Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüzüne bakan kocasını boşuyor

AnGeNehM
20.05.2008, 00:13
Suudi Arabistan’da bir kadın 30 yıldır evli olduğu kocası gizlice yüzüne baktı diye boşanmaya karar verdi.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 18:01 TSİ 19 Mayıs 2008 Pazartesi

http://www.ntvmsnbc.com/news/285824.jpg

İSTANBUL - Suudi Arabistan’da evli oldukları 30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş bir adam, merakına yenilip karısı uykudayken peçesini kaldırıp yüzüne baktı. O esnada uykudan kalkan karısı ise, geleneklere karşı geldiği için kocasından boşanmaya karar verdi.

İsmi açıklanmayan 50 yaşındaki Suudi kadın, ülkenin güneybatısındaki Hamis Muşayt şehrinden geldiğini ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylüyor.

Kadın Al Riyadh gazetesine yaptığı açıklamada kocası için, “Bunca yıldan sonra bu kadar bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı” dedi. Kocasının defalarca özür dilediğini ve bir daha yüzüne bakmayacağına söz verdiğini belirten kadın, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan’da karı-koca arasında bu tarz boşanma vakaları daha önce de olmuştu.

”EVLİLİK YÜZE BAKMAKLA DEĞİL, SEVGİYLE OLUR”Ali al-Kahtani isimli bir Suudi erkek 10 yıldan sonra karısının yüzündeki peçeyi çıkarmaya çalışmış, karısı bunun üstüne mahkemeye giderek bu durumun tekrarlanmaması şartıyla evliliğini devam ettireceğini duyurmuştu.

Ülkede 70 yaşındaki Om Rabia el-Gahdaray adlı bir kadın da ne çocuklarına, ne de eşine yüzünü göstermiş. Kadın, kocasının yüzünü görmek için hiç ısrar etmediğini söyleyerek, “Evlilik yüzünü görmek değil, birbirini sevmekle olur” diye konuşmuştu.

Eşe yüz göstermemek İslam’da yer alan bir kural olmamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın birçok bölgesinde uygulanıyor.

NTV yi tebrik etmek lazım.İslamda böyle bir saçmalık olmadığını apaçık belirtmişler.
Ne kadar garip geliyor dimi arkadaşlar,tabiri caizse 1 nisan şakası bu.
Bu görüş ve zihniyetteki insanlarla aynı dünyada yaşadığıma yanıyorum,aynı ülkede yaşamadığıma seviniyorum.

özcan gülüm
20.05.2008, 00:20
allahım hangi çağda yaşıyoruz kocası yüzüne baktı diye boşuyor

PoyrazıM_24
20.05.2008, 00:22
yaa bunun suratına baktı diye adamın gidip elini yüzünü yıkaması gerekir...devamsız karıya bak bide gidip adamı boşuyor..allahın bomesi ne olacak:w00t::scared:

dali
20.05.2008, 00:22
Suudi Arabistan’da bir kadın 30 yıldır evli olduğu kocası gizlice yüzüne baktı diye boşanmaya karar verdi.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 18:01 TSİ 19 Mayıs 2008 Pazartesi

http://www.ntvmsnbc.com/news/285824.jpg

İSTANBUL - Suudi Arabistan’da evli oldukları 30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş bir adam, merakına yenilip karısı uykudayken peçesini kaldırıp yüzüne baktı. O esnada uykudan kalkan karısı ise, geleneklere karşı geldiği için kocasından boşanmaya karar verdi.

İsmi açıklanmayan 50 yaşındaki Suudi kadın, ülkenin güneybatısındaki Hamis Muşayt şehrinden geldiğini ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylüyor.

Kadın Al Riyadh gazetesine yaptığı açıklamada kocası için, “Bunca yıldan sonra bu kadar bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı” dedi. Kocasının defalarca özür dilediğini ve bir daha yüzüne bakmayacağına söz verdiğini belirten kadın, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan’da karı-koca arasında bu tarz boşanma vakaları daha önce de olmuştu.

”EVLİLİK YÜZE BAKMAKLA DEĞİL, SEVGİYLE OLUR”Ali al-Kahtani isimli bir Suudi erkek 10 yıldan sonra karısının yüzündeki peçeyi çıkarmaya çalışmış, karısı bunun üstüne mahkemeye giderek bu durumun tekrarlanmaması şartıyla evliliğini devam ettireceğini duyurmuştu.

Ülkede 70 yaşındaki Om Rabia el-Gahdaray adlı bir kadın da ne çocuklarına, ne de eşine yüzünü göstermiş. Kadın, kocasının yüzünü görmek için hiç ısrar etmediğini söyleyerek, “Evlilik yüzünü görmek değil, birbirini sevmekle olur” diye konuşmuştu.

Eşe yüz göstermemek İslam’da yer alan bir kural olmamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın birçok bölgesinde uygulanıyor.

NTV yi tebrik etmek lazım.İslamda böyle bir saçmalık olmadığını apaçık belirtmişler.
Ne kadar garip geliyor dimi arkadaşlar,tabiri caizse 1 nisan şakası bu.
Bu görüş ve zihniyetteki insanlarla aynı dünyada yaşadığıma yanıyorum,aynı ülkede yaşamadığıma seviniyorum.

Yanlış haber olabilir diye düşünüyorum... Suudi arabistanda doğup büyüyen biri olarak aksine böle bir inanışın olmadığını belirtmek isterim...Bir koca istediği zaman karısını görebilir... Suudi kültüründe ya da inanışında böle bir anlayış kesinlikle yoktur...

yanlış bilgilenmiyelim !

saygılarımla

aspava
20.05.2008, 00:44
asıl ben erkek olsam önce ben boşardım bu nasıl bir sapıklıktır yaa :kzgn allahbilir kadının biri çok çirkindi zamanında yüzünü göstermemek için böyle bir yalan uydurdu diyer delilerde kuyuya balıklama atladı böyle kadınlarla evlenilmez hepsi resmen sapıklar o zaman adamlarda tazminat davası açsınlar eşleri yıllarca yüzlerini görmüş

manibo45
20.05.2008, 01:00
Çocukları var mı acaba?

Asii
20.05.2008, 01:16
evlilik çok kutsaldır
saygı sevgi güven fedakarlık anlayış çok önemlidir her konuda

30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş nasıl olur da yüzünü görmez çocuklarıda yokmuş bunların kaç senedir evliler bide..
ben erkek olsam evlenmezdim okişiyle düşünsenize senelerdir aynı yastığa başınızı koyuyorsunuz ve eşinizin yüzünü göremiyceksiniz çok saçma ya
varsın kadın boşasın ben adamın yerinde olsaydım oo çoktan boşamıştım bile
adam iyi dayanmış 30 sene valla

Berlinli
20.05.2008, 03:27
sapiklik, bu vahabiler'de olmayan sapiklik kalmadi.

imamlarimizin türbesini yikan lanetler

efla
20.05.2008, 09:42
50 yaşına geldikten sonra mı peçe açıyormuş kocada
biraz geç kalmışsın hajıı..

bigerançınar
20.05.2008, 09:52
aslında birde olaya başka taraftan bakalım.
bu bahsedilen hadise arabistanda küçük bir azınlık tarafından uygulanıyor,yani isterlerse kocalarına yüzlerini göstermezler.bu azınlık güçlendirilirse azınlık olmaktan çıkar.zaten kuralı aslında kocaları yani erkekler koydu yine onlar mağdur bırakılarak kadınlar haklarına kavuşa bilir.
busayede kadınları zorla türbana sokmak isteyenler geri adım atmış olurlar.kimbilir belkide bu durum türkiyeyede sıçrar.:D
iyi forumlar.

yagmur12
20.05.2008, 09:59
Dünya'nın çeşitli yerlerinde böyle saçma gelenekler var, ama yer Suriye olunca dini kural olarak gördüklerini aşırı derecede abartarak hayata geçirmek istiyorlar. Algılaması bile zor, adam eşinin yüzünü görmeden evlenmiş, 30 yıl boyunca sabretmiş... :höng

O kadın zaten boşanmak istiyordur bu da bahane olmuştur bence! :D

gülyar
20.05.2008, 11:14
hay senin yüzünede.. gözünede.. bu nedir ya gün geçmiyorki bu tür saçmalıklar yaşanmasın.bu yüzü karaya sormak lazım niye evlenmiş.bu adamın 30 senedir aklı neredeymiş ya.bu nasıl bir saçmalıktır.

AnGeNehM
20.05.2008, 11:17
Yanlış haber olabilir diye düşünüyorum... Suudi arabistanda doğup büyüyen biri olarak aksine böle bir inanışın olmadığını belirtmek isterim...Bir koca istediği zaman karısını görebilir... Suudi kültüründe ya da inanışında böle bir anlayış kesinlikle yoktur...

yanlış bilgilenmiyelim !

saygılarımla

Sevgili dali,

Haberin kaynağını belirttim yazıda.
Türkiyedeki en güvenilir haber kanalı ve sitesidir bence NTV ve NTVMSNBC
İyice oku,bazı eyaletelerde diyor orada.

vitamin
20.05.2008, 11:33
allah akıl fikir versin peki bakmadan nası evlenmişler onu merak ediyom 10yıldır adam karısını görmeden nası oluyor aynı yatağa girmiyorlar mı
yada eve karısı yerine başkası girse adamın haberi olmaz sanırım hepsi standart siyah çarşaf:D:D

selef
20.05.2008, 18:04
Vay be ne muhteşem bir şey böyle , evleniyorsun 30 sene yaşiyorsun ve eşinin yüzünü hiç göremiyorsun , böylesine gizemli böylesine girift heyecanlı bir ilişkimin olmasını isterim açıkçası. her gün acaba nasıl bir yüz diye merak etmekten kavrulmak , her gün cinsel ilişkiye girse bile tebessüm ediyor mu diye merak etmek insanın için için yanması böylesine heyecanlı böylesine gösterişli ezoterik , gizmeli harika bir evliliği yürekten alkışlıyorum. Kadına da adama da sonsuz saygım var ama adam yani koca yanlış yapmış gizeme ve mistizme saygı göstermesi gerekirdi. Bütün heyecan bitmiş kötü olmuş kadın da çok iyi yapmış boşanmakla.

dali
20.05.2008, 18:08
Sevgili dali,

Haberin kaynağını belirttim yazıda.
Türkiyedeki en güvenilir haber kanalı ve sitesidir bence NTV ve NTVMSNBC
İyice oku,bazı eyaletelerde diyor orada.

Şimdi durumu şöle izah edelim senin de dediğin gibi durum 1 nisan şakası gibi... Yani bu yapılan olay saçmalıktır... Dinci ya da dinci olmuyana saçma gelir... Peki bu kadar saçma olayı suudi arabistanın herkesiminin yapması mantığını çıkarıyormu ortaya ? İnan onlara da bu saçma geliyor... Ve haber içeriğinde bazı değil birçok yerde öle uygulanıyor denmiş !

Ntv ne kadar güvenilir olsa bir bu haberi yanlış yapmıyacağı anlamını da çıkarmıyor... Arada bir çürük çıkmıştır ve bunu haber yaparken daha ilgi çekmek için bir çok yerde böle durum var demiş olabilir...

Ayriyeten şu ana kadar hangi medya şu ana kadar tüm doğruları sade çıplaklığı ile göstermiştir.. haber niteliği taşımak için olaylarda her zaman ufak tefek değişiklikler yaparlar !

Benim burda amacım suudi arabistanı savunmak değil yanlış bilgilenmeyi önlemektir:whistling 19 yıl suudilerle iç içe yaşamış bir insan olarak ve çoğu şehrini gezdiğim ülkede bu gibi durumlara rastlamadığım gibi kültürlerini çok iyi biliyorum... Bunu da unutmamalısın ki bir gazeteci suudilerle yaşayıp onların içinden olup bir haber çıkarması daha doğru olurken dışardan haber yapmak her zaman doğru olmuyabilir.

saygılarımla

micirik
20.05.2008, 18:40
hahahahah çok komik ya.hangi çağda yaşıyoruz anlamadım.:)

Hevinn
20.05.2008, 21:01
haha ay ölcem gülmekten komedimi bu ya :) başka şeylere gelince utanmıyorda yüzüne bakıncamı utanıyor haha yok yok bu kesin şaka öyleyse neden evleniyorsun hiristiyanlar en azından kendini manastıra kapatıyolar evlenmiyolar oda öle yapsaydı bari :)

Merkez Point
20.05.2008, 21:31
Aferin kadına 30 yıldır iğrenç yüzünü kapalı tutmasını becerebilmiş :)Takdir etmemek elde değil:wink:
Bu arada çocuk nasıl olmuş anlayamadım,Onuda leylekler getirmiş sanırım :D:D:D:D

sakine &&
21.05.2008, 10:39
Şuan düşünüyorumda olabilirmi böyle bir yaşam tarzı. Gülüp gecmek lazım böyle sacmalıklara.