Orijinalini görmek için tıklayınız : Mezarda zengin fakir ayrımı!

Du¥gU
14.05.2008, 12:28
İstanbul'daki mezar alanlarında zengin-fakir diye ayrım yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, “mezar alanlarında zengin-fakir mezarları diye ayrım yapıldığını” öne sürerek, bunun düzeltilmesi istemiyle önerge verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda önerge veren Sağ, ölen bir yakını için Karacaahmet Mezarlıklar Müdürlüğünde işlemlere başladıklarında kendilerine 3 alternatif yer sunulduğunu, ancak fiyatlara bakıldığında Çengelköy Mezarlığında müdür onaylı mezarlık fiyatının 9 bin YTL, Kocatepe Mezarlığında 2 bin 500 YTL, Hekimbaşı'nda ise 90 YTL olduğunu söyledi.

Mezarlıklarda bile “zengin-fakir mezarları” diye ayrım yapıldığını öne süren Sağ, şunları kaydetti:

“9 bin YTL'ye tek kişilik mezar yerini kaç memur, işçi emeklisi alabilir. Eğer paranız varsa, zenginseniz Çengelköy'den boğaz manzaralı yer satın alabilirsiniz. Değilseniz, doğruca Hekimbaşı'na... Yaşarken insanların bazıları zengin, bazıları fakirdir. Bari öldükten sonra zengin-fakir mezarlıkları olmasın. Meclis bu ayıbı hemen temizlemeli. Önergemin başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim.”

Sağ'ın önergesi oy birliğiyle kabul edilerek, başkanlık makamına havale edildi.

nerde kaldı Akp Hükümetinin sosyal devlet anlayışı??
garibanın dostu(!)Akp mezarda bile ayrımcılık yapıyor??
ne diyelim biz bize bu yapılanları hakediyoruz!!

PoyrazıM_24
14.05.2008, 12:30
yaa ben öldükten sonra yakın külünü atın denize kardeşim yaa hem masrafta olmaz:D

efla
14.05.2008, 14:03
kefenin cebi varmış o zaman:p

deniz166
14.05.2008, 14:08
ya abicim ne ölmesi ya alla alla hem o istanbulda burda seni soğukkuyu mezarlığına gömerik :D:D (Allah korusun tabi şaka):D

Babacan24
14.05.2008, 18:43
ben onu bunu bilmem doğru söze biyey diyemem ölmeden önce mezar paranı kazanacan öyle ölecen hakikaten allah fakir fıkaraya yardım etsin belediyeye 40 gün önce bir akrabayı kaybetik belediyeye gidip mezar istedik şurayı alırsan 1000 ytl burayı alırsan parasın inan adam ayaklarının üzerine duramıyor mezarı açasın gelde ölen adamı oraya göm hakikaten çok zor zaten mezar yeri yetişmiyormuş belediye öyle diyor paran varsa hiç buralarda mezar alma kardaşım al memlekete götür hiç olmasa havasıda temiz mezarda suda çıkmaz düm düz yer ben kesinlikle herkese diyorum beni memlekete köyüme götürün

gülay_ruken
14.05.2008, 19:15
hiç saşırmadım biliyorsunuz bu ayırımı hep yapıyorlar yine yapmışlar.ölürken bile rahat yok ya.Ama bende birsey söylesem bir ilçede alevi sunni mezarı bile ayrı buna ne diyeceksiniz bilmem.fakirsen çekmeye mezbursun....

vitamin
14.05.2008, 19:26
neresi olduğu önemli mi sonumuz bir avuç toprak gençliğimde bi villada oturamamışken öldüğümde boğaz manzaralı mezarlığa gömülsem ne yazar:001_tongu

Alevimen
14.05.2008, 21:05
Biraz farklı görmek lazım, 9 bin ödeyen varsa fiyatlar kalsın neden rahatsız oluyorsunuz? Belediyede siz oturmuyor musunuz? 9 binin en büyük parçası kazanç olarak kasaya iniyor.
Ama tabii ki dört dörtlük bir belediye zenginden alır fakire dağıtır, Türkiyede bu sistematik var mıdır hiç oldu mu ise bambaşka bir soru...

özcan1
15.05.2008, 11:22
Bu yazı yoldaş Mihrac Urala Ait;

1975'ten bu yana süren ve daha ne kadar devam edeceği belli olmayan zorlukları aşarak buradayım.

On yılların okumaları deney ve gözlemleriyle oluşan, bilgi birikimlerimin sentezi doğrularımın arkasında, dik bir duruş sergilemenin sorumluluğu ve bilincindeyim.

Ülke halklarımın demokrasi ve özgürlük talepleri uğruna yürüttüğüm
mücadelede, ülke içinde 12, ülke dışında 6 zindanda çektiğim zorluklar, sürgünlerin riskleri, doğrularımın arkasında her defasında yeniden dik durmamdan ve daha güçlü yürümemden başka bir etki yapmamıştır.
Mültecilik yıllarımın çok bilinmeyenli denklemleri, ağır ülke özlem sancılarıyla dolu. Umudum,doğduğum topraklara dönmektir.

Tanrının rahmeti, mültecilik koşullarında gelip çatarsa eğer, vasiyetim:
Organlarımı, ihtiyacı olan herkese bağışlıyorum, geriye kalanı geleneklere uygun şehit yoldaşlarım için yaptığım anıt mezarlığında toprağa verin.

Cesedimi yakın diyecektim, geleneklere aykırıdır dendi, peki dedim. O zaman son giydiğim terli esvabımı yakın, küllerini ikiye ayırıp kaplara koyun, birini Asi Nehri'ne, diğerini Akdeniz'e dökün.

Asi nehri güneyden kuzeye akar, sınırları engelsiz aşar, küllerimi yurduma taşır. Akdeniz sularında küllerim, çam ormanlarından süzülmüş güney rüzgarlarıyla, doğduğum topraklara ulaşır.
Mihrac Ural

insan hakkın rahmetine kavusursa, Allah katında aynıdır;Abidesi dikilse bile.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, “mezar alanlarında zengin-fakir mezarları diye ayrım yapıldığını” öne sürerek, bunun düzeltilmesi istemiyle önerge verdi.
Görüşünü Destekliyorum..

Asii
15.05.2008, 11:55
yaşarken insanlarımızı zengin fakir ayrımı yapıyorsunuz hor görüyorsunuz bırakında öldüğümüzde gururla onurluca rahat ölelim
öldükten sonra zengin mezarlık fakir mezarlıkları bu nasıl ayrım böyle:kzgn
yaşarken saygınız yok bari öldükten sonra saygılı olun
ceblerinizi biraz daha parayla doldurmak için böyle şeyler yapmanız ayıptır ayıp.

demidem
15.05.2008, 16:50
Deniz manzarali bir arazi neden mezarlik icin ayrilirki? Belki yanlis dusunuyorumdur bilemiyecem ama pek mantikli gelmiyor oyle arazilerin olulere ayrilmasi. Canlilara hizmet olarak kullanilsa daha iyi olur. Boylelikle zenginin mezari fakirin mezari gibi bir durumda kalmaz.

sarıkavak35
15.05.2008, 18:52
ya abicim ne ölmesi ya alla alla hem o istanbulda burda seni soğukkuyu mezarlığına gömerik :D:D (Allah korusun tabi şaka):D

soğukkuyuda yer yok doğançaya :S

sarıkavak35
15.05.2008, 18:54
ister boğaz manzaralı ister ağaç altı ikiside çukur be kardeşim toprağın altında kim senin zenginliğini bilecek

dali
17.05.2008, 04:02
İyi ya da kötü manzaralı mezar falan imiş bunun içinin ödenen paraları enayilik olarak görüyorum ben zaten :whistling:biggrin:

bırakalım herkes kendi enayiliğinde yaşasın :rolleyes:

gerçi bende ölünce (Allah korusun tövbe tövbe:whistling:smartass:)
böle bir enayilik yapabilirim :biggrin: mezarım iyi manzarılı olsun zaten bir şey kazanmadığım gibi bir şeyde kaybetmiyorum bundan:innocent::lol:

zaten ölünce gerisi boş...