Orijinalini görmek için tıklayınız : e-kitaplar

Yakapınarlı
03.02.2006, 07:04

Serkan_Devrim
03.02.2006, 12:26
bana da öyle geliyor. kitabın sayfalarını çevirmek bile ayrı bir zevk. e-kitap sadece ufak çaplı araştırmalar için iyidir. kitap almayı tercih ederim.

Kemal
03.02.2006, 13:11
kitap hakkında bilgi edinmek amacıyla e-kitap kullanışlı bir yöntem benim için.
ancak bilgisayarda kitap okumak fikrine ben de sıcak bakmıyorum.

bolşevik_partizan
03.02.2006, 13:30
Bilgisayarda kitap okumak ayrıca göz sağlığına da zararlı. Bırakalım kitap okumayı gazete bile internette tad vermiyor.

Oli
03.02.2006, 15:31
e-kitap göze zararlı (en azından benim göze)
bir kelimeyi arayıp bulma imkanı iyi

ISIK
03.02.2006, 19:48
Ya bende sizlere katiliyorum ekrandan okumak benimde hic hosuma gitmiyor. Bazi arkadaslar foruma uzun uzun yazdiklari zaman bile okumakta zorlaniyorum....

Arguvan
03.02.2006, 19:55
Hepinize katılıyorum. Ne kağıdı hissedebilirsin, ne de kokusunu alabilirsin...

new_gree
24.02.2006, 02:00
bir de şu var, kitabın yazarına ve yayıncısına saygısızlık. bedava kitap biraz az gelişmişlik gibi. emeğe saygı lazım.

glyldrm
24.02.2006, 10:08
e-kitap ta nerden çıktı yaw, hiç hoşuma gitmiyor. zaten bütün gün pc başındayız, bir de e-kitap okumaya kalkarsak hepten kör olacaz. alıp kitabı eline güzel güzel okuyacaksın. sonra nerde kaldıysan yapağını kıvıracaksın ki kitap okuduğunu anlayasın :)

Naz
28.02.2006, 05:22
bende aynen katiliyorum, tam bir kitap hastasiyimdir, okumayi cok severim.. ozellikle okula giderken metroda felan cok guzel oluyor. bir cok kitabim var ve asla boyle e kitap felan ayni tadi veremez bence.

akademik yazilar odevler icin felan yararli olabiliyor alinti yaparken felan cabuklastirabilir ama onun disinda sevmiyorum.

worker
28.02.2006, 09:44
Kitabı kitap yapan özelliklerinden bir tanesidir yıprnmasının diye özen gösterip onu hissetmek bence.

yakapınarlı_ali
28.02.2006, 10:40
butun arkadaşlara katılıyorum.... kuşkusuz internetin bize sunduğun bir çok kolaylıktan birisi bu e-kitap ama yazara ve emeğe saygı sozkonusu olduğunda bu durumun pek de hoş bir durum olmadığı da açık. düşünün ki bir yazar aylarını hatta yıllarını harcıyor bu kitap için, çok fazla emek sarfediyor ama karşılığı ne... ya da bu e-kitapları okuyanlar ne derece haz duyuyorlar bu durumdan... mesala çok sevdiğimiz bir sözün altını çizemedikten sonra... değil mi?

E-(ansiklopedi, kütüphane) bir nebze ihtiyaçlarımızı karşılasa da e- kitap okumaya hayır dostlar...

Yakapınarlı
28.02.2006, 10:42
ne güzel demişsin sevdiğimiz bir sözün altını çizmedikten sonra diye bak bunu düşünmemiştim.bende ondan sevmiyorum demekki e-kitapları.:)

sun
28.02.2006, 11:22
Ben de sizlerle ayni fikirdeyim.Kitabi olusturanlarin ellerine saglik,yüreklerine saglik diyorum.

Kitap okumaktan cok zevk alirim her kitapta görunmez bir kahraman olurum öykünün icinde yer alan,......

Bence herkes kitap okumali,zamanim yok kavramina inanmiyorum bir sayfalik da olsa zaman vardir,sevmiyorum agir geliyor sözlerine katilmiyorum her insanin okuyabilecegi zevk alacagi tarzda kitaplar mutlaka var,...

okyanus
02.03.2006, 18:47
özenle aldığım kitabı hele birde çok sevmişsem ,o kitap kesinlikle kitaplığımda olmalı.sırf o yüzden arkadaşımdan kitap alıp okumam evimde olmayacağı için.
emeğede saygı göstermek lazım.

seyyah1978
27.03.2006, 16:44
çok iyi kitao okuma programı var arkadaşlar
microsoft reader adlı porgram kitabı kendisi okuyor tabi dili ingilizce ama türkçe yaması da var tavsiye ederimv sizin okumanıza gerek yok sadece masal gibi dinleyin

Yakapınarlı
27.03.2006, 17:27
çok iyi kitao okuma programı var arkadaşlar
microsoft reader adlı porgram kitabı kendisi okuyor tabi dili ingilizce ama türkçe yaması da var tavsiye ederimv sizin okumanıza gerek yok sadece masal gibi dinleyin
bendede var o program ama ben öyle kitap okudum saymam ne anlamı kalıyorki ben o kitabı okudum demek için dinlemek yetmmiyor.

izem
18.04.2006, 18:59
http://etext.lib.virginia.edu/ebooks/ebooklist.html

http://digitalbookindex.com/

http://www.geek.dnip.net/library/

http://etext.lib.virginia.edu/ebooks/ebooklist.html
bu sitede bir çok e kitap bulabilirsiniz.(ingilizce)

http://www.exlibrary.com/

bu sitede türkçe e kitaplar var ama çok küçük bir arşiv...

piraye
19.04.2006, 14:28
Selam arkadaşlar hepiniz kitap okumayı seviyorsunuz ne güzel.e-kitaba da karşısınız bu da güzel ancak kitap okurkenki birtakım alışkanlıklarınız-kitap sayfası kıvırmak,yazılanların altını çizmek- bana yanlış geldi.e-kitap okumak emeğe ne kadar saygısızlıksa bu tür davranışlar da emeğe saygısızlıktır.Kitap sayfası kıvırmak yerine ayraç kullanabilirisiniz,yazılanların altını çizmek yerine kitap okurken yanınızda taşıyacağınız küçük bir deftere not almak daha iyi olmaz mı?
sevgilerimle

izem
19.04.2006, 16:09
Selam arkadaşlar hepiniz kitap okumayı seviyorsunuz ne güzel.e-kitaba da karşısınız bu da güzel ancak kitap okurkenki birtakım alışkanlıklarınız-kitap sayfası kıvırmak,yazılanların altını çizmek- bana yanlış geldi.e-kitap okumak emeğe ne kadar saygısızlıksa bu tür davranışlar da emeğe saygısızlıktır.Kitap sayfası kıvırmak yerine ayraç kullanabilirisiniz,yazılanların altını çizmek yerine kitap okurken yanınızda taşıyacağınız küçük bir deftere not almak daha iyi olmaz mı?
sevgilerimle

ayraç olmasa da olur..:D

piraye
19.04.2006, 16:42
ayraç olmasa da olur..:D

Resmi gördükten sonra kendimi "Şu Çılgın Türkler" demekten alıkoyamadım.
Teşekkür ederim izem:)

erdemcan
19.04.2006, 17:03
Emeğe saygı

canugur
26.04.2006, 07:03
Ben e kiaptan hoslaniyorum, Bu, bilgiye hem daha hizli erismemi, hem de arastirmalarima katkisi olmasi acisindan, notlar alip üzerinde calismak ve kaynak arsivi yapmak acisindan bence cok yararli.
Bu arada gözleri bozmak ta, bu isin bedeli olsa gerek:-)
saygilar

Asli
26.04.2006, 09:33
ben sevemedim bir türlü e-kitapları
bence sayfaları okumak daha fazla zevk veriyor insana...

FaLLeN
26.04.2006, 11:42
bir fizik,kimya bilgisayar programlama konular,araştırma hariç yani hikaye,masal,roman gibi e-kitaplar bos ve tatsız

Agop
14.05.2006, 17:55
bir de şu var, kitabın yazarına ve yayıncısına saygısızlık. bedava kitap biraz az gelişmişlik gibi. emeğe saygı lazım.

evet bende katılıyorum. zaten pek sıcak bakmıyorum. sayfaları teker teker çevireceksinki tadı çıksın.

ayvaz58
01.06.2006, 09:57
kitap dediğin sayfalar çevrilerek okunur fareyi kaydırma çubuğuna tıklayarak veya sürüklüyürek değil.matbanın kokusu hissedilmeli

canugur
01.06.2006, 21:44
kitaplari zevk icin okur görünümden cok, eger deli gibi aradigimiz bir yayin ise, hepimiz nasil da okuruz (e) de olsa (d) de olsa:-)))

ulalıgenç
21.06.2006, 19:53
Benimde elimde bir sürü e-kitap ama hem okumaya eriniyorum hem de hiç zevk almıyorummm:yaw2 :yaw2 :yaw2