Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkem batar, ben yırtarım...

saki24
19.05.2008, 14:02
‘Gencim, milliyetçiyim, milletten şikâyetçiyim’

Ankara Genç İşadamları Derneği bir “gençlik araştırması” yaptırdı.
Sonuçlardan çıkan manzara şu:
Gençlerin kafası karışık...
* * *
Ailelerinden dayak yiyorlar.
“Kendine kimi örnek alıyorsun?” diye sorunca, “Anne babamı” diyorlar.
* * *
Sigara ve içki içiyorlar.
En çok askere ve dine güveniyorlar.
* * *
Siyaseti takip etmiyorlar.
Ama “Siyasi yelpazedeki yeriniz?” diye sorunca, ağırlıkla “Milliyetçi-muhafazakâr” seçeneğini işaretliyorlar.
Yurtlarını çok seviyorlar yani...
Aynı gençler, “Yurtdışında yaşamak ister misiniz?” sorusuna yüzde 80 oranında “Evet” diye kafa sallıyorlar.
Yurdun en çok dışını seviyorlar.
* * *
“Türkiye AB’ye girsin mi”ye “Hayır” cevabı veriyorlar.
Yani?
“Ülkem dursun, ben gireyim” diyorlar.
* * *
“Milliyetçi gençler”, gazete okumuyor; televizyonda da sadece eğlence programı izliyorlar.
Polat gibi şekil yapmak, Koç gibi para kazanmak, Acun gibi sahillerde “sabaha kadar eğlence”ye dalmak istiyorlar.
* * *
Çoğu Türkiye’nin geleceğinden umutsuz...
Kendi geleceklerinden ise umutlular.
Yani?
“Ülkem batar, ben yırtarım” sanıyorlar.
* * *
“Ülkem varsa ben de varım”, “Ülkem batarsa ben de batarım”, hatta “Ülkemi batmaktan ancak ben kurtarırım” diyen kuşakları birbirine kırdırıp darağaçlarında, cezaevlerinde yok ettiler.
“Kitap günah, örgütlenmek yasak, siyaset tuzak” diye diye, dayağı, magazini, içi kof bir milliyetçiliği vere vere, her koyunun kendi bacağından asıldığını söyleye söyleye, “Okumadan da yırtmak mümkün”ü işleye işleye, siyasete aklı ermeyen, gözü dışarıda, “Polatist” umutsuzlar yarattılar.
* * *
Can Dündar

Türk milliyetçi gençliğinin durumu işte! Atatürk ülkeyi nasıl bir gençliğe emanet etmiş değilmi???
Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun.

RaİNbow
19.05.2008, 14:40
can dündar ülkemizin durumunu ve gençliğin halini çok güzel özetlemiş.. söylenecek pek bişey kalmamış...dar düşünceli hırsız , har vurup ,harman savuranlar sayesinde ülke ve gençlik bu durumda.. hoş , bizim yalaka halkımza müstahaktır ama. kurunun yanında yaşta yanıyor işte ....ülkem ve gençlik adına gerçekten çok yazık.

saki24
19.05.2008, 15:11
Aslında bu durumuda çok güzel özetlemiş Can Dündar

“Ülkem varsa ben de varım”, “Ülkem batarsa ben de batarım”, hatta “Ülkemi batmaktan ancak ben kurtarırım” diyen kuşakları birbirine kırdırıp darağaçlarında, cezaevlerinde yok ettiler.

micirik
19.05.2008, 15:40
güzel yazı emeğine sağlık.

cem_sultan
19.05.2008, 16:59
Bu gençler neden böyle once onu değerlendirmek gerekir....Medya en önemli unsurdur...Televizyonlarda ve gazetelerde yayımlanan haber ve programlar gerçekle alakası olmayan,yada çok abartılmış olmasından dolayı gençlerin ilgisini çekmektedir...Kısacası insanların devlet,millet,kültür, ve ülkü birliği hakkında yorum yapmaları engellenmektedir...Türk gençliği ataerkil bir aile yapısına sahip olduğu için hep bastırılmış duygularla yaşamaktadır...Tabi okul vb. olaylardan dolayı ailelerden ayrıldıklarından dolayı farklı bir dünyanın içerisne girdiklerini zannediyorlar...Zaten dışardaki tuzak onları bekliyor...Eğer onlar yorum yaparsa başına gelecekleri biliyorlar diğerleri...

yagmur12
19.05.2008, 19:40
Günün yazısı! :)

“Kitap günah, örgütlenmek yasak, siyaset tuzak” Okumadan, araştırmadan ezberci bir usulle, okumadığı, okusa bile anlamını kavrayamadığı terimler üzerine yoğunlaşarak bunlara ve belirli "ocaklarda" öğretilen sözlere körü körüne bağlanan gençlik hangi ülkeyi nasıl kurtaracak?

Sürü halinde gezipte, kendisi ile aynı görüşü paylaşmadığı için veya aynı ırktan olmadığı için ölümü hak ediyor düşüncesi ile birilerinin üzerine saldıran genç beyinler, gerçekten genç mi acaba yoksa çürütülmüş hatta kokuşmuş değerler üzerine birşeyler mi inşaa etmeyi çalışıyorlar? Cevapları hepimiz biliyoruz ne yazık ki!

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı'mız Kutlu Olsun!

_özgürlük_
19.05.2008, 20:38
cok güzel bir yazı can dündar Türkiyenin genclerini çok gözlemlemiş...

Türkiyedeki 90 dogumlularla gençliğin ıyıce bittiğini yok olduğunu görebiliriz hepsi kolay para kazanma aşk falan mafya derdine düşmüş... bunun en bastaki nedeni tvlerde yayınlanan diziler ve magazin programlarıdır...

“Ülkem varsa ben de varım”, “Ülkem batarsa ben de batarım”, hatta “Ülkemi batmaktan ancak ben kurtarırım”

sayımız azda olsa daha hala bu süşüncede gençliğin olduğunu bilmek güzel... genclerden umut var demektır az da olsa......

gülay_ruken
19.05.2008, 21:51
DoĞru SÖze Ne Denİr.Çok GÜzel YorumlamiŞ GerÇekten.

onury12
19.05.2008, 22:43
Aman okuyupta ne olacak ki zaten kim okumuşta adam olmuş ??? Okuyanı ya asıyolar ya vuruyorlar çok şey bilmeyeceksin çünkü emperyalizm için risk taşırsın sen emperyalistler ve uşakları sana ne verirse onu öğren aman fazlasını bilme. Sakın siyasetle, felsefeyle, sanatla ilgilenme bunlar kötü sen dizi izle, yarışma programı izle televizyonun önünde yan gel yat. Düşünme zaten zamanında kalmıyor televizyon bütün gün oyalıyor. Bence gazete saçmalık ne o manyakmıyım ben gazete okuyum zaman kaybı mis gibi programlar var televizyonda ya ne gerek var gazeteye. Zaten Koç televizyon önünde yatarken holding kurmuş ne gazete okumuş ne kitap. Acun televizyon önünde yatarken o kadar dil öğrenmiş. Polat için bişey demiyorum zaten onu örnek alanlara geçmiş olsun. 60-70-80 li senelerde devrimcilere hayalperest diyorlardı. Şimdi o milliyetçi muhafazakarları gördüler mi ? Bunların ki hayal değil fantezi fantezi, gülüyorum bu milliyetçi ve muhafazakar arkadaşlara hemde katıla katıla:lol::lol::lol:
HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN ARKADAŞLAR:rolleyes: