zulfukar
02.05.2008, 15:43
Görülmedik gelenek!
Yeni doğmuş bebeklerin kıçına bi tane patlatılmasını anladık... Yerine göre buzlu göllerde yıkanmasını, çeliklenmesini anladık. Veya daha doğarken suda yüzmeye zorlanan bebekleri de anladık.
Ama, doğduklarından 25 metre yüksekten aşağıya 'yallaaaaah!' diye atılmasını bi türlü anlayamadık !
Haberi okuyun bakalım belki siz bir anlam verebilirsiniz!
Bu Ne Biçim Bir Gelenek
Yeni doğan çocuklarını 25 metre yükseklikten aşağı atıyorlar!
Hindistan’da bebekleri olan çiftlerin asırlardır sürdürdüğü gelenek görenleri şaşkına çeviriyor. Maharashtra eyaletindeki bir köyde çiftler yeni doğan çocuklarını tapınakta 25 metre yükseklikten aşağı atıyor. Dini inancı yüksek olan biri de aşağıda çarşaf açıp çocuğu tutuyor.
Çocuklarını 25 metreden aşağı atan köylüler, bu geleneğin kesinlikle çocuklara zarar vermeyeceğine, tam tersine sağlıkları için yararlı olduğuna inanıyor.
Hindular ayrıca bu geleneğe devam edeceklerini belirtiyor.
Ama rasyonalitler her ne kadar şu ana kadar bu geleneğin kimseye zarar vermediğini bilseler bile, bunun çok tehlikeli olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söylüyor ve devletin buna müdahale etmesini istiyor.
Hem Hindu hem de Müslüman ailelerin bu geleneğe katıldıkları söyleniyor.
bu gelenekler her yerde farklı bir biçimde vardır ama bunu inanç olarak göstermeleri sanırım gelenekleri inanç haline getirip kabullenmeleridir.ne diyelim
herkesin geleneği görenegi kendine. onlar korkmadan çocuklarını bu riskli oyunda oynatıyosalar bize de seyretmek düşer.allah akıl fikir versin...
Kara Davut
02.05.2008, 16:34
eski adetlerde,bizim yörede yeni doğan çocuk,yeni kesilmiş ve tuzlanmış keçi derisine sarılırmış.bu sayede hem hiç hasta olmayacağına hemde dağlarda keçi gibi hızlı ve dikkatli bir şekilde hareket edeceğine inanılırmış.kışın doğan çocuklar karla dolu leğende bekletilirmiş.soğuğa dayanıklı olsun ve çabuk hastalanmasın diye...aslına bakılırsa,bize saçma gibi gözüken pek çok şeyin,araştırılınca tıp literatürüne geçecek mucizelerle dolu olduğu görülüyor.
gulbahar2424
02.05.2008, 16:48
Görülmedik gelenek!
Yeni doğmuş bebeklerin kıçına bi tane patlatılmasını anladık... Yerine göre buzlu göllerde yıkanmasını, çeliklenmesini anladık. Veya daha doğarken suda yüzmeye zorlanan bebekleri de anladık.
Ama, doğduklarından 25 metre yüksekten aşağıya 'yallaaaaah!' diye atılmasını bi türlü anlayamadık !
Haberi okuyun bakalım belki siz bir anlam verebilirsiniz!
Bu Ne Biçim Bir Gelenek
Yeni doğan çocuklarını 25 metre yükseklikten aşağı atıyorlar!
Hindistan’da bebekleri olan çiftlerin asırlardır sürdürdüğü gelenek görenleri şaşkına çeviriyor. Maharashtra eyaletindeki bir köyde çiftler yeni doğan çocuklarını tapınakta 25 metre yükseklikten aşağı atıyor. Dini inancı yüksek olan biri de aşağıda çarşaf açıp çocuğu tutuyor.
Çocuklarını 25 metreden aşağı atan köylüler, bu geleneğin kesinlikle çocuklara zarar vermeyeceğine, tam tersine sağlıkları için yararlı olduğuna inanıyor.
Hindular ayrıca bu geleneğe devam edeceklerini belirtiyor.
Ama rasyonalitler her ne kadar şu ana kadar bu geleneğin kimseye zarar vermediğini bilseler bile, bunun çok tehlikeli olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söylüyor ve devletin buna müdahale etmesini istiyor.
Hem Hindu hem de Müslüman ailelerin bu geleneğe katıldıkları söyleniyor.
olmaz olsun böyle gelenekler olmazında küçük bebeklere yapmasınlar bu nasıl bir gelenektir anlamadım çok korkunç birşey okurken bile gercektende korkunç .
zulfukar
03.05.2008, 01:38
Bu gelenek dediklerine yüzde yüz emin de olsam ben sahsen kendi yavrumu kesinlikle atmazdim! Ben bu olaya sadece cehalet derim.
dilan_7670
03.05.2008, 02:11
bu nasıl bir gelenek,böyle bir inanış da kader de olamaz...
cehaletin gerçek yüzü diyelim buna...
Serhatlı
03.05.2008, 02:58
Valla iyi cesaret ya düşerken vahşi hayvan kapsa bebeği aklıma o geldi İnsan öz çocuğuna bunu nasıl yapar bilemem benım yok ama tırnağını bile tehlikeye atmam şahsen çok tehlikeli Madem bakmayacaksınız Havalara atıp sağlıklı olacağımı düşüneceksiniz yapmasaydınız doğurmayın ya:D Hayda hoşgeldin uçurum töbe töbe
Şirin Anne
03.05.2008, 03:11
konuyu okuyunca şaşırdım ve allah akıl fikir versin...
cem doğduğunda ben kimsenin kucağına vermek istemiyodum biryeri incinir diye tabi bende pek cesaret olmadığı için hep annem yıkadı ve yıkadıktan sonra önce ayaklarından tutup aşağı doğru salladı daha sonrada boynundan tutup sallayınca işte o an beni görmenizi çok isterdim annem ve kayınvalidemle resmen kavga ettim napıyosunuz diye
neymiş boyu uzun oluyomuş boynu sağlam olurmuş bırakın kısa kalsın dedim ....
Allah korusun bi kalça çıkıklığı olsa hiçbirimiz anlamıycaz ..
Yaptıkları nekadar doğru bilmiyorum ama kesinlikle bana yanlış ve saçma geliyo böyle şeyler
yinede herkes kendi bildiğini yapıyo...
zulfukar
03.05.2008, 03:39
Iyi tamam eskiden ilim irfan noksan tip mip yoktu diyelim,ama simdi bilim caginda yasarken hala bu denli gelenek ve batil inanclarla yasamak cahilligin zehirli meyvelerinden baska birsy degildir.Allah bu gibi insanlarin ufkunu acsin...
Serhatlı
03.05.2008, 03:52
Iyi tamam eskiden ilim irfan noksan tip mip yoktu diyelim,ama simdi bilim caginda yasarken hala bu denli gelenek ve batil inanclarla yasamak cahilligin zehirli meyvelerinden baska birsy degildir.Allah bu gibi insanlarin ufkunu acsin...
İnanca bir şey diyemem herkese saygım vardır bunuda Allah a bırakırsak işimiz yaş onu bilirim ben, bence eğitim şart her yerde:wub:
zulfukar
03.05.2008, 12:57
İnanca bir şey diyemem herkese saygım vardır bunuda Allah a bırakırsak işimiz yaş onu bilirim ben, bence eğitim şart her yerde:wub:
Aslinda sende benim dedigimi anladin:) Tabiiki egitim sart ve cehaleti ortadan kaldirmadan Allahdan gökten bu insanlara akil indirmesini beklersek onlardan farkimiz kalmaz.Ama ben sartlar yerine geltirildikten sonrada olsa Allah dan yardim dilemenin inancimin bir geregi olarak ve kalben bunu arzulayarak yapiyorum.
saygilar..