Orijinalini görmek için tıklayınız : Dağdan mı Diyarbakırdan mı geldiniz ?

dali
20.05.2008, 08:52
Demet Akalın, Bodrum Rixos Otel'deki konserinde, ilk şarkının bitiminde alkış alamadı.

Bunun üzerine kendisini dinlemeye gelenlere hitaben "Hoşgeldiniz... Ne oldu, soğuktan ağzınız diliniz tutulmuş olabilir de bari tempo, alkış filan yapın. Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı? Nereden geldiniz anlamadım yani. İnsan bir tempo, alkış, bir şey yapar. Soğuk soğuk şortla çıktık sahneye. Siz ise çok ruhsuz başladınız geceye" dedi.

Akalın ertesi gün bir açıklama göndererek, "Sahnede söylediğim sözler, ön masada oturan Diyarbakırlı arkadaşlarıma yapılmış bir şakaydı. Yanlış anlaşıldıysam Diyarbakırlılardan özür dilerim" dedi

www.milliyet.com.tr

Aysun Kayacı nın yaptığı gafa benzetilebilir aslında ! Buna rağmen Ben Aysun Kayacının yaptığı o kimilerine göre gafı ben şahsen çeşitli sebeblerden dolayı haklı bulmuştum...

Ama burda Demet Akalan'ın bu sözleri hiç hoşuma gitmedi... Garip tuhaf sölemler içerisinde biri.. Herhalde diyarbakır dağ kesiminde olduğu için bu lafı demedi ! Kendi lüks toplumunu diğer toplumlardan üstün görme edasıyla sölenmiş bir sözdür bu !

Aslında çoğu insan böle düşünüyor zaten... Doğuda yaşayan insanları mağara canavarı görme lükslerini kendi cahilliklerine bırakıyorum...

Doğu bölgelerine vermediğin saygı, sevgi sana ters teper bir gün...

Dağdan mı geldiniz deyimi zaten apaçık... Mükemmel kültür ile aşağılık bir kültürü ayırmadır burdaki.. Doğuda bulunan insanlarımızı ya da dağ kesiminde diyelim yaşayan insanları kendi mükemmel toplumunda ayırarak bölücüğü yapmaktır bu... Tabi kimin aşağılık kültür kimim mükemmel kültür içinde olduğunu kendi kafalarına göre belirliyorlar !

İşte espiri tarzında yapılmış olsa da gaftan beter bir cümledir bu....

Sonradan özürdilemiş kendisi lakin bu espirinin her ne suretle kullanılmış olsa bile doğuya verdiği önemini öğrenmiş olduk... Bu gaflı espirilerden arınmamız dileğiyle...

saygılar

özcan1
20.05.2008, 09:43
Ben Diyarbakırlı olsam bu kadın hakkında özürü olmayan ayrımcılık yapıyor gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunurdum`ki öbürlerine nisbet olsun.
sınıf, ırk, etnisite, yoksulluk, toplumsal cinsiyet, din, yaş, “yabancı” olma ve engelli olma gibi özelliklerin oluşturduğu “ayrımcılık”, politikada olduğu kadar akademiklerde (Eyitim durumu???) bir sorun olarak da varlığını sürdürmektedir.Kınıyorum Bodrum Rixos Otel'de çalışan bu kadını..

efla
20.05.2008, 09:48
aklı sıra şaka yapmış,yaw bu kadın cidden çok boş boğaz:D

yagmur12
20.05.2008, 09:50
Cahil, iki lafı biraraya getirmekten aciz birinin söylediği lafa çok fazla takılmamak gerektiğini düşünsemde, tavrına sinirlenmemekte elimde değil.
Sen şehirde doğdun büyüdün de ne oldu, ne oldun? :)

gülyar
20.05.2008, 10:10
diyarbakırlı olmanın cezası bir kez daha kesilmiş.bu tanıdık,bildik bir manzara.ukala dümbeleklerinin hüküm sürdügü bir ülkede bunlar hep olacaktır.benligini,insanlıgını üç kuruşa satmış insanların sözlerini çokta kaale almamak gerek.

BerfeM
20.05.2008, 10:24
nerde ne konuşacağını bilmeyen, tabiri caizse yarım akıllı bir insanın ağzından da doğru cümleler duymak zordur. Sonradan özür dilemesi açıkçası pek birşey ifade etmiyor. Eğer sen oraya çıkmışsan ve sen bazı kesimler tarafından dinleniyorsan, ve kendini sanatçı olarak görüyorsan nerde ne konuşacağını bilmelisin. iki düşünüp bir konuşmalısın. cin olmadan adam çarpma meraklısı olmayada gerek yok.

lizgem
20.05.2008, 10:36
Demet akalın işte yarım akıllı kendini sanatçı sananlardan biri çok görmemek lazım bunları reytingini yükseltmek için yapmıştır. Sonrada Çıkıp özür diliyor Özrüde kabahatindende
büyük. Düşünüyorumda bu kadar boş yaşamayı boş konuşmayı nasıl beceriyorlar buda bir marifettir sanırım çok görmemek lazım.

araknafobia
20.05.2008, 10:38
Şakayı k...ya çevirmiş. Böle şakalar yapılmaz.

Asii
20.05.2008, 10:52
insanları küçümsüyo iğneli laflarını söylüyo sonrada özür diliyor
reyting peşinde gündemde kalmak için insanlara hakaret ediyo
kendini sanatçı sanmasın benim gözümde hiç değil sanatçı felan..
demet akalını hiç sevmem saygısız kendini taşımayan boş konuşan biri

Pinar17
20.05.2008, 10:59
san söhret,ünlüler ne demis ne yapmis, cok merak ediyorum da sanki
kendisini sadece et parcasi olarak kabul ettiren,show dan baska birsey yapmayan,insanlari hor gören,ucuz bir insan,ne kadar parasi veya yanlis söhreti olsada demet akalina dönüp de bakmam,ne demis veya dememis bana ne,ciddiye almam böyle haberleri,dünyadan haberi yok,para zeka yapmiyor,boya kutusu,estetik mucizeleri,yüzünü yikada gel:biggrin: Ama aklini yikayamazsin,yok ki

deniz166
20.05.2008, 12:14
Sorsan kendine sanatçıyım der bu ve bunun gibi olanlar ama halkın sanatçısı olmak kim sosyete sanatçısı olmak kim!!

Utanmadan birde insanları hor görüp aşagılıyor iki gram aklı ile bu sanatçı bozuntusu!!

PoyrazıM_24
20.05.2008, 12:27
yaa bu hav hav yavrusunu ne takıyosnuz yaa boşverin kimin itiki o , saf saf konuşmuş gene...

Babacan24
20.05.2008, 12:43
böyle insanlara değer vererek gidersen peşinden sana etmediği kötülük kalmaz ne işin var böyle insanların yanında daha kimin peşinde gideceğimizi bilmiyoruz böyle yobazlar oldukça insanlarımıza değer vermezler biz değilmiyiz bunları bu hale getiren birkere insan olsalar bir düşünür ben bu kelimeyi kime diyorum diye onamı kalmış dağdamı geldik diyarbakırdanmı omu karar verecek neden diyarbakırı örnek verdi aslında bu konu hiç hafife alınmaması lazım diyarbadırların yerinde olsam hemen kapısına dayanır tüm insanların ayaklarını öptürürüm varmı böyle cahilik cahil insana sorsan bu kelimeyi kulanmaz ne demek istedi çıksın anlatsın yazıklar olsun böyle insanlara hem bizlerin sayesinde buralara gelsinler hem kalksınlar hakarete bulunsunlar

......................ben kınıyorum yazıklar olsun böyle insanlara inanaın ne diyeceğimi şaşırdım kendi seviyesine düşmek istemem

değerli canlar sizlere kolay gelsin

turnalı
20.05.2008, 13:03
bu manken milletinnin söylediklerini kalaya almam bile ne kadar cahil cühela versa mankenlerden çıkıyo bir tanesının ismını hatırlamıyorum şimdi ATATÜRKÜN ölüm tarıhını sormuşlar bilememiş.istisnalar hariç hepsi cahil.kırdıkları potlarıda sonra şakaya çeviriyolar bu durumda ortalık yakışıksız şakalarla doluyor.diyarbakırlı kardeşlerimiz akalını kalaya almaz bile ..

ONU®
23.05.2008, 14:40
Bu iki kuruşluk insan şimdilerde de kırdığı pota karşılık olarak Diyarbakır'a okul yaptırma sözü vermiş.Kimin okula gitmesi gerektiği apaçık belli.En güzel iyiliği ekranlardan uzaklaşıp bizi o saçmasapan müziğinden, patavatsızlığından, iki gramlık beyninden ve gözümüze sokulan reklam evliliği haberlerinden kurtararak yapar ancak.

desert rose
23.05.2008, 17:17
Bir Diyarbakırlı da cevap vermiş "seni bu ülkenin bi karış toprağı için kurban ederler" diye haklı ve süper bir cevap bence...

bigerançınar
23.05.2008, 17:25
selam,
saçmalamış gene bunlar sanatçılarya kendileri dev aynasında görüyolar.birde bunun erkekimsisi var oda serdar ortaç.ahmet kaya nın ödül töreninde şov yapmıştı.
verecen bunları iki diyar bakırlıya .............
iyi forumlar.

cinar
23.05.2008, 17:38
millet her mikrofonu eline alani alkislar

bacagini acani agzi acik seyrederse bunlarda sonra milletin tepesine

böyle cikarlar

hata bunlari sanatci diye kabul edip bunlara para harcayanlarda

Akgüney
23.05.2008, 17:39
diyarbakir'in türkiyenin degil baska bir ülkenin memleketi zannediyor olmali.

cahil

gurdag
23.05.2008, 17:48
Diyarbakır vurulmuş uzaırım
Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım
Bu dağlarda gençliğim cayı cayır yanarken
Ay vurur gözyaşına ben gecede kalırım

Üzülme sen, üzülme başını öne eğme
Gün olur kavuşuruz, dert etme Diyarbakır
Yüreğini dağlama, kanlı bezler bağlama

Bu yangın söner birgün, ağlama Diyarbakır

Diyarbakır yolunda toz olmuş dağılırım
Bu hırçın depremlerle sarsılırım kanarım
Arkadaşların yüzü ağır ağır solarken
Gün doğar yaylalara, kahrımdan utanırım

Ey fırtınalı bayır, ey mazlum Diyarbakır
Dağlarında ateşler, alnında kızıl bakır
Çiğdemler solar gibi, anneler yanar gibi
Dizlerine döküldüm, ağlama Diyarbakır. Diyarbakır diyarbakır olalı böle laf görmedi acı çeken insanlarımız hakir görülmeyi hakketmiyor Milliyetçiliği Cahilliği reddediyorum Cahillere KULAK ASMA BE DİYARBAKIRLI

Jilwan
23.05.2008, 18:19
selamlar

böyle sanatci olmayan ama kendilerini yükseklerde gören,beyinsel farkli gelismis, insan diye gecinen yaratiklarin söyledikleri ilgi alanim degildir...toplumsal nefretlen büyütülen, farkli olan etnik halklara öcü gözünlen bakan,hastalik sekline gelen durumdur bu Türkiyede....
Bazi insanlarin IRKCILIK duygusu bilinc altinda vardir, düsünmeyenler ayni Demet hanimefendi gibi, ortaya cikarir...saka yaptim hafiflestirmeye kalkar sözlerine...alay yaptigi insanlar onu bile ciddiye almaz...insanin kulagi duyuyorsa,agzinda cikanan daha iyi anliyoruz....kimseyi kandiramaz demet hanim..

Saygilar

hızmalım
23.05.2008, 19:23
ya aysun kayacı yada demet akalın bu tarz kişiler yani medya maymunları diye tabir ettiğim kişiler bunlar nerde ne konuşacağını bilmeyen kişiler saygısızlık başka söylencek söz yok terbiyesizlik

zeynel24
23.05.2008, 19:45
İnsanlar arasında bölgesel ayrımcılık yaparak onur zedeler bir şaka olmaz .

Hiç kimsenin ahlakı ,iline yada bölgesine göre ölçülemez .

geygel60
23.05.2008, 20:09
Gerçekten çok üzüldüm,çok büyük gaf o sihirli ekranın arkasına geçen kendinden başka kimseyi kabul etmiyor ve herkesi küçük görüyor.O aynada birde kendilerine baksınlar yaptıkları müzik falan değil ekranda vücutlarını pazarlamaktır.Yani bu tiplerde benim kanımca ekran fahişesi.Yine o gün üstünde şort varmış tv de hep bikiniyle zavallıcık.
İşte böyle cahil kendini bilmez kişileri oraya çıkarırsak sokakta imza alabilmek için peşinden koşarsak oda kendini adam sanar ağzına geleni söyler modern fahişe.

nymphy
23.05.2008, 20:18
cografi konum olarak en daglık bolge karadeniz aslında. d.bakır daha cok plato ozelligi olan bir yer. demet akalın da sanatcı degil. sarkıcı da degil.

ne guze ne kulaga hitap ediyor. cıplak sesle bir sarkı okusun bakalım. gorelim bizde karar verelim.

ben yine aziz nesin ve yuzde 60 diyorum:)

vural_34
23.05.2008, 20:39
işte bakın bu cahil insanı o seviyeye getiren bu insanlar ve o cahil insan bu insanlara siz dağdan mı diyarbakırdan mı geldiniz diyor şunu görüyorum ki bu cahil insanlar yani demet akalın veya aysun kayacı kendilerini büyük görüyorlar ama birşeyi unutuyorlar onları bu seviye ye getiren bu insanlar

ehlibeyt
23.05.2008, 21:43
bu kadını karaktersiz ve cahil buluyorum,bu tür konuşmaları yapması karakterinin yansıması olarak görüyorum.gerçekten ayıp bişey ya.kınıyorum

koralevi1907
23.05.2008, 21:45
:devil2küçük beyinlerle kafa yormanıza gerek yok.görünen köy kılavuz istemez önce o kendisini geliştirsin sonra konuşsun boş kafa:devil:

koralevi1907
23.05.2008, 21:47
:001_tt2:küçük beyinlerle kafa yormanıza gerek yok.görünen köy kılavuz istemez önce o kendisini geliştirsin sonra konuşsun boş kafa:devil:

onury12
23.05.2008, 22:12
Aman ben bu tiki özentisi, nişantaşı havasına girmiş, kendini kaybetmiş bu insanı ciddiye bile almıyorum. O ne anlar ki doğudan batıdan, Türkiye haritasını gösterip neresi doğu neresi batı diye sorsan gösteremeyecek cahillikteki insanların anadolu insanına dil uzatması çok üzücü...

drakula_05
23.05.2008, 22:54
ben olsam topuklarına sıkarım
TAK TAK...

darkeye
23.05.2008, 23:18
TÜRKİYE etnik gruplarından ve en hassas halkımız olan KÜRT MİLLETİNE söylenmiş aşagılayıcı bir yakıştırmada bulunan bu karaktersiz kadını esefle kınıyoruz.KÜRT MİLLETİNE söylenen her söz TÜRK MİLLETİNE SÖYLENİR.kendi geldigi yeri bilmeyipte bu şekilde pervasızca konuşan sonradan sosyetelere prim yaptırmamak gerekir TÜRKİYE HALKI olarak...

Akgüney
23.05.2008, 23:36
TAK TAK...

mafya misin sen?

dali
23.05.2008, 23:40
mafya misin sen?

katılıyorum sana da... hatta bende cevap yazacaktım ki çok bir genç kardeşimiz bu arkadaş :) fazla üstüne gitmiyelim... (alay şeklinde sölemiyorum gerçekten yaşı genç ona göre lütfen çok üstüne gitmiyelim diyorum):rolleyes:

saygılarımla...

cem_sultan
23.05.2008, 23:41
Burada yapılan yorumun altında yatan tek şey ayrımcılık ve bölücülüktür...Tük milleti bütünüyle bir topluluktur...Tüme varım yanlıştır...

ozgurbektas
24.05.2008, 00:05
maalesef ki ülkemiz siyasetinin ve yönetim anlayışının uygulamaları(tabi buna bir de emperyalist güçlerin bölgedeki çıkarları dolayısıyla bölge üzerindeki çıkar oyunlarını da katacak olursak ki en önemli neden bu bence)ve bölgeye bakış açısı dolayısıyla dağ ve diyarbakır arasında pek fark bırakmadı bunu üzülerek söylüyorum..

ONU®
24.05.2008, 00:51
TAK TAK...

Kurtlar Vadisi'nin dozu fazla kaçmış galiba. :)

aspava
24.05.2008, 02:11
bu tarz insanlar genelde aynı cahil zihniyetin takipcisidir haa allah allah diyerek adam kesen ,dini sömürerek rant elde eden kafa taşçıları ha bu tarz sonradan şöhreti ve biraz parayı gördükten sonra kendini sosyete sanan sosyetenin şaklabanı kendini bilmezler ki :yamukgul: bu şöhreti ve parayı nasıl elde ettikleri malum şeyler, şimdi o dağlı dediği o diyarbakırlı dediği insanlar kadar bilgisi, görgüsü, kültürü ,onur ve namus bunlarda olmadığı içindirki genelde anadolu ,doğu ve güneydoğu çevresindeki insanlara karşı egolarını tatmin etmek için bu tarz cahilliğin son perdesi söylemlerde bulunabiliyorlar yazık valla acıyorum sadece :yamukgul:

AnGeNehM
24.05.2008, 02:27
Bu insanların yaptığı sanat değil,bu insanların ünvanı sanatçı değil.
Toplumda bir yere gelmek için öncelikle İNSAN olmak gerekir.
İnsan olma erdemine ulaşan her kimse o benim gözümde en büyük sanatçıdır.
Parayla adam olunmuyor.Namusla,gururla,haysiyetle,saygınlıkla adam olunuyor.Senin gibilerde ne arar bunlar Demet?
Kaç para kazandın aceba Diyarbakır'lıların sırtından,kaç konserine kaç bin Diyarbakır'lı geldi,kaç albümünü kaç bin Diyarbakır'lı aldı aceba..
Seni adam eden insanlarla geçipte alay etmede,dön arkana bak.
Şakaymış okul yaptıracakmış,okulu yaptır tamam ama okulu yaptırman için Diyarbakır'a bunun olması gerekmezdi.
Biz yemeyiz bu ayakları,külağımıza anlat,zihniyetin belli oldu.

kreşmir
24.05.2008, 02:50
aslında bizim sorunumuz bu sevgili angenehm........

kime gerçek sanatçı diyeceğini şaşıran,kimi toplumda örnek alacağı problemine düşen ve bunu şu güme kadar çözemeyen sevgili halkımız yine aynı hataya düşmektedir.....

bu insanlar hiçbir zaman dolu olamadılar ki şimdi kınanmayı hak etsinler.......

bunları kaile almamak bu günle olmaz.....şişirilmiş ve önümüze balon gibi sunulan bu tipler her zaman olacak.....bunlara istenilen primi vermezsek onları önemsemeninde bir anlamı olmaz......

bunu başta yapalım.......

bu arada eklemeyi unuttum......

dağlar bizim dağımız diyarbakır bizim şehrimiz......biz dağlardan ve şehirlerden geldik.....biz bu ülkenin her santiminden kopup geldik.......

Jilwan
24.05.2008, 02:58
Bu insanların yaptığı sanat değil,bu insanların ünvanı sanatçı değil.
Toplumda bir yere gelmek için öncelikle İNSAN olmak gerekir.
İnsan olma erdemine ulaşan her kimse o benim gözümde en büyük sanatçıdır.
Parayla adam olunmuyor.Namusla,gururla,haysiyetle,saygınlıkla adam olunuyor.Senin gibilerde ne arar bunlar Demet?
Kaç para kazandın aceba Diyarbakır'lıların sırtından,kaç konserine kaç bin Diyarbakır'lı geldi,kaç albümünü kaç bin Diyarbakır'lı aldı aceba..
Seni adam eden insanlarla geçipte alay etmede,dön arkana bak.
Şakaymış okul yaptıracakmış,okulu yaptır tamam ama okulu yaptırman için Diyarbakır'a bunun olması gerekmezdi.
Biz yemeyiz bu ayakları,külağımıza anlat,zihniyetin belli oldu.

aslında bizim sorunumuz bu sevgili angenehm........

kime gerçek sanatçı diyeceğini şaşıran,kimi toplumda örnek alacağı problemine düşen ve bunu şu güme kadar çözemeyen sevgili halkımız yine aynı hataya düşmektedir.....

bu insanlar hiçbir zaman dolu olamadılar ki şimdi kınanmayı hak etsinler.......

bunları kaile almamak bu günle olmaz.....şişirilmiş ve önümüze balon gibi sunulan bu tipler her zaman olacak.....bunlara istenilen primi vermezsek onları önemsemeninde bir anlamı olmaz......

bunu başta yapalım.......

IMZA:turned::laugh::thumbup::stuart:

manibo45
24.05.2008, 12:32
aslında konserdeki arkadaşlar bu sözü duyduktan orayı terk ederek "moron" olmadıklarını göstermeliydiler.....