Sen istediğinde sana aşık olmaması, sana aşık olmadığı anlamına gelmez.

4. Gerçek arkadaş, elini tutan, kalbine dokunandır.

5. Birisine yabancılaşmanın en kötü biçimi yanında oturuyor olup ona hiç bir zaman ulaşamayacağını bilmektir.

6. Hiç bir zaman gülümsemekten vazgeçme, üzgün olduğunda bile! Gülümsemene kimin, ne zaman aşık olacağını bilemezsin.

7. Tüm dünya için sadece bir kişi olabilirsin fakat bazıları için sen bir dünyasın.

8. Zamanı onu seninle birlikte geçirmeye hazır olmayan biriyle geçirme.

9. Belki de ALLAH uygun kişiyi tanımandan önce yanlış kişilerle tanışmanı, onu tanıdığında minnettar olman için istedi.

10. "Bitti" diye üzülme, "yaşandı" diye sevin.

11. Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir.

12. Birini daha iyi tanımadan ve bu kişinin senin kim olduğunu bilmesinden önce kendini daha iyi bir kişiye dönüştür ve kim olduğunu bilerek kendine güven.

13. Kendini çok zorlama, en güzel şeyler onları en az beklediğinde olur.

"YAŞANAN HERŞEYİN BİR SEBEBİ VARDIR"----------------------------------------------

----------HOŞÇA VE DOSTÇA KALIN...........

----------KATILDIKLARINIZI-ŞIK NUMARALARI İLE BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM-----------

BerfeM
28.04.2008, 16:49
1. bu topiğin genel bölüm güncel konularda ne işi var anlamış değilim.
2. hergün böyle on tane mail geliyor hepimize.
3. topik açarken lütfen özen gösterelim.

iyi forumlar.

prensip
28.04.2008, 16:53
Deneyin Siz de Görün:

1. Bilgisayarinizda en basitinden yeni boş bir windows .txt (text(metin belgesi)) dosyası açin.
2. Içine büyük harflerle Q33 NY yazin. (bu kulelere carpan ilk ucagin havaalanindaki kapi çikis numarasi)
3. Q33 NY un üzerini kopyaliyormuş gibi aydınlatın (highlight)
4. .txt (font size) sayfa ayarlarından yazının boyutlarinı büyütün ve 48 e ayarlayın
5. ve son olarak yazi cesidini wingdings olarak degiştirin

( Sonucunu siz görün)
------------------------deney--------HOŞÇA KALIN--------TABİKİ DOSTÇA--

EyLüLüM
28.04.2008, 16:59
bende BerfeM'e katılıyorum lütfen konu açarken doğru yer ve konulara değinelim yada daha dikkatli olalım konu seçerken...

NiSAN_Rojda
28.04.2008, 17:01
sen bu deneyi denemeden önce topik açma deneyini denesen
1. Topik nası açılır klavuzunu okuyorsun
2. Topik açılırken doğru yer ve doğru başlık
3. Topikde konudan konuya geçilmediğini altını çizerek okuyorsun
4. Topik açma kurallarını okudukdan sonra ,
tıklıyorsun açıyorsun

bu kadar...deneyin görün..

.........uyarı.............HOŞCAKALIN ve tabiki DOSTCA ..........:thumbup1:

PoyrazıM_24
28.04.2008, 17:06
ne oluyo laa burdaa:D

bigerançınar
28.04.2008, 17:09
hakaten felsefe değil olsa inan yorumlardım..

bigerançınar
28.04.2008, 17:09
ne oluyo laa burdaa:D

:lol::lol::lol:

LaDY
28.04.2008, 19:28
1. bu topiğin genel bölüm güncel konularda ne işi var anlamış değilim.
2. hergün böyle on tane mail geliyor hepimize.
3. topik açarken lütfen özen gösterelim.

iyi forumlar.

Eklemem gereken bir şey daha var. Düzensiz başlık.

Topik açma yetkiniz alınmıştır sayın prensip.