araknafobia
17.05.2008, 17:01
Tuzla tersanelerinde meydana gelen iş kazasında bir işçi yaşamını kaybetti.
Tuzla tersanelerinde bir iş kazası daha meydana geldi. Yüksekten düşen 24 yaşındaki bir işçi hayatını kaybetti.
Tuzla'da bu kazanın meydana geldiği tersanede, geçen hafta da bir patlama meydana gelmiş, 1 işçi ölmüş, 3 işçi de yaralanmıştı.
Bugünkü son kazayla birlikte, Tuzla tersanelerinde son 10 ayda 21 işçi hayatını kaybetti.
Ajanslar
Klasik bir cümle.
Nerde bu devlet ?
Bunu demek biraz saçma ama artık birilerin el atması gerekiyor.Ölen insanların ailelerine acıyorum.
Kara Davut
17.05.2008, 17:19
yıllardır tuzla'da tersaneler çalıştırılıyor,ama ruhsatları yok.bu ne iştir anlamadım.ruhsatı olmayan bir yerde çalışan işçinin doğal olarak sigortasıda yok.burası mahalle arasındaki bakkal veya bodrum katta bir imalathane değilki ruhsatsız çalıştırılıyor.Arkadaşlar bu işlerde para yiyen birileri var.rüşvet gırtlağı aştı bu memlekette.insanların hayatı hiçe sayılıyor.insanın,bir köpek kadar değeri yok bu ülkede.aslında bu ülkede yaşamak,Irak'ta yaşamaktan daha zor.orada hiç olmazsa elinde silahın,nefsini müdafaa şansın var.burada o da yok.
olida062
17.05.2008, 21:19
9 ayda 23 ölüm bu sadece medya ya yansıtılanlar birde öteki yüzü var bunun. bir çok ocaklar söndü :( önlem 0 artık mahalle aralarına bile gemiler inşa edilmeye başladı çocuklar sürekli koca demir yıgınlarının arasında ölümle oyunlar oynuyolarlar önlem 0 hiç kimse müdale edemiyor ...
yıllardır tuzla'da tersaneler çalıştırılıyor,ama ruhsatları yok.bu ne iştir anlamadım.ruhsatı olmayan bir yerde çalışan işçinin doğal olarak sigortasıda yok.burası mahalle arasındaki bakkal veya bodrum katta bir imalathane değilki ruhsatsız çalıştırılıyor.Arkadaşlar bu işlerde para yiyen birileri var.rüşvet gırtlağı aştı bu memlekette.insanların hayatı hiçe sayılıyor.insanın,bir köpek kadar değeri yok bu ülkede.aslında bu ülkede yaşamak,Irak'ta yaşamaktan daha zor.orada hiç olmazsa elinde silahın,nefsini müdafaa şansın var.burada o da yok.
parası olanın herşeyi yapabildiği bir ülke bizimkisi.....evet belki tuhaf geliyor,anlaşılması zor oluyor ama bu bir gerçek......
para babaları ve onların meclisteki uzantılarının bir ürünü olan tuzla tersaneleri gelişimini çalışan (hergün ölen) işçilerinin kanlarına adamıştır.....
bu ölümler ne ilk nede son olacaktır ama bu bilinmelidir ki devamı gelecektir......burası sözde bir hukuk devletidir.....ve ne yazık ki bu ülkede hak aramak ölmekten daha zordur......
kendini müdaafa konusu en önemli noktayı oluşturmakla birlikte bu durum yönetenler ve işverenler tarafından yıkıcı ve bölücü olarak adlandırılmaktadır.....
tuzla tersanelerinde örgütlenen ve bu örgütlenmesini eyleme her fırsatta dökmeye çalışan limter_iş sendikası ne yazık ki baştakiler tarafından farklı anlatılmış ve örgütlenme kırılmaya çalışılmıştır......
kara davut yazındaki sitem ve çıkılamaz durum elbetteki atlatılır ama bunun için örgütlenmek ve mücadele etmek gerekir.......
köpek gibi yaşamaktansa,haklarımızı arayarak ölmeyi yeğlerim.....
ölen işçilerin hepsine çok üzüldüm ama bu durum birileri dur diyene kadar devam edecek.....onlara destek olmak asıl vatan borcudur.......