Orijinalini görmek için tıklayınız : her alevi sünidir her sünni alevidir
kocaseyid 05.05.2008, 17:25 Selam erenlere olsun evet her Alvi sünnidir nasıl eğer namaz kılıyorsan oruç tuyorsan zekat veriyorsan haccada gidiyorsan alvi sünnüsin sher sünni alevidire gelince Hz. ALİ VE evlatlarını seviyorsa ve onlar gibi yaşıyorsa o sünni alevidiR. İKİLİK kinini içimizden atıp özde sözde bir olalım yarın savaş olsa A,B,D bomba attıgında alevi sünni ayrımımı yapacak dünyada iki taraf var birincisi şeytan ve taraf tarları ikincisi ALLAH ve taraftarları başkası yok namaz kılmayan bir sağcı ile solcu arasında ne fark var ikiside aynı derim selam erenlere olsun
Açıkcası ben ayrıma karşı bir insanım,ayrım yapan bir insan değilim ama bulunduğum bir ortamda da aileviler hakkında ileri geri konuşulursa çıkar gögsümü gere gere alevi olduğu söyler ve savunmamı yaparım!Bana göre önce gerçekten insan olmalı,vijdanı olmalı,sağ duyusu yüreği olmalı bunlar benim için öncelik çünkü sünnilerde de kötü insanlar var ailevilerde de tek kişinin yaptığı bir kötülüğü bir topluluğa maal edemeyiz bu benim şahsi düşüncem!Keşke meshep ayrımı diye bir şey hiç olmasaydı!..
Selam erenlere olsun evet her Alvi sünnidir nasıl eğer namaz kılıyorsan oruç tuyorsan zekat veriyorsan haccada gidiyorsan alvi sünnüsin sher sünni alevidire gelince Hz. ALİ VE evlatlarını seviyorsa ve onlar gibi yaşıyorsa o sünni alevidiR. İKİLİK kinini içimizden atıp özde sözde bir olalım yarın savaş olsa A,B,D bomba attıgında alevi sünni ayrımımı yapacak dünyada iki taraf var birincisi şeytan ve taraf tarları ikincisi ALLAH ve taraftarları başkası yok namaz kılmayan bir sağcı ile solcu arasında ne fark var ikiside aynı derim selam erenlere olsun
değerli can kardeşim senin eline kalemine sağlık.ne güzel yazmışsin seni tebrik ediyorum.ben alevi deyilim diyemiyecem artık.hem alevi hem sünni çünki bu saydıkların bende mevcut hem ibatemi yaparım hemde HZ MUHHAMMET ve HZ ALİYİ ve bütün ehli beyti seviyorum.aslında gerçek manada müslüman böyle olmalı aksı taktırde bir taraf eksik olur ve ayırımlar bölünmeler bu yüzden ortaya çıkar.hepimiz ALLAH kuluyuz.MUHAMMET ümmetiyiz EHLİBEYT sevenleriyiz.alevi ben sünni benim..saygılar..
Açıkcası ben ayrıma karşı bir insanım,ayrım yapan bir insan değilim ama bulunduğum bir ortamda da aileviler hakkında ileri geri konuşulursa çıkar gögsümü gere gere alevi olduğu söyler ve savunmamı yaparım!Bana göre önce gerçekten insan olmalı,vijdanı olmalı,sağ duyusu yüreği olmalı bunlar benim için öncelik çünkü sünnilerde de kötü insanlar var ailevilerde de tek kişinin yaptığı bir kötülüğü bir topluluğa maal edemeyiz bu benim şahsi düşüncem!Keşke meshep ayrımı diye bir şey hiç olmasaydı!..
düşüncelerine tamamen katılıyorum ve yanındayım.sevgiler..
bu yazıyı başlatan kişinin aklına şaşarım. amacı ne acaba ? biraz düşünmek lazım
Semaözer 05.05.2008, 19:13 Her Alevi Sünni değildir her Sünni de Alevi değildir! Alevilere yönelik yüzyıllardan beridir süre gelen kıyımlar unutulmuş sanırım!!!. Bu kıyımları gerçekleştirenler kim? Alevileri yok etmeye çalışanlar kim? Sivas'ı 37 canı yakanlar kim? Liste çok uzun bunları yazmaya yüreğim yetmez :sad: Bunlar hangi düşüncenin ürünü sizce? İnsan yüreği taşıyanlara sözüm yok ama bu gerçekleri neden unutuyorsunuz? Söyleyin bana Alevilerin yapmış olduğu bir kıyım var mı?
İşte size Sünni bir kişinin Aleviler hakkındaki düşünceleri;
Bu yazıyı tesadüf eseri bir sitede okudum ve buna cevap veren kişiye sırf cevap verebilmek için siteye üye oldum ama ne yazık ki henüz Stajyer konumunda olduğum için cevap yazma yetkim yokmuş ben de editöre şikayette bulundum
Kişi soruyor:
Ben Sünni bir Müslümanım, erkek arkadaşım ise Alevi. Birbirimizi çok seviyoruz, ama Alevilik - Sünnilik meselesinin ileride bize sorun olacağını düşünüyorum. Ben değil, ama ailem oldukça muhafazakar. İleride daha da üzülmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım
Buna cevap veren yaratık!!!
Bizim burada alevilere kız verilmez, ama kız alınır derler. Böyle çifte standartlı sözlere ben çok gıcık giderim. 1) Aileniz muhafazakar olabilir, siz değilseniz sorun nedir ki?, 2) Eğer inancınız güçlü ise Sünnî olduğunuza göre, Kur`an`ı ve sünneti rehber edinen biri olarak yolunuzu çizmişsiniz, ama alevî biri inandıklarını hangi sağlam kaynağa dayandırır bilemiyorum. Hristiyan olsa neyse ama erkek arkadaşınız neden alevilikte bu kadar diretiyor? Alevilik siyasi bir tercihten ibarettir.
Ne şahane bir düşünce değil mi!!!Bilip bilmeden Aleviler hakkında atıp tutuyor Hristiyanlığı bilen birisi Aleviliği bilmiyor!!!
Bu kişi Sünni sizce Alevi de olabilir mi?
zulfukar 05.05.2008, 19:30 Tamam ayrimi yine yapmayalim ama ben diyorumki ; Her Alevi Alevidir ve her sünni yinede Sünnidir!
araknafobia 05.05.2008, 19:41 Selam erenlere olsun evet her Alvi sünnidir nasıl eğer namaz kılıyorsan oruç tuyorsan zekat veriyorsan haccada gidiyorsan alvi sünnüsin sher sünni alevidire gelince Hz. ALİ VE evlatlarını seviyorsa ve onlar gibi yaşıyorsa o sünni alevidiR. İKİLİK kinini içimizden atıp özde sözde bir olalım yarın savaş olsa A,B,D bomba attıgında alevi sünni ayrımımı yapacak dünyada iki taraf var birincisi şeytan ve taraf tarları ikincisi ALLAH ve taraftarları başkası yok namaz kılmayan bir sağcı ile solcu arasında ne fark var ikiside aynı derim selam erenlere olsun
Aslında bu yaklaşımdaki düşüncelerinizi savunamam.Bölücü değilim ama sizin namaz kılmayan kılan, hacca giden gitmeyen vs.değilde bana göre insanlık görevini en iyi şekilde yapan her insan bence asıl insandır.Bu ne sünni nede alevi olsun.Aslında insanlığın ne demek olduğunu bilen,bölücülük yapmaz.
Ayrıca mecazende kullanılmış olsa da alevi sünni,sünni alevi benzetmesi bence yanlış.
sevgiyle.
Her Alevi Sünni değildir her Sünni de Alevi değildir! Alevilere yönelik yüzyıllardan beridir süre gelen kıyımlar unutulmuş sanırım!!!. Bu kıyımları gerçekleştirenler kim? Alevileri yok etmeye çalışanlar kim? Sivas'ı 37 canı yakanlar kim? Liste çok uzun bunları yazmaya yüreğim yetmez :sad: Bunlar hangi düşüncenin ürünü sizce? İnsan yüreği taşıyanlara sözüm yok ama bu gerçekleri neden unutuyorsunuz? Söyleyin bana Alevilerin yapmış olduğu bir kıyım var mı?
İşte size Sünni bir kişinin Aleviler hakkındaki düşünceleri;
Bu yazıyı tesadüf eseri bir sitede okudum ve buna cevap veren kişiye sırf cevap verebilmek için siteye üye oldum ama ne yazık ki henüz Stajyer konumunda olduğum için cevap yazma yetkim yokmuş ben de editöre şikayette bulundum
Kişi soruyor:
Ben Sünni bir Müslümanım, erkek arkadaşım ise Alevi. Birbirimizi çok seviyoruz, ama Alevilik - Sünnilik meselesinin ileride bize sorun olacağını düşünüyorum. Ben değil, ama ailem oldukça muhafazakar. İleride daha da üzülmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım
Buna cevap veren yaratık!!!
Bizim burada alevilere kız verilmez, ama kız alınır derler. Böyle çifte standartlı sözlere ben çok gıcık giderim. 1) Aileniz muhafazakar olabilir, siz değilseniz sorun nedir ki?, 2) Eğer inancınız güçlü ise Sünnî olduğunuza göre, Kur`an`ı ve sünneti rehber edinen biri olarak yolunuzu çizmişsiniz, ama alevî biri inandıklarını hangi sağlam kaynağa dayandırır bilemiyorum. Hristiyan olsa neyse ama erkek arkadaşınız neden alevilikte bu kadar diretiyor? Alevilik siyasi bir tercihten ibarettir.
Ne şahane bir düşünce değil mi!!!Bilip bilmeden Aleviler hakkında atıp tutuyor Hristiyanlığı bilen birisi Aleviliği bilmiyor!!!
Bu kişi Sünni sizce Alevi de olabilir mi?
Sayın Sema hanım Aleviliği öğrenme adına
bu siteye üye oldum.Takriben 5 aya yakın
burdayım.Aleviliğin ne olduğunu tam anlayabilmiş
deyilim.Okadar çok tanımı varki hangisinin alevilik
olduğunu bilmiyorum. Kendi inancım olan Sünniliğe yakın
hangi tanım varsa ondan pay çıkarmaya çalışıyorum.
öyle arkadaşlar varki sitede 72 millete laik görüyor
Aleviliği Sunnilik olunca öcü gibi korkuyolar. Sebebide
hemen sunnileşmeye getiriyorlar.Namaz kılarsa camiye
giderse ve kuran okursa bir Alevi Sunnileşmiş sayılıyor.
Türban ı veyahut başı kapatmayada sunnileşmek
adınada karşı çıkılıyor Sunniliği Alevilik için en büyük tehlike
görüyorlar.Aleviliğe zerduşluğu.,hırıstıyanlığı hatta ateistliği
bile yakıştırabiliyorlar ama sunniliğe asla yakıştırmıyorlar.
Tarihte olan menfur olayları boyuna hatırlatılıp unuturmayacağız
unutmayacığız Deniliyor peki bu kin tutmak değilmidir.Bence
ortak bir yerde buluşulur fakat bunu istemeyen ler var
her mezhebin kendine göre farklı ibadet ve inançları var...daha doğrusu inançlarını farklı şekillerde göstermek..her ne kadar ortak bir çok payda olsada ibadet şekli ile zaten mezhepleşmiştir...şimdi her alevi sünni,her sünni alevi olacaksa her birey oturup yıllardır savunduğu inançlarını yargılamak zorunda kalacak....
sadece duygusal bir yaklaşım olmuş....
Bilerek yada bilmeyerek yanlış yere açıldığında ve yazının içeriğinden dolayı Kazan
|
|