Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa ve Geneliyle Yapılan Irkçılık...Ve Sizin Düşündükleriniz ?
araknafobia 19.05.2008, 21:38 Sözlerimi nasıl toparlayacağımı bilemiyorum ama şuan bir haber sitesinde gördüğüm vahşeti sizlere anlatmak istiyorum.
Irkçlığın insanların gözünü bürüdüğü Güney Afrika'da gözünü kan bürüyen vahşiler farklı etnisiteden insanları diri diri yaktılar.
http://image.haber7.com/haber/118554.jpg
http://image.haber7.com/haber/118555.jpg
http://image.haber7.com/haber/118559.jpg
http://image.haber7.com/haber/118560.jpg
iyibilgi.com
--------------------------------------------------------------------------
Darwinist ve materyalist felsefenin dünyaya getirdiği belalara en çarpıcı örnek Mao'nun Çin'de gerçekleştirdiği devrimle birlikte başlayan komünist zulümdür. Bu zulüm sadece Çin işgali altındaki müslüman Uygur'lara değil, Çin topraklarında yaşayan herkese felaket getirmiştir. Bu sapkın ideolojinin dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan uzantıları, yaşadığı topraklarda kargaşa çıkarmaya devam etmektedir.
http://www.turk-islamkulturu.com/kultursayfasi6/cin.jpg
kaynak (www.turk-islamkulturu.com)
http://www.turk-islamkulturu.com/kultursayfasi6/neonazi.jpg
Neo-nazilerin ve diğer faşist grupların ortadan kaldırılması, ancak faşist ideolojinin yıkılmasıyla mümkün olabilir. Faşist ideolojinin yıkılması içinse, ırkçılığın sözde bilimsel temeli olan Darwinistik düşüncenin çökertilmesi gereklidir.
kaynak (www.turk-islamkulturu.com)
Irkçılığın tarihi Aparthayd • Holokost • Amerika Birleşik Devletleri'nde ırkçılık • Irkçılık karşıtlığı • Sivil haklar hareketi
Irkçı ideolojiler Beyaz üstünlüğü • Siyah üstünlüğü • Sosyal Darwinizm • Nazizm • Aryanizm
Irkçı eylemler Kurumsal ırkçılık • Devlet ırkçılığı • Racial profiling • Ülkelere göre ırkçılık • Hate speech • Irk ayrımı • Stereotip • Bilimsel ırkçılık • Kölelik • Aparthayd suçu
Irkçı şiddet Etnik temizlik • Nefret suçu • Irk savaşı • Soykırım • Linç
Gruplara yönelik ırkçılık Yahudiler • Araplar • Beyazlar • Çinliler • Ermeniler • Güney Asyalılar • İranlılar • İrlandalılar • İtalyanlar • Japonlar • Meksikalılar • Polonyalılar • Romanlar • Siyahlar • Yerli Amerikalılar
Irkçı gruplar Ku Klux Klan • Neo-Naziler • Bozkurtlar • Nasyonal Parti (Güney Afrika) • Nation of Islam
Irkçılık karşıtı gruplar ve hareketler NAACP • Anti-Defamation League • Anti-Fascist Action • Sivil Haklar Hareketi • Southern Poverty Law Center • Searchlight
vikipedi
Irkçılık insanın kararmış bir yanıdır.Hiç bir insanın bir diğerinden farkı yoktur.Fiziki özellikler kişilerde ayrım özelliğine dayandıralamaz.Yukarıda ki ilk görüntüler bugünün haberidir.Diğerleri ise derlemelerden sizlere sunduğum bir kaç sunum.
Irkçı düşünürler her zaman için kendini diğerinden üstün gören gruplardır.Ama hiç bir üstünlüğü yoktur.İnsanı insana düşman düşüren düşünceleri besleyen zihniyetlerin lahamdaki farelerle aynı seviyelerdedirler.
sevgiyle.
inanamıyorum yaa insanları nasıl diri diri yakarlar:kzgn
ellerinde sopalarla tühler ürpertici resimler korkunç bu resimler ya :cursing:
vicdandamı yok sizlerde allah aşkına insanları nasıl yakarsınız diri diri yaaaaa
nasıl birbirlerine üstünlük taslarlar sonuçta hepimiz insanız
bunlar insanlıklan çıkmış gözü dönmüş cani insanlar :kzgn
gözünüzü Irkçılığınız bürümüş allah sizlere akıl fikir versin birbirlerinize üstünlük taslamayın insanlığı öğrenin caniler
Bizde etkinleşen faşizm, öteki büyük ideoloji olan Faşizmin, şimdilik, bir alt kültürü olarak gelişiyor. Faşizm, analistlerinin öğrettiğine göre bu her zaman böyle başlar..
Shakespeare'in dediği gibi, “Elde ettiğimiz bir avuç toprak ölülerimizi bile gömmeye yetmeyecek."
Daha güzel günlerde hep birlikte dostça yaşamak dileğiyle...
araknafobia 19.05.2008, 22:05 Dini ırkçılık yapanlar bizim türk millletinde de var.MHP liler önde gidenleri.Zamanında bize ırkçılık politikası uygulayanlar onlardı.
Irkçılık bir gün insan ırkınıda ortadan silecek.Üstün ırk anlayışı dünyanın en saçma şeyidir.İnsanlığı tüketen en büyük savaş, allahın yarttığını beğenmemek veya yaratılmış benden değil diye yok etmektir.İnsanlığıma sığmıyor,bir insan bir insana nasıl olurda böyle bir işkenceyi yapabilir aklım almıyor.İnsanlığımdan utanıyorum, ya onlar insan değil yada ben.İnsan görünümlü bu et yığınlarını görünce geleceğimizden daha endişeleniyorum.İnsanlık ölüyor mu?yoksa biz öldüğünü mü kabullenemiyoruz?
[CENTER]Sözlerimi nasıl toparlayacağımı bilemiyorum ama şuan bir haber sitesinde gördüğüm vahşeti sizlere anlatmak istiyorum.
Darwinist ve materyalist felsefenin dünyaya getirdiği belalara en çarpıcı örnek Mao'nun Çin'de gerçekleştirdiği devrimle birlikte başlayan komünist zulümdür. Bu zulüm sadece Çin işgali altındaki müslüman Uygur'lara değil, Çin topraklarında yaşayan herkese felaket getirmiştir. Bu sapkın ideolojinin dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan uzantıları, yaşadığı topraklarda kargaşa çıkarmaya devam etmektedir.
.
yazının altına imzamı koymayı çok isterdim ......isterdim diyorum ama ne yazık ki alıntı yaptığın yerler taraflı sitelerden ve islamcı düşüncelerdir............
yukardaki senin olmayan bu yazı ile darvine ve teorisine ipe sapa gelmeyen hakaretlerde bulunulmuştur......
bir bilimadamının ileri sürdüğü evrim teorisini bir ülkede yaşanılan tüm olaylara bağdaştırmak istenmiştir.....ki o dönemde çinden bir fotoğrafın ülke dışına çıkması yasaklanmıştı.....bu amerikan güdümlü islamcıların ortaya attığı devrimcileri aşağlıyan bir yazıdır......
bu dünya üzerinde zulüm var ise oda dogmatizm den ileri gelmektedir.....materyalist düşünce ile hedeflenen insanın inançlarıyla oynanmasının önüne geçilmesidir......
yazın ırkçılığa karşı alkışa değer ama çin de hüküm süren komünizmi böylesine bir şekilde ele almak insafsızlıktır......
tekrar ediyorum yukardaki yazı taraflı bir sitelerden beslenen bir düşüncenin ürünüdür..............ve o taraf olunan görüş bugün müslümanları hedef tahtasına koymuştur.....
1948'de yalnızca beyazların oy kullanma hakkıyla iktidara gelen milliyetçi Afrikaner (çoğunluğu Hollanda kökenli Kuzeybatı Avrupalı yerleşimciler) hükümeti, açık açık Nazi iktidarını övüp savunmakla kalmayıp Avrupa'yı kasıp kavuran ırkçılığın aynısını sessiz sedasız, -ki elbette diğer Avrupa ülkelerinin Afrika'nın başka köşelerindeki zulümlerinden de cesaret alarak- Güney Afrika'da uygulamaya, daha doğrusu sistematik bir şekilde yerleştirmeye başladı.
Afrikaner "bizim halkımız, bizim toprağımız, bizim dilimiz (Afrikaans)" sloganıyla önce siyahların, sonra da renkli kategoride bulunan çoğunluğu Hint kökenli göçmenlerin yerleşimlerini beyazlardan ve birbirlerinden ayırdı, ırklar arası evlilik ve ilişkiyi-leri yasakladı.
O toprakların gerçek sahibi siyahların mülk edinme haklarını kısıtladı, yeri geldiğinde onları evlerinden kovup o arazilere kendi evlerini dikti. Beyaz olmayanların seyahat özgürlüğünü daralttı, Afrikaans dışındaki dillerde eğitimi yasakladı. Yaşamı ve yaşam alanlarını tam anlamıyla beyaz-siyah diye ayırarak beyaz ırkın üstünlüğünü, refahını tek hedef görüp gittikçe sertleşen bir politika sürdürdü milliyetçi beyaz hükümet.
araknafobia 19.05.2008, 22:25 yazının altına imzamı koymayı çok isterdim ......isterdim diyorum ama ne yazık ki alıntı yaptığın yerler taraflı sitelerden ve islamcı düşüncelerdir............
yukardaki senin olmayan bu yazı ile darvine ve teorisine ipe sapa gelmeyen hakaretlerde bulunulmuştur......
bir bilimadamının ileri sürdüğü evrim teorisini bir ülkede yaşanılan tüm olaylara bağdaştırmak istenmiştir.....ki o dönemde çinden bir fotoğrafın ülke dışına çıkması yasaklanmıştı.....bu amerikan güdümlü islamcıların ortaya attığı devrimcileri aşağlıyan bir yazıdır......
bu dünya üzerinde zulüm var ise oda dogmatizm den ileri gelmektedir.....materyalist düşünce ile hedeflenen insanın inançlarıyla oynanmasının önüne geçilmesidir......
yazın ırkçılığa karşı alkışa değer ama çin de hüküm süren komünizmi böylesine bir şekilde ele almak insafsızlıktır......
tekrar ediyorum yukardaki yazı taraflı bir sitelerden beslenen bir düşüncenin ürünüdür..............ve o taraf olunan görüş bugün müslümanları hedef tahtasına koymuştur.....
Son yazdığım cümlelerde sunum olarak belirttim.Yazı benimde ilgimi çektiği için sizlerle paylaştım o bölümünü.Mal edilme olabilir ama ırkçılık adına yazılan bir kaç yazıyı sunmak zorundaydım.
sevgiyle.
[CENTER]Sözlerimi nasıl toparlayacağımı bilemiyorum ama şuan bir haber sitesinde gördüğüm vahşeti sizlere anlatmak istiyorum.
site linkini vermemişsin örümceğim hangi siteden ??
kop mas yaptıysan muhakkak link vermeniz lazım sen veya diğer canlar veya ben farketmez
araknafobia 19.05.2008, 22:28 Bunun yanında okuduğum bir kaç sitede ki ortak nokta vardı.İslamcı siteler vede ortak nokta İslam Kardeşliği olmasıdır.Bununla birlikte ırkçılıkta ortalıktan yok olur,deniliyordu.Bunlarla ilgili de yayınlamak isterdim yazıları ama daha çok konunun dışına çıkılabilir diye yayınlamak istemedim.
sevgiyle.
araknafobia 19.05.2008, 22:43 Şuan çıkıyorum.İslamcı sitelerden alıntı,yok şunu orda çok eleştirmişler muhabbetleri yapmayınız.
Çünkü konu Irkcılık vede yapılan insan ayrımcılığı.Bu yüzdendirki lütfen ama lütfen konunun dışına çıkmayın.
Eğer konu forum geneline aykırı bir konu ise lütfen yönetici arkadaşlara iletsin vede silinsin.Çünkü bu islamcı site muhabbetlerine hiç girmek istemiyorum.
sevgiyle.
o bölümü silersen sorun kalmaz arkadaşım.....yazı güzel....
ne alıp veremedikleri var su insanların birbirlerinden.
araknafobia 27.05.2008, 16:59 TARAFINDAN: YOL HABER
Almanya'nın Solingen kentinde 15 yıl önce neo-nazilerin saldırısında yaşamını yitiren 3'ü çocuk 5 kişi için anma töreni gerçekleştirildi. Ikçı katliamın 15. yılında ilk kez, adını, yangında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Genç ailesinin soyadından alan „Genç Ödülü“ verildi.
Almanya'nın Solingen kentinde 15 yıl önce neo-nazilerin saldırısında yaşamını yitiren 3'ü çocuk 5 kişi için anma töreni gerçekleştirildi.
Ikçı katliamın 15. yılında ilk kez, adını, yangında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Genç ailesinin soyadından alan „Genç Ödülü“ verildi. "Genç Ödülü" Ludwigshafen yangını mağduru Kamil Kaplan ve Köln Büyük Şehir Başkanı Fritz Schramma'ya sunuldu.
Solingen Belediye Konser Salonu'nda düzenlenen törene Mevlüde ve Durmuş Genç çiftinin yanı sıra Türkiye'den Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Federal Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Armin Laschet, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Solingen Belediye Başkanı Franz Haug ve Türk Alman Sağlık Başkanı Dr. Yaşar Bilgin katıldı.
Törende bir konuşma yapan devlet bakanı Yazıcıoğlu şunları söyledi: "Solingen saldırısında çocuklarını ve torunlarını kaybeden Mevlüde Genç-Durmuş Genç yüreklerinde ömür boyu taşıyacakları acıya rağmen, Anadolu'dan Almanya'ya taşıdıkları yüksek manevi değerler sayesinde, henüz kendi acıları taptazeyken bu facianın, Türkler ve Almanlar arasında düşmanlık tohumları ekmesine meydan vermemesi için caba harcamışlar,tutum ve sözleriyle sağduyuyu rehber edinebilmek olgunluğu göstermişlerdir. Şayet bugün bu salonda Türkler ve Almanlar elele, Solingen'de 15 yıl önce sahnelenen ilkelliğin açtığı yarayı hatırlamak ve bundan ders çıkartmak için biraraya geldi ise, bunu Mevlüde Genç'in olay günü yaptığı," çocuklarımızın ölümü bizi birbirimize yaklaştırsın " çağrısına borçluyuz. Günümüzde de önyargılar temelınde yabancı düşmanlığını körükleme gayretleri maalesef mevcuttur. Bu çerçevede sözlü, yazılı ve fiili saldırılara şahit olunmaktadır. Alman dostlarımızla birlikte çalışarak, bu tehlikleli gidişata dur diyeceğimize inanıyorum.
Schäuble: "Yangının izleri geride güvensizlik ve yaralar bıraktı"
İçişler Bakanı Schäuble'de yaptığı konuşmada; "Yangının izleri geride güvensizlik ve yaralar bıraktı. Önyargıları, birbirimizi çok iyi tanıyınca bertaraf edebiliriz. Almanya'da 15 milyon yabancı uyruklu göçmen topluluğu yaşamaktadır. Göçmenler ülkemizin kültür değerleri açısından bir zenginliktir. Göçmenler kendilerini toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görmesi bir kültür zenginliğidir." dedi.
29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen Kasabası'nda korkunç bir vahşet yaşanmıştı. Genç ailesine mensup 2 çocuk, 2 torun ve 1 yeğen olmak üzere toplam 5 kişi, neo-naziler tarafından yakılmıştı.
:uzgunsok::uzgunsok::uzgunsok:
O sene katliamda yanan tüm canlara Allah'tan gani gani rahmet eyliyorum.Yazık geride kalan ailelerin ne durumda olduğunu hatırlayınca gerçekten üzülüyorum.
Milliyetçilik kavramını bu derece ırkçı ayrımcılağa sokanlar utanmalı.Yaptıkları da yanlarına kar kalmamalı.
sevgiyle.
hasansabbah 27.05.2008, 19:25 ırkçılık insanlığın kara deliğidir. ırkçılıkla gelişme göstermeye başlayan medeniyet sonunu da hazırlamaya başlamıştır. medeniyet için sevmediğim bir şair tekdişi kalmış canavar demiş gerçekten de ırkçılıkla yükselen medeniyet yok olmaya başlayan bir canavar artık. ya bu canavardan kurtulup kardeşliğin eşitliğin medeniyetini kuracağız ya da yavaş yavaş yok olacağız...
geygel60 27.05.2008, 23:55 İlk görüntüler Afrikadan ve emperyalist ülkelerin maden savaşları sonrası güney afrikada insanları özellikle belçikalıların hutular ve tutsiler diye ürettiği ve iki farklı kavim gibi göstererek birini özellikle üstün kılarak diğerinide onun üzerine salarak yarattığı iç savaşın kalıntıları.Yüzyıldır devam eden iç savaş sonrası yüzbinlerce insan birbirini katletmiştir.Belçika nifak tohumlarını oraya atmış kendi çıksa bile hala etkisi devam etmektedir.
Gelişmemiş yada gelişmekte olan ülkelerdeki iç savaşların hepsi emperyalist bir oyundur.Bizim ülkemizde ırakda iranda her yerde emperyalistlerin çıkar ve pazar oyunları var.Onlar pazarlarını kanla ülkelere taşıyorlar.Burda lanet okumamız gereken emperyalist hegemonyasıdır.
|
|