Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP'den Yargıtay’a tepki

Serhatlı
28.05.2008, 09:30
Beğenen olsun veya olmasın Meclisde bu sayılı kişiler de olmasa bu ülkede meseleler hakkında tabiri caizse böyle tam kitabın orta yerinden laf söyleyecek çok kişi yok birileri gizli buluşma ve konuşmalarla iktidar yapsın birbirini veyahut destek versinler oy korkusundan birbirlerine Her ne kadar aykırı çıkışlarıda olsa bu tür olaylara bakış açıları söylemlerindeki netlik olayları kavramaları vede çözümlemeleri Aydınlık bir Ülkede Demokratik bir ülkede görmek isteyeceğimiz bir manzara bana göre.Ayrıca yeni başkanımıza görevinde başarılar diliyorum Hayırlı uğurlu olsun:surrender

DTP'li Emine Ayna'dan Yargıtay'dan sert tepki.

DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna, “Grup Başkanı” sıfatıyla yaptığı ilk konuşmasında, Yargıtay’a ve hükümete yönelik eleştirilerini dile getirdi. Emine Ayna özetle şöyle dedi: “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye, demokrasi rotasında ilerleyeceğine krizlerle ve karşılıklı çatışmalarla zamanını, enerjisini kaybediyor. İktidarın muhatabı muhtıralar, yargıçlar, siyaset dışı kuruluşlar değil, sivil siyasetin kendisi olmalıdır. Yargı gibi tarafsız olması gereken bir kurumun kendisini muhalefet minderinde görmesi ve bu yönlü bir refleks göstermesi demokratik rejimlerde kabul edilemez bir durumdur. Demokratikleşme çabalarının önünde set oluşturarak Cumhuriyet sistemini oligarşinin iktidarına dönüştüren bu seçkincilerin tek bir hedefi var, o da; halk iradesini, yurttaş iradesini engellemek, kendi iktidarlarını sürdürmektir. Olay bir yargı bağımsızlığı mücadelesi filan da değildir.”

Made In Gurmanç Analizi;(Bu sözde hiçbir art niyet yokdur aklıma geldi yazdım :sweatdrop)

Serhatlı
28.05.2008, 09:35
Baydemir'den Erdoğan'a yanıt

Osman Baydemir kendisine rest çeken Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi;

Diyarbaklır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, bugün Diyarbakır'a gelerek GAP Eylem Planı'nı açıklayan ve dinlemeye gitmediği için kendisini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Baydemir, “AKP'nin ampulü Diyarbakır'ın surlarına çarpmıştır. Ben orada olmak isterdim. Ama siyasi partinin seçim atmosferine katılmayı benden beklemesin” dedi.

Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan kentten ayrıldıktan sonra Belediye binası önünde alt kademe belediye başkanları, partililerin de katıldığı basın toplantısı düzenledi. Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı GAP Eylem Planı'nı eleştirip, kendisi hakkında söylediklerine yanıt verdi. Baydemir, seçim kaygılarından uzak, uzun vadeli kalkınma planlarına her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Başbakan'ın açıklamaları bölge halkına kabaktan öte tat vermeyen tablo sundu. Her gelen hükümet tarafından ısıtılarak GAP önümüze konulmuştur. GAP tek başına bir yatırım hamlesi olamaz. Ekonomik, sosyal kalkınma manasında fırsatı kaçırmıştır. Sorunların çözümü için fırsat olduğuna inandım ama yanıldık. Bu fırsatı hükümet değerlendiremedi. Kuşkunuz olmasın AKP'nin ampulü Diyarbakır'ın surlarına çarpmıştır. Halen cenazeler gidiyor. Devletin şeffaf eliyle sokak ortasında kollar kırılıyor. Bu şeffaf elin 1 Mayıs'ta yaşattıklarını gördük. Bu şeffaf eli iyi biliyoruz.”

Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın “Demokrasi, ifade özgürlüğü ve kültürel alanda adımlar atılacak” sözlerini de eleştirerek, şunları söyledi:

“Seçilmiş belediye başkanlarını Kürtçe nedeniyle kim görevden aldı? Haftada bir kez Kürtçe nedeniyle yargılanıyoruz. İçişleri Bakanlığı talimat veriyor. Biz yargılanıyoruz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Kürtçe eğitime tahammül edilemiyor. 45 dakikalık Kürtçe programda çizgi film ve çocuk porgramları engelleniyor. Bölge nüfusunun yarısından fazlası yoksulluğun altında yaşamaktadır. Doğu ve Güneydoğu’da 21 ile verilen teşvik oranı ile Bursa’ya verilen teşvik aynıdır. GAP'a ayrılan kaynağın büyük kısmı Hasankeyf'in boğulmasına gidecektir.”

‘GAP, SEÇİM PROPAGANDASINA DÖNÜŞTÜ’

Baydemir, 4 yıldır Diyarbakır'da kalkınma ajansının kurulması için çaba sarfettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef Başbakan açıkladı. Diyarbakır'a kurulmuyor. Hem Diyarbakır'a kalkınma ajansı kurmayacaksınız hem de burayı Cazibe Merkezi ilan edeceksiniz. Diğer hükümetlerin yaptığı gibi GAP seçim propagandasına dönüştü. Ben, orada olmak isterdim. Ama siyasi partinin seçim atmosferine katılmayı benden beklemesin. Tek başına tarım sektörünü iyileştirmekle bölge sorunları çözülmez. Başbakan'ın bölgedeki insanı boş vaadlerle kandırmaya hakkı yoktur. Sorunların çözümü için elele vermeye inanıyorum. Türkiye'de 16 büyükşehir belediyesi içinde tek şirketi bulunmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi. Neden şirketlerimizin kurulmasına izin verilmiyor? Kendileri Belediye Başkanlığı görevinde şirket açmadılar mı? GAP tek başına bir sosyal kalkınma olamaz. Sihirli değnek olamaz. Bugün dahi Kürtçe afiş nedeniyle soruşturma davetiyesi geldi.”

Made In Gurmanç Analizi:surrender

Comrat86
28.05.2008, 12:34
demokrasi adına akp yi savunmak dtp ye birsey kazandırmaz

AnGeNehM
28.05.2008, 13:30
DTP nin en büyük oy potansiyeli olan toplum sünni kürtlerdir.

Türban davasındada DTP nin AKP ye olan tavrını gördük açıkcası.
Bu açılan kapatılma davasındada AKP ye destek veriyorlar.
Neden?
Sünni Kürtlerin oylarını almak için.
Sonuç?
Sünni Kürtler böyle durumlarda AKP ye dahada çok bağlanırlar.
Kürek boşa çekiliyor,bari diğer seçmen profillerini kaybetmesinler.

Ali29
28.05.2008, 13:33
Sanırım; ben yanlış anlamadım; konuyu açan arkadaş dtp'nin idolojisine mensuptur. Cevap yazan arkdaşıma katılıyorum. Demokrasi adına dtp konusma hakkı yoktur. Bu ülkenin de dtp gibi bi siyasi oluşuma ihtiyacı yoktur. Umarım enn kısa sürede ihraç olur. Saygılarla

Serhatlı
28.05.2008, 15:28
demokrasi adına akp yi savunmak dtp ye birsey kazandırmaz

Kimsenin AKP yi savunduğu yokdur savulunan tez sadece partilerin kapatılmamasıdır, aynı şeyleri Deniz Baykal da söluyor tepkilerinizi onda iletin derim Türkiye kapatılan parti çöplüğüne dönmüşdür birilerinin siyaset yolu hep açık olmalıdır normal dialog ve siyaset olmazsa yasadışılar doğar bunu savunmak dahamı iyidir...

DTP nin en büyük oy potansiyeli olan toplum sünni kürtlerdir.

Türban davasındada DTP nin AKP ye olan tavrını gördük açıkcası.
Bu açılan kapatılma davasındada AKP ye destek veriyorlar.
Neden?
Sünni Kürtlerin oylarını almak için.
Sonuç?
Sünni Kürtler böyle durumlarda AKP ye dahada çok bağlanırlar.
Kürek boşa çekiliyor,bari diğer seçmen profillerini kaybetmesinler.

Kim ne derse desin bende türbana özgürlük verilmesinden yanayım nasılki bir diğer inancın kendine göre yaşamsına destek verdiğim gibi sonuçda bir gerçeğimiz var dine yatkınlaşdırılmış vede bağlı insanlarız bunları inkar edecek yok sayacak değiliz kendi gerçeğimize sırt dönecek insanlarda değiliz biz çözümlemelerle analizlerimizle varız DTP ve benzerlerinin hiç bir zamana dine yönelik olarak suçlayamazsınız o kaygıları olsa DTP olacağına islami bir parti kurarlardı çok kısa zamanda istediklerine ulaşırlardı sonuçda sırf dinsiz veya dinine bağlı olan ezilmıyor ortak bir sorun bu kadar dar bakmamak lazım :rolleyes:

Sanırım; ben yanlış anlamadım; konuyu açan arkadaş dtp'nin idolojisine mensuptur. Cevap yazan arkdaşıma katılıyorum. Demokrasi adına dtp konusma hakkı yoktur. Bu ülkenin de dtp gibi bi siyasi oluşuma ihtiyacı yoktur. Umarım enn kısa sürede ihraç olur. Saygılarla

Kimsenin AKP yi savunduğu yokdur savulunan tez sadece partilerin kapatılmamasıdır sözünün devamı olarak;

Niye hergün ekonomimiz dahada batsın diye mi_?

Her gün çoluk çocuk yaşlı genç iki taraflı mayınlar yüzünden bir yerinden olsun diye mi_?

Yada genç yaşda ırkı dini dili ne olursa olsun toprağa gömelim diye mi_?

Acaba DTP olmasa bu konulara kim karşı çıkacak 25 yıldır vurun kırın yakın yıkından başka birşey demeyenler yüzünden bu ülke bu durumdadır Vatanı sevmek sözle asmakla kesmekle olmuyor Vatanı sevmek ve korumak yeryer akıldan geçiyor onun iyiliğine olanı bilmekden geçer vede bunu söylemekden korkmadan kıvırmadan duyarsız olmadan,Bugün Dtp ye sahip çıkması gereken toplumdur her seferinde bize kardeşlik naralarıyla yaklaşan bu topluluk nedense kardeşlerinin bir partisinin bile olmasını istememekdedir,Neyani tabanımızda islamcı var veyahut örgüt sempatızanları var diye kapatılmasımı gerekiyor yokmudur CHP ırkçı Türk Solu sempatizanları yada yokmudur AKP de Bin ladınci Hizbullah sempetizanları KİME neyi ne şekilde anlatıyorsunuz veya bilmıyormusunuz ki savunduğunuz tezleri çürütecek bir beyin yokdur onun için ne olursa olsun savunduğumuz doğru Gerçek doğru olsun ki bize reva başkasıba nahak olmasın

Bu ülkenin koyun olmadığını konuşmak için belirli kişilerin gerek olmadığını insan isterse kendininde düşündüğünü vede katkı sağlayacak çözümler üretebildiği gösterdi diyemi gitsinler.Ne yani diğerleriyle aynı konuşursa kalsın Allah daha da belamızı versin gittikçe batalım huzurumuz kalmasın kimse sesini çıkarmasın o zaman iyi:w00t: Ha sorunlara yönelik toplumun her kesimini ilgilendiren konulara temas etsin sessizin sesi olsun Paçası Çamurluların Vekili olsun kimse istemesin Hayretden başka bir şey demiyorum...Ben bu meclis dönemine kadar her konuda herkesi ilgillendirecek şekilde çalışan 20 Kişilik bu grup kadar gayretlilerini görmedim onun içindir ki çok net bir şekilde bilirim vede sölerim Önceden Hadep ve şuan DTP sonuna kadarda onlarla devam, taki bu ülke huzura kavuşana denk birileri soysuzluklarıyla ihanetleriyle kirli çıkar ilişkileri vedede iktidar sevdalarıyla kaybolana denk :sneaky2:

Made In Gurmanç Yüzde Yüz SerhatLı Analizi:surrender

Saygılarımla

AnGeNehM
29.05.2008, 11:04
Kim ne derse desin bende türbana özgürlük verilmesinden yanayım nasılki bir diğer inancın kendine göre yaşamsına destek verdiğim gibi sonuçda bir gerçeğimiz var dine yatkınlaşdırılmış vede bağlı insanlarız bunları inkar edecek yok sayacak değiliz kendi gerçeğimize sırt dönecek insanlarda değiliz biz çözümlemelerle analizlerimizle varız DTP ve benzerlerinin hiç bir zamana dine yönelik olarak suçlayamazsınız o kaygıları olsa DTP olacağına islami bir parti kurarlardı çok kısa zamanda istediklerine ulaşırlardı sonuçda sırf dinsiz veya dinine bağlı olan ezilmıyor ortak bir sorun bu kadar dar bakmamak lazım :rolleyes:

Sevgili Serhat abim

Türban sorununun yada tartışmalarının çözümü özgürlük olarak adlandırılmamalıdır.Evet Türban bir sorundur,kapanmayan bir yaradır.21. yy da ülkeler gelişirken Türkiye'yi gerileten en önemli nedendir türban.Bunlar tabi türban sorun olduğundan değil,sözde türban sorununun kamuoyuna yansıtılmasından kaynaklanmaktadır.Eğer türban sınırlaması ve engellemesi özgürlüklerin engellemesiyle adlandırılıyorsa Bu ülkede özgürlükleri en engellenen toplum Alevi toplumudur.Toplumun kesimini eşit yaklaşılsa asimilasyon çabalarından vazgeçilse ve gerçekten Alevi toplumunun tepkisini çekmeden birşeyler yapılacak olsa belki bu insanlar dahada ılımlı olabilirler türban konusunda.Toplumda çoğunluk olarak nitelendirilen dinci kesimin özgürlükleriyle Azınlık olarak nitelendirilen başta alevi ve diğer grupların özgürlükleri arasında dağlar kadar fark var.Hal böyleyken birde baskıların artmasına en büyük vesile olan türbanın serbest kalmasını istemek bence ortamın gerilmesini istemekten farksızdır.