Orijinalini görmek için tıklayınız : Ay'daki İsmin Hz. Ali Olduğu Kanıtlandı
araknafobia 13.05.2008, 10:26 http://img78.imageshack.us/img78/4549/ayds9.jpg
Türkçesi:
Peygamber dedi ki:Ben güneşe aitim yani oyum,Ay da Ali'ye aittir ,Ali'dir. "like aitlik anlamında kullanılmış"
Olsa üniversitesinin mektubu; Norveç ,Ay'ın yüzeyindeki Arapça el yazısının "Ali" olduğunu doğruladı.
Ay 'daki Ali'nin adıyla ilgili;
6 ocak 1999 da ben bay Ali Tahir ve bay Muhammed Ali ile tanıştım.resimlere baktıktan sonra kesinleşti ki Ali'nin arapça isminin Ay'ın yüzeyindekine benzediğini doğruladı.
imza : Karl YOGT
Doçent Profesor
Gerçekten ilginç vede mucizevi olarak gördüğüm için sizlerle paylaştım.
-Ben güneşe aitim yani oyum,Ay da Ali'ye aittir.
sevgiyle.
mavimisali 13.05.2008, 10:33 http://img78.imageshack.us/img78/4549/ayds9.jpg
Gerçekten ilginç vede mucizevi olarak gördüğüm için sizlerle paylaştım.
-Ben güneşe aitim yani oyum,Ay da Ali'ye aittir.
sevgiyle.
GErçekten çok ilginç... Araklıfabia paylaşımın için sağol.Kedi olalı bir fare tuttun :)
araknafobia 13.05.2008, 11:18 GErçekten çok ilginç... Araklıfabia paylaşımın için sağol.Kedi olalı bir fare tuttun :)
:yaw2:yaw2 Abi konularım ilgini çekmiyor anladığım kadarı ile.
Rüzgar.Aras 28.06.2008, 01:28 Çok garip,çok ilgi çekici.İlk defa gördüm bu konuyu.Teşekkürler araknafobia...
araknafobia 28.06.2008, 01:34 Çok garip,çok ilgi çekici.İlk defa gördüm bu konuyu.Teşekkürler araknafobia...
Rica ederim can.
arap holding 28.06.2008, 01:49 bazi arkadaslara diyorum { la ilaha illa ali} diye bazi arkadaslar yalnis dusunuyosun diyolar alin bakalim bunun karsilik ne cvp yazicaksiniz bakalim bunu fpruma katan arkadasimiza da cok tesekkur edrim
gerçekten çok ilginç:blink:şaşırdım we şimdi bu yazıtyı okunca farkına vardığım bişey var paylaşmak isterim sizlerlede:rahmetli babanem her AY çıktığında ona niyaz ederdi bizede nasıl edeceğimizi öğretirdi çocuktum anlamıodum ama şimdi anladım.......AYa niyaz eden başkaları warmı acaba????
yurdagül 28.06.2008, 14:17 evet benim annemde ay cıktıgında dua ederdi
ilginç bende ilk defa görüyorum
eylem güzelim 28.06.2008, 19:15 bu bilgiyi bize ulastırdın için
tesekkür ederimm cann
yaralı gölge 29.06.2008, 01:51 evet güzel ay alidir gün muhammet okunan seksen bin ayet
diye bir türkü var ya işde gercegi
AY ALİDİR GÜN MUHAMMET
Sivas’ın ışığı sönmeyecek…
1 Temmuz 2008 Salı günü saat 19:30 da
19 Mayıs mahallesi Pazar yerinde demokrasi güçleri ile birlikte düzenlenecek Sivas katliamının 15. yılın da yapılacak anma toplantısına hep birlikte katılıyoruz.
Saat:19:00 da CHP Keçiören ilçe binası önünde buluşalım.
CHP Keçiören ilçe Başkanlığı
bluehero88 29.06.2008, 02:27 Bende "yaralı gölge" arkadasın yazıdıgını yazacaktım ilk gördüğümde böyle şeylere evrende rastlamak çok mümkün.Paylasım için saol can...Süper bişey...saygılar
araknafobia 29.06.2008, 02:34 Sivas’ın ışığı sönmeyecek…
1 Temmuz 2008 Salı günü saat 19:30 da
19 Mayıs mahallesi Pazar yerinde demokrasi güçleri ile birlikte düzenlenecek Sivas katliamının 15. yılın da yapılacak anma toplantısına hep birlikte katılıyoruz.
Saat:19:00 da CHP Keçiören ilçe binası önünde buluşalım.
CHP Keçiören ilçe Başkanlığı
Bilgilendirme için saol ama iletinin yazılacağı mesaj buraya ait değil.
Ufuk1990 29.06.2008, 02:38 İlginç... Paylaşım için sağol...
GünOlaydı 29.06.2008, 11:18 paylaşım için sağol, ama çok saçma,ben inanmıyorum böyle şeymi olurmuş...
araknafobia 29.06.2008, 14:40 paylaşım için sağol, ama çok saçma,ben inanmıyorum böyle şeymi olurmuş...
Cümleyi baştan kuralım.
paylaşım için sağol ama ben inanmıyorum böyle şeymi olurmuş...
arap holding 19.07.2008, 04:26 paylaşım için sağol, ama çok saçma,ben inanmıyorum böyle şeymi olurmuş...
senin inanip inanmamamn biseyi degistirmez sonucta bu ay daki gorulen yazi internettenj monte edilmedi herhalde hii eger inanmiyosan ne isin var burdaaa ben onu merak ediyorum aslindaaa neyse ablacim yasina sygi duymak lazim gorumsmek uzree ben fazla ileri gitmiyim
senin inanip inanmamamn biseyi degistirmez sonucta bu ay daki gorulen yazi internettenj monte edilmedi herhalde hii eger inanmiyosan ne isin var burdaaa ben onu merak ediyorum aslindaaa neyse ablacim yasina sygi duymak lazim gorumsmek uzree ben fazla ileri gitmiyim
"Burda ne işin var" demek sizin ne haddinize...
Ben foruma yeni üye oldum... Forum kurallarını tek tek okudum. Şuna inan buna inanma şeklinde forum kuralı göremedim.
Forumda alevi olmayanlar yer alabileceği gibi alevi olupta böylesi bir habere inanmayanlar da çıkabilir...
İnsanlara ne dayatma yapabilirsiniz, nede şuna inan buna inanma baskısı...
abicim bu yavus sultan selim padisahimiz misir seferine cikiyodu bilmem kac yilinda neyse velhasil ordaki misir seferini tamamliyo ve geri gelirken suriyeyide biraz karistiriyim dedi kendi icinden ve bi bakti burda yanee suriye de arap alevisi cok ben en iyisi bunlar cogalmadan ben bunlarin kokunu kaziuyim dedi ve basladi cellat 40000 kusur nusayri yi oldurm,eye ee sonra bunun kolesi olmamak icin bizimkilerde kenarlara tuymeye kaymaya basladi bi baktik daglari tepeleri tirnaklamaya basladilar hayata tutunabilmek icin zaten bizimkiler olmasaydi bi hatay ve cavresi bu kadar yasillik bu kadar doga harikasi olmazdii butun olenlere de butun bu tirnaklariyla kaziyan atalarimiz dedelerimiz anne ninelerimiz anlayacaginiz hepsine allh tan rahmet diliyorum ve bu konuuy yazan arkadasimida biraz daha tedbirli bi sekilde konu acsin diyorum yalnis anlama arkadas benim icin sorun yok ama bazi arkadaslar senin mantigindan supeleniyolarr o yuden biraz daha dikkatli ol diyorumm
Ayın yüzeyindeki sülieti Ali'ye benzetemeyen arkadaşı nerdeyse alevi düşmanı yapacak arap_holding , alevi katliamı yapan Yavuz Selim'in aklanmasına ilişkin yazısında ne kadar töleranslı...
Yorumu size kalmış...
gercekten cok şaşırtıcı:blink: bende ilk defa duydum.kimbilir arastırılsa ne mucizevi olaylarla karşılaşırız. paylaşım için teşekkürler
çiçekdürbünü 19.07.2008, 19:29 Bilgisayar ve teknolojik ilerlemelerin aklın alamayacağı noktalarda olduğu bugünlerde, değil ay yüzeyinde güneş yüzeyinde bile istenilen görüntüler verilebilir.
Arkadaşlar, bizler Aleviyiz. Hurafelere, düzmece haberlere inanmak, onların peşinden gitmek bize birşey kazandırmaz.
AleviKürt 19.07.2008, 19:55 Bu tespiti yillar önce okumustum. Ve kendim ayi inceledim ve gercekten dogru oldugunu ögrendim. Isterseniz kendiniz bakin ve inceleyin, kiyaslayin:
Tiklayin:
http://www.dta.it/gallery/immagini/moon_images/full_moon_02_2000.jpg
arap holding 20.07.2008, 03:19 Ayın yüzeyindeki sülieti Ali'ye benzetemeyen arkadaşı nerdeyse alevi düşmanı yapacak arap_holding , alevi katliamı yapan Yavuz Selim'in aklanmasına ilişkin yazısında ne kadar töleranslı...
Yorumu size kalmış...
ben sadece yorumumu yaptim tosun abeyy ben kimseyi alevi dusmani bellemedim hi senin algilayis tarzin buysa onu bilemem tabee bu yavuz sultan selim konusu ise sonucta oldurulen bizim atalarimiz bizim dedelerimiz ne yane bi guney dogumuz var sorunlu olan bizde orda sorun mku cikaralim yanee onumu istiyosun sonucta asirlar oncesinde olan bi katliam ve her devlet her padisah bunu yapmis sadece yavuz sultan selim degil evet ben turkiye cumhuriyeti sinirlari icerisinde yasiyosam yavuz sultan selim e saygi duymak zorundayim ama sevicem diye bi kayde de yok.bide diyosunuz ki biz ayrimciligi sevmeyiz aha bak arkadasimiz toleransli bi yorum yapmis olabilirim en azindan ayrimciligi sevmedigimi herkes gormus olur ama senin ne kadar ayrimciligi seven bi alevi kardesimiz oldugunda belli oluyo saygilar abicim o abladanda tekrar ozur dilerim ben kimseyi alevi dusmani olarak gormuyorum ki zaten bunada hakkim yokk saygilarrr
arap holding 20.07.2008, 03:23 "Burda ne işin var" demek sizin ne haddinize...
Ben foruma yeni üye oldum... Forum kurallarını tek tek okudum. Şuna inan buna inanma şeklinde forum kuralı göremedim.
Forumda alevi olmayanlar yer alabileceği gibi alevi olupta böylesi bir habere inanmayanlar da çıkabilir...
İnsanlara ne dayatma yapabilirsiniz, nede şuna inan buna inanma baskısı...
bide tosun abey burda kimse kimseye daytma yapmiyo sadece yarum yaptim ve herkes okuyabilir ama herkes bi yorum icin bu sekilde yazicaksa millet birbirini dograr o yuzden biraz sakin ol gerek yok bu sekilde atismaya oldu mu abeyy hii senin acindan yalnis bi yorum yapmis oabilirim ama herkes senin dusuncene sahip olmak zorunda da degil yinde bu yazdiklarina saygiliyim saygilar abeyy
ben sadece yorumumu yaptim tosun abeyy ben kimseyi alevi dusmani bellemedim hi senin algilayis tarzin buysa onu bilemem tabee bu yavuz sultan selim konusu ise sonucta oldurulen bizim atalarimiz bizim dedelerimiz ne yane bi guney dogumuz var sorunlu olan bizde orda sorun mku cikaralim yanee onumu istiyosun sonucta asirlar oncesinde olan bi katliam ve her devlet her padisah bunu yapmis sadece yavuz sultan selim degil evet ben turkiye cumhuriyeti sinirlari icerisinde yasiyosam yavuz sultan selim e saygi duymak zorundayim ama sevicem diye bi kayde de yok.bide diyosunuz ki biz ayrimciligi sevmeyiz aha bak arkadasimiz toleransli bi yorum yapmis olabilirim en azindan ayrimciligi sevmedigimi herkes gormus olur ama senin ne kadar ayrimciligi seven bi alevi kardesimiz oldugunda belli oluyo saygilar abicim o abladanda tekrar ozur dilerim ben kimseyi alevi dusmani olarak gormuyorum ki zaten bunada hakkim yokk saygilarrr
Unutma ki TC ayrı Osmanlı ayrı devlettir... Belki dolaylı bir bağı vardır... Ama bu bağ 1923 yılında kesilip atıldı...
Siz Yavuz Sultan'a saygı duymakla alevilere ne kadar büyük bir kötülük yaptığınızın farkında mısınız? Ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor galiba...
Ya da siz forumda aleviliği kalkan olarak kullanan milliyetçi duyguları ağır birisiniz. Katil Yavuz Selim'e sahip çıkmanız bende böylesi bir izlenim uyandırdı...
İnsan hiç celladını sevebilir mi, hiç celladına saygı duyar mı? Duyması dahilinde kendisine saygısı kalır mı?
Kaş yapmaya çalıştıkça göz yardınız... Kısaca o kardeşimizden özür dilemeniz yeterliydi...
Güney doğu sorununa hiç girmek istemiyorum... Çünkü topiğin konseptini aşar...
Ya olduğunuz gibi gözükün, yada göründüğünüz gibi olun... Ya Yavuzcu olun, yada alevi dostu... Alevi mahallelerine sokak ismi verildiğinde cami yapıldığında alevi düşmanları bizzat Yavuz Selim ismi verirler... Sebebini iyi ve sağlıklı düşünürseniz bulursunuz...
Unutma ki TC ayrı Osmanlı ayrı devlettir... Belki dolaylı bir bağı vardır... Ama bu bağ 1923 yılında kesilip atıldı...
Siz Yavuz Sultan'a saygı duymakla alevilere ne kadar büyük bir kötülük yaptığınızın farkında mısınız? Ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor galiba...
Ya da siz forumda aleviliği kalkan olarak kullanan milliyetçi duyguları ağır birisiniz. Katil Yavuz Selim'e sahip çıkmanız bende böylesi bir izlenim uyandırdı...
İnsan hiç celladını sevebilir mi, hiç celladına saygı duyar mı? Duyması dahilinde kendisine saygısı kalır mı?
Kaş yapmaya çalıştıkça göz yardınız... Kısaca o kardeşimizden özür dilemeniz yeterliydi...
Ya olduğunuz gibi gözükün, yada göründüğünüz gibi olun... Ya Yavuzcu olun, yada alevi dostu... Alevi mahallelerine sokak ismi verildiğinde cami yapıldığında alevi düşmanları bizzat Yavuz Selim ismi verirler... Sebebini iyi ve sağlıklı düşünürseniz bulursunuz...
Değerli Beritan,
Yazdıklarınızı dikkatlice okudum üzerine yazacak çok birşey göremedim ancak ne yazık ki ellerim yine alıntı butonuna gitti,sebebi yavuz selimin halkıma karşı işlediği katliam konusunda ki derin hassasiyetim.İzniniz olursa arkadaşıma bir iki şeyde ben iletmek isterim.Ayrıca Hayat Tv'nin kapatılması konusunda ki tepkiniz için sizede teşekkür eder, mücadeleye destek verdiğimi bilmenizi isterim.
Değerli Holdingleşmiş arkadaşım,
Öncelikle kelimeleri anlayabileceğimiz ve yazışma kurallarına uygun seçmeniz bundan sonra ki yazışmalarınız için ilk temennimizdir.Daha çok konuştuğunuz gibi yazmış olmanızdan ötürü yazıklarınızın okunması bile insanın beyin hücrelerinde derin hasarlar yaratmakta.
Siz sanırım bu forumda açılan Alevi katliamlarıyla ilgili iletilen yazıları sağlıklı okumuyorsunuz ya da okuyor ancak yine bildiğinizi okuyorsunuz.
Başa dönelim;Biz diyoruz ki Yavuz Selim bizim atalarımıza soykırım uyguladı,kızlarımıza tecavüz etti,insanları diri diri yaktı.Biz diyoruz ki bu Yavuz Selim'in nesli buna tarih boyunca devam etti,bunu Dersim'de,Çorum'da,Maraş'ta en son Sivas'ta yaptı.Kaç yaşındasınız bilmem ama bu sitede yorum yapacak kadar büyükseniz hayal meyalda olsa matematiksel olarak bu vahşet (Sivas katliamı) yaşandığında siz dünyadaydınız.Dünyada taraflı tarafsız herkes bu vahşeti kınadı bazıları aklını yitirdi.
akıl yitirmek nasıl birşeydir bilirmisiniz?
Yavuz Selim ve onunla aynı fikir ve niyete sahip torunları bunu bize yapmaya devam edecek.Gözünüzü açın bunun bir daha olmaması için kendinizi ve etrafınızı bilinçlendirin.
Sizden ricam bir daha lütfen atalarımıza jenosid (soykırım) uyguladığı bütün aydın tarih bilimcilerce kabul edilmiş bu vahşiyi övmeyiniz.Yaptığı toplu katliamlara en yakın örnek bundan daha 70 yıl önce bu zamanlar Dersim'de yapıldı.Şöyle gözlerinizi bir kez kapatın ve şu gün size ailenize bu zulümün yapıldığını düşünün.Mağaralara tıkıp gaz atmak,çocukları kutu deresinden aşağı atmak,genç kızlara ailelerinin yanında tecavüz etmek... Hissedin lütfen bakın ne duygulara kapılacaksınız.
niyetim sizi karalamak yermek asla değil ancak söylediklerimizi kulak ardı etmeyin,bilinçli bir toplum yaratırsak bunları bize bir daha yapamazlar,bütün telaşımız ondan.
sevgiyle
sodır
çiçekdürbünü 20.07.2008, 11:10 Hiç Akademik ünvanlar arasında Doçent Profesör'e rastladınız mı? İnsan ya doçenttir ya da profesör. Biri diğerinden daha üst perdedir ve bu yüzden ikisi bir arada olamaz.
Ayrıca istediğiniz kadar tespit edin. Tespit dediğiniz bilgileri siz kendi gözünüzle saptamadıktan sonra ne kadar güvenilir olabilir ki?
Bu tür uydurma haberler sadece tek bir şeye; inançların yozlaştırılmasına araç olurlar.
Yüz vermemek lazım.
Paşalıoğlu 20.07.2008, 12:04 İnançta mantık aranmaz; eğer mantık aransaydı inanç "inanç" olmazdı ve bilim olurdu. Bu nedenle Ay'ın yüzeyindeki yeryüzü şeklinin Arapça "Ali" olarak okunduğunu ve bunu da "Gün Muhammettir, ay Ali" sözüne bağlayanlara saygı duymak gerekir.
Eğer bu konuyu akıl yürüterek irdelersek şu sonuçlara ulaşabiliriz:
1- Arapça çok amorf bir yazıdır ve çeşitli yazım biçemleri vardır. Bu nedenle herhangi bir şekil Arapça bir kelimenin yazılılşı gibi okunabilir. Aydaki durum da böyle bir şeydir.
2- İnananlar inandıkları şeyin maddi olarak kanıtlanmasını kabul etmeye (içlerindeki mantıksal şüpheyi yok etmek için) her zaman hazırdırlar. Bu eğilim destanların ve dini hşkayelerin ana çıkış kaynaklarından biridir. Aydaki şeklin "Ali" olarak okunmasına dünden razı olanları da bu şekilde anlamak gereklidir.
3- Mantık yürüterek varılabilecek daha başka sonuçlar öne sürülebilir ve bu mantıksal sonuçlara inanmayanları "hurafelere" inanmakla suçlamak doğru değildir.
AleviKürt 20.07.2008, 12:58 İnançta mantık aranmaz; eğer mantık aransaydı inanç "inanç" olmazdı ve bilim olurdu. Bu nedenle Ay'ın yüzeyindeki yeryüzü şeklinin Arapça "Ali" olarak okunduğunu ve bunu da "Gün Muhammettir, ay Ali" sözüne bağlayanlara saygı duymak gerekir.
Eğer bu konuyu akıl yürüterek irdelersek şu sonuçlara ulaşabiliriz:
1- Arapça çok amorf bir yazıdır ve çeşitli yazım biçemleri vardır. Bu nedenle herhangi bir şekil Arapça bir kelimenin yazılılşı gibi okunabilir. Aydaki durum da böyle bir şeydir.
2- İnananlar inandıkları şeyin maddi olarak kanıtlanmasını kabul etmeye (içlerindeki mantıksal şüpheyi yok etmek için) her zaman hazırdırlar. Bu eğilim destanların ve dini hşkayelerin ana çıkış kaynaklarından biridir. Aydaki şeklin "Ali" olarak okunmasına dünden razı olanları da bu şekilde anlamak gereklidir.
3- Mantık yürüterek varılabilecek daha başka sonuçlar öne sürülebilir ve bu mantıksal sonuçlara inanmayanları "hurafelere" inanmakla suçlamak doğru değildir.
Pasalioglu dostum, bu forumda bilim ve inanci ayirabilecek, arasindaki farki bilecek kisilere nadir rastlaniyor. Bu ayrimi kavrayabildiginizi gördüm ve sevindim.
Zaten bundan dolayi, bir cok insanimiz "Alevilik" altinda, adeta resmen bilimi savunuyorlar, ki bu da artik "Alevilik" olmaktan cikmistir, bilim'dir. Biz Aleviligimize inanamiyorsak, Alevice yasayamiyorsak, kendi aramizda bile buna izin verilmiriyorsa, bizi en büyük yozlasmaya kurban edecek kisiler kendimizdir demektir.
Saygilar
arap holding 21.07.2008, 02:48 Unutma ki TC ayrı Osmanlı ayrı devlettir... Belki dolaylı bir bağı vardır... Ama bu bağ 1923 yılında kesilip atıldı...
ben yavuz sultana da saygili olcam alevisine de sunnisinede yahudisine de hristiyaninada saygi duycam ve hic bi sekilde ayrim yapmaksizin saygi duyucam sen ve sunniler icin diyoduk ayrim yapiyolar bilmem ne yapiyolar aslina bakarsan sen ve senin gibi dusunenler bu ayrimciligi yapabilicek zihniyete sahip insanlardir ne yane kan davasina mi donusturelim olmus bitmis hii ilk okudugumuz zaman tabi uzulduk ama bu belli yane her zaman bu sekilde olabilicek vakalar cunku agirlik ta sunni kesim var bu belli olan bisey kan davasi gibi hep beddua mi edeleim kufur mu edelim arkasindan asirlar once olan bi vaka ve kim kimi oldurmus belli degil hesap sormayami kalkalim yane bunu mu istiyosun hi milliyetci diyosun sen orda rahatsin hic gurbete cikmamissin o yuzden vtan sevgisinin ne oldugunu bilemezsin bi cik gurbetede gorelim seni bu yabanci insanlarin bizim turkler hakkinda ne konustuklarini bi duysan hemen savunmaya gecersin milliyetciymisim heee milliyetci olcak olsam ben bu siteye uye olmazdim bi kere tc ile osmanlinin simdiyue kadar bagi var ve var olmaya devam edicek bagi olmamis olsa osmanli tariginde yapilan antlasmal;ar bile simdiye kadar yurulukte istersen biraz daha arastir ole yaz daha iyi olur milletede yalnis bilgi vermis olmazsin en azindan
ben yavuz sultana da saygili olcam alevisine de sunnisinede yahudisine de hristiyaninada saygi duycam ve hic bi sekilde ayrim yapmaksizin saygi duyucam sen ve sunniler icin diyoduk ayrim yapiyolar bilmem ne yapiyolar aslina bakarsan sen ve senin gibi dusunenler bu ayrimciligi yapabilicek zihniyete sahip insanlardir ne yane kan davasina mi donusturelim olmus bitmis hii ilk okudugumuz zaman tabi uzulduk ama bu belli yane her zaman bu sekilde olabilicek vakalar cunku agirlik ta sunni kesim var bu belli olan bisey kan davasi gibi hep beddua mi edeleim kufur mu edelim arkasindan asirlar once olan bi vaka ve kim kimi oldurmus belli degil hesap sormayami kalkalim yane bunu mu istiyosun hi milliyetci diyosun sen orda rahatsin hic gurbete cikmamissin o yuzden vtan sevgisinin ne oldugunu bilemezsin bi cik gurbetede gorelim seni bu yabanci insanlarin bizim turkler hakkinda ne konustuklarini bi duysan hemen savunmaya gecersin milliyetciymisim heee milliyetci olcak olsam ben bu siteye uye olmazdim bi kere tc ile osmanlinin simdiyue kadar bagi var ve var olmaya devam edicek bagi olmamis olsa osmanli tariginde yapilan antlasmal;ar bile simdiye kadar yurulukte istersen biraz daha arastir ole yaz daha iyi olur milletede yalnis bilgi vermis olmazsin en azindan
Yavuz Selim adındaki katil bugün yaşamıyor olsada zihniyeti yaşıyor.
Dersim, Çorum, Maraş, Sivas ve Gazi'de katliamlarını sürdürüyor...
Benim yazdıklarımı okuyan dürüst her insan anlar.
Alevi katili Yavuz'ların avukatlığını yapmak isteyenler ve ona saygı duyanlar sizin gibi belleklerimizi zayıflatmak isteyecektir. Bu çok anlaşılır bir durumdur. Madımak'ta tutuşan canlarımızı her yıl andığımızda rahatsız olanlar çıktı. Hürriyet gazetesi baş yazarı Ertuğrul Özkök aynen sizin gibi düşündü. "Canım kan davası" yapmayalım..
Kan davası güdecek bir durumumuz yok. Ama divana kalan davamız var...
Pir Sultan idam edildiğinde bize bu davayı bıraktı... Biz bu davanın takipçisiyiz.
Tarihten gerekli dersler çıkarılmazsa ve arşivlere emanet edilirse tarih tekerrür eder. Bir kez daha altını çizerek belirtiyorum. Alevi köylerine yapılan camiler, alevilerin yaşadığı yerleşim birimlerine verilen adlar Yavuz'cu zihniyeti taşıyor.
Bu zihniyetle mücadele edemezsek aleviler daha çok yanacak...
Bunları siz anlayamazsınız. Çünkü forumda bulunma nedeniniz alevi duygularınızdan ileri gelmiyor. Alevi gençliğinin aklını karıştırmak için bulunduğunuz her satırınızdan sapır sapır dökülüyor...
Ama alevi gençliği artık uyandı... Sizin gibileri fark ediyor...
arap holding 21.07.2008, 03:45 Yavuz Selim adındaki katil bugün yaşamıyor olsada zihniyeti yaşıyor.
Dersim, Çorum, Maraş, Sivas ve Gazi'de katliamlarını sürdürüyor...
Benim yazdıklarımı okuyan dürüst her insan anlar.
Alevi katili Yavuz'ların avukatlığını yapmak isteyenler ve ona saygı duyanlar sizin gibi belleklerimizi zayıflatmak isteyecektir. Bu çok anlaşılır bir durumdur. Madımak'ta tutuşan canlarımızı her yıl andığımızda rahatsız olanlar çıktı. Hürriyet gazetesi baş yazarı Ertuğrul Özkök aynen sizin gibi düşündü. "Canım kan davası" yapmayalım..
Kan davası güdecek bir durumumuz yok. Ama divana kalan davamız var...
Pir Sultan idam edildiğinde bize bu davayı bıraktı... Biz bu davanın takipçisiyiz.
Tarihten gerekli dersler çıkarılmazsa ve arşivlere emanet edilirse tarih tekerrür eder. Bir kez daha altını çizerek belirtiyorum. Alevi köylerine yapılan camiler, alevilerin yaşadığı yerleşim birimlerine verilen adlar Yavuz'cu zihniyeti taşıyor.
Bu zihniyetle mücadele edemezsek aleviler daha çok yanacak...
Bunları siz anlayamazsınız. Çünkü forumda bulunma nedeniniz alevi duygularınızdan ileri gelmiyor. Alevi gençliğinin aklını karıştırmak için bulunduğunuz her satırınızdan sapır sapır dökülüyor...
Ama alevi gençliği artık uyandı... Sizin gibileri fark ediyor...
sen saniyosun ki biz her sekilde herseyi kabul edecek bi zihniyete sahibiz olemi sen ilk oncee onlarin arasinda yasisun bunu bil benim yasadigim yerin yude 99 u alevi benim zihniyetim sende olsa bu baris saglanirdi simdiye kadar ama senin igib ayrimciligibenmsemis zihniyetine kazmissin oyuzden sen treni coktan kacirdin bu yapilan katliamlara gelince her yil en az sizin kadar acili bi gun geciyo ve aniyoruz yane sonucta yapabilicek baska biseyimiz yok ki koskoca hukumet arkalarinda ne yapabilirsin ki sana bu dava yi pir sultan abdal verdi diyosun bu davayi senden bin kat daha guclu insanlar halletmye calisti ama basaramadi sonucta bu durumlarda kendini savunman yeterli olcak bencee konusu acildigi zaman bu olaylarin konus konusabildigin kadar konus sonucta alevileri savunmak butun alevilerin boynunun borcudur bencee ama kalkipta hukumete bas kaldirmak ozellikle bu tarihte devrimcilik veya alevilikten cok cahillik olur o yuzden alevi genclerini uyanmis olsalar bile bence kiskirtma sakinlestirmeye bak sen kocumm yavuz a gelince senin ddigin olsun ben hataliyim ozur dilerimm bitirelim arti istersen bu atismalarii oldu muu saygilarr
sen saniyosun ki biz her sekilde herseyi kabul edecek bi zihniyete sahibiz olemi sen ilk oncee onlarin arasinda yasisun bunu bil benim yasadigim yerin yude 99 u alevi benim zihniyetim sende olsa bu baris saglanirdi simdiye kadar ama senin igib ayrimciligibenmsemis zihniyetine kazmissin oyuzden sen treni coktan kacirdin bu yapilan katliamlara gelince her yil en az sizin kadar acili bi gun geciyo ve aniyoruz yane sonucta yapabilicek baska biseyimiz yok ki koskoca hukumet arkalarinda ne yapabilirsin ki sana bu dava yi pir sultan abdal verdi diyosun bu davayi senden bin kat daha guclu insanlar halletmye calisti ama basaramadi sonucta bu durumlarda kendini savunman yeterli olcak bencee konusu acildigi zaman bu olaylarin konus konusabildigin kadar konus sonucta alevileri savunmak butun alevilerin boynunun borcudur bencee ama kalkipta hukumete bas kaldirmak ozellikle bu tarihte devrimcilik veya alevilikten cok cahillik olur o yuzden alevi genclerini uyanmis olsalar bile bence kiskirtma sakinlestirmeye bak sen kocumm yavuz a gelince senin ddigin olsun ben hataliyim ozur dilerimm bitirelim arti istersen bu atismalarii oldu muu saygilarr
Mevlana der ki:"siz ne kadar anlatırsanız anlatın o kendi dünyası kadar anlar." Sizde ancak bu kadar anlayabilmişsiniz. Halklara ve inaçlara düşman bir zihniyete ne diye hendek atlatmaya kalkıyorum ki. Mevlana'nın dediği gibi küçük dünyası kadar anlar...
Sizinle polemik yapmayı sürdürmeyeceğim. Bağcıyı dövmeye gelenler teşhir edilirse kafidir.
arap holding 21.07.2008, 04:07 Mevlana der ki:"siz ne kadar anlatırsanız anlatın o kendi dünyası kadar anlar." Sizde ancak bu kadar anlayabilmişsiniz. Halklara ve inaçlara düşman bir zihniyete ne diye hendek atlatmaya kalkıyorum ki. Mevlana'nın dediği gibi küçük dünyası kadar anlar...
Sizinle polemik yapmayı sürdürmeyeceğim. Bağcıyı dövmeye gelenler teşhir edilirse kafidir.
mevlana nin dedigide dogrudur ama onemli olan o soledigi sozcugu nerde ve nsl kullanabilmek onemlidir benim anlayabildigim kadariyla sizden opzur dilegen birine bu sekilde bu yaziyi yaziyosaniz size yazilmasi gerekn bi yazidir size tam oturdu simdi bu yazii sizde bu kadar anlayislisiniz damak ki onemli degil ben yine ozur diliyorum sana sunuda soluyum gecmisine saygi duymayayn gelecegine de saygi duymasini bilmez
araknafobia 21.07.2008, 10:02 Konunun 1,5 sayfası boş...
QUOTE=arap holding;658044]sen saniyosun ki biz her sekilde herseyi kabul edecek bi zihniyete sahibiz olemi sen ilk oncee onlarin arasinda yasisun bunu bil benim yasadigim yerin yude 99 u alevi benim zihniyetim sende olsa bu baris saglanirdi simdiye kadar ama senin igib ayrimciligibenmsemis zihniyetine kazmissin oyuzden sen treni coktan kacirdin bu yapilan katliamlara gelince her yil en az sizin kadar acili bi gun geciyo ve aniyoruz yane sonucta yapabilicek baska biseyimiz yok ki koskoca hukumet arkalarinda ne yapabilirsin ki sana bu dava yi pir sultan abdal verdi diyosun bu davayi senden bin kat daha guclu insanlar halletmye calisti ama basaramadi sonucta bu durumlarda kendini savunman yeterli olcak bencee konusu acildigi zaman bu olaylarin konus konusabildigin kadar konus sonucta alevileri savunmak butun alevilerin boynunun borcudur bencee ama kalkipta hukumete bas kaldirmak ozellikle bu tarihte devrimcilik veya alevilikten cok cahillik olur o yuzden alevi genclerini uyanmis olsalar bile bence kiskirtma sakinlestirmeye bak sen kocumm yavuz a gelince senin ddigin olsun ben hataliyim ozur dilerimm bitirelim arti istersen bu atismalarii oldu muu saygilarr[/QUOTE]
Değerli Arap holding arkadaşımız,
yazdıklarınızı hayretler içinde ve üzülerek okuyorum.Siz üstelik konuşmalarınıza bakılırsa yurtdışında yaşıyorsunuz yani şu konuştuğumuz Aleviliği Türkiye' de ki bir çok Aleviden daha rahat yaşıyorsunuz.
Saygılı davrandığınızı görmek güzel ama yorumlarınızı bilimsel temellere ve yaşanmışlıklara dayanarak iletmeniz bizi memnun ederdi.
Pir Sultan'a Sultan diyen hiç kimse Yavuz Selim'e Sultan dememeli.sizin iktidar karşısında kendinizi ve halkınızı bu denli zayıf görmeniz,mücadele eden insanları bu bağlamda yermeniz kabul edilebilir bir durum değildir.
Bizler yüzyıllardır haklı olduğumuz her konuda mücadele ettik.Bu dava kendi içinde geçmişte ve günümüzde nice Pir Sultanları,Nesimileri,Hallacı mansurları doğurdu.Daha dün bu birikime sahip 33 canımız Sivas'ta ateşe verildi.
Ayrıca bugün dünyada ve ülkede halkların özgürlükleri için mücadele eden devrimci yapılanmalar vardır.Mustafa Suphilerden bu yana bu ülkede tüm halklarla birlikte Alevi kimliğininde tanınması ve haklarının iade edilmesi için binlerce devrimci kadro savaştı,canını verdi.Bu durum özellikle Kaypakkayalar,Mahirler döneminde üst sevileyelere ulaşarak bugüne kadar geldi.Bu mücadeleler bugün sizin direnç göstermenin faydası olmaz dediğiniz iktidarlara karşı yapıldı.Bugün bu ülkede Alevi olduğunu söylemeye başlamak biraz da bu yapıların desteği ve geçmiş ruhun dirilmesiyle; hak mücadelesi vermeye başlayan,örgütleşen Alevi halkı tarafından olmuştur.
Yapabilecek birşeyimiz hep vardı,varolacak.Özümüzü korudukca
sodır
arap holding 21.07.2008, 11:24 QUOTE=arap holding;658044]sen saniyosun ki biz her sekilde herseyi kabul edecek bi zihniyete sahibiz olemi sen ilk oncee onlarin arasinda yasisun bunu bil benim yasadigim yerin yude 99 u alevi benim zihniyetim sende olsa bu baris saglanirdi simdiye kadar ama senin igib ayrimciligibenmsemis zihniyetine kazmissin oyuzden sen treni coktan kacirdin bu yapilan katliamlara gelince her yil en az sizin kadar acili bi gun geciyo ve aniyoruz yane sonucta yapabilicek baska biseyimiz yok ki koskoca hukumet arkalarinda ne yapabilirsin ki sana bu dava yi pir sultan abdal verdi diyosun bu davayi senden bin kat daha guclu insanlar halletmye calisti ama basaramadi sonucta bu durumlarda kendini savunman yeterli olcak bencee konusu acildigi zaman bu olaylarin konus konusabildigin kadar konus sonucta alevileri savunmak butun alevilerin boynunun borcudur bencee ama kalkipta hukumete bas kaldirmak ozellikle bu tarihte devrimcilik veya alevilikten cok cahillik olur o yuzden alevi genclerini uyanmis olsalar bile bence kiskirtma sakinlestirmeye bak sen kocumm yavuz a gelince senin ddigin olsun ben hataliyim ozur dilerimm bitirelim arti istersen bu atismalarii oldu muu saygilarr
Değerli Arap holding arkadaşımız,
yazdıklarınızı hayretler içinde ve üzülerek okuyorum.Siz üstelik konuşmalarınıza bakılırsa yurtdışında yaşıyorsunuz yani şu konuştuğumuz Aleviliği Türkiye' de ki bir çok Aleviden daha rahat yaşıyorsunuz.
Saygılı davrandığınızı görmek güzel ama yorumlarınızı bilimsel temellere ve yaşanmışlıklara dayanarak iletmeniz bizi memnun ederdi.
Pir Sultan'a Sultan diyen hiç kimse Yavuz Selim'e Sultan dememeli.sizin iktidar karşısında kendinizi ve halkınızı bu denli zayıf görmeniz,mücadele eden insanları bu bağlamda yermeniz kabul edilebilir bir durum değildir.
Bizler yüzyıllardır haklı olduğumuz her konuda mücadele ettik.Bu dava kendi içinde geçmişte ve günümüzde nice Pir Sultanları,Nesimileri,Hallacı mansurları doğurdu.Daha dün bu birikime sahip 33 canımız Sivas'ta ateşe verildi.
Ayrıca bugün dünyada ve ülkede halkların özgürlükleri için mücadele eden devrimci yapılanmalar vardır.Mustafa Suphilerden bu yana bu ülkede tüm halklarla birlikte Alevi kimliğininde tanınması ve haklarının iade edilmesi için binlerce devrimci kadro savaştı,canını verdi.Bu durum özellikle Kaypakkayalar,Mahirler döneminde üst sevileyelere ulaşarak bugüne kadar geldi.Bu mücadeleler bugün sizin direnç göstermenin faydası olmaz dediğiniz iktidarlara karşı yapıldı.Bugün bu ülkede Alevi olduğunu söylemeye başlamak biraz da bu yapıların desteği ve geçmiş ruhun dirilmesiyle; hak mücadelesi vermeye başlayan,örgütleşen Alevi halkı tarafından olmuştur.
Yapabilecek birşeyimiz hep vardı,varolacak.Özümüzü korudukca
sodır[/QUOTE]
vvalla abey butun bu yazdigin isismlere saygim sevgim sonsuz ama ben onlar kadar yurekli degilim neden diyosan bana sirt cikacak insan goremedigim icin onlar kadar yurekli degilim onlar kadar yurekli insanlarada denk gelmedim yaneee ve onlarin yaptigini kimsenin yapabilecegini sanmiyorum
2007 Yılının 9. ayında bir arı peteğinde Allah isminin yazılı olduğu şeklindeki habere ilişkin yorumumum aşğıdaki şekilde idi. Değişen hiç bir şey olmamış. Birileri Allah, Birileri Ali, Birileri Muhammed... taşa, duvara, toprağa yazdığını görür.
Sağa sola, taşa duvara Arapça Allah adının yazıldığı v.b şeyler tamamen tesadüf, polemik amaçlı şeylerdir. Bunun sosyal, siyasi, ekonomik v.b bir çok sebebi olabilir. Ben bunlar ve yazılan yazılar üzerinde değil Allah ismi konusunda sizlere bilgi vermek istiyom.
Allah ismi Rabbimizin özel ismidir. Yanlız kendisi için kullanılır. Dünyadaki bütün dillerde Allah ismi dışında tercüme edilmez. Örneğin Arapça اللّهbu şekilde yazarsınız Latince Allah yazarsınız. Sonuçta her dilde Allah dersiniz ve Özel isim olarak kullanırsınız.
Bir petekte Arapça Allah yazısını görmek veya böle olduğunu sölemek her hangi bir şeyin kanıtı veya delili değildir. Bir Çinli, Japon veya Türkte kendi lisanında Allah yazısı görebilir. Sonuçta değişen bir şey olmaz.
Şuna dikkatinizi çekeyim; Bu tür polemikler Arap Milliyetçiliğini insanlara empoze etmekten kaynaklanır. Dili kutsal yapmanın gayretidir.
Şimdi işin ilginç tarafı şu; Neden bu tür görünen yazılar Latince yada başka bir dilde görünmezde Arapça görülür. Araplar Aliyi farklı yazar ve okur. Bizim kullandığımız Latin dilinde ise farklıdır. İnsanın aklına Allahta Arap mı? (Haşa) diye sormak geliyor...
Dede-baba 22.07.2008, 16:50 Kim demiş Ali'lerden bir Ali diye...
Kim demiş doğdu anadan ve oğul oldu Ebu Talip'e...
Kim demiş ölüp gitti diye...
Biliniz ki;
Hallak - ı mahlukattır o !
Yok iken yer ve gök,
Işık ve ateş,
Su ve toprak,
Sır iken cümle mevcudat...
Bir tek Ali'miz vardı hakikat !
Hem Alevilikten Bektaşilikten bahsediyorsun, hem "Aliallahi" oluyorsun. :)
Degerli canlar...
Tasavvuf'u herkes anlayamaz..sözcüklerin zahirine, bakan dinden çıkar, Bu nedenle tabi yukarıdaki dizeleride açıklama gereği doğdu sanırım..
Münkirlere sözün kar etmeyeceği bellidir. İnançsızların, müminleri / Alevileri, Ali'den ayırmaya güçleri yetmeyecektir. Onların Ali'ye duyulan sevgi ve bağlılığı idrak edecek güçleri de yoktur. Kişi idrak edemediği şeyleri inkar edermiş. Bu nedenledir ki, onların Ali yolunu anlamalarını ve benimsemelerini beklemek boşunadır. Bakın Kaygusuz Abdal'ın Ali sırrını nasıl bir nefesinde nasıl açıklıyor:
"Ali' ye ismullah derler
Yüzüne secde ederler
Taş yerine koyarlar
Koyamazsın demedim mi ?
Bu Kaygusuz ezeliden
Himmet almış ol veliden
Oku ilmini Ali'den
Doyamazsın demedim mi ? "
[/B]
Alevi / Bektaşi, Hz. Ali'ye tarifsiz bir sevgiyle bağlıdır. Öyle ki, onu sevmek, dindir, imandır. Nitekim Hazreti Muhammed, " Ali'yi seven beni sever, beni Seven Allah'ı sever." diye buyurarark Ali sevgisinin İslam dinindeki önemini belirttimiştir.
Hazreti Ali,Tanrı'nın en sevgili kullarındandır. Onda üstün nitelikler vardır. Bu üstün nitelikler ona Tanrı tarafından verilmiştir. O, seçilmişlerdendir. O, Tanrının rızasını kazanmış / murtaza olanlardandır. O, evveldir. O, ahirdir. O, batındır. O, zahirdir. O, candır. O, canandır. O, dindir. O, imandır.
Hazreti Ali,peygamberimiz Hazreti Muhammed'in amca oğludur. Kızı Fatıma ile evlenerek damadı olmuştur. Bu evlilikten Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin dünyaya gelmiştir. Hazreti Fatıma, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin, Hazreti Muhammed'in ehlibeytidir.
Diğer toplumlar içinde, Türklerin Hazreti Ali'ye büyük bir sevgi duydukları bir gerçektir.. Bu sevginin oluşumundaki temel etken, Onun halifeliği döneminde İslam ordularının Türkistan'daki harekatını durdurmuş, hatta Horasan'ı tahliye etmiş olması gösterilmektedir.. diğer üç halife döneminde Horasan kadar giden islam orduları, her yeri yakıp yıkmış, bir çok Türkü kılıçtan geçirmiştir.
Hazreti Ali Kur'an-ın gerçek yorumcusu ve batını bilendir... Bugün şeriat ülkelerinde uygulanna eski arap adetlerinden, el kesme cezasının Hazreti Ali tarafından yasaklandığı da belirtilmektedir.
Ali sözcüğünün anlamı " yüce" dir. Adının anlamındaki yücelik onun özel olduğunun da göstergelerinden biridir. Ondaki yücelik Tanrı'dandır. Nitekim Alevi / Bektaşiler, Onda ilahi / tanrısal özellikler olduğuna inanırlar.
Bu inanış, Alevi karşıtları tarafından Hazreti Ali'nin tanrılaştırıldığı ve putlaştırıldığı suçlamasına zemin teşkil etmiştir. Oysa bu suçlama yersizdir. Çünkü Alevi / Bektaşi inanışının omurgasını oluşturan " vahdet – i vücud " anlayışı ve Tanrı'nın insanda tecelli ettiği düşüncesi, bu inanışın yani Hazreti Ali'nin tanrısallığı inancının temelini oluşturmaktadır. İnsan Tanrı'dan bir parçadır. Nitekim Tanrı, " Biz insana ruhumuzdan üfledik." Buyurmaktadır. Hazreti Ali'deki tanrısallık da böyle anlaşılmalıdır.
Aynı zamanda unutulmaması gereken hususlardan biri de " ALİ " sözcüğünün Allah'ın doksan dokuz adından biri olmasıdır. Aleviler Tasavvufi değişlerinde," Ali " adını aynı zamanda bu anlamda da kullanmaktadırlar.
Resulullah Buyurdu ki... ]" Göğe çıktığımda (Mi'racım da), Yüce Tanrı şöyle buyurdu: Ya Muhammed! sana ve Ali'ye (Ali ... Yüce Ulu anlamında olup.. Allah'ın Esma-ül Hüsnalarından biridir) isimlerimden birer isim verdim... ismim zikredildikçe sizde zikroluyorsunuz.. Mahmud benim... Muhammed sensin... Alüy'ül- A'la benim... kendisi de yüce olan Ali'dir...
Ey Muhammed! seni Ali, Fatıma, Hasan ve Hüseyin'i Nurumdan Nur gölgeleri olarak yarattım...
Sonra sizlerin velayetinizi göklere ve iki yeryüzüne sundum... Kim sizin velayetinizi kabul etti ise Hidayete ulaştı... Kim ki inkar ettiyse delalete ... Küfre sapmış oldu..."
Allah Eyvallah
Devam edecek:
not: Yazın oluşturulurken yararlanılan kaynak:http://www.habercem.com/haberdetay.asp?tarih=&Newsid=21155&Categoryid=4
Dede-baba 22.07.2008, 16:51 Bu dünyanın evvelini sorarsan
Allah bir, Muhammed Ali dir Ali
Sen bu yolun sahibini ararsan
Allah bir , Muhammed Ali dir Ali
"Yer yoğiken, gök yoğiken var olan,
Arş yüzünde kandildeki nur olan,
Gahi merkez olup, gahi yer olan,
Ali'dir ki, şah – ı Merdan Ali'dir. "
PİR SULTAN ABDAL
Daim fikrimde zikrin, ya Muhammed , Ya Ali.
Gönlümün evinde şükrün, ya Muhammed, ya Ali.
Tanıyamaz kendi özün seni yakın bilmeyen
Alemin ayinesisin, ya Muhammed ya Ali."
ŞAH HATAİ
Degerli canlar, Hz. Ali'nin tanrısallığı, Bu forumun başında mevlana'da en güzel ifadeyle yerini bulur.. Ancak biz teorik açıklamalarımıza. aşağıdaki alıntılarla devam edelim..
Allah'a verilen kimi sıfatları, Aleviler, Hazreti Ali için, kullanıldığı kullanmaktadır.Pek çok deyiş / nefeste Hazreti İmam Ali, Allah için kullanılan "rahman, rahim, onsekizbin alemi vareden, yaradan, yağmuru yağdıran, şimşeği çaktıran vb. " olağanüstü özellikte bir yüce kişilik olarak anılmaktadır...
Alevi / Bektaşi inancına göre Hazreti Muhammed miraçta, sidret'ül- müntehada Allah'ı onyedi – onsekiz yaşında bir delikanlı suretinde görmüştür ki bu delikanlı Hazreti İmam Ali'den başkası değildir. Yani Allah, Ali suretinde belirmiştir, tecelli etmiştir. Başka bir deyişle Hazreti İmam Ali, Allah'ın yansımasıdır. Nur- u rahman'dır. Bu hususiyet miraçnamelerde gayet serahatle anlatılmaktadır.
Peki Alevi-Bektaşiler, Aliilahçı mıdır* yani biz hz. Ali'ye tanrı diye tapıyormuyuz.. Bu sır dolu değişlerin hikmedi nedir? Ali Tanrı mıdır? Ali nasıl Tanrı olur?
Hazreti Ali'nin tanrısallığı Alevi / Bektaşi teolojisinin , Temeildir. Aslında hepimiz, Tanrı'nın bir parçası, ve Tanrıdan geleniz.. Bu manada Hz. Ali ile siz yada bizlerin hiç bir farkı yoktur şöyleki Alevi-bektaşi, Tasavvuf anlayışına göre:
Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı insanın tanrısallığı ile birlikte düşünülmelidir. Büyük Alevi mistik düşünür Hallac – ı Mansur'un " ene'l- hak " deyişindeki gizem insanın tanrısallığı gizemidir. Biliyoruz ki, zamanın müftüleri ve din egemenlerinin gözünde Hallac – ı Mansur, kafirdi, kendini Tanrıya ortak koşan, TANRILIK İDDİASINDA BULUNAN bir müşrikti. Nitekim malum olduğu üzre bu nedenle KATLİNE FERMAN VERİLDİ.
Ene'l- Hak inancı, kamil insan / insan – ı kamil mertebesindeki hak erenlerinin sırrıdır. Bu sırrı anlamak için o mertebeye vasıl olmak lazımdır. Zahirilik gurbetinin en ücra bölgelerinde dolaşan yani vuslattan nasip alamamış olan şeriat ehlinin "ene'l- hak " inancını ve insanın uluhiyetini idrak etmesi olanaksızdır.Yaratan – yaratılan ayrılığını ortadan kaldırıp "vahdet- i vücud " ilkesi gereği tüm evrende olduğu gibi insanda da Tanrıyı gören, Hazreti İmam Ali'nin yüzünü, vech'ullah / Allah'ın yüzü olarak tavsif eden Alevi / Bektaşi inancı bu özgünlüğüyle bambaşka bir güzelliğe ve derinliğe sahip bulunmaktadır.
Sonuç Olarak:
1. Hazreti İmam Ali'nin kişiliği tanrısaldır. Bu tanrısallık " vahdet – i vücud " anlayışı çerçevesinde düşünülmelidir.
2. Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığının kaynağı Kur'ansaldır. Kutsal kitabımız Kur'an – ı Kerim'de " Biz insana ruhumuzdan üfledik. " denilmek suretiyle insandaki tanrısallığa ve insanların içinden seçilmiş olan resuller ve nebilerle birlikte ehlibeytin ve oniki imamların uluhiyetine işaret edilmektedir. Nitekim, ehlibeytin masumiyeti / günahsızlığı ve dolayısıyla tanrısallığı Ahzab Suresi'nde apaçık bir biçimde ortaya konulmaktadır.
3. Başta Sünni ve Şiiler olmak üzere diğer İslami ekollere mensup çevrelerin Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı inancı nedeniyle Alevi / Bektaşilere yönelik mütecaviz tutumları kaale alınmamalıdır. Mümin olmanın gereği teslimiyettir. Alevi olmak demek, Aleviliğin tüm inanç esaslarına hiçbir kuşkuya düşmeden sarılmak demektir. Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı da Alevi / Bektaşiliğin birincil inanç esaslarındandır. Bu inanca bağlılık ve teslimiyet Alevi olmanın şartlarındandır.
yararlanılan Kaynak:http://www.habercem.com/haberdetay.asp?tarih=&Newsid=21155&Categoryid=4
Hazreti Ali,Tanrı'nın en sevgili kullarındandır. Onda üstün nitelikler vardır. Bu üstün nitelikler ona Tanrı tarafından verilmiştir. O, seçilmişlerdendir. O, Tanrının rızasını kazanmış / murtaza olanlardandır. O, evveldir. O, ahirdir. O, batındır. O, zahirdir. O, candır. O, canandır. O, dindir. O, imandır.
Maide suresi âyet 18:
“Yahudiler ve Hırıstiyanlar dediler ki, “Biz Allah’ın oğulları ve Sevgilileri’yiz.” De ki: “O halde niçin size günahlarınız yüzünden azap ediliyor?” Hayır, siz de O’nun yarattıklarından birer insansınız. Dilediğini affeder O, dilediğini azap eder. Hem göklerin hem yerin hem de bunlar arasındakilerin mülk ve yönetimi Allah’ındır. Dönüş de O’nadır"
Bakara suresi âyet 107:
“Bilmedin mi ki göklerin de yerin de mülk ve saltanatı yalnız Allah’ındır. Sizin için Allah’ın astlarından (Yarattıklarından) ne bir Yakın Kişi vardır ne de bir yardımcı. ”
Hz Ali Tanrının en sevgili Kullarındandır...!!! bu ne yaman çelişki Sayın dede...
1400 yıldır siz hiç vahiye kulak vermezmisiniz? Allahın sözlerinden başka hangi söze itibar edeceksiniz. Aliye hem Allahın kulu diyeceksiniz sonra Allaha ait sıfatları yükleyeceksiniz. Ne yazdığınızı sanırım sende bilmiyorsunuz.
Madem Allaha ait sıfatları Ali için kullanıyon madem Aliyi Tanrılaştırıyon hiç olmasa giriş cümlesindeki kul ifadesini kullanma. Çok komik oluyorsun.
Allahın Yaratmış olduğu kulları arasındaki üstünlük ancak TAKVA iledir. Eminimki Alide Araplar içerisinde Allahın Rahmetine soktuğu yegane insanların başında gelir. Ali dahi bu vasıfların kendisine atvedilmesine karşı çıkacaktı.
"Bekleyin Bizde Bekliyoruz.."
" Hüküm verenlerin En İyisi Allah Değilmidir?"
Dede-baba 22.07.2008, 17:43 Maide suresi âyet 18:
“Yahudiler ve Hırıstiyanlar dediler ki, “Biz Allah’ın oğulları ve Sevgilileri’yiz.” De ki: “O halde niçin size günahlarınız yüzünden azap ediliyor?” Hayır, siz de O’nun yarattıklarından birer insansınız. Dilediğini affeder O, dilediğini azap eder. Hem göklerin hem yerin hem de bunlar arasındakilerin mülk ve yönetimi Allah’ındır. Dönüş de O’nadır"
Hz Ali Tanrının en sevgili Kullarındandır...!!! bu ne yaman çelişki Sayın dede...
1400 yıldır siz hiç vahiye kulak vermezmisiniz? Allahın sözlerinden başka hangi söze itibar edeceksiniz. Aliye hem Allahın kulu diyeceksiniz sonra Allaha ait sıfatları yükleyeceksiniz. Ne yazdığınızı sanırım sende bilmiyorsunuz.
Madem Allaha ait sıfatları Ali için kullanıyon madem Aliyi Tanrılaştırıyon hiç olmasa giriş cümlesindeki kul ifadesini kullanma. Çok komik oluyorsun.
Allahın Yaratmış olduğu kulları arasındaki üstünlük ancak TAKVA iledir. Eminimki Alide Araplar içerisinde Allahın Rahmetine soktuğu yegane insanların başında gelir. Ali dahi bu vasıfların kendisine atvedilmesine karşı çıkacaktı.
" Hüküm verenlerin En İyisi Allah Değilmidir?"
Tasavvuf'u herkes anlayamaz..sözcüklerin zahirine, bakan dinden çıkar, Bu nedenle tabi yukarıdaki dizeleride açıklama gereği doğdu sanırım..
Münkirlere sözün kar etmeyeceği bellidir. İnançsızların, müminleri / Alevileri, Ali'den ayırmaya güçleri yetmeyecektir. Onların Ali'ye duyulan sevgi ve bağlılığı idrak edecek güçleri de yoktur. Kişi idrak edemediği şeyleri inkar edermiş. Bu nedenledir ki, onların Ali yolunu anlamalarını ve benimsemelerini beklemek boşunadır. Bakın Kaygusuz Abdal'ın Ali sırrını nasıl bir nefesinde nasıl açıklıyor:
"Ali' ye ismullah derler
Yüzüne secde ederler
Taş yerine koyarlar
Koyamazsın demedim mi ?
Bu Kaygusuz ezeliden
Himmet almış ol veliden
Oku ilmini Ali'den
Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı insanın tanrısallığı ile birlikte düşünülmelidir. Büyük Alevi mistik düşünür Hallac – ı Mansur'un " ene'l- hak " deyişindeki gizem insanın tanrısallığı gizemidir. Biliyoruz ki, zamanın müftüleri ve din egemenlerinin gözünde Hallac – ı Mansur, kafirdi, kendini Tanrıya ortak koşan, TANRILIK İDDİASINDA BULUNAN bir müşrikti. Nitekim malum olduğu üzre bu nedenle KATLİNE FERMAN VERİLDİ.
Ene'l- Hak inancı, kamil insan / insan – ı kamil mertebesindeki hak erenlerinin sırrıdır. Bu sırrı anlamak için o mertebeye vasıl olmak lazımdır. Zahirilik gurbetinin en ücra bölgelerinde dolaşan yani vuslattan nasip alamamış olan şeriat ehlinin "ene'l- hak " inancını ve insanın uluhiyetini idrak etmesi olanaksızdır.Yaratan – yaratılan ayrılığını ortadan kaldırıp "vahdet- i vücud " ilkesi gereği tüm evrende olduğu gibi insanda da Tanrıyı gören, Hazreti İmam Ali'nin yüzünü, vech'ullah / Allah'ın yüzü olarak tavsif eden Alevi / Bektaşi inancı bu özgünlüğüyle bambaşka bir güzelliğe ve derinliğe sahip bulunmaktadır.
1. Hazreti İmam Ali'nin kişiliği tanrısaldır. Bu tanrısallık " vahdet – i vücud " anlayışı çerçevesinde düşünülmelidir.
2. Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığının kaynağı Kur'ansaldır. Kutsal kitabımız Kur'an – ı Kerim'de " Biz insana ruhumuzdan üfledik. " denilmek suretiyle insandaki tanrısallığa ve insanların içinden seçilmiş olan resuller ve nebilerle birlikte ehlibeytin ve oniki imamların uluhiyetine işaret edilmektedir. Nitekim, ehlibeytin masumiyeti / günahsızlığı ve dolayısıyla tanrısallığı Ahzab Suresi'nde apaçık bir biçimde ortaya konulmaktadır.
3. Başta Sünni ve Şiiler olmak üzere diğer İslami ekollere mensup çevrelerin Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı inancı nedeniyle Alevi / Bektaşilere yönelik mütecaviz tutumları kaale alınmamalıdır. Mümin olmanın gereği teslimiyettir. Alevi olmak demek, Aleviliğin tüm inanç esaslarına hiçbir kuşkuya düşmeden sarılmak demektir. Hazreti İmam Ali'nin tanrısallığı da Alevi / Bektaşiliğin birincil inanç esaslarındandır. Bu inanca bağlılık ve teslimiyet Alevi olmanın şartlarındandır.
saygı ve sevgilerimle
Dede-baba 22.07.2008, 17:45 İsmi Şah Bism-i Şah Allah Allah, hayırlar fet ola, şerler def ola Hak-Muhammed-Ali yol göstericimiz ola, Gerçeğin demine hu diyelim...
" Ben size şah damarınızdan daha yakınım" ( Kaf Suresi 16. ayet)
" Üç kişi bir araya gelirse, dördüncüsü benim. Dört kişi bir araya gelirse, beşincisi benim." ( Mucadile Suresi 7. ayet)
Degerli Canlar.... Alevi Bektaşi İnancında Tanrı İnsandan ayır değildir... Bu nedenle Ayin-i Cemlerde cemal cemal'e Niyaz olunur...
Tanrı ile kul iç içe geçmiş bir özdür. Zaten tüm varlıkların birleşimi Tanrı olduğuna göre... Tanrı'dan başka ve onun dışında, gayrı hiçbir şey yoktur... İnsan ve tanrı hiçbir zaman birbirinden ayrılmaz bir bütündür...
İnsanoğlu, Bir zaman güneşe baktı sen Tanrısın dedi... gün akşam oldu güneş gitti... Gece geldiğinde Aya baktı benim Tanrım sensin dedi.. Tan ağardığında ay gitti... Şimşek çaktı..Sen benim Tanrımsın dedi.. yağmur gittiğinde şimsekte gitti.. Doğuya yöneldi.. batıya yöneldi ve kuzeye ve güneye... Tanrı'yı aradı... hep kendinden uzaklarda ve kendi dışında arzuladı.. oysaki, O uzaklarda değildi... O , ona şah damarından daha yakındı...
Hz. Ali der ki: " Senin ilacın sende olduğu halde bilmiyorsun. İlletin de gene sende olduğu halde görmüyorsun. Sen kendini küçük bir cisim sanırsın. Halbuki büyük alem sende saklıdır, bilmiyorsun.
Sen öyle apaaçık bir kitapsın ki, gizli olan şeyler o kitabın harfleri ile meydana çıkar okunur.
Sen vücutsun, senin harice ihtiyacın yok. Sende mevcut olan şeyler, kitaba gelmez. Kainat kitabında yazılı olan şeylerin hepsi senden çıkmıştır."
Bugün kör olanlar, yarında kördür
Hak-Muhammed- Ali, manada birdir.
Ukba'da görürüm deme, küfürdür.
Allah'ı görmeli, burda insan..
Yazan: Turgut KOCA)
Gir gönül şehrine dolaş bir kere,
Ne imiş bak güneş ile zerre,
Yanlız sen kadirsin hayır ile şerrem,
Şerre mail isen şeytan sendedir.
Be hey derviş yabana gitme,
Her ne arar isen inan sendedir,
Nefsine beyhude eziyet etme,
Kabe ise maksudun Rahman sendedir.
Yazan: Rıza TEYFİK)
SAYGILARIMLA...
Dede-baba 22.07.2008, 18:02 Tasavvuf'u herkes anlayamaz..sözcüklerin zahirine, bakan dinden çıkar, Bu nedenle tabi yukarıdaki dizeleride açıklama gereği doğdu sanırım..
"Ali' ye ismullah derler
Yüzüne secde ederler
Taş yerine koyarlar
Koyamazsın demedim mi ?
Bu Kaygusuz ezeliden
Himmet almış ol veliden
Oku ilmini Ali'den
saygı ve sevgilerimle
Hz. Ali'nin sırrına, İnsan-ı Kamiller erer.. Şeriat ehli ne anlar.. Ali sırrını.. Hz. Ali'nin isimlerinden bir isim ve anlamını açıklayalım
9-Şir-i Yezdan:
hz. Ali'nin, Şah-ı Velayet (Velayet eden ve İman edenlerin Şahı), Serpinhan (yardımcı Can, yardımsever Can), Halûkü-l Rahman ( bağışlayıcılığın yaratıcısı), Emirü’l-Müminin ( Müminlerin Emiri / İnananların başı), Babu’l-İlim (İlim Kapısı), anlamında sevilen isimleri vardır.
Bazı kaynaklar Hz. Ali’nin bin bir isminin olduğunu, güzel olan her şeyde onu gördüklerini, ne kadar güzel eser varsa hepsinde Hz. Ali’yi gördükleri inancından hareketle bu isimleri çoğaltırlar. İsim sayısının birkaç tane daha fazla ya da eksik olması onun şahsında fazla bir önem arz etmez. Ancak Alevi-Bektaşi toplumu O'nu öylesine bir içtenlikle sahiplenmiştir ki, sadece Ali isimleri değil, O'na yakıştırılan diğer isimleri bile aynı içtenlikle benimsemiş ve nesiller boyu yeni doğan bebeklere bu isimleri vererek bağlılık örnekleri göstermiştir....
Allah Eyvallah
MEVLANA'DAN..
İşte bunları söyledim ki, bu yüksek mananın nüktesini öğrenesin de yüksek velayete eresin. Sence apaçık bilinsin ki, hakikatte yüce olan O'dur.
Ey efendi, benimle boşuna kavga etme. Bu böyledir. Hakikat budur ki, hepimiz bir zerreyiz, güneş odur. Biz hepimiz damlayız, deniz O'dur.[/QUOTE][/COLOR]
AFAKA HER BAKIŞIMDA GÖRDÜM Kİ, YAKIN YÜZÜNDEN HER VARLIKTA VAR OLAN ALİ İDİ. BU KÜFÜR OLMAZ, KÜFROLAN SÖZ BU DEĞİLDİR. CİHAN VAR OLDUKÇA ALİ VAR OLUR, CİHAN VAR OLURKENDE ALİ VARDI.
TEBRİZ'İN ŞEMS-ÜL HAKKI CİHANIN GİZLİ VE AÇIK SIRLARINDAN HER NE GÖSTERDİNSE HEPSİ DE ALİ İDİ.""
Dede-baba 22.07.2008, 18:10 Degerli canlar..
HAKK-MUHAMMED-ALİ Manada Birdir.. Birbirinden ayrılmaz.. mana aleminde, ervah-ı ezelde, Ruhlar meclisinde. ilk yaratılan.. Muhammed-Ali'nin nurudur.. Hz. Ali, Bütün peygamberlerle gizli gelen,, Hz. Muhammed ile açık gelendir..
kuşkusuz batın ilmini bilmeyen, zahire saplanıp kalan, bu sırra eremez..
HAKK-MUHAMMED-ALİ Manada Birdir..
Öncelikle, İster Kur'an-ı Kerim, ister başka dini Söylemler tartışılsın...İki şey önemlidir. Söylenen kelimenin görünen anlamı yada ilk anlamı biz buna "ZAHİRİ" ANLAM diyoruz. Bir de saklanan asıl söylenmek istenen anlam vardır ki buna ise "BATIN YA DA BATİNİ ANLAM" diyoruz...
Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan Abdal, Karaca Ahmet, Ebu'ul Vefa gibi bir çok eren ve evliya'nın eleştirilen hatta kafirlik olarak algılanacak şekilde sözleri vardır... Bu sözler bu kişilerin "Kafir" olduğu anlamına gelmez. Bu kişiler birçok kişinin anladığı anlamda bu kelimeleri kullanmamışlardır. Bir örnekle bunu açıklarsak daha iyi olur;Turgut KOCA, Dede-baba'ya ait aşagıdaki Nefes'i inceleyelim;
Bugün kör olanlar, yarında kördür
Hak-Muhammed-Ali manada birdir.
Ukba'da görürüm deme, küfürdür.
Allah'ı görmeli, burada insan.
Degerli Canlar, Hz. Muhammed ve Hz. Ali bu alem yaratılmadan önce var idi. Kandilde parlayan bir nur idi...
( hadisi şerif; Ali bütün peygamberle beraberdi, benimle açık geldi. ; O' (Hz. Ali)nun ruhu benim ruhumdur, onun cismi benim cismimdir, kim Ali'ye karşı gelirse bana karşı gelmiştir. )
Bu dünyanın evvelini sorarsan
Allah bir, Muhammed Ali dir Ali
Sen bu yolun sahibini ararsan
Allah bir , Muhammed Ali dir Ali
"Yer yoğiken, gök yoğiken var olan,
Arş yüzünde kandildeki nur olan,
Gahi merkez olup, gahi yer olan,
Ali'dir ki, şah – ı Merdan Ali'dir. "
PİR SULTAN ABDAL
Degerli Canlar, Bu alemde gördüğün hiçbirşey gerçek değildir. Mana aleminde tek bir gerçek vardır. O' da Yüce Allah'dır. (LA İLAHE İLALLAH MUHAMMEDEN RESULLULLAH ALİYUL VELİULLAH") " hepimiz O (Allah)'ndan geldik, yine ebedi dönüşümüz O (Allah)'na dır.
Degerli Canlar, Bizler Allah'ın dışında değiliz, O' ndan kopup gelen parçalarız. ve yine ebedi dönüşümüz, O 'nadır. Allah'a dönüş "İnsan-i kamil" aşamasından sonradır. (yani tertemiz olarak O'ndan kopup geldiğimiz ilk an gibi...) Bu anlamda Peygamber ve hz. Ali ve Ehl-i beyt "İnsan-ı Kamildir" Hak'la bir olmuştur. Ayrı düşünülemez...
İnsan-ı Kamil: Rahmani nitelikleri kendinde toplamış, suret ile mana yaylarının Hakk ile halk uçlarını birleştiren bir kavşak noktadadır. Buna, insanlığın son aşaması olan "Hakikat-i Muhammediye" ve "Sırr-ı Ali" denir. İnsan-ı kamil aşaması; ŞERİAT- TARİKAT-MARİFET-HAKİKAT, yani dört kapının son aşaması olup, Hak'tan başka gerçek olmadığının farkına varıldığı aşamadır. Bu insanlar nereye baksa Hakkı görür. Yani bu küfür değil İman'ın ta kendisidir.
Gel esiri olma hurafelerin
Akıl yollarıdır, bu din-i mübin,
On sekiz bin alem senin tasvirin;
İnsanı remz eder bütün değimler.
Saygı ve Sevgilerimle....
|
|