BesiktasliBABA
02.02.2006, 02:36
arkadaslar bence,nasil guner umit konusunda star tv ye protesto cekiyorsak,kanalturkede tesekkur maillerimizi atmamiz gerekiyor diye dusunuyorum,cunku gecen sene basladiklari (muharrem sohbetleri)adli programla bir ilki basaran bu kanal,bu sene yine ayni programlari yapacak.hatta tesekkur bile az kalir,bundan sonrasini derneklerimiz dusunsun nasil bi tesekkur yapmamiz gerekiyor.ramazan ayi gelmeden haftalar oncesi haberlerinde saatlerce,onumu yapalim,yok bunumu yiyelim gibi sacma konularla,ramazan programlari yapanlar.muharrem ayi gelince neden ayni oz veriyi gostermez,neden lokantalar hala acikdir,neden cadirlar kurulmaz,cunku bizler yok sayiliyoruz.
Hüseyin69
02.02.2006, 03:42
gecen yil mesut mertcanin hazirladigi ozan dertli divanin yönettigi bir cem töreni vardi kanaltürk(euroturk)te gercekten muhtesemdi ama acaba bir kesimin yüzde kaci bu töreni izledi eger izliyor olsaydilar bu sene sirf reyting icin tv kanallari birbirini yerlerdi
baba onlar isine nasil gelirse öyle yaparlar biz(aleviler)e derler
onlar bizim kardesimizdir yillardir birbirimize kiz alip vermisiz et tirnaktan ayrilirmi ama
belirli bir zamandan sonra unutlur gider bu palavralar evet su günlerde muharrem ayindayiz hangi tv kanali bunu haber yapti hangi tv kanali bir saniyesini yas olayina ayirdi cikarirlar kendileri gibi bazi yazar bozuntusu biri ata biri tutar suyun bir damlasini bile doldurmaz teranelerde cabasi.
dedigin gibi hani cadirlar hani ehlibeyt ailesine biraz birak matemi kücücük bir saygi isareti yok baba.
yok onlar ancak onbir ay sonra hepisini toplu sekilde cesitcesit yemek tarifleri izgara pirzola cadirlar ve cami sokaklari renk renk isiklandirilar ve söyle yazarlar onbir ayin sultani oruc tut sihat bul ama bizim onlarin yardimina ihtiyacimiz yoktu simdiye kadar gecmiste gizli idi ama simdi artik hic birsey eskisi gibi degil halen kaz kafali kus beyinler olsada gün gelir onlarda yaptiklari yanlislarin farkina varacaklar kimbilir belkide varmislar ama caktirmiyorlar rezil olacakalr diye.
benim evde canak var pek izlemem ya kim kime ne yapmis sarlatanliklar yada gercek senaryoyu silip yerine kafalarina göre senaryo yazan cizgi filmler yayinlarlar pir sultanin hayatini anlatmaya calisan bir filmi bile
hazreti ali cölde saz caliyor olurmu böyle bir film diyen zihniyetten zaten ne beklentimiz olabilriki beklentisi olanlarda onlar gibi sarlatanlardir iki gündür muharrem orucu tutuyoruz haydi bir alevi bir sunniyi oruc tutmadi diye ya sinifta ya sokakta yolunu kesip
neden oruc tutmuyorsun lansen müslüman degilmisin? vs gibi cirkin bir harekket yapsin bizde olmaz öyle seyler ama bir kesimde malesef 2000 li yillarda halen var bos ver baba bizim yazdiklarimiza sadece biz bakar okuruz baskalari bizi ne duyar nede bize cevap verir
eerkan82
02.02.2006, 07:44
evet aslında haklısın canerzincan dostum ama bu şekilde olmasınıda aslında birazda biz alevilere bağlıyorum neden diye sorarsan?yıllardır bu topraklarda her zaman eziyet görmüşüz hor görülmüşüz vs.vs. böyle durumlardan dolayı bizler sesimizi çıkarmaz olduk.düşüne biliyormusun bizim muharrem ayımız yani matem orucumuz var ama bunu bile artık gizli saklı yapıyoruz(ben gizlemiyorum ) zaten o insanların umurlarında değilki bizim matem orucumuz ee bizde sesimizi çıkartmıyoruz,çekiniyoruz sonrada böyle kızıp duruyoruz.
artık en azından bizim tv kanallarımızı koruyalım,sahiplenelim hep beraber maddi manevi elimizden geldiği kadar yardımcı olalımda biraz daha, biraz daha, biraz daha kuvvetlenelim büyüyelim.
saygılar.....
evet kanalturk muharrem sohbetleri diye programı yayınlıyor önce şaşırdım ama zaten kanalturk diğer kanallardan farklı bağımsız yayın yapıyordu.
Diğer medya kuruluşları için Asimile etmenin böylesi görülmemiştir diyorum, koskoca kerbela olayını görmezden gelmenin anlamsızlığı yada çok anlamlılığı nedir acaba.TRT bence muharrem boyunca bir kanalını bu konuya ayırmalı, özellikle sunni kesimin görmezden gelmesi çok ilginç.hicri yılbaşını veya Fatihin İstanbulu fethi gibi olayları nasıl kutluyorlar acaba bir kerbale anısına gece yapıp anıyorlarmı.Birde müslümanlar, tarafları belli...
ASİMİLASYONA HAYIR, ASİMİLE OLACAĞIMIZA KELLE VERMEK YEĞDİR,
alışkınız kelle vermeye derisi yüzülmeye ve yakılmıya.