AleviKürt
03.02.2006, 15:02
Merhaba canlar
Aleviligin herseyine inaniyormusunuz, ya da süphelendiginiz seyler varmi?
Yorumlarinizi bekliyorum.
Aleviligin herseyine inaniyormusunuz, ya da süphelendiginiz seyler varmi?
Yorumlarinizi bekliyorum.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviligin herseyine inaniyormusunuz? AleviKürt 03.02.2006, 15:02 Merhaba canlar Aleviligin herseyine inaniyormusunuz, ya da süphelendiginiz seyler varmi? Yorumlarinizi bekliyorum. musayipakyuz 03.02.2006, 15:08 Alevilik Dört Dörtlük bence ama eğer yoluı gerçekten güdebilirsek arkadşım tamammı eğer aleviliğin ilkelerini saptırısak o zaman çok farklı olur AleviKürt 03.02.2006, 15:18 Alevilik Dört Dörtlük bence ama eğer yoluı gerçekten güdebilirsek arkadşım tamammı eğer aleviliğin ilkelerini saptırısak o zaman çok farklı olur Simdi sana bir kaç soru sorayim: Aleviligin herseyine inaniyorsun diyorsun. Peki, dedelerimizin soyunun Hz. Ali'ye dayandigina inaniyormusun? Allah'in insan görünümünde gözüktügüne inaniyormusun? Hz. Ali ve Hz. Muhammed'in Kirklarin Ceminde bulunduguna inaniyormusun? musayipakyuz 03.02.2006, 15:22 Benim Bildiğim Bak Arkdaşm Sorulaını cevaplayım hemen DEdelerimiz Soyu hacıbektaş dergahından gelir tarikat ta orada başladığı için o dergahtan glir Asla Allah-u teala insan kılığında değil hatta Peygamber efendimi bile onu 77 perde arkasından görüyoruz Bizde Alevilik te Allah Muhammed Ali Üçlemesi Nasıl Allah Baba Kutsal Ruh yada ne bilim yada yahudi musevi inançlarında ki kutsallıktır Kırklar cemi Hacı bektaş dergahında tarikat amacıyla yapılmıştır kırkların içinde geçen Ali Muhammed Sır Dır Kutsal Nefs Dir aleviler için Allahın verdiği nefsi nasıl değerlendirdiğimizdir AleviKürt 03.02.2006, 15:27 Benim Bildiğim Bak Arkdaşm Sorulaını cevaplayım hemen DEdelerimiz Soyu hacıbektaş dergahından gelir tarikat ta orada başladığı için o dergahtan glir Asla Allah-u teala insan kılığında değil hatta Peygamber efendimi bile onu 77 perde arkasından görüyoruz Bizde Alevilik te Allah Muhammed Ali Üçlemesi Nasıl Allah Baba Kutsal Ruh yada ne bilim yada yahudi musevi inançlarında ki kutsallıktır Kırklar cemi Hacı bektaş dergahında tarikat amacıyla yapılmıştır kırkların içinde geçen Ali Muhammed Sır Dır Kutsal Nefs Dir aleviler için Allahın verdiği nefsi nasıl değerlendirdiğimizdir Ozaman Buyruga inanmiyorsunuz yani.. Oli 03.02.2006, 15:28 ben daha genel bir soruyu tercih ederdim. sadece alevilik için oy verip kategorize edilmek istemem. tüm dinler için anket yapılsa daha objektif olur. musayipakyuz 03.02.2006, 15:29 buyruk derken neyde bahsediyosun İmam cafer Buyruklarını mı diosun onlara inanıyorum SAtenb Hacıbektaş ın Bektaşilik kültürünün temelleri imamcafer buyrukları içerir AleviKürt 03.02.2006, 15:34 buyruk derken neyde bahsediyosun İmam cafer Buyruklarını mı diosun onlara inanıyorum SAtenb Hacıbektaş ın Bektaşilik kültürünün temelleri imamcafer buyrukları içerir Bundan bahsediyorum: "Hz. Muhammed: "Tanri kiyamet günü, karin günü ve günün kusluk zamani olmak üzere üç zamanda bâkire kiz görünümünde gözüktü" buyurmustur. Nitekim Hz. Muhammed miraca gittiginde Tanri ona bu görünümde gözüktü ve sevgi gösterdi." (Buyruk (Imam Cafer-i Sadik buyrugu) s. 51, Hazirlayan: Fuat Bozkurt, 1982, Birinci Baski) AleviKürt 03.02.2006, 15:39 ben daha genel bir soruyu tercih ederdim. sadece alevilik için oy verip kategorize edilmek istemem. tüm dinler için anket yapılsa daha objektif olur. Aleviligi daha iyi ögreniriz düsüncesiyle bu anketi yaptim. Süphelendigimiz konulari tartisiriz diye düsündüm. Ve bir konuya ilgili degisik yorumlar/görüsler paylasirdik. musayipakyuz 03.02.2006, 15:50 ya bakın İmam caferin tanımladı ğı allah düşüncesini ele alalım herşeye kadim ollan allah tabiki allah zogunde sana yardımcı olur yaşamın ilerlemisi allahın sayesinde olur ama allah insan gözükürmü yaaa sadece o ulu zaatlara o da peygamberlere gözükür .. valla kardeş bilmediğim için tam bişi diyemicem tam olarak ama benim bildiğim öle yahu alevilik anlayışında Nerden çıktı allahın insan sıfatında gözükmesi anlamadım AleviKürt 03.02.2006, 15:54 ya bakın İmam caferin tanımladı ğı allah düşüncesini ele alalım herşeye kadim ollan allah tabiki allah zogunde sana yardımcı olur yaşamın ilerlemisi allahın sayesinde olur ama allah insan gözükürmü yaaa sadece o ulu zaatlara o da peygamberlere gözükür .. valla kardeş bilmediğim için tam bişi diyemicem tam olarak ama benim bildiğim öle yahu alevilik anlayışında Nerden çıktı allahın insan sıfatında gözükmesi anlamadım Evet iste ben de bu konulari tartisalim diyorum? Siz bi kere neden inanmiyorsunuz? Görüslerinizi bekliyorum. musayipakyuz 03.02.2006, 15:57 nedeni mi ya neden insan kılıgında gözüksün bizim allahı gördükten sonra ona olan hayranlığımız biter bana göre biz onu görmeden sevebiliyorsak ve inanabiliyorsak ne mutlu halitseyfi 03.02.2006, 20:32 Simdi sana bir kaç soru sorayim: Aleviligin herseyine inaniyorsun diyorsun. Peki, dedelerimizin soyunun Hz. Ali'ye dayandigina inaniyormusun? Allah'in insan görünümünde gözüktügüne inaniyormusun? Hz. Ali ve Hz. Muhammed'in Kirklarin Ceminde bulunduguna inaniyormusun? Sevgili Alevikürt Sorduğun anket sorusuna inanıyorum dedim. sonra yazılanları okurken senin sorularını gördüm. Şimdi ben sana birkaç soru sorayım,hende sorularına cevap vereyim. 1.Sorun . Hayır 2.Sorun : evet eyer allahı göre bilseydik sanırım şekli bu olurdu............................................ ...................................... peki sen söyle sen Allah'ı şekilli şemalli birşey diyemi düşünüyorsun veya alevilikte allah kavranı nasıldır(Sana göre )? 3 Bulunmamaları için bir sebep mi var. Aleviliğe gelince sence alevilik "durağan" (gelişme göstermeyen) bir yapıdamıdır? Sevgili can sorularınızdan sizin düşüncenizi pek anlamadım. Soruları bunun için sordum. Seleamlar saygılar AleviKürt 03.02.2006, 20:49 Sevgili Alevikürt Sorduğun anket sorusuna inanıyorum dedim. sonra yazılanları okurken senin sorularını gördüm. Şimdi ben sana birkaç soru sorayım,hende sorularına cevap vereyim. 1.Sorun . Hayır 2.Sorun : evet eyer allahı göre bilseydik sanırım şekli bu olurdu............................................ ...................................... peki sen söyle sen Allah'ı şekilli şemalli birşey diyemi düşünüyorsun veya alevilikte allah kavranı nasıldır(Sana göre )? 3 Bulunmamaları için bir sebep mi var. Aleviliğe gelince sence alevilik "durağan" (gelişme göstermeyen) bir yapıdamıdır? Sevgili can sorularınızdan sizin düşüncenizi pek anlamadım. Soruları bunun için sordum. Seleamlar saygılar Yanitiniz icin ilk önce tesekkür etmek istiyorum. Soruna cevap vermeyi deneyecegim. Allah'in insan haliyle görünmesi hakkinda süpheliyim. Cünkü bir yanda Allah isterse bir insan kiligina da girer diye düsünüyorum. Ve bi gün insan görünümünde gözükürse O kisinin Allah oldugunu nasil bilecegiz? Ama bir de su var. Icinde büyümüs oldugum Alevilikte kimsenin Allahi görmedigini/görebilemecegini duymustum. Ve sünnilerin hadislerinde nasil yanlisliklar olabilecegini biliyorsam (Cünkü bunlar mesela xx. yüzyilda yasamis kisinin söylemis oldugu seylerdir. Bir kac yüz yil agizdan agiza gecip ondan sonra kitap halinde bir araya toplanmis) buyruga da gecerli olabilecegini düsünüyorum. Yazilan seylerinin nekadari dogru oldugunu bilmek zor bir meseledir bence. Alevilikte Allahi sünniler gibi görmeyiz diye biliyorum. Bizde ayni "korku" yok. Biz Allahin iyi ve merhametli olduguna inaniyoruz. Bulunmamalari icin sebep: Peki neden cem'e gidiyoruz sorusunu sorabiliriz. Ve bazi kisiler: "su dinden gelmedir ondan" diyecekler. Bence Alevilik degisilmeyen bir inanctir. Simdiye kadar adetlerimizi degistirmedik, simdi neden degistirelim? Aleviligin bir parcasini degistirdigimiz zaman, bu inanca hâlâ Alevilik diyebilirmiyiz? Degismeyi kabul edersek 100 sene sonra Aleviligin hali nolacak? Hüseyin69 03.02.2006, 21:01 herseyi demekle bir kac örnek verseydin ya güzel kardesim hersey nedir tam anlamis degilim unutmamaliyizki alevilik sadece alevi toplumunun tekelinde degil sahte bir aleviden daha dogru daha dürüst aleviligi yasayan baska toplumlardan insanlarda var ben basligi söyle yazim ve söyle cevaplim aleviligin inanci yasami gelenek kültürel gerceklerini yasandigina inaniyormusunuz 1-evet 2-hayir 3-cekimser ben 3-cekimser seciyorum Nedenini sormayin muhafazakar deyip gecin morkusakli 03.02.2006, 21:17 sevgili can o nasıl bur sorudur öyle inanmaz olurmuyuz. her şeyiz dört dörtlüktür. şüphe duymadan herşeyine yüzde yüz inanıyorum AleviKürt 04.02.2006, 21:41 Dedelerimizin soylari Hz. Ali'ye dayandigina inanmadiginiz zaman Alevilige %100 inanmiyorsunuz. Ben iste bunlari söylemek istiyorum. Böyle inanmadiginiz ya da kabul edemediginiz seyler varsa yazin ki tartisalim. Alevimen 04.02.2006, 21:53 polemik ve yanlış anlaşılma potansiyeli yüksek bir anket, daha sabit fikirli olmanız dileği ile kilitlenmiştir. |