Orijinalini görmek için tıklayınız : Keneler camiyi basıp namazı bozdu!
Katil keneler yatsı namazını bastı. Cami 2 gün boyunca ibadete kapatıldı.
İzmit'in Kuruçeşme semtindeki Yenihamalle Merkez Camisi'nde, dün gece yatsı namazı kılan cemaat, içeride çok sayıda kene görülmesi üzerine namazı yarıda keserek camiyi boşalttı. Belediye ekiplerince ilaçlanan cami 2 gün süreyle ibadete kapatıldı.
Dün yatsı namazı kılmak için camiye gelen cemaat namaz kılarken, halıların üzerinde değişik böcek türlerinin yürümekte olduğunu gördü. Bu böceklerin kene olduğunu anlayan cemaat namazı yarıda kesip kazaya bırakarak camiyi boşalttı. İmam İrfan Kahraman, gazete ve televizyonlardaki görüntülerini sık sık izledikleri için tanıdıkları kenelerin cemaati ısırabileceğini belirterek durumu belediyeye bildirdi.
Belediye ekipleri bugün camiyi ilaçlarken, kapıya da caminin iki gün süreyle ibadete kapatıldığına ilişkin duyuru asıldı. Cami cemaati, belediye ekiplerinin yol kenarındaki otları temizlediğini, kenelerin de buradan dağılıp camiye girmiş olabileceklerini söyledi.
Kaynak;Haber3.
Böyle durumlarda Kene'yi kesinlikle kendiniz çıkarmaya çalışmayın ve en kısa sürede uzman bir sağlık görevlisi tarafından çıkarılmasını sağlayın.
Eğer herhangi bir sağlık kuruluşuna veya eczaneye ulaşma imkanınız yoksa, şu adımları izlemekte fayda var ben doktor deyilim ama doktorlardan öyrendim..:rolleyes:
1) Kenenin üzerine kimyasal madde dökmeyin, bunu yaparsanız kene rahatsız olup sizi bırakabilir fakat bu esnada emdiği kanın bir kısmını geriye kusar, midesinden gelen tehlikeli virüs ve mikroplar vucudunuza bulaşır.
2) Ucu ince bir cımbız yardımıyla, kenenin vucudunuza en yakın noktasından(kan emdiği hortum) nazikce ve sağlam bir şekilde kavrayın. (Sakın kenenin vucuduna dokunmayın, bu emdiği kanı geri boşaltmasına yol açar.)
3) Yavaşca, sallamadan ve çevirmeden, düz bir biçimde keneyi çekin.
4) Kene çıktıktan sonra ısırılan yeri alkol, yoksa sabun ile temizleyin.
5) Keneyi uygun bir şekilde saklayın. Gerekirse tanımlama için gerekli olabilir. Keneyi öldürmek için ezmeyin, patlamasına neden olabilir.
6) En yakın zamanda bir sağlık kuruluşundan yardım isteyin, kontrol yaptırın.
Geçmiş olsun:biggrin:
Bu kene kabus oldu artık geçen sene otluk çayırlık yerlere gitmeyiz olur biter diyorduk ama bunlarda çare değilmiş demekki.Keneler her yere dağılmış havalimanına bile girmiş camiye girmiş vs.Umarım tez zamanda bu soruna bir çözüm bulunur.
Yani söylenene göre doğanın dengesinin bozulması buna neden olmuş sonuç olarak herşey yine insanlardan kaynaklanıyor doğanın ve dengenin bozulması konusunda.Doğada sanırım bunun intikamını almaya başladı.
Şirin Baba 23.05.2008, 21:36 Hayatımıza yeni bir tehlike daha girmiş oldu böylelikle,keneler.Çok dikkatli olmak lazım.Biz çocukken çok gene yapışırdı vücudumuza,biz elimizle çıkarırdık.O zaman keneler masumdu.Şimdiki kenelerde kanemici adamlar gibi.Yapıştığını öldürüyor.Zamane keneler,zamane kanemicilerle yarışıyor.
Düşman çok ,artık kırda bayırdada rahat yok!!!
Bu günlerde pikniğe filanda gidilecek forumca,lütfen çok iyi kolaçan edin etrafınızı,kenelerden uzak durun.
Siz siz olun kene yapışmıssa kendiniz çekip çıkarmayın,en yakın hastaneye başvurun...
Konu için teşekkürler Özcan dost,emeğine sağlık
sevgiyle kalın,kenelerden uzakta...
CrAzY_AnGeL 23.05.2008, 21:43 kimsenin yapamdığı keneler yapmış kimi ısıracaklarını biliyolar ne diyim ayaklarına sağlık :D:D:D:D
ama tabi bu işin şakası gerçekten deli dana, vs derken son zamanlarda da kene cıktı ortaya ve ciddi anlamda insan hayatını tehdit ediyor....herkesin çok dikkatlı olması gerekiyor:(
adaya gidecek olan arkadaşlar adada henüz öyle bir duyum alınmadı bildiğim ve orada yaşayan arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla ama bellide olmaz siz yinede tedbiri elden bırakmayın ve çok dikkatli olun güzel günüz böylesiye kötü bir olayla sonuçlanmasın........
çok dikkatli olmamız lazım keneler çok tehlikeli ve öldürücüler
aferin keneler gidiceği yeri biliyorlar:biggrin:
ozgurbektas 23.05.2008, 23:59 o kadar da abartmayalım lütfen,ne olursa olsun bir dinin ibadet evinden bahsediyosunuz!!daha sağlıklı sözler sarf etmekte yada saygılı olmak konusunda yarar var diye düşünüyorum.
çok dikkatli olmamız lazım keneler çok tehlikeli ve öldürücüler
aferin keneler gidiceği yeri biliyorlar:biggrin:
:lol::biggrin:
İnsan, koyun, köpek, kedi, deve gibi canlıların derilerine yapışarak kanlarını emer. "Asıl kene" olarak bilinir.
Ayrı eşeylidir ve yumurta ile çoğalır. Dişi yumurtalarını yaprak, çöp veya hayvan kılları arasına bırakır.
zeynel24 24.05.2008, 00:15 Arkadaşlar benim çocukluğum köyde geçti ve bu keneler o zamanda vardı ihleki o zamanda insanları ısırırlardı ama her ne hikmet ise o zamanlar kimse kene ısırmsından dolayı öldüğünü görmemiştim
gördüğüm kadarıyla aynı kene vakat ne hikmet ise ısırmasıyla hemen öldürüyor
acaba bir kimiyasal saldırımı
o kadar da abartmayalım lütfen,ne olursa olsun bir dinin ibadet evinden bahsediyosunuz!!daha sağlıklı sözler sarf etmekte yada saygılı olmak konusunda yarar var diye düşünüyorum.
saygıyı senden öğrenicek diğiliz can sen konuştuğun kelimelere dikkat et önce..
ibadet yeri olduğunu çok şükür biliyoruz okuma yazmamızda var kör deyiliz..
espirisine öyle dedim ve gülme smly var görmedin sanırım....
herkesin düşüncelerine saygım sonsuzdur
benim özgür ve kendim düşüncem kendi aramızda espirisine takıldım
onlar alevilik hakkında atıp boş boğazlılık yaparken biz alevi kadınlarına küfür ederken aleviliğimize çamur atıp karalarken iyi demii :cursing:
aleviforumda yeterince herkes birbirine saygılı merak etme
ve konuyuda (topiği) saygıya bağla sakın can
iyi forumlar
Bu kene kabus oldu artık geçen sene otluk çayırlık yerlere gitmeyiz olur biter diyorduk ama bunlarda çare değilmiş demekki.Keneler her yere dağılmış havalimanına bile girmiş camiye girmiş vs.Umarım tez zamanda bu soruna bir çözüm bulunur.
Yani söylenene göre doğanın dengesinin bozulması buna neden olmuş sonuç olarak herşey yine insanlardan kaynaklanıyor doğanın ve dengenin bozulması konusunda.Doğada sanırım bunun intikamını almaya başladı.
rozi cem evine girmesinlerde:biggrin:
nihat 61 24.05.2008, 00:29 artan iklim degişklileri kenelerin artışını teikliyor üremesini kolylastırıyor sürekli bir artış gözlenmekte
Keneler Nasıl Tanınır ve Nerelerde Bulunur
Keneler otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekillidir. 6-8 bacaklı, uçamayan, sıçrayamayan hayvanlardır. Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslenirler ve bu sayede hastalıkları insanlara bulaştırabilirler.
Ülkemiz kenelerin yaşamaları için coğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Türlere göre değişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden, yaban hayvanlarından evcil memeli hayvanlara ve kuşlara (özellikle devekuşları)da bulunur
http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/ay2005/temmuz05/keneboyut.jpg
kimler risk altında
Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar
Veterinerler
Kasaplar
Mezbaha çalışanları
Sağlık personeli özellikle risk gurubudur.
Kamp ve piknik yapanlar, askerler ve korunmasız olarak yeşil alanlarda bulunanlar da risk altındadır.
bundan sonra hayvanlarla iliglenirken veya piknik yapaken daha dikkatli olmalıyız
bu konuyu açıp gündeme getirdigini için sagol emegine saglık özcan
kimsenin yapamdığı keneler yapmış kimi ısıracaklarını biliyolar ne diyim ayaklarına sağlık :D:D:D:D
.
valla bir animi anlatacam dersimde dayanamadim:biggrin:
hocalar bizi kandirip cikolata verip namaz kildiriyorlardi:whistling biz hem cikolatamizi yiyor hemde bize huhaf gelen namazi kiliyorduk:wink:
4 gun olunca, hoca cikolata kalmadi dedi, bizde peki dedik olabilir:wink: ertesi gunde gine yoktu artik gulmuyorduk:sad: ucuncu gunde cikolata olmayinca sinirlendik namaz sirasinda biz dersimli cocuklari yuzu asilliydi:biggrin: onumde arkadasim namaz kilan birini tekme atti:sad: adam dusup tekrar namazini devam edince beni gulme tuttu ben gulurken herkez gulmeye basladi valla kimse birsey demiyince olanlar olmusdu, kimse bize birsey demiyordu, adamlara cok zor anlar yasattik ama namaz bitince birsey anliyamadik:sad: adamlar bize saldirdi ben ayakkabimi almadan kactim:biggrin: bize arkadan tasladilar bir daha gelmegin dediler:biggrin: ama onutmam hocanin cikolatasinin tadi farkliydi:biggrin:
ali efsane 24.05.2008, 00:33 pek canlar bizim başımızındaki kenelere ne demeli,onlarıdan nasıl kurtulacagız yok edeceyız? EN YAKIN ZAMANDA UMARIM,,,
nihat 61 24.05.2008, 00:37 Yani söylenene göre doğanın dengesinin bozulması buna neden olmuş sonuç olarak herşey yine insanlardan kaynaklanıyor doğanın ve dengenin bozulması konusunda.Doğada sanırım bunun intikamını almaya başladı.[/QUOTE]
--------------------------------------------
çok dogru bir tesbit
Münafık keneler. Dini müeyideler sadece insana uygulanır. Bu keneler gelip namazı bozdu. Suç kimde?
Otoriteler diyorki, "keneye rağmen namaza devam mı edilmeliydi. En azından allah yolundan şehit düşülürdü."
Sizce ne olmalıdıydı...
ilm-i ledun 27.05.2008, 00:44 Bir Ramazan günü köyün mescidine bir yaban domuzu dadandığını haber vermişler.
Bektaşi hayret içinde sakalını sıvazlayarak :
-Garip şey...Softanın domuzunu çok görmüştüm, ama domuzun softasını ilk defa işitiyorum, demiş.
bencede çok garip.kene gibi dini sömüren dincileri görmüştüm amma kenelerin dincileri sömürdüğünü ilk defa işittim.
Keneler, ülkemizde 2002 yılından itibaren ciddi boyutta yol aldı ve bugün Türkiyede en büyük epidemi (salgın) olarak yaşanıyor ise Salgın AKP iktidarıyla başladı ve her yıl katlanarak artıyor.Nedenmi?AKP tarafından çok sayıda tarımsal araştırma enstitülerinin kapatılması yanlış olmuştur kenelerin camilere girmesi gayet normaldır:whistling.
21. yüzyılda ülkemizin tıp literatürüne dünyadaki en büyük KKKA salgını olarak geçmesi bir utanç kaynağıdır.
Funky Caner 23.06.2008, 14:18 Yahu niye ilaçlayıp kıymışlarki o hayvanlara? Belki namaz kılıp işlerine kaldığı yerden devam edeceklerdi! Diğer keneler de öyle yapmıyor mu, hatta demiyorlar mı durmak yok yola devam?
Sağlık Bakanlığı kene ısırığı ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı risk haritasını çıkardı.
Sağlık Bakanlığı, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının 2002 yılından itibaren Türkiye’de özellikle bahar ve yaz aylarında görüldüğünü belirterek, vakaların çoğunlukla Orta Anadolu ve Orta Karadeniz bölgesinde yoğunlaştığı, hastaların çok büyük bir bölümünün ise, kırsal alanda yaşadığı, tarım ve hayvancılıkla uğraştığı bildirildi.
Hastalık virüsünü taşıyan Hyalomma türü kenelerin uygun yaşam alanlarına paralel olarak riskin arttığı bölgelerden söz etmenin mümkün olduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı, hazırladığı risk haritası ile, 2002 yılından bu tarafa Türkiye’de tespit edilen KKKA insan vakalarının sürekli ikamet adreslerini koordinatlarına göre işaretledi.
Buna göre, risk haritasında, hastalığın Kelkit vadisi başta olmak üzere Gümüşhane, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum Yozgat, Kastamonu ve Çankırı illerinde yoğunlaştığı, diğer birkaç ilde ise tek vaka olarak çıktığı belirlendi.
http://www.lavinya.net/blog/2007/05/31/kirim-kongo-kanamali-atesi-hastaligi-kkka-keneler-ve-sigirciklar/
2002 yılından şu ana kadar hiç bir önlem alınmamış:kzgn yazıklar olsun..
PoyrazıM_24 05.07.2008, 16:28 bide kenelere kötü dersiniz..dinsisin hakkından imansız gelir misali:lol:
|
|