Orijinalini görmek için tıklayınız : Zayıflama hapları tehlikeli

Babacan24
22.05.2008, 09:31
Zayıflama hapları tehlikeli
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hasan Basri Üstünbaş, fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin başvurdukları yöntemlerden zayıflama haplarının son derece tehlikeli olduğunu söyledi.
Reklam
Prof.Dr. Üstünbaş, zayıflamak isteyen aşırı şişman kimselerin bunu hekim ve diyetisyen kontrolünde yapmaları gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Üstünbaş, fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınların bu hapları çok kullandığını, zayıflama haplarının söylendiği gibi vücuda yarar sağlamadığını anlattı.

Prof.Dr. Hasan Basri Üstünbaş, "Bu haplar vücut bünyesini ve beslenmeyi bozuyor. Bir süre sonra o insanın midesi artık bir şey kabul etmez hale geliyor. Sonrası aşırı zayıflama ve zayıflıktan dolayı ölümler gelir. Bundan dolayı piyasada rasgele satılan zayıflama haplarına itibar edilmemeli" dedi.

Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş, zayıflamak için diyete başvuran kişilerin bu işi mutlaka bir hekim veya diyetisyen denetiminde yapması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu iş hekim veya diyetisyen kontrolünden yapıldığında bünye o kadar zarar görmez. Çünkü hekim veya diyetisyen, vücudun gidişatına bağlı olarak gerekirse diyeti kesebilir ya da devam ettirebilir.

Zayıflama ihtiyacı duyan insanlarımıza çağrımız; bu işi mutlaka hekim veya diyetisyen kontrolünde yapmaları. Zayıflama hapları veya buna benzer ürünlerle uzmana danışılmadan yapılan diyet, ilerisi için insanı geri dönüşü olmayan duruma sokabilir."ALINTI

aslında bu tür ilaçları kulanmak doğru değil vatandaşlar belkide hastalıkta kilo alıyor ondan sonra ben kilo aldım diye ilaç kulanıyor kilo vermenin başka yolarıda yokmudur hemen ilaçlara baş vuruyoruz

mavimisali
22.05.2008, 09:37
Doktor kontrolü olmadan bu ilaçlara başlayan kadınların giderek ilaçların dozunu artırdığı, verilen kilo ile birlikte sinir sistemi zedelenen hastalardan intihara teşebbüs edenler olduğu gerçeğini yıllardır herkes söylüyor.Kilo sorunu hormonal ise,kendiniz ile barışık yaşamaya çalışmak zayıflamaktan çok daha mantıklı bence.. Bitkiselde olsa ayrım gözetmeksizin diyorum ki;İlaç bağımlısı olmayın arkadaşlar ....

Teşekkürler

Babacan24
22.05.2008, 09:39
Zayıflama hapları tehlikeli olduğunu herkes biliyor ozaman sıcak su içelim
Su içmekten daha faydalı olan tek şey
Su içmenin faydalarını bilmeyen yoktur. Peki su içmekten daha faydalı bir şey yok mu? Var!

Sıcak su mide yüzeyinde kanda direkt olarak emilen birkaç maddeden biri. Beden suyu diğer bileşenlerden ayırmak zorunda kalmaz. Çinliler, 40 yaşından sonra oda sıcaklığından daha soğuk olan hiçbir şeyin bedene alınmaması gerektiğine inanırlar. Çünkü normal yaşlanma fiziksel değişimler getirir.

İşte o değişimler:

Kan damarları daha az elastik olur ve içindeki birikim nedeni ile çapı küçülebilir, bu nedenle yüksek kan basıncı oluşabilir ve kan dolaşımı problemleri ortaya çıkabilir.

Sindirim sistemi de daha az elastik olur, kabızlığa yol açar. Çinliler soğuk içip yemenin içsel organları daha çok büzdüğüne, problemleri daha da kötüleştirdiğine inanır.

Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı sıcak suda yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir. Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN YARARLARI

Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.

İç organları ve kaburga kafesinin etrafındakı kasları gevşetir, daha derin nefes almanızı sağlar.

Mide asidi etkilerini rahatlatir ve asit reflu semptomlarini rahatlatir.

Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.

Kabızlığı giderir.

Kilo verme: yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır.( alıntı )

düzgün beslenirsek spor yaparsak kendimize ve yememize dikkat edersek her şeyin faydasınıda öğreniriz ve görürüz her zaman ılık suyun faydasını görürüz

şirinem
22.05.2008, 10:27
bu ilaçlar kesinlikle cok tehlikeli.bir arkadasma okadr engelediğim halde önleyemedim kullanmasını..kız bayılıp bayılıp duruyordu hatta bazılarının ölüme kadr götürdügünü duymustum..aman canım saglık önmli saglıklı bir yasam önemli bence ..bunlar bos işler

Babacan24
22.05.2008, 10:59
bu ilaçlar kesinlikle cok tehlikeli.bir arkadasma okadr engelediğim halde önleyemedim kullanmasını..kız bayılıp bayılıp duruyordu hatta bazılarının ölüme kadr götürdügünü duymustum..aman canım saglık önmli saglıklı bir yasam önemli bence ..bunlar bos işler

zaten genelde biz millet olarak zararlı matelerde kaçınmayız nerde zararlı şeyler varsa kesinikle bilmeden nedi neyin şeyidir demeden hemen deneriz yok bu ilaç yayıflatır yo bu ilaç kilo almana neden olur deriz ve sonuç olarak zararınıda görürüz gördükten sonrada pişman oluruz ama işişten geçiyor umarım bunlara kanmayız

karaaa_kız
22.05.2008, 13:32
zayıflam hapları sahiden cok risk taşıyor bu bir kesin bakıyorum mesela 3 -4 kilo falası için hemen ilac diyorlar ama bu yanlış bu ilaclar artık obez haldeki kişilere veriliyor malasef ki bizm insanımız kolay kacıp hemen içeyim vereyim diye düşünüyor ama cok yanlış insanın metobolizması iyi calışıyorsa biraz az yeniyorsa kesin kilo veriliyor ...
türkiyede malesefki bilincli insan cok az tel bangır bagır barıyordu l...a ilacı içmeyin diye ölüm riski var diye hala bize soranlar vardı hayatan vaz gecmek mi yoksa kilolu dolaşmak mı inanamıyordum ama oluyor ...
arkadaşlar bu iş tamamen ticari işler işte yok 10 verdiyor herşeyi ye içi diye bakıldıgında tarım bakanlıgından izinli bir sakızda tarım bakanlıgından izinli siz düşünün ve cok gerekli olmadıgı halde ilac almayın

Babacan24
22.05.2008, 15:51
SAĞLIKSIZ ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ VE ZARARLARI
Sağlıklı beslenme kavramının son yıllarda hiç olmadığı kadar hayatımıza girmesiyle, her popüler konunun hem uzmanlar hem de bilgisiz bir topluluk tarafından irdelenmesi ve her geçen gün-doğru veya yanlış-bilgi ve yöntemlerin yazılı ve sözlü medya aracılığıyla halka ulaştırılması farklı sonuçlar doğurmaktadır. İnsanoğlu, doğası gereği en basit ve güvenilir yol olan yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı ve formda kalabilme şansına rağmen, kimi zaman aynı etkiyi daha kısa sürede, kolaylıkla, uğraşmadan almaya meyillidir ve ne yazık ki bu zaaf son günlerde acımasızca kullanılmaktadır. Mucize/Şok/Medyatik Diyetler, zayıflama adı altında ve bazılarının yalnızca bitkisel olduğu savunularak piyasaya sürülen hap, toz karışım ve benzeri ürünler, mezoterapi/karboksiterapi benzeri uygulamalar insanlara zaman ve çabadan tasarruf etme kartını sunarken, onlara sağlıklarından olabilecekleri veya bu çözümlerin kalıcı olmadığı gerçeğini belirtmekten kaçınıyorlar.
Kısa sürede hızlı kilo vermeyi vaat eden tüm diyetlerde vurgulanması gereken nokta hızla verilen kiloların yağ değil kas kitlesinden olduğu gerçeğidir. Haftada 0,5-1 kg ağırlık kaybının istenen durum olduğu düşünülürse, haftada 5 kg ağırlık kaybı vaat eden bir diyetin sonuçlarının hasara yol açacağı ortadadır. Ayrıca, kaybedilen ağırlığın yağ kitlesinden olmayışı zaten görüntünüzde de ciddi bir farklılık yaratmayacaktır, öyle ki vücut yağ yüzdesinin artışı ve kas/su kaybıyla şikayet edilen selülit problemine çözüm olmaktansa neden olunacağı bilinmelidir. Diğer yandan, hayat boyu bu tür çok düşük kalorili diyetleri (İsveç Diyeti gibi), çok düşük karbonhidrat içeren ketojenik diyetleri (Atkins Diyeti gibi) veya tek yönlü beslenmeyi gerektiren diyetleri (Lahana Diyeti gibi) uygulamayacağınıza göre, eski düzen ve alışkanlıklara dönüldüğünde kilo verdiğinizden çok daha hızlı şekilde kaybedilen ağırlıktan çok daha fazlasının alınacağı şüphesizdir. Özellikle ketojenik diyetler çok düşük olan karbonhidrat içerikleriyle su ve elektrolit dengesinde bozukluk, kalsiyum ve sodyum atımında artış, osteoporoz, hiperlipidemi ve gut gibi riskler taşır. Ayrıca, çok düşük kalorili diyetlerin bir çok mikro besin öğesinden eksik olduğu düşünülürse ciddi vitamin-mineral kayıpları ve bunların doğuracağı sorunlar da unutulmamalıdır. Bu tür diyetlerde enerji alımını azaltmak için öğün atlanmasıysa, metabolik hızın düşmesine, böylece ağırlık kaybının zorlaşması, yavaşlaması, hatta durmasına neden olur. Bazal metabolik hız vücudumuzdaki yağ ve yağsız doku ile orantılıdır. Vücutta ne kadar çok kas varsa metabolik hız da o kadar yüksek, yani yağ yakma kapasitesi o kadar iyi demektir. Tam tersi kas kütlesi azaldıkça yağ yakma kapasitesi de azalır. Proteini yüksek düşük kalorili diyetlerin kolesterol açısından da zengin olması kalp hastalığı açısından çok önemli bir risktir. Çünkü proteini yüksek karbonhidratı düşük bir diyette ekmek ve tahıl grubu kısıtlandığından, hayvansal kaynaklı besinlere ( tavuk, balık, süt, peynir, yoğurt, et ürünleri gibi) daha fazla yer verilir. Çok düşük kalorili diyet yapanlarda görülen diğer bir risk de safra kesesi problemidir. Düşük yağ içeriğine sahip diyetlerdeyse (Beverly Hills Diyeti gibi) yağda eriyen vitaminlerin gerektiği gibi emilememesi sonucunda vitamin eksiklikleri yanında, bağırsakların çalışmasında olumsuzluklara neden olarak kabızlığa davetiye çıkartılır. Gözden kaçırılmaması gereken bir nokta da, çok düşük yağ içerikli diyetlerle yeterli yağ alamayan vücudun endojen yağ yapımına girişmesidir. Protein-karbonhidrat ayrımını savunan diyetlerse (Montignac, South Beach gibi) vücudun asit-baz dengesini bozar, kolesterolü arttırır, tansiyon ve kalp-damar hastaları için önerilmez. Ancak bu diyetin savunucularının gözden kaçırdığı nokta zaten bir çok besinin içeriğinde hem protein hem de karbonhidrat bulunduğu gerçeğidir. (alıntı)

aslında bu tür ilaçları kulanmak doğru değil Çünkü proteini yüksek karbonhidratı düşük bir diyette ekmek ve tahıl grubu kısıtlandığından,Gözden kaçırılmaması gereken bir nokta çok dikkatlı olmamız lazım

Suskun Seyirci
22.05.2008, 18:44
Zamanimizin Insanlari öyle bir duruma getirilmiski yönlerdirilmekten baska birsey degil
Güzeli Cirkini Sismani Zayifi Akilliyi Akilsizi Iyiyi Kötüyü daima baskalari ve bu isten cikarlari olan belirliyor ve bundan sonrada belirleyecek cünki nefis cekiyor

Televizyonlarimizi actigimizda karsimizda güzel Mankenler , ünlüler mutlu aile tablosu cizen kisiler bize neyin ve nasil yiyecegimizi ögretmeye calisanlar türlü türlü Yemekler insani acikcasi tahrik ve tesvik ediyor

bunlar cogunlukla fast food yiyecekler ve benzerleri Cola Chips Seker ve Yag oranlari yüksek olan Yiyecekler

Alis verise cocugunukla ciktiginizda reklamlardan etkilenen cocugunuz haliyle sizden televizyondan gördügünü isteyecektir

Dikkat ettiyseniz alis veris merkezlerinin düzenlenmesinde büyük bir piskolojik yöntemle calisilmaktadir

Cocuklara hitap eden yiyecekler Cikolata Chips Cola oyuncak daima cocuklarin
erisebilecegi yükseklik ve boydadir !!

Etki burda bitmiyor ve devam ediyor

Siz bunlari aldik yedikten sonra neticesinde sagliksiz beslendiginizde
karsiniza insanin nasil olmasi gerektigine ögretiliyorsunuz

Erkekler daima güzellerle esi 180 cm boyunda ve 49 kiloda olan bayanlarla evlidir ve her zaman özledigimiz yasam tarzinda yasar ve bunlarin bir erkek birde kiz cocugu olur ve bunlar bize nerde olursa olsun göz önünde bulundurulur sabah aksam televizyonlarda görürüz

Bunu hergün gören Yurdum erkegi ve hanimi etkisi altinda kalmasinda ne yapsin ?

Bu Sektör cok etkili bir sektördür ve birbirlerine baglantilidir

sevilay er
23.05.2008, 01:48
bunu tombiş üye olarak yapmaktan gurur duyuyorum:):)sizlerlede paylaşmak istedim bencede canlar zayıflama ilaçlarına kanmayın kilo verip almak tamamen bizlerin elinde ben diyet ve sporla 5 ayda tam 23 kilo verdim tamamen sizin iradenize baglı herşey kilo vermek isteyip istememekte bitiyor sadece beyninizini ona adapte etmeniz yeterli ben yaptım irademe sahip oldum çok güzel sonuçlarını aldım sizlerde dogal yollarla zayıfalamyı deneyin en saglıklısı bu şekilde..

Babacan24
23.05.2008, 09:07
bunu tombiş üye olarak yapmaktan gurur duyuyorum:):)sizlerlede paylaşmak istedim bencede canlar zayıflama ilaçlarına kanmayın kilo verip almak tamamen bizlerin elinde ben diyet ve sporla 5 ayda tam 23 kilo verdim tamamen sizin iradenize baglı herşey kilo vermek isteyip istememekte bitiyor sadece beyninizini ona adapte etmeniz yeterli ben yaptım irademe sahip oldum çok güzel sonuçlarını aldım sizlerde dogal yollarla zayıfalamyı deneyin en saglıklısı bu şekilde..

merhaba kardeş doğru bir karar vermişsiniz hakikatende doğrusu budur iradeye seyip olmak lazım ve kendi elimizdeki bir olay istedikten sonra hiç ilaç kulanmadanda zayıflaya biliyorsun hemde hiç aç kalmadan diyetisyen bir doktora görün sana diyet listesi versin hiç ilaç bile vermiyor sadece yaptığı diyet listesine uyu yeter hem yemeğini ye hem kilo ver en sağlıklısıda bu bilgilerinizden dolayı teşekürler kolay gelsin