Orijinalini görmek için tıklayınız : Her Özgürlüğün İçinde Bir Tutsaklık Vardır
Serhatlı 04.05.2008, 17:46 Selam
Güzel birşey buldum paylaşmadan edemedim Bunu yazanın 9 yaşındaki bir çocuk olmasıda ayrı bir güzellik Maşallah diyorum hiç bir katkı vede değişiklik yapmadan aynen sizlere de sunuyorum
Alttaki resim 9 yaşında bir çocuk tarafından çizildi.
Önce resme bakın size ne ifade ettiğini düşünün,
Sonra altındaki yazıyı okuyun.
.jpg]http://www.imageturk.com/img/71c05eaf889f393ef854].jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=71c05eaf889f393ef854)
Bana getirip "bu resim sana neyi ifade ediyor?" dedi. (Üzerindeki yazıyı yazmamıştı henüz)
Bir şeyler söyledim, çocuğun bakış açısını düşünüp neler ifade etmek
istediğini tahmin etmeye çalışarak...
Ama verdiği cevap beni çok şaşırttı. 9 yaşının çok üzerinde bir
anlayışla bana şunları söyledi..
Kuşlardan biri özgür görünüyor, öteki de tutsak. Ama aslında ikisi
de tutsak. Çünkü özgür olan uçarsa arkadaşı düşüp boğulacak!
Her Özgürlüğün İçinde Bir Tutsaklık Vardır!
Selam
Güzel birşey buldum paylaşmadan edemedim Bunu yazanın 9 yaşındaki bir çocuk olmasıda ayrı bir güzellik Maşallah diyorum hiç bir katkı vede değişiklik yapmadan aynen sizlere de sunuyorum
Alttaki resim 9 yaşında bir çocuk tarafından çizildi.
Önce resme bakın size ne ifade ettiğini düşünün,
Sonra altındaki yazıyı okuyun.
.jpg]http://www.imageturk.com/img/71c05eaf889f393ef854].jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=71c05eaf889f393ef854)
Bana getirip "bu resim sana neyi ifade ediyor?" dedi. (Üzerindeki yazıyı yazmamıştı henüz)
Bir şeyler söyledim, çocuğun bakış açısını düşünüp neler ifade etmek
istediğini tahmin etmeye çalışarak...
Ama verdiği cevap beni çok şaşırttı. 9 yaşının çok üzerinde bir
anlayışla bana şunları söyledi..
Kuşlardan biri özgür görünüyor, öteki de tutsak. Ama aslında ikisi
de tutsak. Çünkü özgür olan uçarsa arkadaşı düşüp boğulacak!
Her Özgürlüğün İçinde Bir Tutsaklık Vardır!
selam...
cok anlamli bir resim, simdi analiz etmek isterim,kusuru yoksa?:)
cocuk resimleri aslinda cocuklardan büyüklere,bizlere yazilan mektuplardir,simdi bu cocuk 9 yasinda ve bu resimlen acaba ne demek istiyor? Bunu sormak gerek, neyi ifade ediyor ve ne hedefliyor? Kendisi icinmi bir degisim istiyor yada kendisylen veye cevresiylen ilgili olan durumumu resim seklinde anlatmak istiyor...bu resimde neler sakli???????
Her cocugunun kendine göre bir gercegi vardir, bir dünya bakisi bir aldiris kapasitesi.....
belirli konular,sorunlar,istekler,acilar hastaliklar,sevgisizlikler böyle resimlerde yer buluyor....saglikli bir cocukta böyle resim iceregine bakilmaz,rahatsiz olan cocukta kalem sekline,cizim sekline bakilir.....
Ben bu resimde korku,yalnizlik ve hüzün anladim, cünkü bu resim bana sevinc veya güzellikler yansitmiyor,dikkatimi ceken iki kus ve ikisi farkli cizilmis, tutsaklar ama ikisi...renkler cok az veya yok gibi....
resimi iyice bakmam ve daha sonra tekrar yorum yapmam gerekiyor..
paylasim icin sagol
Saygilar
dilan_7670 04.05.2008, 18:00 çocuk yaşta bunu anlamak görebilmek...özgürlük ancak dengeler içinde bire , bütüne hizmet edince özgürlük oluyor.
hani arada bir resim yapsa cocuklar ne iyi olur...
yine ben:)
Bu resimde renkler kullanilmamis, 9 yasinda bir cocuk oldugundan da emin degilim, yazi sekli 9 yasindaki cocuk yazisi degil, yinede böyle resim cizdiyse: hüzün ve aci yasiyor,belki birisinden yalniz kalmaya mecbur veya birisi ayri düsmüs kendisinden..birisi kafeste gibi, tutsak, digeri kafeste olmadiga halde tutsak....beraber degiller anlasilan....birisinden ayrilik acisi var bu resimde.....cok karamsar cok aci verici resim...
Saygilar
Serhatlı 04.05.2008, 18:18 yine ben:)
Bu resimde renkler kullanilmamis, 9 yasinda bir cocuk oldugundan da emin degilim, yazi sekli 9 yasindaki cocuk yazisi degil, yinede böyle resim cizdiyse: hüzün ve aci yasiyor,belki birisinden yalniz kalmaya mecbur veya birisi ayri düsmüs kendisinden..birisi kafeste gibi, tutsak, digeri kafeste olmadiga halde tutsak....beraber degiller anlasilan....birisinden ayrilik acisi var bu resimde.....cok karamsar cok aci verici resim...
Saygilar
Uzman sensin branşında sanırım, birşey diyemeyecem ben beğendim paylaşmak istedim:001_tongu:rolleyes:tamamen alıntıdır gejjim:wub:
halitseyfi 04.05.2008, 19:45 Sevgili canan
Bende öğretmen olarak değerlendireyim.senin kadar bilimsel olmaz ama tahminlerle yorumlayayım.Ama çocuğu gömeden sadece tahminden öteye geçmez benim ki.
Bence çocuk bir kaçış yolu arıyor, ama birilerini bırakıp kaçamıyor bunun ona acı verdiğinide söyleye bilirim. Özgürlüğü yorumlamaktan çok kendi acısını anlatıyor gibi.
Sevgili canan
Bende öğretmen olarak değerlendireyim.senin kadar bilimsel olmaz ama tahminlerle yorumlayayım.Ama çocuğu gömeden sadece tahminden öteye geçmez benim ki.
Bence çocuk bir kaçış yolu arıyor, ama birilerini bırakıp kaçamıyor bunun ona acı verdiğinide söyleye bilirim. Özgürlüğü yorumlamaktan çok kendi acısını anlatıyor gibi.
can-abim.....
hmm sen tahminden yorumluyorsun,seninde tecrübelerin gercekten cok ve degerli.....benim görüsümdede cocuk özgürlügü yorumlamiyor (bak ortak noktamiz var:))
Yukaridaki yazima bakarak,yine ayni seyi söylemek istiyorum: cocuk ayrilik,hüzün ve aci yasiyor bu resimde....bunu renksiz sekilde resimde ifade ediyor...renk kullanmamis ve sence bu yazi sekli 9 yasindaki bir cocugunmu sayin hocam:))
Sevgiler
halitseyfi 04.05.2008, 19:55 can-abim.....
hmm sen tahminden yorumluyorsun,seninde tecrübelerin gercekten cok ve degerli.....benim görüsümdede cocuk özgürlügü yorumlamiyor (bak ortak noktamiz var:))
Yukaridaki yazima bakarak,yine ayni seyi söylemek istiyorum: cocuk ayrilik,hüzün ve aci yasiyor bu resimde....bunu renksiz sekilde resimde ifade ediyor...renk kullanmamis ve sence bu yazi sekli 9 yasindaki bir cocugunmu sayin hocam:))
Sevgiler
olabilir canan
çünki kafeseri yaparken cetvel kullanmış
tahteravalliyi çizerken düz çizgileri titrek
yazısında sadece şüphliyim türkiyede olsa ve 9 yaşında olsa el yazısı kullanırdı.
fakat yazıda el yazısı bildiğini gösterir ip uçlarıda var. mesela "t" ve "L" harflerinin kuyrukları bunu yazanın el yazısını bildiği ama kullanamadığına ip ucu olarak yorumluyorum.
alihaydar23 04.05.2008, 20:14 Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle paylaşım için teşekkürler...Bana kalırsa resmı kımın yaptığının pek öenemi yok olsabile bunu bizimle paylaşan arkadasımıza haksızlık yapmış oluyoruz...Onu afedersınız yalancı durumuna düşürmekteyiz.
Resmın anlatmak istedği daha önemlı bence bunun üzerinden konuşmalı yada tartışmalıyız...
Öylekı ben şimdiki çocukların sorduğu sorularla yada davranışlarıyla gerçekten zekı olduklarına inanıyorum...
Resme gelınce insanların yaptıkları tercihlerin neler getirip neleri yok edeceği yada tercıhlerının sonucunda nelerden mahrum kalacağını anlatmakta.
Ve bende diyorum kı eğer ordan uçmaya değecek bir yasam yoksa ölene kadar orda kalınmalı...
Serhatlı 05.05.2008, 01:09 Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle paylaşım için teşekkürler...Bana kalırsa resmı kımın yaptığının pek öenemi yok olsabile bunu bizimle paylaşan arkadasımıza haksızlık yapmış oluyoruz...Onu afedersınız yalancı durumuna düşürmekteyiz.
Resmın anlatmak istedği daha önemlı bence bunun üzerinden konuşmalı yada tartışmalıyız...
Öylekı ben şimdiki çocukların sorduğu sorularla yada davranışlarıyla gerçekten zekı olduklarına inanıyorum...
Resme gelınce insanların yaptıkları tercihlerin neler getirip neleri yok edeceği yada tercıhlerının sonucunda nelerden mahrum kalacağını anlatmakta.
Ve bende diyorum kı eğer ordan uçmaya değecek bir yasam yoksa ölene kadar orda kalınmalı...
Sağol kardeş de öyle birşey yok sen meraklanma gerek Canan1 gerek Halit abi öyle birşey yapmaz ben alıntı yapdığımı yazdım onlarda sadece tahmin yürüttüler yok yalancı durumu yani sağol teşekkür ederiz düşüncelerinden dolayı
yine ben:)
Saygilar
ay o resim tam benlik valla,
kafesin uzerinde oturan kus benim:
kafesin içindeki de ailem, yakin çevrem....[B]kanatlanip uçsam ailemi de batirmak zorundayim, kafesinde uzerinde oturdukça da ömrüm geçiyo, hayallerimde...sonuçta hepimiz birilerin biseylerin hapsindeyiz...vay hâlimize....
iyi geceler
Çok Çok güzel bir paylaşım... Çok beğendim bu resmi... yalnız arkadaşlar kızmıyacaksanız benim de bir kaç sorum var :rolleyes: birincisi bu resmi gerçekten çocuk yaşta biri yapmış olabilir mi? İkincisi çocuk yaşta biri yapmış olabilir ama onu yönlendiren bir büyüğü vardır belki ?(Yani böle çiz şöle çiz diye) Sagolsun diğer arkadaşlarda çocuğun ne demek istediğine dair bir yorum yapmş. ama belki de çocuk hiç bir amacı olmadan böle bir resim yapmış sonra da büyüklerinin yönlendirmesi sonucu böle bir yorum yapmış olabilir ? son olarak ta resmin ve çocuğun kesin kanıtı var mı elinizde ?
Af ola çok soru sordum ama sadece meraktan ve bu konuyu çok beğenmemden kaynaklanıyor soru sormam :smartass:
saygılarımla...
Kara Davut 05.05.2008, 12:57 Öncelikle paylaşım için çok teşekkürler serhatlı kardeş.çocuklar yaptıkları resimlerle içsel dünyalarını dışa vururlar.bu resmi 9 yaşında bir çocuğun yapması büyük ihtimaldir.ancak hocamın dediği cetvel kullanma olayını ben göremedim.çizgilere dikkatlice bakıldığında cetvelle çizilmemiş gibi geliyor bana.neyse asıl önemli olansa zaten resmi yaparken bir araç kullanıp kullanmaması değil bence.resimdeki mana.çocuklar çok küçük yaşlarda çok becerikli ve yetenekli olabilir.araç kullanmış olsa bile bu onun düşüncesel becerisini ,kullanmaması ise bedensel kabiliyetini ve yeteneğini sergiler.her ikiside çocuk gelişimi için önemlidir.
ben size kendi kızımdan örnek vereyim.benim kızım 2 yaşında kalemle tanıştı.bizimde yardımımızla resim üzerine eğilim gösterdi.3.5 yaşındayken çok güZel insan resimleri çizebiliyordu.birgün kağıdın her tarafını kara kalemle karalayıp,içine bir sürü çocuk resmi çizdi ve getirdi.ilk bakışta çok çirkin gibi görünen resimde bile bir anlam vardı.Çünkü kızımın doğduğu evdeki komşularımızın içinde yaşıtı bir tek arkadaşı bile yoktu.ekseriya emeklillerin oturduğu bir siteydik ve tek çocuk bizim kızımızdı.çok ilgi bekliyordu.bizim onunla ilgilendiğimiz anlarda bizi arkadaşları gibi görüyordu.birkaç gün sonra resimle birlikte kızımıda alarak özel bir doktora götürdüm.çocuk psikolojisi üzerine eğitim almış değerli bir hanımefendi.doktor resme baktığı anda çocuğumun arkadaş istediğini ve çok kapalı kaldığını söyledi.yani tahmin ettiğim gibiydi.o günden sonra hemen evi satıp,bol çocukları olan bir mahalleden ev satın aldım.ilk olarak onların arasına çıkmaktan ürktü.sonrasında yavaş yavaş alıştı.
yukarıdaki resme gelince,bence çocuk kendisini evden soyutlamış.artık kendisini o hanenin insanı olarak görmüyor.yani bu çocuk çok ilgisiz kalmış.evi bir hapishane olarak görüyor.deniz olarak adlandırdığı yer,hayatın ta kendisi.ancak hayatın gerçeklerinin biraz üstünde bir yaşam tarzları var.yani ailenin zengin olması büyük ihtimal.çocuk yaşadığı ortamdan bunalmış.diğer kafesteki kuş,büyük ihtimalle çok değer verdiği birisi,ancak kafesteki kuşun boyutu ile dışarıdaki kuşun boyutu hemen hemen aynı.yani muhtemelen kardeşi olabilir.büyük ihtimaldir ki,kardeşine gösterilen ilgiden sıkılmış olabilir.bazı anne babalar,zarar gelecek endişesiyle büyük çocuklarını kardeşlerinin yanına yaklaştırmazlar.sorunun kaynağı bu olabilir.ancak o,çok sevdiği kardeşini bırakıp gitmek istemiyor.tahterevalli olarak adlandırdığı nesne ailesi.kendisinin gitmesiyle ailenin dengesinin bozulacağını,ve bundan en büyük zararı kardeşinin çekeceği düşüncesini taşıyor çocuk.
bence bu cocuk ne biriylen nede onsuz yasayabiliyor:crying::crying:
Serhatlı 05.05.2008, 13:55 bence bu cocuk ne biriylen nede onsuz yasayabiliyor:crying::crying:
anlatılmak istenen tema bu zaten herkesin veya çoğu kişinin birbirine bağlı olduğu iması var sonuçda kişilerin aldığı kararlar öyle veya böyle veya yaptıkları başka birini rahatlıkla etkiliyebiliyor Sanırım bunada KADER deniyor bir yerde.. Aklıma gelmişken 2 tavsiye Zeki Demirkubuz :Masumiyet ve Kader Fatih Akın : Yaşamın Kıyısında Üçüde konuya yakın vede birbirinden güzel filmler :surrender
anlatılmak istenen tema bu zaten herkesin veya çoğu kişinin birbirine bağlı olduğu iması var sonuçda kişilerin aldığı kararlar öyle veya böyle veya yaptıkları başka birini rahatlıkla etkiliyebiliyor Sanırım bunada KADER deniyor bir yerde.. Aklıma gelmişken 2 tavsiye Zeki Demirkubuz :Masumiyet ve Kader Fatih Akın : Yaşamın Kıyısında Üçüde konuya yakın vede birbirinden güzel filmler :surrender
hmm,tamam abicim,halamlan ve halit abi güzel fikirlerini uzman yolunda tartismislar,aksam devam ederler sanirim:thumbup:
Kolay gelsin abicim
poseidoncan 06.05.2008, 00:03 Hiç bi özgürlügün içinde tutsaklıgın zerresi yoktur!büyük bi anlayışın kabulu vardır yaşadıkca cogalan,,çogaldıkca özgürleşen!!karşı komuşumun kapısından cat kapı giremiycegimi bilmek kadar basit bir tanımın kuş olup ucmak kadar sınırsızlandırılmış halidir!bence sen o kafesleri o resimden kaldır!:)ve birdaha yeryüzüne hiç bir kafesin giremycegi özgürlükleri çizsin yavrumuz:)özgürlügün resmi kafeslerin içinde deil masmavi göklerde anlam buldu bizlerde!!ekmekte ve suda vede yürekte!:)
Ben bu resmi çook önceden biliyorum netde tesadüfen bulmuşdum ve pc ye kayıt etmişdim çok uzun zamandırda kullanırım.. gerçekten bende çok beğenmiştim hatta burda galeriyede eklemişdim.. çok basit bir çizimi var ama insana ne kadar çok şey düşündürüyor.. insan kendinden birşeyler buluyor..
http://img67.imageshack.us/img67/2434/ozgurluk8kujt3.jpg
|
|