Orijinalini görmek için tıklayınız : Çakıcı'yı hayata döndüren solcu

EyLüLüM
24.05.2008, 09:25
30 yıllık sır ortaya çıktı
Gazeteci-Yazar Halim Bahadır'ın Say Yayınları'ndan çıkan son kitabı "Tuzağa Düşen Masumiyet" 30 yıllık bir sırrı ortaya çıkardı. 78 Kuşağı'nın gerçek öyküleriyle anlatıldığı kitaptaki sırrı Bahadır, Sabah'a açıkladı. Kitabında anlattığı gerçek hikâyelerle Bahadır, darbenin yarattığı yıkıma da dikkat çekiyor. Halim Bahadır'ın kitabındaki en çarpıcı hikaye ise 'Namlı bir faşiste kan veren devrimci' başlığıyla okuyucuya sunuluyor.

5 KURŞUNLA YARALANMIŞTI

Halim Bahadır, kendisini Hasan ismiyle anlattığı hikâyedeki 30 yıllık sırrı da şöyle açıklıyor: "Hasan, devrimci bir arkadaşına refakat etmek için Şişli Etfal Hastanesi'ndedir. Bu sırada hastaneye getirilen ve Beni öldüremeyeceksiniz' diyerek bağıran kişi yere yığılır. Hasan, 5 kurşunla yaralanan adamın kim olduğunu öğrenir. Ancak acil kana ihtiyaç vardır. Yaralı adam dönemin namlı bir faşistidir, düşmanı olsa da Hasan kan vererek onun hayatını kurtarır." Hastanede Hasan'ın kan vererek hayata döndürdüğü kişi ise Alaattin Çakıcı'dan başkası değildir.

Sabah

ben bu haberi okuduğumda hiç şaşırmadım.bizler kim olursa olsun bir insana hayata döndürmek için kanımızı veririz...ne mutlu ona bir devrimci kanı taşıyor...

gurdag
24.05.2008, 09:48
eyvallah yazdığını kelimeler bizlerin her insana aynı değeri verdiğimizi gösteriyor İnsan yaşatmak onurlu bir yoldur

yaralı gölge
24.05.2008, 12:21
biz kim olursa olsun bir faşist de olsa kan da veririz sevgide gözdeririz

Xece
24.05.2008, 14:33
İnsanlıktan nasip almayıp kan isteyenlere ders olsun bunlar.

EŞİTLİK PARTİSİ
24.05.2008, 15:20
Değerli Arkadaşlar...

Kim anlayacak ya da,anladı...
Belki hatırlarsınız...
Bir duruşmadan çıkarken...Tv.den DEVRİMCİLERE ettiği küfürleri...
İNSANLIĞIMIZA evet de...
Bunlar bu davranışlardan anlamaz...anlamaz.
Zerre tesiri de olmaz diye düşünüyoruz.
Sevgilerimizle

sahrut75yagmur
24.05.2008, 15:32
İnsana, insan olmanın verdiği değer ile bakıyorsak bir solcu kalkmış, bir sağcıya kan vermiş...
Vay be ne insanmış( ne insanız..) mantığıda yanlış...

İyi olmak bir vasıftır, insan olmanın...
Solcu olmak bir görüştür, sağcı olmak gibi...
Ben solcu ya da sağcı olunca her şekilde insan vasfımı kaybetmeyeceğim, kaybedeni de insandan sayacak değilim...

Saygılarımla.

dali
24.05.2008, 15:47
İnsana, insan olmanın verdiği değer ile bakıyorsak bir solcu kalkmış, bir sağcıya kan vermiş...
Vay be ne insanmış( ne insanız..) mantığıda yanlış...

İyi olmak bir vasıftır, insan olmanın...
Solcu olmak bir görüştür, sağcı olmak gibi...
Ben solcu ya da sağcı olunca her şekilde insan vasfımı kaybetmeyeceğim, kaybedeni de insandan sayacak değilim...

Saygılarımla.

haklı olduğun gibi burda bir yanlışımızı düzeltelim.. Faşistliği sağcılarla o kadar da özdeşleştirmemek gerekir... Genel olarak dünyada iki görüşün hakim olduğunu varsayarsak sol ve sağ vardır.. faşitlik bunların içinde olmadığı gibi sol-sağa karşı bir görüş te değildir.. Her türlü zorbalığın, pisliği barındırır faşistlik

bu durumdan yola çıkarak ben şahsen her ne kadar solculuğun meziyetini tam olarak yerine getiremesemde kendimi solcu görürken sağcıların her türlü idolijisine saygılıyımdır.. yalnız faşistliğe hiç bir zaman saygım yoktur..

durumu özetlemek gerekirse sağcıları faşist görmekten çok, en çok faşistlik onlardan çıkabiliyor diyebiliriz...

Konuya hitabende hayatım boyu saygı göstermediğim faşistlere bu gibi durumlarda sanırsam yardım ederdim. o da benim duygularımın böle olduğu için olsa gerek...