Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler, nisbet için TV kuruyor

Demali
05.02.2006, 12:26
ALEVİLER NİSBET İÇİN TV KURUYOR
Alevi dünyasında CEM, SU ve Düzgün Tv adıyla üç televizyon kanalı birden kuruluyor. Üç kanalın da farklı dünya görüşüne sahip Alevi çevrelerince birbirine nisbet olarak kurulduğu iddia ediliyor
Alevi dünyasında üç televizyon kanalı birden kuruluyor. CEM Tv, SU Tv ve Düzgün Tv. Şu anda test yayını yapan televizyonlardan CEM Tv İstanbul'dan, diğer ikisi Avrupa'dan yayın yapacak. Üç kanalın da farklı dünya görüşüne sahip Alevi çevrelerince birbirine nisbet olarak kurulduğu iddia ediliyor. CEM Tv, CEM Radyo'nun yayın kadrosunun takviye edilmesiyle, aynı binadan yayın yapacak. 2 Aralık 2005'te deneme yayınlarına başlayan bu kanal, 26 Şubat'ta normal yayına geçecek. TÜRKSAT-2A uydusundan yayın yapan CEM Tv Azerbaycan'dan Avrupa'ya kadar geniş bir alanda izlenebiliyor. 19 Aralık 2005'te test yayınına başlayan SU Tv ise Almanya merkezli olarak TÜRKSAT 1C uydusu üzerinden faaliyet gösterecek. Kanalın arkasında Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) bulunuyor. Sahipleri ise Zelal Grup ve Avrupa'daki diğer bazı Alevi işadamı çevresi. SU Tv tanıtımlarında, ismin "Sessizlerin Umudu"nun baş harfleri olduğu belirtiliyor. AABF, "Alevilik İslam'ın içinde mi dışında mı, azınlık olmalı mı"tartışmalarında, Aleviliğin İslam'ın dışında ve ayrı bir kültür olduğunu savunuyor. Düzgün Tv ise Tunceli bölgesi ağırlıklı Kürt Alevilerinin etkin olduğu bir kuruluş. Kanalın sahibi Alevi işadamı Hıdır Düzgün. O da SU Tv gibi Almanya üzerinden yayın yapacak. 23 Aralık 2005'te test yayınına geçti.
CEM Tv'nin Genel Müdürlüğü'ne Kenan Kaplan getirilirken, kanalın yayınlarında üç ilkenin etkili olması bekleniyor: Birincisi laik, Atatürkçü, hukukun üstünlüğüne dayanan, AB'yi savunan ve bu çizgide yayın yapan bir kuruluş . İkincisi, Aleviliğin Türkiye'de doğru tanıtımını yapmak. Üçüncüsü, Türk halk kültürünün tanıtılması. Ayrıca kanalın haberciliğe de ağırlık vermesi bekleniyor.
SU TV 'ALEVİLİK İSLAM DIŞIDIR'I SAVUNACAK
Henüz test yayında olmalarına rağmen çeşitli Alevi yayın organlarında ve internet sitelerinde, kanallarla ilgili çeşitli iddialar da ortaya atılmaya başladı. Özellikle SU Tv'nin Aleviliğin İslam dışı olduğunu savunan çevrelerin sesi olacağı, CEM Tv'nin ise, tam karşıtı olarak Alevi İslam inancını öne çıkartacağı beklentisi var. CEM Tv'nin, "Ülke bütünlüğü için ne gerekiyorsa onu savunacağı" belirtiliyor. SU Tv'nin kuruluşunda, birkaç ay önce Aleviler arasında tartışma konusu olan "kaybolan paralar"ın kullanıldığı iddiaları da ortaya atıldı.
ANKARA Ali Sarı kaynak (http://www.yenisafak.com.tr/g05.html)

Dogan24
05.02.2006, 13:23
ben attıgın başlığa takıldım dostum nisbet derken aleviler neden nısbet duysunki bugüne kadar kurulmamasının bir nadeni vardır bugun kuruldu diye neden nisbet olsunki ayrıca o tv bunu savunacak bu tv bunu savunacak demekde yanlıştır bu peşin yargıdır bu ve bunun gibi düşünçeleri gündeme getirmek yanlıştır alevilik islamiyetle bir bütündür sen cem tv yide ac su tv yide düzgün tv yide buradaki deyişlerden tut cemlere kadar hepsindede allah muhammed ali uçlemesini göreceksin bütün yüreklerde hak sevgiside mevcuttur kurulan tv lerimizi gundeme getirmelerindeki amaç nedir..? bunları bilmemiz gerekir diye düşünüyorum

YOZCAY
05.02.2006, 14:04
YORUMUM ÇOK NET.

Alevilik tartışmasını çatışmaya dönüştürmek isteyenlerin ekmeğine bal çalmak denir buna.Aleviler diye bir grup insanı muhatap al ve onlara para ver sonra bu para kaybolsun ve sonra bunun suçunu ALEVİLE e yükle ve bununla kalma birde Alevileri birbirine karşı kışkırt.Bu politikayı tanımayan varmı?

Alevilik adına hayata geçirilmiş olan kanallardan birisi olan SU tv hakkında yapılan bu ve benzeri iddaalra komplocu bir yaklaşımla yapılmış.Eğer bu paralar böylesi kanalları hizmete açmak için kullanılmış ise varsın olsun.

Bence ortada bu kadar yeşil sermaye zengini ve onların kandırıp dolandırdığı halkımızın hikayeleri dururken Alevilerin kanallarını hedef seçenler çok tanıdık simalar.

Alevierin içinde ayrılık yaratmaya çalışanlara destek mahiyetinde bir şeyler bulmaya çalışmayın.Hele hele bu sitede ben ve biz varken..

derviscemal
05.02.2006, 14:07
DİKKAT !

şuna dikkat edelim arkadaşlar birileri bizlerin görsel basının olmasından çok rahatsız oluyor... lütfen kendi içimizde bu oyuna gelmeyelim kürt alevi türk alevi gibi kendi aramızda bizleri bölmelerine izin vermeyelim. Görsel basın organı demek bir kuvveti ve güçü simgelemektedir. hepimiz su tv cem tv ye düzgün tv elimizden geldiği kadar destek olalım ağer yanlışları varisede ikaz edelim ama bir arada toplanalım.. oyunlara gelmeyelim..

bir olalım iri olalım diri olalım..

Dogan24
05.02.2006, 14:26
DİKKAT !

şuna dikkat edelim arkadaşlar birileri bizlerin görsel basının olmasından çok rahatsız oluyor... lütfen kendi içimizde bu oyuna gelmeyelim kürt alevi türk alevi gibi kendi aramızda bizleri bölmelerine izin vermeyelim. Görsel basın organı demek bir kuvveti ve güçü simgelemektedir. hepimiz su tv cem tv ye düzgün tv elimizden geldiği kadar destek olalım ağer yanlışları varisede ikaz edelim ama bir arada toplanalım.. oyunlara gelmeyelim..

bir olalım iri olalım diri olalım.. hiçkinsenin güçü yetmez bizleri parcalamaya oynanan bu yeni bir bölme çabasıda yine ellerinde kalaçaktır serin kanlı davranarak aşaçağız

derviscemal
05.02.2006, 14:30
sevgili arkadşım ben gayet serin kanlıyım aslında ama herşey olduktan sonra başımıza vurmaktan vazgeçmeyi öğrenmeliyiz. buna önceden tedbir olsun diye düşüncemi yazdım..

sevgiler

Azrail
05.02.2006, 14:34
nispet veya değil, iyiki kuruldular hepside izleniyor

Kizilbas 66
05.02.2006, 15:31
ALEVİLER NİSBET İÇİN TV KURUYOR
AABF, "Alevilik İslam'ın içinde mi dışında mı, azınlık olmalı mı"tartışmalarında, Aleviliğin İslam'ın dışında ve ayrı bir kültür olduğunu savunuyor.
SU TV 'ALEVİLİK İSLAM DIŞIDIR'I SAVUNACAK
Henüz test yayında olmalarına rağmen çeşitli Alevi yayın organlarında ve internet sitelerinde, kanallarla ilgili çeşitli iddialar da ortaya atılmaya başladı. Özellikle SU Tv'nin Aleviliğin İslam dışı olduğunu savunan çevrelerin sesi olacağı, CEM Tv'nin ise, tam karşıtı olarak Alevi İslam inancını öne çıkartacağı beklentisi var.
ANKARA Ali Sarı

Alevilerin yüzyillardir yasaklanan,baskilara ugrayan inanclarinin yasatilmasi noktasinda günümüzün medya olanaklarindan faydalanmasi artik bir görev ve zorunluluk olmustur..Aleviligin tanitilmasi ,en güclü iletisim araci olan Televizyon sayesinde dahada kolay olabilecektir.Bir zamanlar Aleviler ile ilgili en ufak bir ilani bile para karsiliginda almayi kabul etmeyen ( icinde Alevi kelimesi geciyor diye ) basina ve medyaya artik fazla ihtiyacimiz olmadigini düsünüyorum.Bu anlamda Aleviler kendi Medyasini,görsel ve yazili yaratmak durumunda kalmis ve bunu gerceklestirmek üzeredir..Gönül isterki bunun gibi Tv ler cogalsin ama bizlerin de destegiyle yayin hayatinda kaliciligi saglansin..
AABF nin Aleviligin disinda oldugunu savunuyor cümlesi de dogruyu yansitmiyor.AABF nin Aleviligi yorumlayisi Mayis 1998 yilinda programinda kabul edilen tanimlamasidir..Daha önce bunu yazmistim..Islami -,sünni anlayisin disinda - kendine göre yorumlayip bunu akil ,bilimle yogurup,Enel-Hak düsüncesi ile birlestiren bir anlayisa sahiptir...
Su Tv ninde Anadolu Aleviliginin tanitilmasi noktasinda Asimilasyona karsi durup yayin ilkesini bunun üzerine kuracagindan süphemiz yoktur..Bu anlamda bütün Alevi yayin kuruluslarini desteklemek durumundayiz..Bu kuruluslar henüz emekleme asamasindalar böyle asilsiz iddialarla bunlarin yürümesine engel olmayalim..Aleviligi farklida yorumlasalar sahip cikalim,destek sunalim....

Saygilarimla....

Ceyhun
05.02.2006, 15:35
Daha televizyonlar yayına başlamadan haklarında "çamur at izi kalsın" kampanyası başlamış. SU TV hakkında söylenen çirkin iddiaya katılmak mümkün değil. Ama hemen hedefe oturtulması iyi yolda olduğunun da göstergesidir.

Hüseyin69
05.02.2006, 15:47
ama test yayininda ben bazi kareler cizididm kafamda üc tv ile ilgili
su tv biraz daha alevi kültürüne agirlik verirken cem ve düzgün tv sanki bati popilizme biraz daha yatkin gibi geldi bana yinede bu tvler hakinda yorum yapmak veya asilsiz celiskili yromlar yapmak icin henüz erken dir diye düsünüyorum bakalim ilerde bu üc tv den hangisi daha duyarli olacak alevi kilmigi kültürü ve inanci icin bu devlete sirin görünmek icin de olabilir baska seylerde olabilir bilirsiniz zamanin basbakani tansu ciller döneminde sivas katliami olmustu ve aradan bir kac yil bile gecmeden izzetin dogan demirel ile ciller ile yine kapali kapilar ardinda görüsmelere devam ediyordu ne istedigini bilmiyoruz ama görüsüyorlardi bugün bile bu görüsmeler sürüyor
bekleyip görecez

Oli
05.02.2006, 17:00
Farklı düşüncede ki alevilerin farklı platformları ve dernekleri zaten var. Ayrı televizyonlar kurulmasının zararı olmaz aksine yararı olur. Anti-alevilik uğraşlarını fazla dikkate almasak iyi olur.

morkusakli
05.02.2006, 17:14
kardeş bende başlığa takıldrım neden ne için nispet yapılsın ki

Demali
05.02.2006, 17:23
arkadaşlar başlığı ben koymadım burada paylaşmak istememin sebebi başkalarının alevi tvler hakkında düşündüklerini burada aktarmak.Lütfen.
Konuyu Başlık neden böyleden çok onların amaçlarına çekelim, tvlerimiz test yayınındalar ve bu dış mihraklar bizim en zayıf noktamız olan ırkçılık ve aleviliğin islam içi veya dışı olması gibi konularına çekiyor.

bülentişcan
05.02.2006, 17:40
Konu Başlığı alıntı olduğu için,TV yayınlarından rahatsızlık duyanların olayı baştan Aleviler arasında menfaat cıkar ilişkileri gibi göSterilmeye çalışılıyor.

Alevilerin yüzyillardir yasaklanan,baskilara ugrayan inanclarinin yasatilmasi noktasinda günümüzün medya olanaklarindan faydalanmasi artik bir görev ve zorunluluk olmustur..Aleviligin tanitilmasi ,en güclü iletisim araci olan Televizyon sayesinde dahada kolay olabilecektir.Bir zamanlar Aleviler ile ilgili en ufak bir ilani bile para karsiliginda almayi kabul etmeyen ( icinde Alevi kelimesi geciyor diye ) basina ve medyaya artik fazla ihtiyacimiz olmadigini düsünüyorum.Bu anlamda Aleviler kendi Medyasini,görsel ve yazili yaratmak durumunda kalmis ve bunu gerceklestirmek üzeredir..Gönül isterki bunun gibi Tv ler cogalsin ama bizlerin de destegiyle yayin hayatinda kaliciligi saglansin..
AABF nin Aleviligin disinda oldugunu savunuyor cümlesi de dogruyu yansitmiyor.AABF nin Aleviligi yorumlayisi Mayis 1998 yilinda programinda kabul edilen tanimlamasidir..Daha önce bunu yazmistim..Islami -,sünni anlayisin disinda - kendine göre yorumlayip bunu akil ,bilimle yogurup,Enel-Hak düsüncesi ile birlestiren bir anlayisa sahiptir...
Su Tv ninde Anadolu Aleviliginin tanitilmasi noktasinda Asimilasyona karsi durup yayin ilkesini bunun üzerine kuracagindan süphemiz yoktur..Bu anlamda bütün Alevi yayin kuruluslarini desteklemek durumundayiz..Bu kuruluslar henüz emekleme asamasindalar böyle asilsiz iddialarla bunlarin yürümesine engel olmayalim..Aleviligi farklida yorumlasalar sahip cikalim,destek sunalim....

Saygilarimla....
Sevgili kızılbaşın deyimi ile zorunluluğun dışında gec kalınmıs da bu yayınların devamı ve süreklıliği de bizlere baglı,
Sevgili Canerzincan ın dediği gibi içerik de önemli ancak önümüzdeki sürecde taşlar yerine oturduğunda seyirci olarak bizler tercihlerimizi içeriği iyi olan tv den yana kullanacagız.
Şunuda belirtmek gerek yayınların içeriği İslamın içi-dışı,türk'ü-Kürt'ü ne şekilde olursa olsun öncelkle biz alevilerin alevilik hakkında bilgilerimizi tazeliyecek,kimliğimizii ifade etmemizde yardımcı olacağı muhakkakdır.
Sevgili Ceyhun katılmamak mümkün değil,Çamur at izi kalsın Provakatörlüğü yapılıyor,ve kaybolan para tezi ile başda söylediğim gibi olayı bir cıkar menfaat zeminine oturtmak istiyorlar gibi.
Eh bu yol uzun çetin bir yol kimse düz ve güllük gülüstan bahçeleri beklemiyor,ve forumdaki dostlar canlarda bunun bilincinde.
DOSTCA KALIN

ibrahim-ch
05.02.2006, 18:42
Bence birden fazla tv kanali olmali
insallah HAYIR lara vesile olmasi umuduyla.

seher.yeli
05.02.2006, 20:25
NE NISBETI CEKEMIYENLER KESIN BU LAFI CIKARIYOR GENE AMAN ELLERINDEN GELENI ARDINA KOYMASINLAR KONUSSUN DURSUNLAR BOS BOS BIZ IZLIYORUZ HEPSINIDE TEBRIK EDIYORUM ELIMDE OLSA STARIDA BEN ALSAM ALEVI KANALLARI DOLSA :3:
KIZKANANLAR CATLASIN :14:

Hüseyin69
06.02.2006, 02:10
NE NISBETI CEKEMIYENLER KESIN BU LAFI CIKARIYOR GENE AMAN ELLERINDEN GELENI ARDINA KOYMASINLAR KONUSSUN DURSUNLAR BOS BOS BIZ IZLIYORUZ HEPSINIDE TEBRIK EDIYORUM ELIMDE OLSA STARIDA BEN ALSAM ALEVI KANALLARI DOLSA :3:
KIZKANANLAR CATLASIN :14:

:3:

SivanA SimyacI
08.02.2006, 15:24
bence hepsini bir çatı altında toplayan bir unsur var zaten alevilik öyle deiğilmi?
önce tv kanalımız bile yok diyenlere nispet olur ancak

kolpa
08.02.2006, 16:23
ALEVİ KANALLARININ birden artması birilerine fena dokundu o yüzden bööle şeyler uyduruyolar herhalde.BEN DE KARŞI TEZİ SÖÖLİİM BARİ.NUR TV STV'YE NİSBET İÇİN KURULDU...ya boşwerin canlar.ne kadar çok çeşitlilik olursa o kadar iidir.su tv aleviliğin islamın dışında olduunu savunmuyo bence.

DERSİMLİ_62
09.02.2006, 17:12
dostum haberi aldığın linke baktım link yeni şafak gaztesini gösteriyor o yüzden yorum yapmaya bile değmez.kanallar dahada artmalı bence bu kanllar bazı çevreleri rahatsız ettiği için bu gibi polemikler yaratıyorlar...

GSA
10.02.2006, 16:54
Sünni toplumuna aleviliği kötü bir imajla tanıtan bazı kesimler , aleviliğin en etkili kitle iletişim aracı olan tv de tanıtılmasıyla, foyalarının ortaya çıkmasından korktukları için öyle bir karalama ve ayrımcılık çıkarma gayreti içine düştüler sanırım. Onlara verilecek en iyi cevap birlik olmak ve bu kanallarımızı sonuna kadar desteklemek olmalı.

muharrem58
11.02.2006, 09:52
kim nederse desin ZORLARINA MI GİTTİ

DersimVatan
15.02.2006, 15:20
mükekmmmel bir kanal

kızılırmak77
15.02.2006, 15:28
arkadaşım neden nispet olsunki ne güzel 3 kanalda yayın yapıyor ve bunda geçde kalındı.aynı ilçe içerisinde 2 ve daha fazla alevi dernekleri mevcut bunda sakınca olmamalı ve birlik içerisinde olmalıyız.

izmirksk
15.02.2006, 15:33
arkadaşım neden nispet olsunki ne güzel 3 kanalda yayın yapıyor ve bunda geçde kalındı.aynı ilçe içerisinde 2 ve daha fazla alevi dernekleri mevcut bunda sakınca olmamalı ve birlik içerisinde olmalıyız.
birlik mi?nerede ve nasıl?

Demali
15.02.2006, 15:34

bana mı diyorsun,

haber alıntıdır ve link vardır.Haberi paylaşma amacım hükümet yanlısı medyanın bizim tvler hakkımızda ne düşündüklerini göstermektir.

tuno
15.02.2006, 21:23
arkadasim alevi kanallarinin cogalmasi benze ne kadar büyük bir toplumun varoldugunun kabuludür..

tuarec
17.02.2006, 21:49
Arkadaslar simdiye kadar cok gec kalinmis dunyada 2. guc olan medyayi aleviler kullanmakta cok geciktiler bu yuzdendirki bir cok yerde haksizliklara ugradik ama bu tv ler sayesinde artik alevileri daha ciddiye alacaklarina emin olabilirsiniz ama bizlerin bari bu sefer bir lik icinde olmamiz sart yoksa bizi istemeyen kesimlerin ekmegine yag surmus oluruz birlik olalim tv lerimize sahip cikalim umarim alevi kanallari dahada covalir 3 tane tv 20 milyonluk bir kitle icin cok az en az 10 tv olmali. KISKANANLAR CATLASIN