Orijinalini görmek için tıklayınız : Tipsizin tekisin giremezsin !

dali
05.05.2008, 07:41
Gece kulübüne, tipsiz olduğu için alınmadı. Tazminat davası açtı...

Gece kulübünden, "dış görünüşü kritere uymadığı" gerekçesiyle kovuldu, tazminat kazandı.

İrlanda'nın başkenti Belfast'taki bir gece kulübünden, "dış görünüşü kritere uymadığı" gerekçesiyle kovulan Raymand Crow, mekânı hem İrlanda Eşitlik Komisyonu'na hem de mahkemeye şikâyet etti.

Hâkim, çirkin olduğu için kovulan adama iki bin 500 sterlin tazminat ödenmesine karar verdi. İrlanda Eşitlik Komisyonu Başkanı ise dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ayrımcılığa izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Crow, "Hiç bu kadar aşağılanmadım" dedi.

(alıntı)

bu arada adamın fotoğrafı
http://img142.imageshack.us/img142/5878/news1198439518bz5.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=news1198439518bz5.jpg)

evet ilgincime gitti paylaşmak istedim... İnsanların dış görünüşlerini kendi kafasına göre tipsiz tipli diye ayıran bu zihniyetteki gece kulubünü aslında kapatmak gerekirdi... Ayriyeten tazminat parası da çok az bana göre ! Sözde Ayrımcılığa izin vermek istemeyen hakim ve eşitlik Komisyonu başkanı, yılda milyon sterlinler kazanan gece kulubüne sadece 2.500 sterlin ceza kesmesi fiyaskodan başka bir şey değildir !!

mavimisali
05.05.2008, 08:24
İnsanlar tercihlerini belirlerken,değer yargılarının hangi kriterlere bağlı olduğu tartışmaya açılmamalı,resmi görülen şahsı beğenmiyor olabilirsin. Ama bu o kişinin temel hak ve özgürlüklerinin bu anlamda kısıtlanmasına neden teşkil etmemelidir.Aslında emsal bir yargı kararının daha ağır bir biçimde uygulanmasını isterdim.

Teşekkürler

İsyanateşi
05.05.2008, 11:35
evet çoğu zaman bizi hatalara düşüren bu ön yargılarımızdan kurturamayız kendimizi...insanları dış görünüşlerine bakarak yargılmak ne kadar kolay...benim için önemli olan içinin nasl olduğudur,dış görünüşü o kadar önemli olmamalıdır.insanın içi güzel olmalı önce...

RaİNbow
05.05.2008, 12:00
bazı clup'lerin belli kriterleri vardır...türkiye'dede çoğu clupt'e böyle uygulamalar oluyor birçoğu damsız almıyor, kıyafetine bakıyor, vs vs ayrımcılık yapmak iyi değil! ama gittiğim bazı cluplerde gerçektende mekana yakışmayan insanlar görüyorsun ve hoş bir görününtü sergilemiyor... mekan'a ayak uyduramıyorlar...bu yüzden de işletme sahipleri böyle yollara baş vuruyor....ama yine de ne olursa olsun, ayrımcılık yapmak yanlış!...

AnGeNehM
05.05.2008, 12:03
Gerçektende rakam KOMİK!.Adam gece kulübüne birdaha gittiğinde kapıdan al şu 2.500 sterlini içeri girme derlerse ne yapcak bu sefer bu adam,onuda anlamak gün.Olsun en azından burada bu tür birşey olsa mahkemeler daha olarak görmeye bile tenezzül etmezlerdi bu olayı.Bu kadarınada sevinmek lazım.İnsanlık bazı yerlerde hala yaşıyor.

sakine &&
05.05.2008, 12:10
Neden ne olsursa olsun netür bir mekan olursa olsun bir insanın dış görüntüsü için özgürlüğü kısıtlanmamalıdır.

şengülce
05.05.2008, 12:31
Dış görünüşüne bakıpta su insan şöyle böyle diye görüş belirtiyorsa
ben o insanda başka şeyler ararım ama böyle kişiler var çoğunada tanık oldum

Garaoglan
05.05.2008, 12:47
bu tür olay gercekten cok kompleks bir olaydir
ticaret böyledir ve ticarette dürüstlük duygusallik ve humanistik yoktur
burda sadece gece klübünün sahibi kötü gösterilmektedir ve
neticesinde nasil olursa olsun cezasini klübün sahibi cekmektedir

onu bu tarz davranisa itenler ve mecbur kilanlar yine bizleriz
düsününki her kisinin girebildigi biryere herhalde girmeyiz ve gitmeyiz
neticesinde müsteri kaybi ve müsteri kaybida zarar demektir vs vs

RaİNbow
05.05.2008, 12:56

evet aynen katılıyorum size.. bazı arkadaşlar fazlasıyla hümanist bakmışlar olaya ama olayın diğer tarafına bakmıyor kimse..en basiti ben geçen yıl gittiğim bir clup'te
nasıl hareket edeceğini bilmeyen bir adamın gelip gece kulubünü meyhane sanıp, öyle davraması yüzünden aldığı tepki üzerine güvenlik tarafından karga tulumba dışarı atılmasıyla bitmişti olay...adamı attıktan sonra herkes clup sahibine kızmıştı, bu nedir," böyle insanları nasıl alırsınız" diye bi tomar fırça atmışlardı bende dahil:) sonuçta herkes ayrımcılığı onaylamaz ama bazende iki taraflı bakmalı olaylara...

yagmur12
05.05.2008, 13:00
İlginç bir haber, ama Gara abinin bakış açısından baktığımda da mekan sahibini kendine göre haklı buluyorum. Onaylanabilecek bir tutum mu? Asla değil! Hatta çok kötü bir durum, adamı resmen aşşağılamışlar, görüntüsünden dolayı, para cezası da oldukça yetersiz.

ÇaKıL
05.05.2008, 13:05
Haksız değiller ama:whistling
Bir gece klubüne giderken kendinize bakarsınız.Üstünüze,başınıza,traşınıza, saçınıza,hatta kokunuza bile...Gidilen mekanda amaç belli eğlenmek,beğenmek ve beğenilmek...Çevrenizde yüzlerce yüzü rahatsız edecek kadar çirkin insan varken eğlenmeniz ne mümkün...Gerçekçi olun.Kendinize yalan söylemeyin.
Tamam karşı taraf için durum vahim ama ben para vererek o mekana gidiyorum ve dediğim gibi amacım belli:wink:

Serhatlı
05.05.2008, 13:42
Bir gece klubüne giderken kendinize bakarsınız.Üstünüze,başınıza,traşınıza, saçınıza,hatta kokunuza bile...Gidilen mekanda amaç belli eğlenmek,beğenmek ve beğenilmek...Çevrenizde yüzlerce,yüzü rahatsız edecek kadar çirkin insan varken eğlenmeniz ne mümkün...Gerçekçi olun.Kendinize yalan söylemeyin.
Tamam karşı taraf için durum vahim ama ben para vererek o mekana gidiyorum ve dediğim gibi amacım belli:wink:

kız sen bana gurban ol huysuz :biggrin:bide bana derdin suratsız diye :smartass:

Sonuç ne olursa olsun senin dediklerin de doğru hak veriyorum ama sonuçda kimse babasının hayrına birşey vermıyor onunda parası vede eğlenme hakkı var oda girer eli boş çıkar tabiki yada içerde çirkin mi çirkin bir zengin bulur nasılsa:ohmy: her klübe girende bana göre tipli değil paralı:wacko:

dali
05.05.2008, 13:54
İyide arkadaşlar biz burda sapkınlık taşkınlık yapan falan insanları tartışmıyoruz ki... Burda asıl konu dış görünüşle ilgili.... örneğin siyahi futbolcuların durumu... kalkar biri der ki ben zenci insan istemiyorum futbolda, zenci olursa stada gitmem derse sırf onun seyir zevki yüzünden ne yani bu siyahi futbolcuları men mi edelim ? Adamın taşkınlığı sarhoşluğu söz konusu değil burda ! Lütfen bu yönden bakalım...

Kara Davut
05.05.2008, 14:28
dünya "YE KÜRKÜM YE" dünyası olmuş.sadece clüp'lermi.her yerde bu böyle.bir restorana,bir mağazaya,bir alışveriş merkezine,bir resmi daireye,hatta halkın idarecisinin yanına girerken bile kılık kıyafete bakıyorlar.kılık kıyafetiniz düzgün değilse,hayvanca bir muameleyle karşılaşmanız büyük ihtimal.
bu durumu evvelki sene Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'le görüşmeye gittiğimde yaşamıştım.altımda kot pantolon,üzerimde gömlekle belediyeye gidip başkanla görüşmek istedim.kapıdaki sekreteri ve görevli şahısın bir saldırmadıkları kalmıştı.ertesi gün takım elbise giyip,kendime bakım yaptıktan sonra gidince,hoşgeldiniz efendim diye karşılandım.demekki dünya şekilciliğe çok önem veriyor.ye kürküm ye dünyası olmuş.
böyle anlarda benim aklıma bir güzel söz gelir;

ne insanlar gördüm...üzerinde urba yoktu,
ne urbalar gördüm...içinde insan yoktu!!!

ÇaKıL
05.05.2008, 15:18
kız sen bana gurban ol huysuz :biggrin:bide bana derdin suratsız diye :smartass:

Sonuç ne olursa olsun senin dediklerin de doğru hak veriyorum ama sonuçda kimse babasının hayrına birşey vermıyor onunda parası vede eğlenme hakkı var oda girer eli boş çıkar tabiki yada içerde çirkin mi çirkin bir zengin bulur nasılsa:ohmy: her klübe girende bana göre tipli değil paralı:wacko:

Meymenetsiz suratsız önce sen bana kurban ol ben daha sonra olurum bir ara...Bi oku bak ne diyor...Adamın parasızlığından değil şikayet tipsizliğinden...İçerde zengin tipsiz mi tipsizin ne işi var da buldu hemen...Serhat'ım o klübün ayrıcalığı da oymuş meğerse paralıları değil de tiplileri alıyorlarmış :wink:
Adres rica edeyim:thumbup:

Serhatlı
05.05.2008, 15:23
Meymenetsiz suratsız önce sen bana kurban ol ben daha sonra olurum bir ara...Bi oku bak ne diyor...Adamın parasızlığından değil şikayet tipsizliğinden...İçerde zengin tipsiz mi tipsizin ne işi var da buldu hemen...Serhat'ım o klübün ayrıcalığı da oymuş meğerse paralıları değil de tiplileri alıyorlarmış :wink:
Adres rica edeyim:thumbup:

sana uzak annem pound dioo İngiltere dedir o senin Kartal dan çok uzak anlayacan :rolleyes::biggrin:

Zemheri*
05.05.2008, 19:13
bence bu konuyu bu kadar kurcalamayın bu adam sizede açar tazminat davasını valla:smartass:

EREN izm
05.05.2008, 19:54
Kötü bir olay....

Akgüney
05.05.2008, 20:06
benim babamida hic bi diskoya yada gece kulubune almamislar almiyorlar...teröriste benziyor diye babamda gidip dava mi acsin :D

ÇaKıL
05.05.2008, 20:17
İyide arkadaşlar biz burda sapkınlık taşkınlık yapan falan insanları tartışmıyoruz ki... Burda asıl konu dış görünüşle ilgili.... örneğin siyahi futbolcuların durumu... kalkar biri der ki ben zenci insan istemiyorum futbolda, zenci olursa stada gitmem derse sırf onun seyir zevki yüzünden ne yani bu siyahi futbolcuları men mi edelim ? Adamın taşkınlığı sarhoşluğu söz konusu değil burda ! Lütfen bu yönden bakalım...

Oturup bu gece hafiyesi Mahmutluk yapacağım.Bu kişinin bu resmiyle ilgili size farklı bir kaç haber bulacağım.Daha önce de demiştim hafızama güvenirim ben bu resmi farklı haberlerde görmüştüm.Adamcağız yüzüyle para kazanıyor belli ki.
Arkadaşım olaya hangi pencereden bakarsan bak..İşletme sahibinin amacı ne para kazanmak.Gelen müşterinin rengi biçimi kokusu herşeyi önemlidir ...Devran para üzerine itiraz edebilirmisin.Adam tüm biçimsizliği ile müesseseye gelecek diğer müşteriler huzursuz olacak ve orayı terk edecek.Burada konuşulan şey para vicdan değil.

insanlar kardeş
05.05.2008, 20:28
Bir gece klubüne giderken kendinize bakarsınız.Üstünüze,başınıza,traşınıza, saçınıza,hatta kokunuza bile...Gidilen mekanda amaç belli eğlenmek,beğenmek ve beğenilmek...Çevrenizde yüzlerce yüzü rahatsız edecek kadar çirkin insan varken eğlenmeniz ne mümkün...Gerçekçi olun.Kendinize yalan söylemeyin.

Bu konu hakkındaki bazı güzelliğin çirkinliğin kişilere göre göreceli olduğunu unutarak ,
şekle şemale önem vererek insanlığı gözardı ederek

yazılmış olan yorumlar benim nezdimde o herhangi bir insanın fiziksel olarak yüzünden daha tiksinç olduğunu belirtmek isterim.

saygılarımla....

ÇaKıL
05.05.2008, 20:45
Bu konu hakkındaki bazı güzelliğin çirkinliğin kişilere göre göreceli olduğunu unutarak ,
şekle şemale önem vererek insanlığı gözardı ederek

yazılmış olan yorumlar benim nezdimde o herhangi bir insanın fiziksel olarak yüzünden daha tiksinç olduğunu belirtmek isterim.

saygılarımla....

Yaralılar kan kaybetmeye başladı...
Ben hep derim saygılarımla yazınca saygı olunuyorsa iyi madem benden de saygılar.

karagümrüklü
05.05.2008, 21:31
Bizde yok böle bişi biz alıyos :D ama bunuda almak için biraz düşünmek lazım yaw..Kapıdaki ersin abi almaz bunu bizim bara..Yada girişi fazla alır:D

Labrys
05.05.2008, 22:55
ama adam harbi çirkin yav :wacko::wacko::wacko: düşünsene clup içindesin adam senin yanındayken lazerin yada spotun adamın yüzüne vurduğunu!!! o an da tam sen o adamın olduğu yöne bakıyosun!;

___ eğzübillahimişeykaanı racim bu ne laaaa?:scared: içkime ne koydunuz beaaaa!!!:scared:

dali
06.05.2008, 06:28
Oturup bu gece hafiyesi Mahmutluk yapacağım.Bu kişinin bu resmiyle ilgili size farklı bir kaç haber bulacağım.Daha önce de demiştim hafızama güvenirim ben bu resmi farklı haberlerde görmüştüm.Adamcağız yüzüyle para kazanıyor belli ki.
Arkadaşım olaya hangi pencereden bakarsan bak..İşletme sahibinin amacı ne para kazanmak.Gelen müşterinin rengi biçimi kokusu herşeyi önemlidir ...Devran para üzerine itiraz edebilirmisin.Adam tüm biçimsizliği ile müesseseye gelecek diğer müşteriler huzursuz olacak ve orayı terk edecek.Burada konuşulan şey para vicdan değil.

Fotoğrafı başka yerlerde görmenizi çok ilginç ve yanlış yorumluyorsunuz ! Sonuçta bu haberdeki bu fotoğrafın gerçekliliğini özel mesaj ile size belirtirken siz "adam tipsizliği ile para kazanıyor" gibi ilginç bir yaklaşım sergiliyorsunuz... Böle mantık dışı bir şey görmedim ben...

İkincisi fotoğraftaki adam belliki yaşlı adam ve hadi doğal olarak kovulmuş ve bunu destekliyebilirsin...(bende desteklerim bunu) Ama konu yaşlılık değil insanın doğuştan kazandığı dış görünüşle ile ilgili olduğu zaman burda para yerin dibine batsın derim !! Ve yine tartışılan şey ceketin düzgün dü yamuktu değil ya da taşkınlık yapıyor falan olması değil yine dış görünüş... Ben de gece klublerine çok gittim... Gece klublerinde bana göre çok ilginç tipte insanlar vardı belki de bana göre tipsizlerdi... ama onların varlığından hiç bir zaman huzursuzluk yaşamadım... ordaki kimsenin de rahatsız olduğunu hiç görmedim... Ben dahil herkes kendi halinde idi...

size göre para olsun bana göre vicdan olsun... Herkesin düşüncesi kendisine kalsın o zaman...

alyeşil
06.05.2008, 14:52

sevgili gara
insanların giyim tarzlarının ya da yaşlarının buna engel olması normal karşılanabilir çünkü kişiye özgü değildir geneldir.

Ancak dış görünüşü nedeniyle bir insanın ayırt edilmesi dışlanması hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul göremez.
Kesinlikle haklı dğeiller bu çok aşağılayıcı bir davranış
Kaldı ki İçeriye çirkin insanlarda girebiliyor diye kimse mekandan vazgeçmez sanmıyorum ,Ayrıca kim kime göre çirkin
birinin şeklini beğenmemek kimin haddine
Hiç birimiz kendimizi kendimiz yaratmadık ki bunun acısını cezasını biz çekelim

ÇOk sinirlendim :)

Garaoglan
06.05.2008, 19:11
sevgili gara
insanların giyim tarzlarının ya da yaşlarının buna engel olması normal karşılanabilir çünkü kişiye özgü değildir geneldir.

Ancak dış görünüşü nedeniyle bir insanın ayırt edilmesi dışlanması hangi açıdan bakılırsa bakılsın kabul göremez.
Kesinlikle haklı dğeiller bu çok aşağılayıcı bir davranış
Kaldı ki İçeriye çirkin insanlarda girebiliyor diye kimse mekandan vazgeçmez sanmıyorum ,Ayrıca kim kime göre çirkin
birinin şeklini beğenmemek kimin haddine
Hiç birimiz kendimizi kendimiz yaratmadık ki bunun acısını cezasını biz çekelim

ÇOk sinirlendim :)

Sevgili Alyesil,

ben olaya sadece aciklik getirdim ve dikkatini cekerim sahsim adina hic bir kisisel görüs bildirmedim ama illada birseey söylememi istiyorsan

olan bitenler umrumda degil bende onlarin cobani degilim
ne yaparlarsa yapsinlar :smartass::smartass:

kerkınç
06.05.2008, 22:26
nice elbiseler gördüm içinde insan yok
nice insanlar gördüm üstlerinde elbise yok

başka söze gerekyok bence :)

alyeşil
06.05.2008, 23:12
Sevgili Alyesil,

ben olaya sadece aciklik getirdim ve dikkatini cekerim sahsim adina hic bir kisisel görüs bildirmedim ama illada birseey söylememi istiyorsan

olan bitenler umrumda degil bende onlarin cobani degilim
ne yaparlarsa yapsinlar :smartass::smartass:

şahsın adına açıklama yapmadığını biliyorum
ben sadece getirdiğin açıklamanın doğruluğuna tepkimi gösterdim

pardon

Canan1
06.05.2008, 23:13
selamlar...

genelde gece clublarda (yasadigim yerde) kapicilar duruyor önünde ve club sahibinin isteklerini yerine getiriyor...her mekana göre kurallar vardir,estetik görüme bakarlar,giyime vs..(yabancimi acaba??)

Belirli kitle belirli clublarda misafir olarak olur...herkezin görüsüne ve müzik tarzina göre clublar vardir....

simdi bu insanin bu cluba girememesi ve daha sonra dava acmasi cok nadir görülen olaydir, her iki taraftan bakilmali: adam istenmeyen yere girmek istiyor ve kendine farz ediyor ve dava aciyor...club sahibi simdi onun görüntüsü icin almadigi icin kötü duruma düsüyor...bu insan asaglanmis olabilir ve öyledir...ama diger tarafta club sahibide kendi kurallarini kapi önünde duran iscilerine yansitiyor ve uygulanmasini istiyor....

Hepimiz bilmeliyiz ki, görüntüye cok önem veren ve üstünkörü bir dünyada yasadigimizi....bu insanin bu kadar sorunu varsa(psikolojik acidan) yakinda estetik cerahi onu ameliyat etmeye cikar ve bu actigi dava ona büyük popularite saglamis olur...adam mansetlerde su an......iyi para kazaniyor her tv cikisinda,yakinda ameliyat bile olur....

Bizlerin kendimize göre insan olgumuz ve dünya görüsümüz var...benim icin sorun olmazdi böyle insanlan bir mekanda olmak....diger tarafta ama isletmeciyide anlamak gerek, herkez bizim veya sizin gibi degil ve bunuda herkezden bekliyemeyiz......

bu olayda kazanan asaglanan insan oldu.....

Saygilar

iyimser
15.06.2008, 11:21
dali paylaşımın için tşk işte insanlar ön yargılı diyoruz ya en büyük örneklerden biride bu işte yazık gerçekten bu konular gerçekler üzüyo ama hepsi gerçek dileriz zamanla bu düşünceler daha güzel düşüncelere yerini bırakır...saygılar