Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkımı Helal Etmiyorum !

dali
21.05.2008, 14:40
Cenazede tuhaf çıkış: Hakkımı helal etmiyorum

Kızılcahamam’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu dün vefat eden perakende lastik sektörünün tanınmış isimlerinden iş adamı Abdulkadir Özcan Ankara’da toprağa verildi.

Kocatepe Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Özcan’ın yakınları, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Şevket Kazan katıldı.

BİR VATANDAŞ HAKKINI HELAL ETMEDİ

Cenaze namazının ardından imamın, merhum için cemaatten "helallik" istemesi üzerine Said Açıkgöz isimli bir vatandaş hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine görevliler Açıkgöz’ü uzaklaştırmaya çalıştı. Açıkgöz, gazetecilerin sorusu üzerine 2003 yılında Özcan için iş yaptığını, ancak parasını alamadığını iddia ederek, bu nedenle hakkını helal etmediğini söyledi.

Özcan’ın cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ÖZCAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Özcan, 1942 yılında Kızılcahamam’da doğdu. Çocukluğundan itibaren lastik sektörünün içinde yer alan Özcan, 1970 yılında kurduğu şirketiyle yurt dışından birçok lastik markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

Özcan, adını Petlas’ı satın alarak duyurmuştu.

Şahsen bende hakkımın yendiğini düşünseydim hakkımı helal etmezdim bu tip cenazelerde:whistling Siz kendinizi bunun yerine koyup size haksızlık yapan biri sırf öldü diye tüm kötülüklerini unutup hakkınızı helal edermisiniz ya da kesinlikle hakkımı helal etmem mi dersiniz ?

efla
21.05.2008, 14:48
melih gökçek adamın cenazesine geliyorsa tanışıklar demektir
ee öle adamın böle arkadaşı olur..

yagmur12
21.05.2008, 14:54
Adama baya çektirmiş demek ki hala siniri geçmemiş. Kendine göre haklı.

Büyük konuşmak istemiyorum ama genellikle sinirimi yenip, hakkımı helal ederim, ALLAH'a ve 12 İMAMLARA bırakırım. :)

Labrys
21.05.2008, 15:06
hakkını helal etmiyen vatandaş ne bekliyodu acep? tabutdan çıkıp çek yazıcaanı falanmı zannetmiş. adamın yanında götürdüğü bi kefen 2 poşetde pamuk. dünyevi şeyleri musalla taşına taşımak olmamış bence. adam ölmüş eleman hala alacak peşinde :lol: gerçi varsa hak adamın helal eder etmez ona kalmış.

sevilay er
21.05.2008, 15:32
tamam haksızlığa tahammülüm yoktur ama ama bu gibi durumdada herne olursa olsun hakkımı helal ederdim nasıl olsa o yaptıklarının hatasını öteki tafarta çekicek yapmış olduklarıyla bütün insanları kandırmış hak yemiş olabilir fakat allah'ı kandıramaz diye düşünüyorum hemde bu ölümlü fani dünyada neden kin nefret dolu insanlar olalımki bu bize artı getirmez hiç bir zaman ben kendi adıma hep kimseleri kırmamayı inciltmemeye çok önem veririm karşımdaki düşmanım bile olsa beddua nedir bilmem saygılar..

ehlibeyt
21.05.2008, 15:34
imamın hakkınızı helal ediyormusunuz sorusuna "helal olsun" diyo herkez ama dilden söyleyince kabul oluyomu acaba???,eminimki aralarında içinden iyiki geberdi vs. diyerek küfür edende vardır mutlaka.

sahrut75yagmur
21.05.2008, 16:06
Benim bildiğim ve okuduğum böyle durumlarda cenaze kalkmaz, helâl'lik durumu ve anlaşmazlık çözüldükten( yani kişinin borcu ödendikten sonra, uzaklaştırıldıktan sonra değil)tüm haklar helâl olduktan sonra cenaze kaldırılır, yoksa bekletilir...

Ee zaman değişti, kurân kuldan kula farklı yorumlandı...Böyle olunca işin büyük bölümü Allah' a düştü...

Allah gülünce yanımızda gördüğümüz dostlarımızı, öldüğümüzde de görmeyi nasip etsin tüm canlara...

Saygılarımla.

derya
21.05.2008, 17:43
Ne olursa olsn hakkımı helal ederdim

Asii
21.05.2008, 22:42
haksızlığa tahammülüm yoktur
böyle durumlarda hakkımı helal ederdim ve yüce allaha bırakırdım öbür dünyada zaten yaptıklarının hesabını vercek kim olursa olsun (bende dahil)

Kara Davut
22.05.2008, 04:22
Allah herşeye Kâdir'dir.günümüzde din göstermelik olmuş.şahrut75yağmur canında dediği gibi eskiden,hak sağlanır ve cenaze öyle kalkardı.ama bu gün öyle değil hiçbir şey.bir cenaze olduğu zaman,imam alacağı parayı,okuyacağı selâ ve mevlüt sonrasında gelecek hediyeleri düşünüyor.para çok gelirse,daha bir ahenkle dans ediyor hocanın sesi...para az gelirse daha bir cılız geliyor selâ'nın sesi...Helâl olsun demek adet olmuş.Göbek atanada helâl olsun diyor millet artık.çalanada,çırpanada,soyanada,öldürenede.sanır ım helal haram kavramını karıştırdı veya unuttu millet artık.iyiler kötü,kötüler iyi oldu.ayakların baş olduğu gibi ülkemizde...
gönül rızasıyla edilmeyen,söylenmeyen tek bir söz dahi kabulüne ulaşmaz.verilen helallik Allah huzurunda verilen helalliktir.insanın,dilinin söylediğini,kalbi tasdiklemedikçe Allah'a ulaşmaz hiçbir kelam.ve hesabını ancak Allah görür böyle insanların.Çünkü O'nun mîzanı,en adaletli mîzandır.
saygılarımla.