Orijinalini görmek için tıklayınız : 10 yaşında üniversite öğrencisi

EyLüLüM
16.05.2008, 10:53
10 yaşında üniversite öğrencisi!
Oturduğu sırada ayakları yere bile değmeyen çocuğun inanılmaz hayalleri var

ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan Moshe Kai Cavalin henüz 10 yaşında ama East Los Angeles Üniversitesi’nde 18-20’lik sınıf arkadaşlarıyla birlikte istatistik eğitimi alıyor. Moshe, 1.43 boyuyla sıraya oturduğunda ayakları yere bile değmiyor. Bir yaşında harfleri, üç yaşında ise okumayı söken Moshe’nin eğitimi sınıf atlamalarla geçmiş. “Fazla akıllı” olduğu için okul bulmakta güçlük çeken Moshe iki yıl içinde ilkokuldan üniversite sıralarına terfi etmiş.

Astrofizikçi olacak

Kendisine dahi denilmesinden hiç hoşlanmayan Moshe, “Diğer çocuklar da benim kadar başarılı olabilir. Sadece çok çalışıp işlerine yoğunlaşmaları yeterli” diyor. İleride astrofizikçi olmak istediğini söyleyen Moshe, Albert Einstein’in izafiyet teorisinde önemli yer tutan “solucan delikleri”ne büyük ilgi duyuyor. “Bu deliklerin uzayda var olduğunu kanıtlayacağım” diyen Moshe, günün birinde ışık hızından daha süratli yolculuk yapabileceğine inanıyor.

Vatan

evet 10 yaşında üniversite öğrencisi güzel bir haber olarak gelsede bir çok kişiye ben sıcak bakmadım ve çoçuk açısından da üzüldüm ne yalan söyleyelim..çoçuk çoçukluğunu bilmeli yaşamalı derim..yaşıtlarıyla yaşamalı ..bu çoçuk açısından da kötü ..10 yaşında oyun oynamalıyken soluncan deliklerinin uzayda var olduğunu düşünmemeli bence............ama ne yapsın zeka işte ...

yagmur12
16.05.2008, 11:04
Aklını doğru yerlerde, doğru kesim için kullanırsa insanlık için çok faydalı olabilir, şanslı bir çocuk. Ama birkaç olumsuzluğu da yok değil, evet çocukluğu toplumdaki diğer çocuklardan farklı olacak fakat yaşamı da o yönde çizilecek.

Türkiye'de de zeka seviyesi çok üstün çocuklar olmasına rağmen gerekli eğitim koşulları sağlanamadığından ve eğer ailede zengin değilse; çocuklar heba olup gidiyor, zorunlu bir köreliş yaşıyorlar. Keşke bizde de olsa "bu çocukları" yetiştirecek gerekli imkan ve alanlar...

NiSAN_Rojda
16.05.2008, 11:19
Bu haberi okumuştum ve şok olmuştum.maşallah maşallah Allah bizede böle evlatlar nasip eylesin...gerçekden çok yararlı olucak toplum için..

Asii
16.05.2008, 11:43
maşallah allah dahada zihin açıklığı versin bütün çocuklarımıza inşallah

efla
16.05.2008, 12:00
aslında hiç iyi değil,herşeyi yaşında yaşamak daha güzel bence..

inşallah arkadaşlarında dediği gibi zekasını insanlara yararlı şeylerde kullanır..

Ufuk1990
16.05.2008, 18:49
herşeyi abartıyorlar ne 10 yaşında üniversitesi ya

aksu02
16.05.2008, 18:51
vayyyy be çoçuga bak

EREN izm
16.05.2008, 18:55
Kıyametmi geliyorr allah allah ne oluyor böylee :D:D:D

Şaka bi yana keşke böyle dahiler bizim ülkemizdede Çıksa.

döneNce
16.05.2008, 19:03
maşallah demekten başka bişey bulamıyorumm :wacko:
inşallah bizdede bu zekaya sahip hatta daha ii çocuklar yetişirr:)

ece4344
07.09.2008, 03:30
çocukluğunu yaşayamadan geçirmesi üzücü, ama bu denli zeki bir beyinin( daha yaşı 10 ve bu zamanda :) ) var olmasını bilmek ve bu beynin kendini bildiğini,hedeflerinin olduğunu bilmek ayrı bir sevinç uyandırdı..umarım hedeflerine ulaşabilir :thumbup1:

renklikelebek
07.09.2008, 04:05
enterasan 10 yaşında uğraştığı alan düşündürücü??helal olsun

bugs92
07.09.2008, 10:33
allah akıl vermiş.oyun oynaycağı, 4 işlemi öğreneceği yerde kafayı izafiyete takmış he:):)lal olsun
yapan yapıyor arkadaş