Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanan Minübüsü Görüp, Kaçarcasına uzaklaştılar

dali
26.05.2008, 21:03
Alanya'dan Antalya Havalimanı´na turist transferi yapan Durmuş Ali A. idaresindeki 51 EH 034 plakalı midibüs, Dinek mevkiindeki ikinci tünellerden geçerken bir anda sağ taraftaki korkuluklara çarptı. Korkulukları parçalayarak bir kaç metre ilerleyen midibüs, devrildi. Midibüs devrildiği sırada arkasından takip eden başka bir midibüs kazaya şahit olmasına rağmen olay yerinden uzaklaştı.

Polonyalı turistleri taşıyan midibüs devrilmenin hemen ardından bir anda alev almaya başladı. Çocuklarında bulunduğu otobüste alevler devam ederken otobüsten yaralıları kurtarmak ve müdahale etmek yerine arkadan gelen otomobiller tünelden geri dönüp uzaklaştı.

Tünel güvenlik kumanda merkezi, 112 ve polisten yardım istedi. Tünel içindeki söndürme cihazları ile söndürülen alevler, olası bir faciayı önlemiş oldu. Talihsiz kazada yaralanan Cygan Jadwiga(69), Malag Zdziskawa(52) ve Maria Rapova(43) Alanya'daki özel hastanelerde tedaviye alındı. Kazada yara almadan kurtulan 19 turist, başka bir midibüsle Antalya'ya götürüldü. Kazayı yara almadan atlatan turistler gözyaşlarını tutamadı.

Kaza sonrası midibüs sürücüsü kendisini bir kamyonun sıkıştırdığını iddia etmişti.
www.milliyet.com.tr

Haberin orjinalini ve saniye saniye kayıtlara giren kaza anını izlemek için

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=759526&Date=26.05.2008&ver=14

Şahsen bir yandan insanlık öldü mü diyebiliriz.. Bir yandan da o yanan minübüsün patlama olasılığını düşünerek korkup kaçmanın normal olduğunu düşünebiliriz...

Ben şahsen sanırsam öle bir anda kaçmazdım.. Ortada 19 insanın canı söz konusu elimden geldiğince yardım etmeye çalışırdım.. Uzaklaşmazdım yani... Tabi olayı tam yaşamadan net bir şey sölemek te zor..

Siz canlar ne yapardınız bu gibi durumlarda ? 19 insanın ölme tehlikesini görerek yardım etme yerine kaçarmıydınız ya da yardım edermiydiniz ?

gülay_ruken
26.05.2008, 21:29
Bence Bİlİnsİz İnsanalr Çok Var O YÜzden İŞİ Bİlenlere Birakmak Daha Makul Ama Yarali Olmayanlara yardimci Oluna Bİlİr.bİraz Daha SaĞ Duyulu Olmak Gerek Bİr Fİlm İzler Gİbİ İzleyİp Vah TÜh Etmeden Yardimci Oluna Bİlİr.:(