Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Voleybolcu Tesettüre Girdi
araknafobia 16.05.2008, 15:50 http://www.renkhaber.com/haberresim/cp139584_0913944907.jpg
Voleybol Milli Takımının yıldız oyuncusu, tesettüre girerek kapandı.
Star TV'nin haberine göre, Milli voleybolcu Aysun Özbek Çamlıca'da bir grup kara çarşaflı bayanla tanıştı. Aysun bu grupla görüşmeye devam etti ve bir müddet sonra kapanma kararı verdi. Kapandıktan sonra eşiyle de arası açılan milli sporcu Yeşilköy'de bulunan evini de Ataşehir'e taşıdı.
Volaybol camiasında şok etkisi yaratan olayla ilgili soruları yanıtlamak istemeyen Özbek, kararına saygı gösterilmesini istedi.
Özbek'in bu kararından sonra voleybolu borakıp bırakmayacağı merak ediliyor. Ünlü sporcu devam etme kararı verirse Mısır Milli Takamındaki sporcular gibi türbanla ve uzun şortla müsabakalara katılma olasılığı ortaya çıkacak.
kaynak (http://www.renkhaber.com/haberler/Spor.83/Milli_Voleybolcu_Tesetture_Girdi/6531.html)
Kızın beynini yıkamışlar.Kim bilir kıza neler dediler de bu duruma geldi.Herkezin irade özgürlüğü var.Açık geziyorsa size neydiki.
Allah bu yobazlıktan kurtarsın,bizleri uzak tutsun.
SEVGİYLE.
Özbek'in bu kararından sonra voleybolu borakıp bırakmayacağı merak ediliyor. Ünlü sporcu devam etme kararı verirse Mısır Milli Takamındaki sporcular gibi türbanla ve uzun şortla müsabakalara katılma olasılığı ortaya çıkacak.
şaka gibi yaaaa
PoyrazıM_24 16.05.2008, 15:57 bende sabah gazetede okudum bu haberi,, şero yaa başka ne olacak..kapatsın kapatsın açık yerlerini namusu kirleniyooo...
bence artık kapanmayı moda olarak görüyorlar :)baska bir acıklaması yok sanırım..
araknafobia 16.05.2008, 16:08 bence artık kapanmayı moda olarak görüyorlar :)baska bir acıklaması yok sanırım..
İlham kaynağı : İslam
Modacısı: Şeriat
Konu mankenleride : Kandırılan halk
bence artık kapanmayı moda olarak görüyorlar :)baska bir acıklaması yok sanırım..
iktidar yalakalığı:innocent:
İlham kaynağı : İslam
Modacısı: Şeriat
Konu mankenleride : Kandırılan halk
sonuc ne olmus canım onu da yaz bari kim kazandi kim kaybetti..
iktidar yalakalığı:innocent:
evet oyle..Ya bazen oyle şeyler duyuyorum ki şok oluyorum.Mesele para alıp basını kapatanlar bile var..
araknafobia 16.05.2008, 16:18 sonuc ne olmus canım onu da yaz bari kim kazandi kim kaybetti..
Kanmayan halka şeriat savaş açtı.
Şeriatın kestiği parmak kanamaz tarzında bir savaş bu.Psıkolojik de denilebilir :wink:
evet oyle..Ya bazen oyle şeyler duyuyorum ki şok oluyorum.Mesele para alıp basını kapatanlar bile var..
hayrinisa gülün kraliçe elizabeth ile yediği yemekte giydiği o rezalet ötesi türbana
modacılar tam puan vermişler..
cemil ipekvari dolaşıyorlar ortalıkta..
mavimisali 16.05.2008, 16:22 İyi de el işareti yapmış.. Tövbeeee .. Bu ne tezatlık birde türbana giriyor terbiyesiz
Bu türbana kapanma olayının dinle bir alakası kalmadı din için kapananlar nenelerimiz gibi bağlar. Bu tamamiyle siyasi bir karar ve hareket bence. Tayyep yalakalığı olsa gerek :kzgn:blink:
halilibrahim83 16.05.2008, 17:36 daha kımler kapanacak bekleyelım gorecez forum sakınlerı bırer carsaf alsınlar belkı ılerıde lazım olur hukumet malum elınden gelse bızı yok edecekler
araknafobia 16.05.2008, 17:40 daha kımler kapanacak bekleyelım gorecez forum sakınlerı bırer carsaf alsınlar belkı ılerıde lazım olur hukumet malum elınden gelse bızı yok edecekler
Bayanlara Zorunlu kapanma yasası :D
Erkeklere ise zorunlu sakal bırakma vede camiye gitme yasası :D
Pizza siparişi gibi bu yasalar.Sipariş veriyor biri.Bizimkilerde hazırlıyoru.Sipariş veilirse herşey olur :wink:
geç kalmış .....kaç para verdiler acaba kapanması için..:)
nihat 61 16.05.2008, 18:16 şimdilik tesettüre girmeyi askıya almış belki daha sonra tesettüre girebilir
Garaoglan 16.05.2008, 18:27 Bu kadin bence hayatinda yanlis erkegi tanidi onun acisiyla kendini namaza niyaza verdi
keske yasi uygun olsaydida bizim PoyraziM_24 tanisaydi belki bu durumlara düsmezdi :lol:
Beşiktaşli58 16.05.2008, 18:43 Bende merak ediyorum: kaç para vermisler acaba bunu kapatmak için? Düsünsenize: gidiyor bir kaç kisiyle tanisiyor ve ardindan dediklerini yapiyor, saka gibi. Madem kapanacaktin, neden voleybola basladin? Neden kisa sortla oynadin? Resmen döneklik yapiyor :)
Bu insanlarmi çok aptal, benmi çok zekiyim anlayamiyorum ara sira. Allah hepsine akil fikir versin, ne diyeyim..
Gerçekten kendi düşüncesi ise ben pek bir şey demek istemem ama ve lakin türbanı, ben her zaman siyasi simge ve dinle alakası olmuyan bir şey gördüğüm için kendi baskı almadan bile takmıssa sert çıkarım....
Baskı altına da takmıssa zaten tavrımız yine aynı şekilde ters olur..
yazıklar olsun bu yobazlara....
Şirin Baba 16.05.2008, 19:19 Yorumları anlıyorum aslında.Kızıyorsunuz savaşta bir yoldaşı daha kaybeden komutan gibi.
Arkadaşlar bırakın kapansın,bu bizi niye ilgilendiriyor.
Voleybol izlediniz mi bilmem,ben çok izlerim ve Aysun Milli takımda hem göze hoş gelen bir oyun sergilerdi,hemde maç kazandırırdı.Muhteşem bir sıçrama yeteneği vardır.Yani çok özel bir sporcudur...
Asla bu türden tepkileri haketmiyor bence.
Bence en büyük kaybımız onun sporu bırakmasıdır.
Gerisi hikaye,evinde türbanıyla oturana bizim diyecek lafımız olmamalı...
saygı ve sevgilerimle
şirin baba
_özgürlük_ 16.05.2008, 19:27 kendi fikri ile kapandığını sanmıyorum aklına girmişlerdir kesin ama sonuçta demek nasıl aklına girdilerse demekki ona mantıklı gelmiş ki kapanmayı tercih etmiş.... benım anlamadığım dershanede falan cocukların aklına gırıyolar ve bişekilde kapanmalarını saglıyolar bu yaşta ki insanların nasıl inandıklarını anlamış değilim....
ama yinede saygı duyuyorum..belki sonradan dogruyu bulduklarını sanıyolardır...
Yorumları anlıyorum aslında.Kızıyorsunuz savaşta bir yoldaşı daha kaybeden komutan gibi.
Arkadaşlar bırakın kapansın,bu bizi niye ilgilendiriyor.
Voleybol izlediniz mi bilmem,ben çok izlerim ve Aysun Milli takımda hem göze hoş gelen bir oyun sergilerdi,hemde maç kazandırırdı.Muhteşem bir sıçrama yeteneği vardır.Yani çok özel bir sporcudur...
Asla bu türden tepkileri haketmiyor bence.
Bence en büyük kaybımız onun sporu bırakmasıdır.
Gerisi hikaye,evinde türbanıyla oturana bizim diyecek lafımız olmamalı...
saygı ve sevgilerimle
şirin baba
Geçen gün açtığın topiği şimdi daha iyi anlıyorum Şirin baba..Hemen zehir zemberek sözler yazıyoruz... Neyse susayım ben...
geygel60 16.05.2008, 20:34 Eğerki inancı gereği kapandıysa ve inancı ona öyle davranmasını emrediyor oda bunu kabul edip itaat edip dini vecibelerinin gereğini yerine getiriyorsa saygı duyarım ve takdir ederim.
Ama her zaman bunu söylüyorum bu Cumhuriyet rejimine karşı bir duruş türban ve kapalılıkta bir silah.Bunlarda çok iyi çalışıyor ses getirecek kadınları bulup onları etkiliyerek kapatarak hem medyayı hemde diğer açık bayanları etkilemeye çalışıyorlar.Cumhuriyete karşıda dimdik ayaktayız ve çoğalıyoruz mesajı veriyorlar.Türkiye bir islami devrimin eşiğinde diyoruz bu bugün bir moda gibi gözüksede çok yakın zamanda toplumun bir çok kesimini içine alacak.Bugün kraliçe elizabethin ziyareti bütün dünya medyası ve ülkeleri tarafından Türkiye'nin nasıl yönetildiğini çok iyi gördüler sen istediğin kadar Türkiye laik de cumhuriyetle yönetliyor de.Türkiye dünyaya bayan first lady Hayrunisa gül hanım sayesinde gerçek rejimini gösterdi.Arkadaşlar birlik ve beraberlikle mücadele etmemiz gerek savaşımız bu yönde olmalı Atatürk Cumhuriyeti tehlikede.
Şirin Baba 16.05.2008, 21:16 Eğerki inancı gereği kapandıysa ve inancı ona öyle davranmasını emrediyor oda bunu kabul edip itaat edip dini vecibelerinin gereğini yerine getiriyorsa saygı duyarım ve takdir ederim.
Ama her zaman bunu söylüyorum bu Cumhuriyet rejimine karşı bir duruş türban ve kapalılıkta bir silah.Bunlarda çok iyi çalışıyor ses getirecek kadınları bulup onları etkiliyerek kapatarak hem medyayı hemde diğer açık bayanları etkilemeye çalışıyorlar.
Her ne olursa olsun kimseyi inancı içinyargılamayız.Bu onları güçlendirir o yüzden tepki koyduk diyemeyiz.
Aysun Özbek Türk sporuna oldukça katkı yapmıştır.
Dini yaşamak istiyorsa kendi bileceğidir ve zaten hacca gideceğim ve Voleybol'u bırakacağım demiş.
Yani bu kadın gidip evinde oturacak,spor yapmayacak,kamusal alan ihlali yok.
Çoğalıyorlar,ama bu Aysun Özbek'in değil,o yöne doğru gitmesine sebep olan özellikle muhalefetin acizliği değil mi?
Bu konuda lütfen bu sporcumuz için rencide edici sözler etmezsek çok memnun olurum,adıma ve Türk voleybolu adına teşekkürler Aysun Özbek.
Yaşam bir yoldur,tercihler sadece şoförünü aldatır...
saygı ve sevgilerimle
şirin baba
Her ne olursa olsun kimseyi inancı içinyargılamayız.Bu onları güçlendirir o yüzden tepki koyduk diyemeyiz.
Aysun Özbek Türk sporuna oldukça katkı yapmıştır.
Dini yaşamak istiyorsa kendi bileceğidir ve zaten hacca gideceğim ve Voleybol'u bırakacağım demiş.
Yani bu kadın gidip evinde oturacak,spor yapmayacak,kamusal alan ihlali yok.
Çoğalıyorlar,ama bu Aysun Özbek'in değil,o yöne doğru gitmesine sebep olan özellikle muhalefetin acizliği değil mi?
Bu konuda lütfen bu sporcumuz için rencide edici sözler etmezsek çok memnun olurum,adıma ve Türk voleybolu adına teşekkürler Aysun Özbek.
Yaşam bir yoldur,tercihler sadece şoförünü aldatır...
saygı ve sevgilerimle
şirin baba
Yazında katılmadığım noktalar var... Muhalafet acizliği demişsin... İnsanların illa birileri yönetecek diye bir söleme katılmıyorum.. Ne Muhalefet bu insanları kendi tarafına çekmeye çalışsın ne de başkası kendi tarafına çekmeye çalışsın ! Aysun Özbek in kendi tercihi öle ise muhalefetin yapacak başka şeyi kalıyor mu ki? Zaten iddalar doğrultusunda baskı sayesinde türban takmış deniliyor buna karşın muhalefet te baskı mı yapsın bu insanlar türban takmasın diye ?
İster baskı yesin ister yemesin türbanı takıyorsa biri ki ben türbanı hoş görmem bu yüzden böle insanlara teşekürlerimi sunamam... Baskılara gelmesin !!
Aysun Özbek gider yerine başkaları gelir.. Burda kaybeden türk sporu olmaz kendisi olur...
Şirin Baba 17.05.2008, 00:12 Yazında katılmadığım noktalar var... Muhalafet acizliği demişsin... İnsanların illa birileri yönetecek diye bir söleme katılmıyorum.. Ne Muhalefet bu insanları kendi tarafına çekmeye çalışsın ne de başkası kendi tarafına çekmeye çalışsın ! Aysun Özbek in kendi tercihi öle ise muhalefetin yapacak başka şeyi kalıyor mu ki? Zaten iddalar doğrultusunda baskı sayesinde türban takmış deniliyor buna karşın muhalefet te baskı mı yapsın bu insanlar türban takmasın diye ?
İster baskı yesin ister yemesin türbanı takıyorsa biri ki ben türbanı hoş görmem bu yüzden böle insanlara teşekürlerimi sunamam... Baskılara gelmesin !!
Aysun Özbek gider yerine başkaları gelir.. Burda kaybeden türk sporu olmaz kendisi olur...
Tabii,kendi inancını yaşamakta bu kadar zorlanırken,bizede özgürlük diye bağırırken diğerinin dini özgürlüğüne karşı durmak bana anlamlı gelmiyor.
Ben muhalefetin suçu derken anlatmak istediğim şey,herkesi kendi yanına mutlaka çekmektir.Kendi yanına çekemiyorsan,nasıl iktidar olacaksın...
Baskıyla değil,işte Şeriata alet olmayını anlatabilmekle olur buda....Sonra her kapananı düşman göreme hakkımız olamaz ya.Biz bu öcü gibi bakmak yüzünden onlar bize düşman olmadılar mı zaten.
Hiçbirimizin bir insanı dini yönünden irdeleme hakkımız yoktur.
Aysun Özbek gibi insanların teşekkürü hakettiğine sonuna kadar inanıyorum.Sen yada senin gibi düşünenler etemeyebilirler,ben zaten kendi adıma teşekkür etmiştim.Dediğimde şuydu,saygısızlığı haketmediğini söyledim,yinede yineliyorum.
Fikirler her zaman saygıyı haketmeli...
iyi forumlar
şirin baba
allah bu şeriat hurafelerinin eline düşürmesin bunlar şeytana bile papucu ters giydirirler aysun gibi başarılı bir voleybolcuyu milli takımdan uzaklaştıracaklar.kandırıyolar işte forumdaki bayan arkadaşlar fazla gülmeyin bu duruma korkulur bunlardan...
Çok kapsamlı sorunların oluşturduğu kaosla boğuşan bir ülkede, inanç sorunu bu bütün içinde bir unsur olarak çözümünü üretecekmidir??
iman sorununu bu bütünsel sürecin bir parçası olarak algılamadan sağlıklı sonuçlara gitmek ise mümkün olmayacaktır """bilgi bilgi bilgi diyorum.
Kandırılanlar inanç kompleksi, biçimsel halkaların sonuncularındandır. Diyanet sorunu, gerçekten ülkemizin on yıllardır çözülmeden duran ve gittikçe derinleşen kimlik bunalımının bir parçasıdır. Ben parlayan dünya klası bir yıldızımızın kararmasına üzülüyorum.
Tabii,kendi inancını yaşamakta bu kadar zorlanırken,bizede özgürlük diye bağırırken diğerinin dini özgürlüğüne karşı durmak bana anlamlı gelmiyor.
Ben muhalefetin suçu derken anlatmak istediğim şey,herkesi kendi yanına mutlaka çekmektir.Kendi yanına çekemiyorsan,nasıl iktidar olacaksın...
Baskıyla değil,işte Şeriata alet olmayını anlatabilmekle olur buda....Sonra her kapananı düşman göreme hakkımız olamaz ya.Biz bu öcü gibi bakmak yüzünden onlar bize düşman olmadılar mı zaten.
Aysun Özbek gibi insanların teşekkürü hakettiğine sonuna kadar inanıyorum.Sen yada senin gibi düşünenler etemeyebilirler,ben zaten kendi adıma teşekkür etmiştim.Dediğimde şuydu,saygısızlığı haketmediğini söyledim,yinede yineliyorum.
iyi forumlar
şirin baba
Şimdi siz diyorsunuz ki onların görüşlerine saygı duymalıyız !
Öncelikle türban takanları ben ayrı bir görüş olarak görmüyorum bir fikir karşıtı olarak ta görmüyorum ! tek olarak yobazlık görüyorum.. Öle görmek istediğim için değil aksine öle oldukları için. benim yobaz olarak gördüğüm bir düşünceye saygı duymam kendime ihanet olur ! Ben bunlarla mucadele ettiğimi düşünürken evet haklı yanları var diye düşünmek olmaz !
Olay solcu-sağcı davası değil ben tam meziyetiyle solculugun gereğini tam getiremesemde kendimi solcu görürken sağcı birinine saygı duyabilirim ama burda yobaz faşistliği ayırırım bunlara saygım olmaz ve sürekli dile getiririm
tamam diyeceksin türban neden din inancı degil yobazlık olarak görüyorsun...
ben deniz baykaldan yine örnek veriyim türban nerden çıktı diye şöle demişti "yeni bir peygamber mi geldi" burda da degindiğim gibi türban bir inanıştan çok yobaz bir partinin siyasi simgesidir... Yobaz bir partiye sert bir duruşumuz var iken onun simgesini kullananlara hoşgörüden nasıl bahsedebiliriz...
Ayriyeten hoşgörüsüzlüğü ayırımcılığı her türlü eşitsizliği içinde barındıran bir görüşe (sözde görüş tabi) nasıl bir hoş görü ile bakabiliriz
Ben şahsen o kadar hoşgörülü değilimdir..
Muhalefetin işi derken benim burda değinmek istediğim nokta ise insanlar neden hemen gaza gelip başka bir seye inanıyor.. İlla muhalefet ya da başkaları mı yönlendirecek bu insanları !
Aklı başında olan her insan bu tür yobazlıktan kaçınır... Ama aklı başka hovarda olanlar.. birinin yönlendirilmesini bekler.. hemen kandırılır.. ben bunlar niye kandırılmaya izin verildi demekten çok neden kandılar sorusuna cevap ararım....
zulfukar 17.05.2008, 04:11 Tabii,kendi inancını yaşamakta bu kadar zorlanırken,bizede özgürlük diye bağırırken diğerinin dini özgürlüğüne karşı durmak bana anlamlı gelmiyor.
iyi forumlar
şirin baba
Keske seni herkes anlasa! Malesef baskalarinin dini yada siyasi secimlerine takindigimiz tavir bizleri onlardan daha cok yobaz yapiyorda farkinda degiliz!Bizi farkli kilan nedir acaba!? Tesekkurler...
Şirin Baba 17.05.2008, 07:45 Şimdi siz diyorsunuz ki onların görüşlerine saygı duymalıyız !
Öncelikle türban takanları ben ayrı bir görüş olarak görmüyorum bir fikir karşıtı olarak ta görmüyorum ! tek olarak yobazlık görüyorum.. Öle görmek istediğim için değil aksine öle oldukları için. benim yobaz olarak gördüğüm bir düşünceye saygı duymam kendime ihanet olur ! Ben bunlarla mucadele ettiğimi düşünürken evet haklı yanları var diye düşünmek olmaz !
Olay solcu-sağcı davası değil ben tam meziyetiyle solculugun gereğini tam getiremesemde kendimi solcu görürken sağcı birinine saygı duyabilirim ama burda yobaz faşistliği ayırırım bunlara saygım olmaz ve sürekli dile getiririm
tamam diyeceksin türban neden din inancı degil yobazlık olarak görüyorsun...
ben deniz baykaldan yine örnek veriyim türban nerden çıktı diye şöle demişti "yeni bir peygamber mi geldi" burda da degindiğim gibi türban bir inanıştan çok yobaz bir partinin siyasi simgesidir... Yobaz bir partiye sert bir duruşumuz var iken onun simgesini kullananlara hoşgörüden nasıl bahsedebiliriz...
Ayriyeten hoşgörüsüzlüğü ayırımcılığı her türlü eşitsizliği içinde barındıran bir görüşe (sözde görüş tabi) nasıl bir hoş görü ile bakabiliriz
Onların görüşüne demiyorum,onun dini seçimine ,yani yaşama şekline saygı duyarım diyorum.
Her lafında yobazlık kelimesini o kadar çok kullanıyorsun ki,senden başka aydın yokmuş gibi geliyor bana.
Nasıl her kapanana yobaz diyebilirsin,bu senin hangi hakkındır?....
Yeri gelmişken söyliyim Chp'li yeni üyeler arasında birde türbanlı girmişti son zamanlarda(o da yobaz olmalı senin teorince)
Bunu nasıl kabul ettin diye sorarlar adama,madem kapalılar yobazdılar,kapalı niye aldın partiye.
Kapanan herkesi yobaz olarakÖyle görmek istiyorum,diyorsun bu laf çok saçma.Hatta saçma değil Faşizan bir laftır.
iyi forumlar
Onların görüşüne demiyorum,onun dini seçimine ,yani yaşama şekline saygı duyarım diyorum.
Her lafında yobazlık kelimesini o kadar çok kullanıyorsun ki,senden başka aydın yokmuş gibi geliyor bana.
Nasıl her kapanana yobaz diyebilirsin,bu senin hangi hakkındır?....
Yeri gelmişken söyliyim Chp'li yeni üyeler arasında birde türbanlı girmişti son zamanlarda(o da yobaz olmalı senin teorince)
Bunu nasıl kabul ettin diye sorarlar adama,madem kapalılar yobazdılar,kapalı niye aldın partiye.
Kapanan herkesi yobaz olarakÖyle görmek istiyorum,diyorsun bu laf çok saçma.Hatta saçma değil Faşizan bir laftır.
iyi forumlar
Kırmızı ile işaretlediğin bir yazın "öle görmek istiyorum" dediğimi ima etmissin bunun sonucu faşistlik olarak belirlemissin.... O zaman sana sorarım yazımı kesik kesik mi ya da tam anlamadan okuyup yorum mu yazıyorsun ? Bak bakalım bir daha yazıma öle görmek istiyorum mu demişim yoksa öle görmek istediğim için değil zaten öle oldukları için belirtmişim ! Ben öle görmek istiyorum diye bir cümle asla kurmadım.... yazım orda duruyor tekrar gözden geçirebilirsin....
İkincisi sağ sol örneğini vermeme rağmen her görüşe saygılı olduğumu sölememe rağmen yobazlara karşı saygım yok diye yine imalı bir şekilde sadece aydın senmisin demişsin ! Bu ülkede hiç mi yobaz yok ? Ben sadece onlardan bahsediyorum... İkincisi her kapananı mı yobazlıktan gördüm ! Konu türbandan gelmiş iken ben burda türbanı konuşuyorum... Türban bir siyasi simgedir diyorum.. Kimin siyasi simgesi Akp nin, Akp ye karşı her türlü yobaz suçlamalarına karşı birlikte olup türbanı özgürlük görürsen burda bir çelişki olmaz mı?
Bana türban siyasi simge değil deyip tartışma açarsan daha makbule geçer...
Lakin yobaz diye suçlanan bir partinin siyasi simgesidir ve saygı duymalıyız dersen seninle gerçekten tartışmaya gelemem...
Dede-baba 17.05.2008, 18:05 "....Beyoğlu’ndaki Milano Bar’ın sahibi Yusuf Yılmaz, boşandığı türbanlı eşine ait daireyi satmak için sevgilisi Nural Türkmen’e türban taktırarak satış işlemi yaptı..."
"...Star TV'nin haberine göre, Milli voleybolcu Aysun Özbek Çamlıca'da bir grup kara çarşaflı bayanla tanıştı. Aysun bu grupla görüşmeye devam etti ve bir müddet sonra kapanma kararı verdi. Kapandıktan sonra eşiyle de arası açılan milli sporcu Yeşilköy'de bulunan evini de Ataşehir'e taşıdı. Özbek'in bu kararından sonra voleybolu borakıp bırakmayacağı merak ediliyor. Ünlü sporcu devam etme kararı verirse Mısır Milli Takamındaki sporcular gibi türbanla ve uzun şortla müsabakalara katılma olasılığı ortaya çıkacak...."
Yukarıdaki haberleri okuduğumda Bir an aşağıdaki yazı ve fıkrayı anımsadım..
Herşey bi bez parçası Türbanla.. başladı.. bi anda herkes unuttu fakirliği.. fukaralığı.. geçim derdini.. düştü kimimiz yollara "türbanım olmadan asla..." ya da türbana özgürlük...
Su son 10 yılda berden nereye geldiğimizi... ve 10 yıl sonra nerede olacağımızı.. bir hikaye ile anlatmak istedim...
Bakın... 1997 de bi erkek .. kızı ayarlamaya çalışırken ne yapıyodu... 20 yıl sonra ne yapacak...:yamukgul:
Tabi bozulan Türkeçemiz... ve dejenere olan kültürümüz asıl dikkat edilmesi geren diye düşünüyorum...
Yıl: 1997
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ve duygulandım...
Fena halde kal geldi yani.. Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana
bakıyor, bu iş tamamdır dedim... Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik
bir sesle 'selam' dedim.."
Yıl: 2008
"Abi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yani ve duygu durumum
kabardı...
Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fena göçeriz dedim, enjoy durumları yani...
Ama concon muyum ki ben, baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu
manita senin... 'Hav ar yu yavrum?'"
Yıl: 2017...
"Karşıma aniden çıkınca korktum. Kapkara çarşafın içinde kara bir hayalet
gibiydi.
Ulan ne halt ettik de 2007de bu yobazlara oy verdik. O gün bugündür
gitmediler başımızdan. Şimdi şu karşıma çıkan dünya güzeli midir yoksa
kaknemin teki midir gelde anla.
Bi daha bunlara oy verirsem diyecem ama oy verme falan da kalmadı ki.
Kadılar konseyi midir nedir bişey çıktı. Başında da Fetullah Hoca.
Dedikleri kanun oluyor. Tüüüh namaz vakti geçiyor.
Ulan karıya daldık yiycez şimdi dayağı islam devriyesinden. Geçen Cuma
namazında ağzımda sakız unutmuşum, daha onun morlukları geçmedi.........'"
Saygılarımla..
Türban... Takriben 1 metre eninde ve boyunda kare şeklkinde bir bez parçası... Aman dikket Bir ülkeyi yıkan... Bu bez parçasını küçüksemeyelim...[/QUOTE]
|
|