Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara Yasağı Resmen Başladı

Babacan24
21.05.2008, 17:04
19.01.2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ve 19.05.2008 tarihinde uygulamaya konulan Sigara içme yasağı uygulanmaya başlandı.
19.01.2008 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 5727 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe konulan kapalı alanlarda sigara içme yasağı uygulanmaya başlandı. Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanununun yürürlüğe girmesiyle, Kanun kapsamında, kapalı alanlarda sigara yasağı uygulaması başladı. Lokanta, kahvehane, kafeterya gibi yerlerde ise yasak 2009 yılında başlayacak. Sigara tiryakileri; kamu hizmet binaları, koridorlar dahil olmak üzere eğitim, sağlık, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içemeyecek.
Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil, ilk ve ortaöğretim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanları yasak kapsamında.

Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu'nun 39'uncu maddesi uyarınca 62 YTL para cezası uygulanacak. Yasaklarla ilgili yükümlülükleri yerine getirmeyen işletme sorumluları, işletme iznini veren kurum yetkilileri tarafından önce yazılı olarak uyarılacak. İşletmelere uygulanacak cezalar 5 bin YTL'den başlayıp 250 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor

Sigara yasağını uygulamayan özel işyeri yöneticileri ise önce uyarılarak gerekli önlemleri alması için 15 gün süre verilecek. Yasak uygulanmadığı takdirde 500 YTL'den 10 milyon YTL'ye kadar para cezasına çarptırılacak.

Düzenlemelere göre, direksiyon başında sigara içen sürücülere ve sigara içilmesinin yasak olduğu yerlerde sigara içenlere 50 YTL, yere izmarit atanlara 20 YTL ceza verilecek. Sigara benzeri ürün üretenlere verilecek cezalar da artırıldı. alıntı
arkadaşlar cezayı nasıl buluyorsunuz azmı çokmu yoksa gereksiz bir yazımı biz bu yasağa uyarız ne gerek var bu cezalara diyormuyuz hadi gösterelim kendimizi biz uyalım bu yasağa temiz bir hava nuksedelim gelecek nesilere ve çocuklarımıza cezayada gerek kalmasın. ALINTI

Merhaba arkadaşlar sigara alışkanlığı olan arkadaşları bayağı ilgilendiren bir konu aslında buna alışmak kolay mı yoksa zor mu olacak ve bu konu hakında düşünceleriniz ne olacak acaba...

öykücan
21.05.2008, 17:09
vallahi sigara icmeyen bir insan olarak böyle bir yasagin cikmasina cok ama cok sevindim...
umarim uygulanir...ve sigara icen insanlar böylelikle biraz olsun azalir...
azalmasa bile sigara icmeyen insanlarin sagliklarini tehlikeye atmazlar böylelikle...

mavimisali
21.05.2008, 17:10
Bende sigara kullanmıyorum,Keşke alkolü de yasaklasalar :) %99 müslüman bir ülkede yaşıyoruz

bigerançınar
21.05.2008, 17:16
bende sigarayı yılbaşından beri içmiyorum.içenler daha dikkatli olması gerekiyor artık.
busayede umarım sigara içenlerin oranı azalır.
fakat bana kalırsa buna halk ta devlette hazır değil.bu gün bir haberde tuncelide bir adam kaymakamlıktaki sigara yasağı hakkındaki bir konuşmada fikrini söylediği için hakkında 301. maddeden soruşturma başlatılmış.bu bana yasanın biraz çakma olduğu izlenimi verdi.
umarım bu yüzden banada 301 den dava açmazlar.:D
ben içenlere sigarayı bırakmalarını tavsiye ederim,keza günde 40 milyon ytl sigaraya gidiyomuş ülkemizde.doğruysa korkunç rakam.
iyi forumlar

emek78
21.05.2008, 17:17
Bu uygulamayı çok sevdim. Bugün öğretmenler odasında hiç duman olmadı neredeyse. Arkadaşlar Bi kaç kez gizlice içmişler o kadar. Valla depoya gidip içenler var...Umarım yangın çıkmaz Ayrıca bırakmaya karar verenlerde var bu da sevindirici bir durum...Hükümetin şu ana kadar aldığı tek olumlu karar bu bence:)

Babacan24
21.05.2008, 17:20
Bu uygulamayı çok sevdim. Bugün öğretmenler odasında hiç duman olmadı neredeyse. Arkadaşlar Bi kaç kez gizlice içmişler o kadar. Valla depoya gidip içenler var...Umarım yangın çıkmaz Ayrıca bırakmaya karar verenlerde var bu da sevindirici bir durum...Hükümetin şu ana kadar aldığı tek olumlu karar bu bence:)

doğru dersin bende içiyorum ama nerde dışarda içiyorum ve izmaritini getirip çöpe atıyorum haklısın evet herkes içiyor malesef doğru dersin aslında zaten bizler bu yasağın gelmesine sebep olduk her yerde içeriz evde hastane köşelerinde okulda bunları gören tüm gençler özentiden başlarlar ve güzel birşey diye bakıyorsunki olmuş tiryakisi günde bir paket sigara içiyor özelikle okul çevresinde daha çok örnek olunuyor

CrAzY_AnGeL
21.05.2008, 17:24
akacak kan damarda durmaz demiş atalarımız dimi içen nasıl olsa bir yolunu bulup yine içeçek istedikleri kadar yasak koysunlar......

Asii
21.05.2008, 17:25
adam kaza yapıyor ve kaza yaptığı insan ölüyor şöförede 8 ytl ceza veriliyor adaletmi bu şimdi siğara içenlere 62 ytl ceza veriyolar..çok saçma
ben siğara kullanan biriyim siğara kullanmasamda gene bu tepkimi verirdim
onlar yasak koydu sanki ben içemiycem güldürmesinler beni ya :lol::lol:

siğarayla uğraşıcaklarına o kadar yolsuzluklar var işsizlik var millet açlıktan evsizlikten sokaklarda kaldırımlarda yatıyor
kimsenin doğru düzgün can sağlığı yok çalışılan yerlerde ssk yok askeri ücretler kimseye yetmiyor....
bunlarla niye ilgilenmiyorsunuz heyy çok bilmiş başımızdaki menfaatçi rahatına düşkün şahıslar.
bunlar insanı valla çileden çıkarırlar...........

şirinem
21.05.2008, 17:27
ben bu yasagı hiç sevmedim:crying:..yemege cıkıyorum restorantta yasak işe geliyorum işte yasak..cay icmeye gidiyoruz orda yasak eee helikopter tutup havada mı içeyim yavvv aaa olmazki:biggrin:

Babacan24
21.05.2008, 17:27
akacak kan damarda durmaz demiş atalarımız dimi içen nasıl olsa bir yolunu bulup yine içeçek istedikleri kadar yasak koysunlar......

doğru dersin sabahtan akşama kardar tartışıyoruz yasak var içme diyorum adam demezmi nerde ince orda kopsun aynen böyle diyor nasıl örnek olacağız gelecek nesillere kolay gelsin

emek78
21.05.2008, 17:31
ben bu yasagı hiç sevmedim:crying:..yemege cıkıyorum restorantta yasak işe geliyorum işte yasak..cay icmeye gidiyoruz orda yasak eee helikopter tutup havada mı içeyim yavvv aaa olmazki:biggrin:

Hangi restoranta yasak soyle bende oraya gideyim. Oralarda geç başlayacak bu uygulama ....Bırak sende vesile olur:)

turnalı
21.05.2008, 17:39
ben içiyorum ama yasağada uyarım.içmeyenlere gerçekten zarar veriyoruz buna hakkımız yok keşke yasak olmadan bunu düşüne bilsek..

Babacan24
21.05.2008, 17:52
ben içiyorum ama yasağada uyarım.içmeyenlere gerçekten zarar veriyoruz buna hakkımız yok keşke yasak olmadan bunu düşüne bilsek..

ne kadar doğru diyorsun bunu aslında yapa bilirdik ne yazıkki yapamıyoruz bir teseli umudu diye sarılıyoruz aslında teselide ediyor belkide biz öyle sanıyoruz düşünsene hastanede acil kapısında 4 /5 saat bekliyorsun elinde sigara ile olmasa nasıl beklenir bir denemek lazım insan oğlu bunu belki biraz zor yapacak alışmamız lazım bana göre iyi ama belkide zor olacak bizlere

EREN izm
21.05.2008, 17:58
Tebrik ederim böyle bir yasa getirildigi için. bir içmeyen olarak en büyük ben etkileniyorum.
Ki günümüzde daha yaşları 8 12 yaşları arasındaki çocukların agızlarında bile sigara.
Unutmayınki sigara içmek en iyi arkadaşlarınızı bile kaybettirir...

Serhatlı
21.05.2008, 18:06
Yasak Yasak Yasak hiç bizleri düşünen yok benım de en az içmeyen kadar özgürlüğüm var ben bu yasağa karşıyım diğerlerine olduğu gibi

Tamam içmeyenlere haksızlık ediyoruz gerçekten çocuk yaşlı ortak kullanım alanlarında olsun ama direk havayla teması olan veya herkesin giremediği cafe bar kahvahane gibi yerlerde bu yasadan çıkartılsın sonuçda sigara dan nefret edenler içilmeyen yerleri tercih eder bende içilen yeri karşılıklı bir hakdır bu Ama bir laf vardır Deveye sormuşlar boynun nıye eğri demiş nerem düzgin ki bu Misal Ülkemizde ne yapılıyorsa o kadar alıştık ki herşey göstermelik yada iş yapıyor gözükmek için popüler ve sansayonel olanlara yönlenme bizde oturup bunları konuşuyoz
Sanki her gün insanlarımzı açlıkdan yoksullukdan ölmuyomuş veya hırsızlık gasp fuhuş batağına saplanmıyomuş gibi veyahut bir bez parçasıyla ülke ekonomizi krize sokuyorlar sanki bu ülkede herşey güllik gülüstanlık konuşacak başka konu yokmuş gibi

Konu için teşekkürler sözün özü : Bende sigara tiryakisiyim her türlü zararını bilerek içiyorum içmeyenler kadar benimde haklarım var bunun düzeltilmesini istıyorum

Babacan24
21.05.2008, 18:14
Yasak Yasak Yasak hiç bizleri düşünen yok benım de en az içmeyen kadar özgürlüğüm var ben bu yasağa karşıyım diğerlerine olduğu gibi

Tamam içmeyenlere haksızlık ediyoruz gerçekten çocuk yaşlı ortak kullanım alanlarında olsun ama direk havayla teması olan veya herkesin giremediği cafe bar kahvahane gibi yerlerde bu yasadan çıkartılsın sonuçda sigara dan nefret edenler içilmeyen yerleri tercih eder bende içilen yeri karşılıklı bir hakdır bu Ama bir laf vardır Deveye sormuşlar boynun nıye eğri demiş nerem düzgin ki bu Misal Ülkemizde ne yapılıyorsa o kadar alıştık ki herşey göstermelik yada iş yapıyor gözükmek için popüler ve sansayonel olanlara yönlenme bizde oturup bunları konuşuyoz
Sanki her gün insanlarımzı açlıkdan yoksullukdan ölmuyomuş veya hırsızlık gasp fuhuş batağına saplanmıyomuş gibi veyahut bir bez parçasıyla ülke ekonomizi krize sokuyorlar sanki bu ülkede herşey güllik gülüstanlık konuşacak başka konu yokmuş gibi

Konu için teşekkürler sözün özü : Bende sigara tiryakisiyim her türlü zararını bilerek içiyorum içmeyenler kadar benimde haklarım var bunun düzeltilmesini istıyorum

merhaba kardeş sende haklısın içmeyenlerde sanki bu yasayı çıkaranlar sigara içmiyormu onlarda içiyor aslında bu sigarada bir sürü insan ekmek yiyor tahki tütününde başlayıp içen kişiye ulaştırana kadar herkes bundan ekmek iyiyor düşünsene sigara içiyorsun üraten satan sigaradan cığerlerin bitmiş hastaneye gidiyorsun bir sürü masraf bende günde iki paket sigara içiyorum bir maç seyrediyorum 90 dakikada bir paket sigara gidiyor hele takımın birde iyi değilse düşünsene aslında bu yasaklara gile gerek yoktu insanlarımız bunun bilincinde değilmiydi zaten çoğu yerde yasaktı bu kanun çıkmadan önce çok denk geldim içecek yer aradığımda oldu aslında güzel oldu ama kötü yanıda var kolay gelsin kardeş sizlere

Serhatlı
21.05.2008, 18:21
merhaba kardeş sende haklısın içmeyenlerde sanki bu yasayı çıkaranlar sigara içmiyormu onlarda içiyor aslında bu sigarada bir sürü insan ekmek yiyor tahki tütününde baylayıp içen kişiye ulaştıranakadar herkes bundan ekmek iyor düşünsene sigara içiyorsun üraten satan sigaradan cığerlerin bitmiş hastaneye gidiyorsun bir sürü masraf bende günde iki paket sigara içiyorum bir maç seyrediyorum 90 dakikada bir paket sigara gidiyor hele takımın birde iyi değilse düşünsene aslında bu yasaklara gile gerek yoktu insanlarımız bunun bilincinde değilmiydi zaten çoğu yerde yasaktı bu kanun çıkmadan önce çok denk geldim içecek yer aradığımda oldu aslında güzel oldu ama kötü yanıda var kolay gelsin kardeş sizlere

Evet haklı olduğumuz kesindir abicim

YASAKLANACAK lar bana göre şunlardır;

Peşkeş çekilen özelleştirmeler
Alınamayan yolsuzluk kredileri
Her türlü yolsuzluk rüşvet adam kayırmaca
Her gün ölüm haberleri gelen bitirilemeyen savaş
Devleti babasının çiftliği gibi görme
Hala halkı adam yerine koymayanlar (elimden gelse kendini adam yerine koymayan halkıda yasaklarım ben )
Aslında konuşmamız gereken bunlardır bu kadar pislik olan bir ülkede çıkıpda biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz onun için yapıyoruz demek riyakarlıkdır sahtecilikdir Bu halkı düşünen bu halkın iyiliğini isteyen önce yukardakileri çözmeliki samımi olduğuna inanalım:shuriken:

turnalı
21.05.2008, 18:26
ne kadar doğru diyorsun bunu aslında yapa bilirdik ne yazıkki yapamıyoruz bir teseli umudu diye sarılıyoruz aslında teselide ediyor belkide biz öyle sanıyoruz düşünsene hastanede acil kapısında 4 /5 saat bekliyorsun elinde sigara ile olmasa nasıl beklenir bir denemek lazım insan oğlu bunu belki biraz zor yapacak alışmamız lazım bana göre iyi ama belkide zor olacak bizlere

gerçekten sıgara içmeyenlere gipta ediyorum.hastane kapısında saatlerce beklıyoruz bir kere başladınmı sigaraya teselliyi onda buluyoruz ama hayatın gerçekleri acı olduğu kadar sıgara içerek kendimize verdiğimiz acının farkında deyiliz ciğer kalmadı bende ama buna üzülürken bile teselliyi sigarada arıyorum.işte acı gerçek bu malesef...

CrAzY_AnGeL
21.05.2008, 18:36
doğru dersin sabahtan akşama kardar tartışıyoruz yasak var içme diyorum adam demezmi nerde ince orda kopsun aynen böyle diyor nasıl örnek olacağız gelecek nesillere kolay gelsin

wallaha bizimde şirkette yemekhanede sigara içmek yasak ama bizde terasta içiyoruz:D bu uygulama pazartesi başladı bugun bizim müdür pes etti yemekhanede içmeye serbest artık :D çünkü terasda kendı odası var ve camıda acık olanca duman kendı odasında :D:D:D:

azmin zaferi :lol::thumbup::lol:

Babacan24
21.05.2008, 18:38
Evet haklı olduğumuz kesindir abicim

YASAKLANACAK lar bana göre şunlardır;

Peşkeş çekilen özelleştirmeler
Alınamayan yolsuzluk kredileri
Her türlü yolsuzluk rüşvet adam kayırmaca
Her gün ölüm haberleri gelen bitirilemeyen savaş
Devleti babasının çiftliği gibi görme
Hala halkı adam yerine koymayanlar (elimden gelse kendini adam yerine koymayan halkıda yasaklarım ben )
Aslında konuşmamız gereken bunlardır bu kadar pislik olan bir ülkede çıkıpda biz halkımızın sağlığını düşünüyoruz onun için yapıyoruz demek riyakarlıkdır sahtecilikdir Bu halkı düşünen bu halkın iyiliğini isteyen önce yukardakileri çözmeliki samımi olduğuna inanalım:shuriken:

doğru diyorsun kardeş bu onlar için kolay bir yasak olduğu için bunu yaptılar düşünsene hırsız eve girecek sen adamı vurursan sen suçlusun diyor baksana kanuna böyle kanun olursa senin sigaranada yasak kor ekmeğinede gitsin yolsuzluk lara yasak koysun koyamaz neden kendileride var bu işin içinde zaten devlet babalarının çiftliği olduğu için bunları yapıyorlar adamlar demiyormu git kardeşim burası bizim çiftliğimiz baktılar bişe yapamıyoruz bari böyle yasaklar gertirelim bazan düşünüyorum ben sigarayı bıraksanmı diye ama yapamam neye dersen bazen sinir anımız geldiği zaman adamı öldüreceğine içeri girip ömürünü çürüteceğine yak bir sigara diyoruz neden kendimizi ona kilitlemşiz bakma aslında çok şey var yasak konacak güçleri yetmediğinde denemek istemiyorlar biz ginede yasağa uyalım olmazmı ve uymayanlarıda uyaralım sizlere kolay gelsin

DaMORİRE
21.05.2008, 18:40
yasağa karsı olan arkadaşlar takmayın kafanıza burası türkiye
yasak falan anlamaz kimse
zaten alışkın oldugumuz bir söz vardır
(yasaklar ne içindir? tabiki çignenmek icin)
biz türkler olarak yıllardır bu tezi savunuruz bu yüzden
harfiyen bile uyulacağını zannetmiyorum. ama ben şahsen aktif bir içici olarak
yasağı destekliyorum herkes için uymak zorundayız canlar..

cbrl
21.05.2008, 19:52
adam kaza yapıyor ve kaza yaptığı insan ölüyor şöförede 8 ytl ceza veriliyor adaletmi bu şimdi siğara içenlere 62 ytl ceza veriyolar..çok saçma
ben siğara kullanan biriyim siğara kullanmasamda gene bu tepkimi verirdim
onlar yasak koydu sanki ben içemiycem güldürmesinler beni ya :lol::lol:

siğarayla uğraşıcaklarına o kadar yolsuzluklar var işsizlik var millet açlıktan evsizlikten sokaklarda kaldırımlarda yatıyor
kimsenin doğru düzgün can sağlığı yok çalışılan yerlerde ssk yok askeri ücretler kimseye yetmiyor....
bunlarla niye ilgilenmiyorsunuz heyy çok bilmiş başımızdaki menfaatçi rahatına düşkün şahıslar.
bunlar insanı valla çileden çıkarırlar...........

iyide o konuyla ne ilgisi var
konuları birbirine karıştırıp sanki sigara içenler iyi bir sey yapıyormuş izlenimi vermeyelim ayrıyeten burda bile nekar cidiyetsiz bir toplum olduğumuz ortaya çıktı

PoyrazıM_24
21.05.2008, 20:16
konuları birbirine karıştırıp sanki sigara içenler iyi bir sey yapıyormuş izlenimi vermeyelim ayrıyeten burda bile nekar cidiyetsiz bir toplum olduğumuz ortaya çıktı

dul yetimin hakkını yiyenler

bu ülkeyi kendi menfaatleri için soyanlar...

güçlüden yana olup güçsüzü her alanda ezenler...

insana,hayvan değeri bile vermeyenler

fırsatını buldukça bizim insanımızı katledenler

her an açığımızı arayanlar

türkiyede o kadar sorun varken eften püften sebeblerle uğraşanlar

bu ülkeyi yok etmek için ellerinden geleni yapanlar...

ATATÜRK'ÜN kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİ yıkmak isteyip yerine şeriatı getirmek isteyenler...

bu kişiler ilk başta kendilerine yasak koysunlar ,ondan sonra bu işlere baksınlar...sigara içenin kendisine zararı var..ama bunların??????

hızmalım
21.05.2008, 20:19
içmek isteyene serberst vallah ofiste 8 kişiyiz 7 kiş pöfür pöfür götürüyo olan tek kişi bana oluyo :(

cbrl
21.05.2008, 20:25
dul yetimin hakkını yiyenler

bu ülkeyi kendi menfaatleri için soyanlar...

güçlüden yana olup güçsüzü her alanda ezenler...

insana,hayvan değeri bile vermeyenler

fırsatını buldukça bizim insanımızı katledenler

her an açığımızı arayanlar

türkiyede o kadar sorun varken eften püften sebeblerle uğraşanlar

bu ülkeyi yok etmek için ellerinden geleni yapanlar...

ATATÜRK'ÜN kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİ yıkmak isteyip yerine şeriatı getirmek isteyenler...

bu kişiler ilk başta kendilerine yasak koysunlar ,ondan sonra bu işlere baksınlar...sigara içenin kendisine zararı var..ama bunların??????
YAZDIKLARINA TAMAMEN KATILIYORUM AMA SİGARA İÇME YASAĞI KANUNLARI DİYELİM ZATEN GEÇ KALINMIŞ BİR YASA OLMAKLA BERABER DİĞER KONULARDA AKP HÜKÜMETİGEREKENİ YAPMAK ZORUNDA
ŞİMDİ KONULARI KARIŞTIRMAYALIM ZATEN YAPTIKLARINI İÇİN BİR GÜN ERYADA GEÇ HESAP VERECEKLERDİR

Zemheri*
21.05.2008, 20:26
bu işyerinde emek sömürüsü serbest sigara içmek yasaktır...millet sigara içiyor şu gözünü sevdiğimin memleketinde biraz dumanlanıp relax oluyor onu da yasak ediyorlar dua etsinlerde esrar felan içmiyor vatandaş yada bunlar dua etmesin ne zaman dua etseler başımıza bir şey geliyor...

Asii
21.05.2008, 20:36

merak etme konuları birbirine karıştırmıyorum
ve yorum yaparken karşı tarafın önce ne demek istediğini algıla olurmu
ciddiyeti senden öğrenicek değiliz kelimelerine dikkat et ve düşüncelere görüşlere saygılı ol
ben siğara iyi bişey dedimmi yok içenlerde içmeyenlerde çok iyi biliyorlarki sağlığa ne kadar zararlı ama genede içiyoruz

örnek verdim ve sen anlamadıysan can ben ne yapabilirim söylermisin
örneği bilerek verdim kaza yapıp insan öldürüyolar insan canına kasdediyor ve cezası 8 milyon ama siğara cezası 62 milyon şimdi anlıyabildinmi ne demek istediğimi
örnek verdiğimi detaylı şimdi anlattım ve hala anlamadıysanda elimden bişey gelmez kusura bakma

iyi forumlar

Babacan24
21.05.2008, 20:37
Bir sigara tiryakisi olarak yasağa uymaya özen gösteriyorum. Yasak resmen başladı. Kapalı mekanlarda sigara içmek yasak.

Yerlere sigara izmariti atmak yasak.

Şimdilik kahvehane, bar ve kafeterya gibi alanlarda serbest ama yakın bir gelecekte oralarda da bu yasak uygulanacak.

Asi olmadığım için yasaklara baş kaldıracak halimde yok. Yasak ise yasak mecburen uyacağım bende.

Bu konuda kafama takılan bazı sorular ver bu soruları sizler ile paylaşmak istiyorum.

Bu soruların başında ise çalışanların durumu var.

Örneğin hastanede bir Doktor düşünelim. Hastanenin içinde, dışında, çevresinde sigara içmek yasak. Sigara tiryakisi doktor kardeş poliklinik yaparken veya ameliyata girer iken canı sigara içmek ister ise ne yapacak?

Hastalara siz biraz durun ben dışarı hastanenin dışına çıkıp biraz uzakta bir sigara içip geleyim der ise ne yapacak hastası?

Doktor sade bir örnek.

Aynı örnek öğretmende de var. Gün boyu okluda kalan öğretmenin canı sigara isteyince ne yapacak?

Çocuklar bana müsaade siz sınava devam edin ben okuldan uzaklaşıp bir sigara içip geleyim mi diyecek?

Resmi kurumlarda çalışanların durumu biraz daha farklı. Çalışanlar bahçeye çıkıp sigaralarını içecekler. Bu kurumlarda işi olan vatandaş ise memurun sigara keyfini bekleyecek. Öyle görünüyor.

Bir vali, bir rektör düşünün başında bulunduğun kurumun bahçesine çıkacak ve sigara içecek. Tıpkı Genelkurmay Başkanı’ nın İngiltere ‘de toplantıdan çıkıp bahçede sigara içtiği gibi. Ne komik durum değil mi?

Resmi kurumlarda ve özel kurumlarda kapalı mekanların tümünde sigara içmek yasak. Ne güzel.

Kapalı alanda sigara içen görevli veya vatandaşa 60 küsür YTL. para cezası var. İçiren amir veya yetkiliye ise tam olarak bilmiyorum ama 5000 YTL. Gibi bir para cezası verilecekmiş.

Ne güzel Türkiye.

Ben falan kurumun müdürünü sevmiyorum örneğin, gidip o kurumda bir sigara yakayım ve 60 YTL cezamı vereyim. Müdür de versin 5000’i. Sevmiyorum ya müdürü nasıl olsa.

Bunların dışında otobüs duraklarında sigara içmek yasak. Kim uyguluyor veya kim uygulayacak.

Bu cezaların denetim yetkisi kimde?

Tahsili kimde?

Bunlar arapsaçı gibi karmaşık.

Sıkıntı, sıkıntı.

Bu sıkıntılar bir an önce bitmeli ve kimin ne yapacağı belli olmalı.

Bana göre bu yasak tam olarak başlamadı.

Biz Türk milleti olarak yasaklara hep karşıyız, bu yasağa karşı olmayacağız gibi geliyor bana.(alıntı)

Aslına bakarsanız en iyisi sigarayı bırakmak. Bana yol görünüyor galiba.

PoyrazıM_24
21.05.2008, 20:45
YAZDIKLARINA TAMAMEN KATILIYORUM AMA SİGARA İÇME YASAĞI KANUNLARI DİYELİM ZATEN GEÇ KALINMIŞ BİR YASA OLMAKLA BERABER DİĞER KONULARDA AKP HÜKÜMETİGEREKENİ YAPMAK ZORUNDA
ŞİMDİ KONULARI KARIŞTIRMAYALIM ZATEN YAPTIKLARINI İÇİN BİR GÜN ERYADA GEÇ HESAP VERECEKLERDİR

yaa zaten sigara iyi bişeydir demiyorum...ne kadar kötü ve öldürücü olduğunu biliyoruz..bunu tartışmamız bile yersiz olur..

anlatmak istediğim bu tür olayları çok ciddiye alacaklarına,daha önemli sorunlara yönelseler daha iyi olacak...

şimdi hem fikir olduk sanırıM...

Babacan24
21.05.2008, 20:58
burada bir fikir beyan edilecekse buyurun edin kimse kimsenin kalbini kırmasın herkes kendi düşüncesini beyan edebilir herkesin fikrine saygı duyalım ama burada fikirlerimizi düzgün bir şekilde yansıtmayacaksak olmaz sadece nasıl buldunuz nasıl uygulanacak vatandaşlar bu uygulamaya musayitmi insanlar takada alışılmaz bu yasağa bakarsın yarın medyada yazmaya başlar sigara yasağında iki adam birbirini vurdu diye bunlarıda duyarsınız merak etmeyin daha başımıza neler gelecek bununla kalsak iyi

BerfeM
21.05.2008, 21:06
sigaranın sağlığa zaralarından bahsetmiyoruz. herkes kendi çapında zararlarınıda biliyor. ''demirden korkan trene binmez'' misali... bunları söylerken sigaraya mı özendiriyoruz. tabiki hayır. ama insanların kişisel tercihlerine zevklerine karışmasınlar.ki zaten çoğu yerlerin sigara içilmeyen bölümleri var. daha ne istiyorlar anlamadım.. zaten evimizin, yatak odamızın içine dahi daldılar. bırakın bunları. ilköncelikli olan sorunları ele alın, sonra bunlara yetişirsiniz... yakında barların yarısından çoğunun da içki yasağı konulur. (zaten artık çoğuna ruhsat verilmiyor)... sonra sokağa çıkarken nasıl giyinmemiz gerektiğini bildiren yasalar çıkarırlar. :ninja::ninja:

yani şaşırmamak gerek artık bu hükümete!!

CrAzY_AnGeL
21.05.2008, 21:08
yaa zaten sigara iyi bişeydir demiyorum...ne kadar kötü ve öldürücü olduğunu biliyoruz..bunu tartışmamız bile yersiz olur..

anlatmak istediğim bu tür olayları çok ciddiye alacaklarına,daha önemli sorunlara yönelseler daha iyi olacak...

şimdi hem fikir olduk sanırıM...

Sen sigarayı bıraktın dimi samet daha içmiyposun yani:(

zeynel24
21.05.2008, 21:16

Bir sigara içmeyen olarak çok güzel bir uygulama bence ,sigara içen değerli arkadaşlar alınmasın ama ,hukumetin şimdiye kadar çıkardığı en doğru yasa bence

İnşala cezalara gerek duymadan uygularız

Babacan24
21.05.2008, 21:20
sigaranın sağlığa zaralarından bahsetmiyoruz. herkes kendi çapında zararlarınıda biliyor. ''demirden korkan trene binmez'' misali... bunları söylerken sigaraya mı özendiriyoruz. tabiki hayır. ama insanların kişisel tercihlerine zevklerine karışmasınlar.ki zaten çoğu yerlerin sigara içilmeyen bölümleri var. daha ne istiyorlar anlamadım.. zaten evimizin, yatak odamızın içine dahi daldılar. bırakın bunları. ilköncelikli olan sorunları ele alın, sonra bunlara yetişirsiniz... yakında barların yarısından çoğunun da içki yasağı konulur. (zaten artık çoğuna ruhsat verilmiyor)... sonra sokağa çıkarken nasıl giyinmemiz gerektiğini bildiren yasalar çıkarırlar. :ninja::ninja:

merhaba haklısınız yatak odasına kadar girdiler buna kim musade eti bu konuları insanlar bilmiyormu nede bunun suçlusu kim gayet ortada vatandaş niye iki poşet kumanyaya neden 1 ton kömüre neden bunlara taviz verdik başına koyarsan başkan nereden geldiğini gelmişini geleceğini araştırmadan peşine takılırsan gelir en basit şeyleri yasaklar bizler bilmiyormuyuz buralarda sigara içilmez diye biliyoruz neden işzizlikten neden hakirlikten neden cahillikten neden neden çünkü ekmeğimizi elimizde almaya çalıştıkları için içiyoruz insan hakları türkiyede iyi olsa kimse sıkıntıda sıgara içmez keyiften içer neyi vardır bu yasağın sadece belirli yerlere yasak konur gelde heryere yasak koy olmaz resmen türkiyeyi terkedin diyorlar sanırım bundan sonra temiz bir türkiye bizi bekliyor yada katil bir iç savaş bizi bekliyor olabilir allah yardımcımız olsun canlar umarım türkiye için hayırlısı buysa bilemem zaten giyimimezede karışmadılarmı okularda serbest oldu yaz kıyafeti serbest diyor yok şu albiseyi giyeceksin diyor işin yok paran varsa çarşı çarşı dolaş elbise al tabiki sigaradan para biriktirmeye başlarsak her şeyimizde olacak sanırım

micirik
21.05.2008, 21:34
bence o kadar da güzel olmadı.çnk arkadaşlar yasaklar çiğnenmek için deyip daha çok dibine vuruyorlar.ama bi de gizli gizli içince bi de zevk veriyomuş ki.

Babacan24
21.05.2008, 21:45
merhaba arkadaşlar inanırmısınız kahvehaneye gitim kahvehanede yazı asmış sigara içenler bahçedeki masalarda oyun oynaya bilir içmeyenler içeride oyun oynaya bilir diye bir yazı var bir bakarsınki içer bonboş dışarda adım atacak yer yok bütün masa sandaliye dışarda içeri gir halay çek düşünsene bütün adamlar sigara içiyor kışın olsaydı bütün insanlar zatüre olacaktı allahtan havalar sıcakta insanlar hastalanmıyor ya bırakacan yada alışacan

selami 34
21.05.2008, 23:06
bana kalırsa ben yasak olmasına sevindim, çünkü sigara kullanmıyorum. ama kullanan arkadaşlar bu yasaga üzülmüşler anlaşılan ama yinede bu yasak sayesinde sıgarayı azalta bilirsiniz, sizede bir faydası olmuş olur bu yasağın. ceza hariç tabi

turnalı
21.05.2008, 23:27
herkese sigarasız günler diliyorum başta ben olmak üzere...

şengülce
21.05.2008, 23:40

yani şaşırmamak gerek artık bu hükümete!!

Berfem kızım benim yazıçaklarımı zaten yazmışsın annem
aynı düşüncedeyiz

Babacan24
22.05.2008, 08:53
Berfem kızım benim yazıçaklarımı zaten yazmışsın annem
aynı düşüncedeyiz

merhaba şengülce can kardeş insanlar işe başlamadan dışarda iki sigara içip ondan sonra işe başlıyor baksana sokakta elerinde sigara bitmesini bekliyor

ONU®
22.05.2008, 09:44
Ben bu yasak nedeniyle mutluyum.Çünkü hayatta en nefret ettiğim şeylerden birisi sigaradır.Hem kokusundan ve dumanından nefret ederim, hem de o illet yüzünden dedemi kaybettim.Benim için sigara, mazoşizmle eşderğerdedir.Sigara içen arkadaşların bırakması için en azından bir bahane olmuş oldu.

Bir de toplummuzda nedense sigara içenlerin birçoğu hep bencil davranırlar.Çevresinde sigara içmeyen, sevmeyen var mı, dikkat etmezler.

Bir de bazı arkadaşlar yasayı eleştirmişler.Avrupa'da bu tür sıkı önlemler daha önceden alınmışken bizde çok geç kalındı diye düşünüyorum.

dali
22.05.2008, 09:46
Şimdi sigara içen biri olarak bu yasağı aslında desteklemiyorum

Şöle bir durum var ki eğer bu yasa ile sigara içme oranı düşüyorsa yasak kalkar buna emin olabilirsiniz(ki bence sigara içme oranı düşmez tabi)
Nedenini soracaksanız sigara patronları buna izin vermez ! Sigara satışını engelliyen her türlü yasağı kaldırabilecek güçlerdedirler !

Nitekim elektronik sigara satışı neden yasaklandı acaba onu da tartışmak gerekir; Yapılan açıklamalarda elektronik sigaranında nikotin içerdiği sözde varsayıldı raporlarca !
Bu rapor ne kadar doğrudur ya da doğru ise yasaklanmasına yetecek kadar bir etkenmiydi ki hayır !

Çünkü nikotin olsa bile elektronik sigaranın zararı sıfırdı ! Normal sigaranın verdiği zararın 100 de birini bile vermiyordu ! Ve içindeki nikotin çok azdı. o da olması gerekendi. çünkü vücudun sigara nikotin alışkanlığı idarelik karşılaması açısından az da olsa nikotin gerekliydi ! Ve yapılan gözlemler sonucu elektronik sigaraya başlıyan çoğunluk normal sigarayı bıraktığı gibi ileride elektonik sigarayı da bırakmıştı....

Peki ne oldu; elektronik sigara satışı ile birlikte normal sigaralarda az da olsa satış düştü ve ileriye dönük sürekli elektronik sigara reklamları insanları normal sigaradan uzaklaştırdı ve ilerde sigara patronları çok büyük zarara uğrayacaklardı bölece. Şimdilik işi kurtarıyorlardı ama gün geçtikçe büyüyen elektronik sigara olayı onları belkide iflasa sürükleyecekti !

İşte bundan sonra Türkiye, baskılar sonucu elektronik sigarayı uyduruk bir bahane ile satışlarını yasakladı ve reklam yapılmasını da yasakladı !

Bu yasa da aslında buna az da olsa benzer işte. Sigara patronları durumu gözlemliyeceklerdir ona göre yasaya etkileri olacaktır ! Unutmayın ki bu patronlar para gücüne sahiplerdir...

saygılarımla

Babacan24
22.05.2008, 10:48
Şimdi sigara içen biri olarak bu yasağı aslında desteklemiyorum :)

Şöle bir durum var ki eğer bu yasa ile sigara içme oranı düşüyorsa yasak kalkar buna emin olabilirsiniz(ki bence sigara içme oranı düşmez tabi)
Nedenini soracaksanız sigara patronları buna izin vermez ! Sigara satışını engelliyen her türlü yasağı kaldırabilecek güçlerdedirler !

Nitekim elektronik sigara satışı neden yasaklandı acaba onu da tartışmak gerekir; Yapılan açıklamalarda elektronik sigaranında nikotin içerdiği sözde varsayıldı raporlarca !
Bu rapor ne kadar doğrudur ya da doğru ise yasaklanmasına yetecek kadar bir etkenmiydi ki hayır !

Çünkü nikotin olsa bile elektronik sigaranın zararı sıfırdı ! Normal sigaranın verdiği zararın 100 de birini bile vermiyordu ! Ve içindeki nikotin çok azdı. o da olması gerekendi. çünkü vücudun sigara nikotin alışkanlığı idarelik karşılaması açısından az da olsa nikotin gerekliydi ! Ve yapılan gözlemler sonucu elektronik sigaraya başlıyan çoğunluk normal sigarayı bıraktığı gibi ileride elektonik sigarayı da bırakmıştı....

Peki ne oldu; elektronik sigara satışı ile birlikte normal sigaralarda az da olsa satış düştü ve ileriye dönük sürekli elektronik sigara reklamları insanları normal sigaradan uzaklaştırdı ve ilerde sigara patronları çok büyük zarara uğrayacaklardı bölece. Şimdilik işi kurtarıyorlardı ama gün geçtikçe büyüyen elektronik sigara olayı onları belkide iflasa sürükleyecekti !

İşte bundan sonra Türkiye, baskılar sonucu elektronik sigarayı uyduruk bir bahane ile satışlarını yasakladı ve reklam yapılmasını da yasakladı !

Bu yasa da aslında buna az da olsa benzer işte. Sigara patronları durumu gözlemliyeceklerdir ona göre yasaya etkileri olacaktır ! Unutmayın ki bu patronlar para gücüne sahiplerdir...

saygılarımla

dediğine aynen katılıyorum zaten bu yasada buna azda olsa benziyor hatırlarsanız zaman gazeteside yayınlamışı bu haberi Elektronik sigara bir kandırmaca mı? diye ne oldu sonra kim düştü peşine hiç kimse aynen haberi buydu ne oldu vatandaşlar alalım kulanalım belki sigarayı bırakırız diye

Ankara Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Recep Akdur, sigarayı bırakmanın bir aracı gibi sunulan elektronik sigaranın, sigarayı bırakmadaki etkisinin kanıtlanmadığını belirterek, ‘’Bu sebeple sigara bırakma aracı gibi sunulması yanlış ve yanıltıcıdır’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Tütün Kontrol Komitesi üyesi de olan Akdur, Sağlık Bakanlığınca elektronik sigara ve kartuşların yasaklanmasının yerinde ve sevindirici olduğunu söyledi. Elektronik sigaranın, sigarayı bırakmadaki etkisinin kanıtlanmadığını bildiren Akdur, ‘’Bu sebeple sigara bırakma aracı gibi sunulması, yanlış ve yanıltıcıdır’’ dedi. Bağımlılık açısından bakıldığında, elektronik sigaranın nikotin alışkanlığı olanların gereksinim duyduğu günlük nikotini almalarına fırsat tanıdığını kaydeden Akdur, böylece tiryakilerin nikotin bağımlılığının devam ettiğini belirtti. Akdur, elektronik sigaranın, nikotinin zararları açısından bakıldığında ise tütünden üretilen sigaralar kadar tehlikeli ve zararlı olduğunu vurguladı. (alıntı )
bizlerde biliyoruz sigaranın zararını ama hiç olmasa kimseye ve çevreye zararımız hiç olmasa az olur sizlere teşekür ederim bilgileriniz için

sivaslı_sevda
22.05.2008, 11:39
Sigara kullanan birisi olarak sevmedim tabiki uygulamayı. Kısıtlama olması iyi tabiki içen var içmeyen var ama o kadar saçma ki insanlar barda cafede restaurantta araç kullanırken nasıl içmeyecek sanmıyorum böyle bi cezanın var olacagınıda nasıl ispat edilecek arkasından plakayamı yazılacak :D :D

Babacan24
22.05.2008, 14:08
Sigara kullanan birisi olarak sevmedim tabiki uygulamayı. Kısıtlama olması iyi tabiki içen var içmeyen var ama o kadar saçma ki insanlar barda cafede restaurantta araç kullanırken nasıl içmeyecek sanmıyorum böyle bi cezanın var olacagınıda nasıl ispat edilecek arkasından plakayamı yazılacak :D :D

malesef doğru bir karar oldıklarını sanıyorlar bu yüzdende sakın kimseye güvenip yanında sigara içmeyeceksin seni arkadaşın bile şikayet edebilir kim şikayet ederse yakında ödül vermeseler siz görürsünüz hadi hayırlısı neyse o olsun alişmakta başka çaremiz de yok sanırım kolay gelsin

Babacan24
25.05.2008, 11:19
Şirketler sigara yasağını nasıl uygulayacak?
Vatandaşlar gibi işyerleri de, yarın uygulanmasına başlanacak sigara içme yasağına hazırlanıyor. İşte hazırlıklar
19 Mayıs 2008 / 01:06Vatandaşlar gibi işyerleri de, yarın uygulanmasına başlanacak sigara içme yasağına hazırlanıyor. Kamu hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarında sigara içilemeyecek olması, çalışanları işyerlerinin önüne çekeceğe benziyor.

Sigara yasağı ile birlikte bazı işyerlerinde, çalışanlara sigara içmek için bina yakınlarında, güvenlik tedbirleri nedeniyle aynı anda belli sayıda kişinin olabileceği bir yer gösterilecek.

Sabancı Holding, yapılan yeni yasal düzenleme doğrultusunda 1 Mayıs 2008 tarihi itibarıyla Sabancı Center'deki kapalı alanlarda sigara içilmesini yasakladı. Holding çalışanları, kulelerin arka bölümünde yer alan teraslarda ayrılan alanlarda, sigara içebilecek.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Eminönü'deki merkez binasında sigara içilmesi hali hazırda yasak. Yarın uygulamaya konulacak yasak, İTO'da bir değişikliğe neden olmayacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunda (TMSF), 19 Mayıs 2008 itibarıyla mevcut sigara bölümleri iptal edilecek. Fon, sigara bırakmaya yönelik çalışanlarına tavsiyelerde bulunacak ve kurum içi halkla ilişkiler hizmeti sunacak. TMSF'de de sigara bina dışında içilebilecek.

Sigara yasağı, İstanbul Altın Borsası (İAB) başkanlık genelgesi ile personel ve üye temsilcilerine de geçtiğimiz aylarda duyuruldu. 20 Mayıs salı günü sigara içen personel ve üyelere kurum dışında bina yakınlarında, güvenlik tedbirleri nedeniyle aynı anda belli sayıda kişinin olabileceği, bir yer gösterilecek. İAB'da personel ve/veya Borsa üyelerinin sigarayı bırakmalarına, sigaranın zararlarının duyurulmasına ve bu konuda ortak bir bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'de ise, şu aşamada belirlenen yer olan plaza önünde sigara içilecek. Şirkette sigara içme yasağı 2006 yılında başladı, aynı dönemde katlarda da sigara odaları oluşturuldu. 2007 sonundan itibaren tek bir odaya indirildi. Şirkette teşvik amacıyla önceki yıl tüm personele yönelik bir seminer düzenlendi. Daha sonra da sigarayı bırakmak isteyen çalışanlara yönelik bir tedavi programına başlandı. Tedavi bedeli ve tedavi kapsamındaki bantlar, gerekli ilaçların masrafları şirket tarafından karşılandı. Bosch'un Bursa'daki fabrikasında ise yine dış alanda sigara içilebiliyor. Gönüllü çalışanlar aracılığıyla sigarayı bıraktırma konusunda çalışmalar yürütülüyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) binasında sigara yasağı uygulaması, “Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun”un 1996 yılında yürürlüğe girmesiyle başladı. Bu çerçevede, ofislerde uzun yıllardır sigara içilmiyor, sadece ofislerin yer aldığı kat girişlerinde sigara içilmesine izin veriliyor. Sigara içme yasağının kapsamını genişleten ve yarından itibaren yürürlüğe girecek yasada yapılan yeni düzenleme dikkate alınarak İSO'da, Mart 2008 itibarıyla sigara içme yasağı, bina genelinde uygulanmaya başlamıştı. Oda, sigara içen personeline ek binanın girişindeki açık alanı tahsis etti.( alıntı)

karagözlü
25.05.2008, 11:41
canlar bu yasanın çıkması gerçekten iyi oldu.birde kampanya için hazırlanan afişlerde tayyip erdoğanın resimleri olmasaydı daha bi makbule geçecekti.

Babacan24
26.05.2008, 08:36
Sigarayı bırakan vatandaşların sağlığı yanında bir de maddi ödül kazanacağını belirten Erzincan Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Bırak kazan kampanyası hakkında bilgi verdi. Sağlık İl Müdürü Dr Mesut Turan, bu kampanya sayesinde sigara kullanımını en aza indirilmesinin amaçlandığını söyledi."Bırak kazan" kampanyasında 4 hafta boyunca sigara içmeyenler arasından yapılacak çekilişle bir kişi 8 bin YTL kazanacak. Katılabilmek için en az bir yıl sigara içmiş olmak gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan. Kampanya hakkında konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, halk sağlığı açısından ciddi sonuçları olan sigara kullanımında Türkiye Avrupa Ülkeleri arasında üçüncü sırada, dünya ülkeleri arasında ise yedinci sırada yer aldığını hatırlattı. Türkiye genelinde 18 ve daha yukarı yaştaki bireylerin yüzde 33.4'ünün sigara kullandığını Türkiye'de yaklaşık 17 milyon kadar sigara içen kişinin olduğu ve her yıl 100 bin kişinin sigaraya bağlı nedenlerle yaşamını yitirdiğini söyleyen Dr. Turan, “Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ve iki yılda bir gerçekleşen ödüllü bırak kazan kampanyasının amacı bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmak, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmak, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamak. Sigarayı bırakma konusunda etkin yöntemlerden biri olarak gösterilen "bırak-kazan" kampanyası bu yıl 1- 28 Mayıs tarihleri arasında düzenleniyor. Kampanyaya en az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecek. Kampanyaya katılanlar başvuru formlarını 30 Nisan'a kadar başvuru yerleri olarak İl Sağlık Müdürlüklerine, Sağlık Grup Başkanlıklarına, Toplum Sağlığı Merkezlerine, Devlet Hastanelerine, Sağlık Ocaklarına, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Sağlık Evlerine teslim edebilecekler. Katılımcıların, 1-28 Mayıs tarihleri arasında 4 hafta süre ile sigara içmemeleri gerekiyor. Noter huzurunda gerçekleştirilecek çekilişle 1 asil, 10 yedek talihli belirlenecek. Kuradan hemen sonra ise kazanan kişiyle temasa geçilip kampanya koşullarını yerine getirip getirmediği teyit edilecek. Ve kazanan katılımcı hem sigarayı bırakmış olacak hem de 8 bin YTL ödülün de sahibi olacak” diye açıklamada bulundu.( alıntı )

erzincan sağlık İl müdürü Dr. mesut turan, Bırak kazan kampanyası umarım tüm arkadaşlara iyi bir başlangıç olmuştur hiç olmasa insanlar sigaradan uzak kalır yeni gelecek nesilde sigarasız bir hayat sürdürür hakikaten güzel bir olay taktir ekmek lazım sağlık il müdürünü

koralevi1907
26.05.2008, 21:15
:sorcerer:bu yönetim ilk defa doğru bişey yaptı.bende sigaraya karşıyım iyi bir uygulama ,içenler düşünsün:thumbup:

Babacan24
27.05.2008, 08:12
Sigara, Alkol, Gençlik ve Spor…

On gün Önce Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Türk gençliği ve sporcularına armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutladık.
Kutlamanın yapıldığı gün Tüm ülke olarak yeni bir uygulamanın da başlangıcını yaptık.
Sigara içme yasağı resmen 19 Mayıs 2008 gününden itibaren başladı.
Amaç pasif içicilerin sayısını azaltmak olduğu kadar, aktif içicilerin de içtikleri sigara sayısını azaltmak.
Uygulamanın kapsadığı alanların doğruluğunu veya yanlışlığını herkes tartışa dursun, beni ilgilendiren yönü, sporcuların ve gençlerin bu uygulamadan görecekleri fayda.
Zira okullarda sigara yasak.
Artık öğrenci model olarak seçtiği öğretmeninin içtiği sigaraya özenmeyecek.
Öğretmenini sınıfta, koridorda, kantinde, Öğretmenler odasında, spor salonunda sigara içerken görmediği gibi artık okul bahçesinde de görmüyor.
Şimdi sırada ebeveynler var.
Evde zaten kötü örnek oluşturdukları sigarayı bırakarak, hem çocuklarının gelecekleri için önemli bir karar almış olacaklar, hem de kendi sağlıkları ve cüzdanları için fayda sağlamış olacaklar.
Benim gibi sigarayı bırakmış birisinin bunları söylemesinin çok kolay olduğunun farkındayım.
Ama günde iki paket sigara içen birisi olarak bu illetten kurtulmanın verdiği hazla sesim daha gür çıkıyor.
Ve yıllardır söylemek isteyip de söyleyemediğim şeyleri sigara içmiyor olmanın vermiş olduğu rahatlıkla söyleyebiliyorum.
Bir eğitimcinin öğrencisine sigara içmemesi gerektiğini söylerken, kendisinin sigara içmesi, ne kadar inandırıcı olabilir?
Bir Antrenörün sigara içerken antrenman yaptırması onun sporcusuna sigara içmesi için bir bahane oluşturmaz mı?
Hep dikkatimi çekmiştir ama sigara kullandığım için yazamamışımdır…
Pazartesi günleri özellikle spor sayfalarında alkol reklamları bolca bulunur.
Hatta alkollü içecek firmaları gazetelerin spor sayfalarına sponsor olurlar.
Gazetelerin arka sayfaları spora ayrıldığı için o, sayfalarda daha çok alkol reklamına rastlarız.
Oysa Sigara ve Alkol, Spor ile bir arada düşülmemesi gereken kavramlar.
Amaç gençleri elde etmek.
Türkiye’de, gençlerin gazeteyi okumaya çoğunlukla spor sayfasından başladığını herkes bilir.
Alkolün zararlarını da herkes bilir.
Ama sigaranın reklamının yapılmasının yasaklandığı gibi, Alkole (Gazetede) reklam yasağı getirilmez.
Alkolün içerisinde bulunan bazı maddeler doping maddesi olarak kabul edilir ama spor sayfalarında alkol reklamı yapılır.
Bu mantık dışı uygulamayı eleştirmek için öncelikle benim bu alışkanlıklardan uzak durmam gerekir.
Şimdi Sigaradan uzak olduğum için rahatlıkla kendi çocuğuma sigaranın zararlarından söz edebiliyorum. (alıntı)
Ya siz…?

Babacan24
31.05.2008, 08:30
Yalnızca yaşlı bakımevleri, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri ile cezaevleri ve toplu yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde sigara içilebilir özel alanlar oluşturulacak.miş

Bu alanlara ise 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeycek.miş

Köy kahveleri de sigara yasağı kapsamının dışındaydı. Ancak Genel Kurul’da verilen önergeyle köy kahveleri de yasak kapsamına alındı. Hastane bahçesi ve cami avlusunda ise sigara içilebilecek. miş neden cami havlusunda içiliyor da kahve havlusunda içilmiyor

Babacan24
13.06.2008, 10:29
Erzincan Devlet Hastanesi’nde hizmete giren sigarayı bırakma polikliniği ile isteyen rahatlıkla sigarayı bırakabilecek. Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Malik Doğan, sigara kullananların polikliniğe müracaat ederek Sigara bırakmalarına yardımcı olunduğunu söyledi. Doğan, poliklinikte verilen hizmetle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bırakma Polikliniğimize başvuranlar, görüşmeye alınıyor. Bu görüşmede, başvuranların sigarayı bırakmaya ne kadar kararlı olduğunu saptamayı amaçlıyor. Ayrıca hastalara sigara bağımlılığı ve sigaranın insan sağlığına olan zararları konusunda bilgi veriliyor.

Muayene ve Testler:
Daha sonra hastalara sigara alışkanlığının derecesini belirleyen "Fagerström Nikotin Bağımlık Testi" uygulanıyor. Ayrıca mevcut olan hastalıklar ve daha önce geçirmiş olduğu hastalıklar hakkında bilgiler alınarak genel bir muayene yapılıyor. Muayeneden sonra, hastalardan bazı testler isteniyor. Bu testler, sigaranın kişiye o ana kadar ne ölçüde zarar verip vermediğini belirlemek amacıyla yapılıyor.

Test sonuçlarının alınmasından sonra sonuçlar değerlendirilerek, o an hastaların herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığı belirleniyor.

Tedavi:
Daha sonra beraberce bir bırakma günü saptanarak tedavi yöntemine karar veriliyor. Gerekli tedavi düzenlenerek ilaç kullanması gerektiği tespit edilen hastalara gerekli ilaçlar veriliyor.
Hastalara Sigarayı bırakmaya bağlı ortaya çıkabilecek sorunlar ve tekrar sigara içme isteğine neden olabilecek faktörler hakkında bilgi veriliyor ve bunlara yönelik çözüm önerileri getiriliyor.
Sigara Bırakma Polikliniği disiplini içersinde bu tedavi yöntemleri ile, ilk etapta sigarayı bırakma olasılığı yüzde 80 civarında.

Takip ve Kontroller

Bırakma gününden sonra, en geç 1hafta içersinde hastanede tekrar hastaların kontrolü yapılıyor. Daha sonra belli aralıklarla hastaların sigara bırakma polikliniğine kontrole gelmesi isteniyor. Hastaların polikliniğe gelemediği haftalarda ise, telefonla temas kurularak motivasyonel destek sağlanıyor.Hastalar 1 yıl izlenerek bu süre zarfında karşılaştıkları güçlüklerle baş etmelerine yardımcı olunuyor dedi. alıntı

gazigençlik75
13.06.2008, 14:27
Allah bizi affetsin :P Valla ben hala içiyorum geçenlerde polisle göz göze bile geldik bişe demedi...:D

Babacan24
18.06.2008, 14:58
Allah bizi affetsin :P Valla ben hala içiyorum geçenlerde polisle göz göze bile geldik bişe demedi...:D

sanırım sigara içeni afetmiyor bilginize sunulur ginede siz içmemeye gayret edin hiç olmasa sağlığınız kurtulur