Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincanda'ki diğer Alevi köyleri

ulalıgenç
05.02.2006, 14:09
Ben de size erzincanda ki bazı alevi köyü hakkında bilgi vermek istiyorum.Erzincanın alevi yerleşim birimi olarak en çok nüfusa sahip bölgesi benimde 10 yıl orada yaşadığım 1992 yılında belediye olan Ulalar belediyesidir..Nüfusu yaklaşık olarak 10.000 civarındadır..Erzincan da en kalabalık ilçesi ve özellikle sünnilerin yoğun olarak yaşadığı Üzümlü ilçesinden(eski adı cimin) sonra en kalabalık yerdir ulalar..Benim bildiğim diğer alevi yerleşim yerleri şunlar;
1-ULALAR BELEDİYESİ(nüfusu 10.000 civarındadır)
2-GEÇİT BELEDİYESİ(nüfusu 2000 sayımlarına göre 3000 dolaylarındadır)
3-ALTINBAŞAK BELEDİYESİ(nüfusu 2000 sayımlarına göre 5000 dolaylarındadır)
4-YOĞURTLU BELEDİYESİ(eski adı "pizwan";nüfusu 2000 seçimlerine göre 3000 dolaylarındadır)
5-MOLLAKÖY BELEDİYESİ(yine bu beldenin nüfusuda 2000 seçimlerine göre 3000 dolaylarındadır)
-----------------------------------------------
Erzincanda ki diğer alevi köyleri ise şöyledir;(tabi benim bildiklerim)
1-Ahmediye Köyü(ismi değişmeyen nadir köylerden biridir)
2-Ağılözü Köyü(bir zamanlar en kalabalık alevi köyüymüş)
3-Koçyatağı Köyü(eski ad mixar)
4-Akdağ Köyü(bu köy gümüşhaneye bağlıdır.Köyün neredeyse tamamı yurt dışındadır)
5-Yalınca Köyü
6-Günebakan köyü Mezrası(ermeniler bu köy de çok insan öldürmüş derler)
7-Mahmutlu Köyü
8-Kömür Köyü
9-Palanga Köyü(erzincan alevilerin bir çoğu bu köye "cem" e giderdi.)
10-Ağgi köyü(Bu isim köyün eski ismi)
11-Kadağan Köyü
12-Handesi köyü
13-Balıbey Köyü
14-Germili köyü(yeşilçat köyü)
15-Süürban Köyü
16-Beşsaray köyü
17-Mertekli Köyü(naz'ın Köyü onu unutmayalım:sook )
18-türkmenoglu(köprübaşıda)
19-Erzİncan/Çayirli/mÜmİnaĞa KÖyÜ
20-Erzincan/Çayırlı İlçesi/Miskah Köyü
21-Erzincan/Çayırlı İlçesi/Doğanaslan Köyü
22-Erzincan/Cayirli/Bozaga
23-Cayirli Tohlistan
24-Sevkar
25-Toprakkale
26-erzincan/tercan/yaylacık köyü
27-erzincan/Refahiye =Tuzluçayır köyü
28-Cirzini Köyü --> yeni ismi Binkoc Köyü
29-Kismiköy
30-Kilickaya köyü
31-Bozaga ve Sirtas
32-müminağa,miskah,esverek,boybeyi,semek,güla bağdı,başköy köyleri
33-sırataş köyü
34-erzincan MERKEZ KÖYÜ MERTEKLİ
35-Ogulcuk köyü Ergan
36-Kistim
37-Sarikaya
38-Selepur (Ocakbasi)
39-Dilaw
40-tivnige TIVNIK(ortaköy)
41-mentere (mantarli)
42-auscheno seren -ceren(*)(yukari -asagi KARTALLI)
43-Qerewschenu(*) (karahüseyin)
44-sucaliye (sucuali)
45-palanqa
46-bulmis (bulmus)
47-gome petakciyo (petekci kom)
48-gombatschi(*) (??????)
49-schefkare(*) (schefker
50-Erzincan/çayırlı/akyurt köyü
51-Erzincan/çayırlı/mantarlı ;
52-karahüseyin ;
53-mazlumağa ;
54-aşağı-yukarı kartallı
55-erzincan/tercan/ çınar ;
56-bağpınar(kötür) ;
57-sarıkaya ;
58-ağveren ;
59-mazan ;
60-yuvalı ;
61-balyayla ;
62-bulmuş ;
63-elmalı köyleri alevi
64-bucağı,kalecik,kismikör
65-avcılar,
66-girlevik,
67-tatlısu,
68-kar atuş
69-Küçük ve Büyük Otlukbeli Köyleri -almeyik köyü;
70-KEMAH ;KAYABAŞI; köyü..
71-Erzincan Refahiye Orcul bölgesi KAMBERAGA KöYÜ
72-erzincan cayirli\sosung köyü
73-Yaylim köyü
74-Tepebaşı Köyü
75-Gedikdere Köyü
76-Konarlı Köyü
77-llısu Köyü
78-Begendik Köyü
79-Kötür Köyü
80-Esenevler
81-Armutluk
82-Kavaklik
83-AgÖren
84-Kumbeller
85-sazlıpınar
86-cayirli eski ismi gomga yeni ismi Doganyuva
87-boğazlı eski ismi hınzırı şimdi otlukbeli'ne bağlandı eskiden çayırlı'ya bağlıydı
88-iliç köyleri

89-büyükgümüşlü(eski adı büyüktapur)
90-küçükgümüşlü
91-kerege
92-kuran
93-bağcuğaz
94-bağıştaş
95-zinekar
96-yılmazlar(eski adı gafur)
97-çaylı
98-akkaya
99-sime (karışık)
100-garipçay
101-gondosu
102-Tercanin Alevİ KÖylerİ
103-Kizilca KÖyÜ
104-Yaylacik
105-KuzuÖren
106-Elaldi
107-GÜzbulak
108-Findikli
109-Dari Tepe
110-Abrenk
111-Armutluk
112-ÇalkiŞla
113-Ogul Veren
114-BaŞ Budak
115-PirnaŞel
116-Yaylayolu
117-KÜmbeler
118-Zİlfokomu
119-KiŞlak
120-Bey Konak
Daha bir sürü köy var ama benim aklıma bunlar geliyor..(yakında köylerin fotoğraflarını da ekleyeceğim)
Eklemek isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar...:sas
Yazdığınız bütün köyleri tabi yukarıda ki liste hariç buraya ekleyeceğim...
Bizim üniversitenin kütüphanesinde
Hepinize teşekkürler canlar...2000 yılında yapılmış nüfus sayım sonuçları var.Bütün köylerin nüfus bilgilerini buraya ekleyeceğim..

Aze
08.02.2006, 13:21
aaaaaaaaaa arkdaşlar merteklii köyüde alevi köyü erzicanda
ben oralıyım

Erol_Celebi
19.02.2006, 22:46
selam ben erol daha yenı üye oldum sanırım daha cok yenıyım bir rehpere ihtıyacım var olursan sevınırım by

aslan_18
26.02.2006, 01:24
türkmenoglu(köprübaşıda)alevi köyüüüü

cem24d
26.02.2006, 13:42
ULALI ARKADAŞIM SANA ÜÇ KÖY İSMİ DAHA ALEVİ KÖYÜ
Erzİncan/Çayirli/mÜmİnaĞa KÖyÜ
Erzincan/Çayırlı İlçesi/Miskah Köyü
Erzincan/Çayırlı İlçesi/Doğanaslan Köyü

Piro019
26.02.2006, 13:50
Erzincan/Cayirli/Bozaga da alevi köyüdür.

MetinK
26.02.2006, 14:17
Cayirli Tohlistan (yeni adi Pinarli),Sevkar ,Toprakkale köylerini de ben yazayim Alevi köyleridir.2005 yazinda gittim.Tohlistan dedemin köyüdür.Hatta bu köyde bir Cemevi yapilmis orada özellikle yazin güzel faaliyetler yapilmaktadir.Ziyaret ve Türbe de bulunmaktadir.

derviscemal
26.02.2006, 14:25
Cayirli Tohlistan (yeni adi Pinarli),Sevkar ,Toprakkale köylerini de ben yazayim Alevi köyleridir.2005 yazinda gittim.Tohlistan dedemin köyüdür.Hatta bu köyde bir Cemevi yapilmis orada özellikle yazin güzel faaliyetler yapilmaktadir.Ziyaret ve Türbe de bulunmaktadir.

Sevgili can orda baba varvayi nin babasının türbesi vardır ve akrababızdır tolostan.

türkü yüreğim
26.02.2006, 20:18
tohlistan türbesini bende bilirim ve çok önceleri gitmiştim...
hatta orda yatanlar benim anne tarafımın akrabaları...
her sene açılışı oluyor türbenin..
şimdi cem evide var cemler yapılıyor...

ayrıca
erzincan/tercan/yaylacık köyü var
alevi köyü ve şuanda cem evi yapım aşamasında...

glyldrm
26.02.2006, 20:25
ewet ewet. ben de gitmiştim tolostan'a, hatta dilek dileyip taş yapıştırmıştım :) ilk ve son gidişimdi zaaten :(
inşallah bu sene gitmek kısmet olurr

srdr_ist
26.02.2006, 21:46
erzincan/Refahiye =Tuzluçayır köyü olmazsa olmazlardan :)

MetinK
27.02.2006, 02:04
Sevgili can orda baba varvayi nin babasının türbesi vardır ve akrababızdır tolostan.
Baba Varvay in türbesi ve cemevini gecen yaz ziyaret etmistim.Tohlistan in birkac resimini de cektim .Sen Kudanlisindir o zaman.

MetinK
27.02.2006, 02:09
ewet ewet. ben de gitmiştim tolostan'a, hatta dilek dileyip taş yapıştırmıştım :) ilk ve son gidişimdi zaaten :(
inşallah bu sene gitmek kısmet olurr

arkadaslar bir köy adi yazalim dedik herkes orali cikti.yakinda akraba cikacagiz galiba.:14:
neden gitmiyorsunuz? oralara gidilmez mi arkadaslar.Ben gidecegim buyil yine...
kendinize iyi bakin...

MetinK
27.02.2006, 02:17
Tohlistan (Pinarli ) köyü

türkü yüreğim
27.02.2006, 02:39
sevgili metink yanlış bilmiyorsam bu ağaç tohlistan türbesinin alt tarafındaki ağaç dimi...
yada ben mi benzettim...
çünkü türbenin bulunduğu yerdede böyle bir ağaç var..

MetinK
27.02.2006, 03:07
sevgili metink yanlış bilmiyorsam bu ağaç tohlistan türbesinin alt tarafındaki ağaç dimi...
yada ben mi benzettim...
çünkü türbenin bulunduğu yerdede böyle bir ağaç var..
evet dogru onun resmi ,gecen yaz cekmistim .bende siz gitmeyenler icin onun ve karsidaki Agbaba galiba resimlerini gönderdim.

türkü yüreğim
27.02.2006, 19:23
sevgili metink bu güzel paylaşımın için teşekkürler...
gidemesekte sayende burda resimlerde görmekte çok güzel..
bu ağacın bir hikayesi var dedem anlatmıştı bana..
hatrımda kalan kısmı paylaşmak istedim sizlerle...
Tohlistan türbesinde yatan zatlardan biri bu ağaca beddua etmiş...
gövden kurusun dalların yeşersin demiş....
resimdede görüldüğü gibi gövdesi kurumuş ama dalları hala canlı...

adem24
27.02.2006, 20:31
Bir kac alevi köyleri daha:

Ekirek Köyü --> yeni ismi Sütpınar Köyü --> Merkeze 17km uzaklikta
Cirzini Köyü --> yeni ismi Binkoc Köyü
Caferli köyü
Mollaköy
Kismiköy
Kilickaya köyü

Birde Kemah/Deresoran var. Ama yeni ismi mi veya eski ismi oldugunu bilmiyorum :p

Umarim yardimci olabildim.

Ben Erzincani cok seviyorum. Güzel Erzincan!

Sevgiyle kalin dostlar!

adem24
27.02.2006, 20:34
Size sütpinar köyünden bir fotograf:

http://www.ekirek.com/modules/My_eGallery/gallery/Manzaralar/010_sutpinar01.jpg

Sevgiyle kalin dostlar

http://www.ekirek.com

MetinK
28.02.2006, 01:39
sevgili metink bu güzel paylaşımın için teşekkürler...
gidemesekte sayende burda resimlerde görmekte çok güzel..
Tohlistan türbesinde yatan zatlardan biri bu ağaca beddua etmiş...
gövden kurusun dalların yeşersin demiş....
resimdede görüldüğü gibi gövdesi kurumuş ama dalları hala canlı...

sevgili türkü yürek;bu paylasimin icin cok tesekkür ederim.Bilmiyordum senden ögrenmis oldum.Tohlistan annemin köyü. Gecen sene gittim cok sevdim bu yil yine gitmeyi düsünüyorum.bir kac resim daha cekmistim ordan..
saglikla ve mutlulukla kal.
not:ben Pülümür`lüyüm sizin bölümü kiskanmaya basladim.Resimlerle dahada hos oldu.

Naz
28.02.2006, 04:16
ya Bozaga ve Sirtas'i (eski ismi mircika galiba ) unutmayin yani :) bu yaz insallah oralari bol bol gezicem bende buraya kendi cektigim resimlerden eklerim o zaman

Hüseyin69
28.02.2006, 05:04
hele sükür sonunda tolistanlilarda cikti
bahsetiginiz türbe BAWO KOKIM IN türbesidir bawo kokim ile hesen efendi ayni yol kardesleridir tolistanda HEUS türbE ve ziyaret te var ayrica tolistana eskiden yaban elmasi ve armudu toplamaya cok giderdik TEMIR AMCA nin bir kizi bizim köye gelin gelmisti gecen sene izinde temir AMCANIN olgu mehmeti görmüstüm istanbulda
axxxx ülen axxx
bir daha ne zaman nasip olacak o güzelim yerler

kureşan
28.02.2006, 11:43
çayırlının köylerinin %85 alevi köyüdür.müminağa,miskah,esverek,boybeyi,semek,güla bağdı,başköy vs...

glyldrm
28.02.2006, 11:52
çayırlının köylerinin %85 alevi köyüdür.müminağa,miskah,esverek,boybeyi,semek,güla bağdı,başköy vs...

ve sırataş köyü :)

Aze
28.02.2006, 13:49
bir erzincanlı aşığı olarak buraya bende köyümü yazmaktan artık kendimi alamadım
erzincan MERKEZ KÖYÜ MERTEKLİ

türkü yüreğim
28.02.2006, 15:18
sevgili türkü yürek;bu paylasimin icin cok tesekkür ederim.Bilmiyordum senden ögrenmis oldum.Tohlistan annemin köyü. Gecen sene gittim cok sevdim bu yil yine gitmeyi düsünüyorum.bir kac resim daha cekmistim ordan..
saglikla ve mutlulukla kal.
not:ben Pülümür`lüyüm sizin bölümü kiskanmaya basladim.Resimlerle dahada hos oldu.

asıl oraları bize tekrar hatırlatıp resimlerlede canlandırdığın için ben teşekkür ederim...
sevg...

Ergan
02.03.2006, 12:04
Ben de size erzincanda ki bir kaç tane alevi köyü hakkında bilgi vermek istiyorum.Erzincanın alevi yerleşim birimi olarak en çok nüfusa sahip bölgesi benimde 10 yıl orada yaşadığım 1992 yılında belediye olan Ulalar belediyesidir..Nüfusu yaklaşık olarak 10.000 civarındadır..Erzincan da en kalabalık ilçesi ve özellikle sünnilerin yoğun olarak yaşadığı Üzümlü ilçesinden(eski adı cimin) sonra en kalabalık yerdir ulalar..Benim bildiğim diğer alevi yerleşim yerleri şunlar;
4-YOĞURTLU BELEDİYESİ(eski adı "pizwan";nüfusu 2000 seçimlerine göre 3000 dolaylarındadır)
5-MOLLAKÖY BELEDİYESİ(yine bu beldenin nüfusuda 2000 seçimlerine göre 3000 dolaylarındadır)
4-Akdağ Köyü(bu köy gümüşhaneye bağlıdır.Köyün neredeyse tamamı yurt dışındadır)
5-Yalınca Köyü
7-Mahmutlu Köyü
8-Kömür Köyü
11-Kadağan Köyü
12-Handesi köyü
13-Balıbey Köyü
15-Süürban Köyü
16-Beşsaray köyü
Daha bir sürü köy var ama benim aklıma bunlar geliyor..(yakında köylerin fotoğraflarını da ekleyeceğim)
Yazdığınız bütün köyleri tabi yukarıda ki liste hariç buraya ekleyeceğim... Kardes bizim köyü unutmusun Ogulcuk köyü Ergan

MetinK
03.03.2006, 02:04
Kardes bizim köyü unutmusun Ogulcuk köyü Ergan
birkac tane de ben ekliyeyim bari:
15-Süürban sanirim Sürperan olacakti.
-Kistim
-Sarikaya
-Selepur (Ocakbasi)
-Dilaw
Bu köyler sadece Alevi nüfusunun yasadigi köylerdir.

Hüseyin69
03.03.2006, 04:21
cayirli
zazaca (türkce)
tivnige TIVNIK(ortaköy)
mentere (mantarli)
auscheno seren -ceren(*)(yukari -asagi KARTALLI)
Qerewschenu(*) (karahüseyin)
sucaliye (sucuali)
palanqa (?????)
bulmis (bulmus)
gome petakciyo (petekci kom)
gombatschi(*) (??????)
schefkare(*) (schefker)

(*)klavyemde türkce karateri olmadigi icin S yani altinda virgül olan S yi sch olarak yazidim

derviscemal
03.03.2006, 09:25
hele sükür sonunda tolistanlilarda cikti
bahsetiginiz türbe BAWO KOKIM IN türbesidir bawo kokim ile hesen efendi ayni yol kardesleridir tolistanda HEUS türbE ve ziyaret te var ayrica tolistana eskiden yaban elmasi ve armudu toplamaya cok giderdik TEMIR AMCA nin bir kizi bizim köye gelin gelmisti gecen sene izinde temir AMCANIN olgu mehmeti görmüstüm istanbulda
axxxx ülen axxx

Sevgili canerzincan tolistandaki türbe baba warwayinin babasının türbesidir dediğiniz gibi ve dedemin dayısıdır. Gerçekten çok güzel yerler oralar hele astokom eski köy ağbaba..ahhh

MetinK
03.03.2006, 10:37
ayrica tolistana eskiden yaban elmasi ve armudu toplamaya cok giderdik TEMIR AMCA nin bir kizi bizim köye gelin gelmisti gecen sene izinde temir AMCANIN olgu mehmeti görmüstüm istanbulda
sen o mehmet e bir telofon ette annesine bir oda yapsin.duvar üstüne düsecek nerdeyse kadinin.gecen sene gördüm onu köyde .
hadi canerzincan göreyim seni.

astokomlu
05.03.2006, 11:11
erzincan/çayırlı/akyurt köyü.....(tercan'a bağlanacak) bir alevi köyüdür..bu köyde yaşayan Cafer Dede (Ağbaba) bölgedeki saygın kişiliklerin başında gelir...ayrıca
erzincan/çayırlı/mantarlı ;karahüseyin ;mazlumağa ;aşağı-yukarı kartallı
erzincan/tercan/ çınar ;bağpınar(kötür) ;sarıkaya ;ağveren ;mazan ; yuvalı ; balyayla ;palanga ;bulmuş ;elmalı köyleri alevi köylerindendir
saygılar.............

astokomlu
05.03.2006, 14:11
ÇAYIRLI AKYURT KÖYÜNDEN YADA ÇEVRE KÖYLERDEN OLAN VARSA BANA ULAŞIN TANIŞALIM...KÖYÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM...hakan ağbaba

Hüseyin69
05.03.2006, 17:06
ÇAYIRLI AKYURT KÖYÜNDEN YADA ÇEVRE KÖYLERDEN OLAN VARSA BANA ULAŞIN TANIŞALIM...KÖYÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM...hakan ağbaba

ben seni galiba taniyacam astokomlu sen babacafer gillerdensin galiba babahazirin tornu olman yüksek ihtimaldir yaniliyor olabilirimde sizin köyde bir zamanlar sinixci imam vardi belki tanirsin iki sene önce felcten rahmetlik oldu sinixci imam benim teyzemin kocasiydi

Hüseyin69
05.03.2006, 17:10
sen o mehmet e bir telofon ette annesine bir oda yapsin.duvar üstüne düsecek nerdeyse kadinin.gecen sene gördüm onu köyde .
hadi canerzincan göreyim seni.

bra bende bir zamanlar tlf vardi ama cocuklar silmisler ayrica mehmetin kücük kardesi ali israilde calismaya giderken is kazasindan sakat kalmis senin anlayacagin dünyadan haberimiz yok gecen sene izine gittigimde memoyu gördügümde hic birsey söylememisti insanlar cok garip yaratiklardir metin bosver kimi anasi yla kimide anisi yla anilir

ecem_m
05.03.2006, 21:15
Oy desinler desinler Oy desinler desinler Seni de bana versinler ERZİNCANLI DESİNLER!!!

ecem_m
05.03.2006, 21:16
Birden bi coşkuluk geldide o yüsden yane deli değilim bakmayın siz bana:)deliyim ne yapsada yeridir:)

MetinK
09.03.2006, 03:15
Birden bi coşkuluk geldide o yüsden yane deli değilim bakmayın siz bana:)deliyim ne yapsada yeridir:)Birden bir cosku geldi de o yüzden yani .Deli degilim bakmayin siz bana...

Arkadasim doktor gönderelim mi?:24:

cerzincan
10.03.2006, 13:18
çağlayan bucağı,kalecik,kismikör yeni adı günbağı.kiştim yeni adı avcılar,girlevik,tatlısu,a.kartallı,y.kartallı,kar atuş,caferli,verimli bunlar şu an aklımda olanlar

dostlar
11.03.2006, 09:12
Küçük ve Büyük Otlukbeli Köyleri Alevi Köyleridir Ne mutluki Bize ERZİNCALIYIZ...

eyhayat
11.03.2006, 09:51
Erzincan Cumhuriyet Mahallesinde 4 yılım geçti.Ne şirin memeleket,çok güzel hatıralar yaşadım.Tüm Erzincanlı dostlara selamlar

glyldrm
11.03.2006, 10:14
Erzincan Cumhuriyet Mahallesinde 4 yılım geçti.Ne şirin memeleket,çok güzel hatıralar yaşadım.Tüm Erzincanlı dostlara selamlar

sana da selam olsun :)

ardahanli
13.03.2006, 17:33
tercan köylerinden eski adi olan almeyik köyününün yeni adini bilen varmi.cok önemli

cerzincan
14.03.2006, 14:26
kalecikli,kismikörlü.erdeneli, girlevikli varmı

Caf€Ri
14.03.2006, 15:51
tercan köylerinden eski adi olan almeyik köyününün yeni adini bilen varmi.cok önemli

Çok aradım ama böyle bir köy bulamadım. Hangi ileçeye bağlı bu köy

ardahanli
15.03.2006, 00:05
bildigim kadariyla tercana bagliymis.ama erzurumada yakinmis

ZülfikaR_22
19.03.2006, 13:06
slm ULALI dostum.....KEMAH ;KAYABAŞI; köyüde bir alevi köyüdür.......köyümü unutmayalım.......can dostlar....
canlar alevidir, alevilik ise can damarıdır...

barikatci
20.03.2006, 20:03
Erzincan Refahiye Orcul bölgesi KAMBERAGA KöYÜ:yamukgul:

tunc2
20.03.2006, 20:18
erzincan cayirlida birde sosunga diye bir köy var buda alevi köyü enistemin köyü yavv onu göremedim

alicem
25.03.2006, 17:56
Erzincan çayırlı köylerine baktımda bir bizim köyü göremedim. aslında çayırlının en güzel köyüdür YEŞİLYAKA eski adı(şebge) ŞEBGEDE 3 ziyaret yerimiz vardır (alkız,zige.şahtepe) buralar önemli ziyaret yerlerimizdir. Ayrıca bildiğim çayırlıya bağlı alevi köyleri HERANI,BABANINŞENLİGİ,YUKARI ÇAMURDERE,MİYADUN,AŞAĞIÇAMURDERE.ÇİLHOROZ,KARATAŞ, DEVEKORUSU, AĞGI bunlarda bildiğim çayırlıya bağlı diyer alevi köyleri

MetinK
26.03.2006, 22:22
bildigim kadariyla tercana bagliymis.ama erzurumada yakinmis

merhaba ardahanli;
ben gitmis degilim ama saniyorum Otlukbeli ne bagli.Otlukbeli saniyorum belediye.Bir yerde otlukbeli diye görmüstüm.Galiba Asagi ve Yukari Otlukbeli diye ikiye ayriliyor.Buradan arkadaslar varsa yardimci olabilirler.Yeni adi varmi varsa ne bilmiyorum.

cupuland
27.03.2006, 00:37
:ilgili: Erzincan Refahiye Orcul bölgesi KAMBERAGA KöYÜ:yamukgul:

dostum kamberagalımısın???o köyden cok kız alıp verilmiştirrrr:)) annem gökçinlerdendir...

serkanB
29.03.2006, 19:12
Erzİncan Tercan Daki Alevi Koyleri
Yaylacik
Yaylim
TepebaŞi
Gedikdere
Konarli
Ilisu
Sarikaya
Konarli
Begendik
KÖtÜr
Esenevler
Armutluk
Kavaklik
AgÖren
Kumbeller
Ve Daha Neler Neler

perdar
31.03.2006, 23:26
Erzincanin tanyeri nahiyesinin unutulan KöyleriKaracalar köyüeskiden 110 haneydi.
Otlukköy,Cayiryazi.kuressarikayasi.bÜYÜKKÖY

cembaba
10.04.2006, 00:13
meraba otlukbeli boğazlı (hınzırı) da alevi köyüdür ben oralıyım

cemmo
10.04.2006, 01:20
merhaba naz ben erzincan'in cayirli ilcesinin bozaga köyün denim bu siteleri henüz yeni yeni kesfetmekteyim umarim ilerisinde cok daha iyi bir bilgi alisverisi yasanir bende birkac resim var bunlari ileriki zamanlarda sizlere göderecegim simdilik sana ve diger bütün canlara hoscakalin diyorum

ulucinar
10.04.2006, 13:44
ulalıgenç´isimli üyeden Alıntı
Ben de size erzincanda ki bir kaç tane alevi köyü hakkında bilgi vermek istiyorum.Erzincanın alevi yerleşim birimi olarak en çok nüfusa sahip bölgesi benimde 10 yıl orada yaşadığım 1992 yılında belediye olan Ulalar belediyesidir..Nüfusu yaklaşık olarak 10.000 civarındadır..Erzincan da en kalabalık ilçesi ve özellikle sünnilerin yoğun olarak yaşadığı Üzümlü ilçesinden(eski adı cimin) sonra en kalabalık yerdir ulalar..Benim bildiğim diğer alevi yerleşim yerleri şunlar;
5-Yalınca Köyü
7-Mahmutlu Köyü
8-Kömür Köyü
11-Kadağan Köyü
12-Handesi köyü
13-Balıbey Köyü
15-Süürban Köyü
16-Beşsaray köyü
17-Mertekli Köyü(naz'ın Köyü onu unutmayalım )
Eklemek isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar...

bizim koyude unutmussun
Kemah Uluçınar köyü

erzincanliyam
10.04.2006, 13:53
ulalıgenç´isimli üyeden Alıntı
5-Yalınca Köyü
7-Mahmutlu Köyü
8-Kömür Köyü
11-Kadağan Köyü
12-Handesi köyü
13-Balıbey Köyü
15-Süürban Köyü
16-Beşsaray köyü
17-Mertekli Köyü(naz'ın Köyü onu unutmayalım )
Eklemek isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar...

bizim koyude unutmussun
Kemah Uluçınar köyü
uluçınar yani howitli kardesim erzincan kemah alevi koylerine eklemisdim sizin koyunuzu,bu arkadaslar merkez koyleri yazmıslar,erzincan-kemah alevi koylerine bak istersen,bu arada bende cebesoyluyum bilirsin heralde

yucelalim
11.04.2006, 17:52
Söyle kardaş söyle
Bu ayrılık neden niye
Bizi bizden ayırdılar
Alevi sünni diye

gizli
14.04.2006, 21:01
Sevgili canerzincan tolistandaki türbe baba warwayinin babasının türbesidir dediğiniz gibi ve dedemin dayısıdır. Gerçekten çok güzel yerler oralar hele astokom eski köy ağbaba..ahhh

http://ergan1988.sitemynet.com/aysun/

candeniz
02.06.2006, 02:37
arkadaslar slm. bende yeni üye oldum. erzincan-tercan şengül köyü. bu köyde alevi köyü. eski adı kürtkacagı.

erdal kOsem
02.06.2006, 09:48
hoş geldin candeniz aramıza

çiğerparem
02.06.2006, 10:02
ulalı arkadaşım izmirde benim en yakın arkadaşlarımdan bir tanesi ulalı ismi Burhan BAKIR.

ulalıgenç
04.06.2006, 14:34
Arkadaşlar merhaba ben burak..epey zamandır girmiyordum siteyi..bütün mesajları okuyup cavaplacağım..okulum daha yeni bitti..

ulalıgenç
06.06.2006, 17:55
arkadaslar slm. bende yeni üye oldum. erzincan-tercan şengül köyü. bu köyde alevi köyü. eski adı kürtkacagı.

kürtkaçağı köylüyüm demişsin.benim yengemde kürtkaçağı köyünden şimdi almanyada kendisi....

denberk
07.06.2006, 18:37
arkadaşlar ben tivnikliyim köyümüzün sitesinde diğer komşu alevi köylerinin resimlerini yayınlayacağız ya hiç birinizde köyünüze ait resim yokmu daha önce de istedim ama kimse cevap vermedi eğer elinizde köyünüze ait resimler varsa lütfen irtibat@tivnik.com adresine gönderin. sitemizide ziyaret edip fikirlerinizi de yine aynı adrese iletebilirsiniz www.tivnik.com

huseyincem
07.06.2006, 18:53
annem eski adı ağgi yeni adı heybeli erzincan merkez köyünden canlar.köyümüzün bir de internet sitesi var,gezmek isteyen canlar için..

sevgiler...

http://www.heybelikoyu.com/

Denizci
07.06.2006, 19:58
erzincan/tercan/ güzbulak(eski adı pelegöz)

candeniz
08.06.2006, 01:12
kürtkaçağı köylüyüm demişsin.benim yengemde kürtkaçağı köyünden şimdi almanyada kendisi

kimlerden oldugunu biliyorsan belkı tanıyabilirim.zaten o köyün %90 ı almanyda yasıyor.ben hariç ben istanbuldayım.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
[quote=
erdal kOsem]hoş geldin candeniz aramıza

tesekkürler arkadaslar. burda olmak güzelmiş..

ulalıgenç
08.06.2006, 09:04
Köyümün resimlerini ekledim arkadaşlar...Öteki arkadaşlarda resimlerini eklerlerse çok sevinirim..

hevalim
14.06.2006, 17:06
merhaba canlar bende sazlıpınar köyündenim eski adı handesi

ezirek
16.06.2006, 12:03
erzincan -çayırlı-bozağa köyündenim

serdaraktas
20.06.2006, 22:44
bende erzicanliyim bizim köyde alevi cayirli eski ismi gomga yeni ismi Doganyuva

cembaba
23.06.2006, 00:17
galiba boğazlı'yı unutmuşsunuz eski ismi hınzırı şimdi otlukbeli'ne bağlandı eskiden çayırlı'ya bağlıydı

ezirek
25.06.2006, 11:58
boğazlı (hınzırı)yı bilirim bir çok kere gittim halada giderim .bozağa hınzırı yolu üstündedir yani ayrı köylerdir.ayrıca hınzırı otlukbeliye bağlı değilmi?

ahmedi
01.07.2006, 16:08
bende ahmediyelim.ahmediye de bi alevi köyüdür.

erzincanlı24
06.07.2006, 00:26
iliç köyleri

büyükgümüşlü(eski adı büyüktapur)
küçükgümüşlü
kerege
kuran
bağcuğaz
bağıştaş
zinekar
yılmazlar(eski adı gafur)
çaylı
akkaya
sime (karışık)
garipçay
gondosu

aklıma gelenler

mustafa sarıgülün köyünün adı göske dir karşı köyümüzdür sünni köyüdür sarıgül tartışmalarına son koymak için yazdım

cem248
08.07.2006, 23:24
merhsaba bu siteyi çözemedim yenı uye oldum erzincanlı arkadaşlar ben alevi değilim ama

turabibaba
09.07.2006, 02:18
Deyerlİ Dostlar Hepİnİze AŞki Muhabetlerİmİ Sunuyorum
Dostlar Tercanin Alevİ KÖylerİ
Ben Kendİm Kizilca KÖylÜyÜm
Kizilca KÖyÜ
Yaylacik
KuzuÖren
Elaldi
GÜzbulak
Findikli
Dari Tepe
Sari Kaya
KÖtÜr
Abrenk
Armutluk
ÇalkiŞla
Ogul Veren
BaŞ Budak
PirnaŞel
Ilisu
Yaylayolu
KÜmbeler
Zİlfokomu
KiŞlak
Bey Konak
Begendİk

TüRk"A"
13.07.2006, 18:17
Erzincanlı24 sen hangi köydensin?
Bende İliçliyim...

karababa
14.07.2006, 01:30
ben hasan karababa bütün tivnik ortaköylülere saygilar ve selamlarimi iletiyorum!!

Cadı
14.07.2006, 23:03
ulalı genç unutmuşşsun başköyüüü

ulalıgenç
15.07.2006, 00:52
ulalı genç unutmuşşsun başköyüüü
32. sırada unutmamışım.

akçal
15.07.2006, 10:47
merhaba can. ben Bayram aslen erzincan ve sivastan gelmeyiz , adana'da yaşıyorum . daha önce istanbul kartalda oturuyordum .bu siteyi yeni buldum çok güzel bir site. daha kimseyle tanışmadım ilk sana yazıyorum .

ulalıgenç
15.07.2006, 11:57
Teşekkürler aramıza hoşgeldin..

sude
16.07.2006, 13:15
hayatta enlemin barış boylamın dostluk olsun ( erzincan tepe köyü)

tonbalığı
17.07.2006, 21:34
canlar bende sitede yeniyim burayı görünce çok sevindim. Bende erzincan ulalar köyündenim. sizlere teşekkür ederim arkadaşlar.

ulalıgenç
19.07.2006, 00:32
canlar bende sitede yeniyim burayı görünce çok sevindim. Bende erzincan ulalar köyündenim. sizlere teşekkür ederim arkadaşlar.
Ya sen kimlerdensin bende ulalıyım hele söyle bakim he..

tonbalığı
24.07.2006, 21:29
Ben aslen kamberağalıyım dedemin adı sefer ağaç sen kimlerdensin hele birini görmek ne güzel

ulalıgenç
24.07.2006, 21:32
Ben aslen kamberağalıyım dedemin adı sefer ağaç sen kimlerdensin hele birini görmek ne güzel
Ben özcanlardanım Muradoğulları derler sülalemize..Ben de aslen Ahmediyelim..
Bir kaç tane daha ulalı arkadaşa var.Görüşürüz.

Maksim
25.07.2006, 13:04
Ben Erzincan erdene köyü

TECANLI
28.07.2006, 02:47
Selam Ben Tercanlİ

baglamaci_24
30.07.2006, 02:01
merhabalar arkadaslar bende Erzincan/tercan/mercan/eski adı kötür yeni adı bagpınarlıyım.. türkmenoglu(köprübaşıda)alevi köyüüüü olan arkadasımız kimdi? acaba tercantaki köprübasımı?

bisgen
31.07.2006, 18:49
Erzincan Büyükgümüşlü (Büyük Tapur) köyü

seyhun
01.08.2006, 10:55
erzincan iliç YALİNGÖZE ESKİ ADİ (KİNANA) BENİM KÖYÜM ORASİDA ALEVİ KÖYÜ CANIMERZİNCANİM

TüRk"A"
04.08.2006, 20:28
kinana ermeni köyü değil mi ya?Öyle biliyorum ben....:)
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Küçüktapurluyuz ...

Alican24
05.08.2006, 23:20
Erzincan >> Kemah >> Yagca
eski adi Timigi

Yusuf Eroğlu
12.08.2006, 20:27
Ulalıgenç REFAHİYE`nin KANDİL köyüde alevidir.

cem1507
14.08.2006, 02:22
Ask olsun canlar

Urumsaray Köyü (Rumsaray) lütfen yaniiiii :)

browsboy
14.08.2006, 17:15
Selam Olsun Merteklİye.... bu arada.. heberiniz olsun

İLK KEZ BİR KÖY´DE CEMEVİ AÇILDI
18.07.2006

--------------------------------------------------------------------------------

Erzincan´ın Üzümlü ilçesine bağlı Mertekli köyünde inşa edilen cemevi ve sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. İki yıl önce Erzincan´da açılan doğunun en büyük cemevi ve sosyal tesislerin ardından, bu defa da Erzincan´ın köylerinden birinde ilk defa bir cemevi ve sosyal tesislerin açılışı yapıldı.

--------------------------------------------------------------------------------

Erzincan merkeze 26 kilometre uzaklıkta bulunan 209 hane ve 914 kişilik Mertekli köyünde, 2005 yılında temeli atılan ve yedi ay içerisinde, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşların destekleri ile bitirilen cemevi ve sosyal tesislerinin açılışı yapıldı. Sosyal tesis ve cemevi açılışına, Erzincan Valisi Ali Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, Adli Yargı Komisyon Başkanı Nuh Kalkan, Belediye Başkan Vekili Murat Bahadır Akkoyunlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Ekici, Avrupa Alevi Federasyonları Genel Başkanı Turgut Öker, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mertekli Köyü Muhtarı Mehmet Fırat, cemevi ve sosyal tesislerinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Programda konuşan Cem Vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli dede Yaşar Kahraman, cem evlerinin genel yapıları hakkında bilgiler vererek, "Cemevi edep erkan meydanıdır. Sorumlu sual ve karar yeri olarak dar meydanıdır. Semah yeri olarak kırklar meydanıdır. İkrar yeri olarak er bacı meydanıdır. Ahiret yol kardeşliğinin kabul ve onay yeri olarak birlik meydanıdır. Tasaffuf yapılan mekandır." diye konuştu.

Emo84
17.08.2006, 11:49
erzincanin alevilere nerde?

erzincan 320.000 nüfüs ca.31% alevi olmali (chp,shp,tk,ip,dsp,ödp)
--> 99200 <-- Toplam olmali

nüfüs partiler chp, shp, tk, ip,dsp,ödp etc... oy alan %
--> erzincan 106000 --> 23% --> 24400
--> cayirli 7200 --> 20% --> 1440
--> ilic 3000 --> 20% --> 600
--> kemah 3200 --> 30% --> 960
--> kemaliye 3200 --> 10% --> 320
--> otlukbeli 3700 --> 15% --> 555
--> refahiye 6300 --> 9% --> 567
--> tercan 13000 --> 3% --> 390
--> üzümlü 28000 --> 7% --> 1960
--> akyazi merkez --> 4200 --> 3 % --> 126
--> altinbasak üzümlü 4900 --> 90% --> 4410
--> altunkent belediye 3200 --> 5% --> 160
--> baceliköy --> 3000 --> 5 % -- > 150
--> bagirbag üzümlü --> 6200 --> 30% --> 1860
--> cadirkaya bele --> 3200 --> 17% --> 544
--> caglayan --> 3600 --> 58% --> 2088
--> cukurkuy --> 4300 --> 30% --> 1290
--> demirkent --> 3200 --> 10% --> 320
--> dörler --> 2200 --> 27% --> 594
--> gecit merkez --> 3200 --> 97% --> 3104
--> karakaya üzümlü --> 6600 --> 12% --> 792
--> kavakyolu --> 4200 --> 22% --> 924
--> mercan tercan --> 6800 --> 3% --> 204
--> mollaköy 3000 --> 100% --> 3000
--> ulalar merkez --> 6000 --> 97% --> 5820
--> uluköy merkez --> 3300 --> 2% --> 66
--> yanlizbag merkez --> 2400 --> 10% --> 240
--> yaylabasi merkez --> 0% -- > 0
--> yogurtlu merkez --> 3300 --> 55% --> 1815

http://www.yerelnet.org.tr/iller/il.php

son secimlere baka baka yaptim... dogru olabilirmi ? lüften yardim edim bana, yanliz arastiramiyorum cünkü almanyada yasiyorum ve erzincanin sadece 2-3 yerine taniyorum

hammerthrower
20.08.2006, 18:40
Merhaba ben de Erzincan Küçükgümüşlü köyündenim. Ama Ulalıgenç isimli kullanıcı Kinanna 'yı unutmuş sanırım.Yeni adı Yalıngöze'dir. Bilginize sunulur...:)

denizçokuzak
28.08.2006, 00:49
Erzincan/Cağlayan (Cenciğe)

Adem YAVUZ
30.08.2006, 20:50
Merhaba,
Çayırlı bozağa köyü;
7057

siliye
31.08.2006, 17:21
Merhaba , Erzincan Yalınca Köyü'ndenim bende

zekai24
31.08.2006, 18:30
selam ulalı hemşehrim sana iliç ilçesinden iki köydaha
atma (adı hiç değişmedi benim köyüm)
çilesiz (eski adı tepte

zekai24
31.08.2006, 18:45
sayın saygıdeğer hemşehrim yanılıyorsun iliç ilçesine bağlı atma köyünde
(benim köyüm)2004 yılında cem evi ve köy misafirhanesi sayın valininde katılımıyla açılışı yapıldı bilgilerinize sunarım

kayıra seydi
31.08.2006, 20:33
benimde aklıma sadece bunlardan hariç tercan ağatırı(yuvalı) köyüde alevilerin köyüdür

nesly
01.09.2006, 10:22
Ask olsun canlar

Urumsaray Köyü (Rumsaray) lütfen yaniiiii :)

:wacko: Ya çok pardon ama ben bu köyü hiç duymadım.....:blush:

Hangi ilçeye bağlı?..

ulalıgenç
01.09.2006, 10:45
:wacko: Ya çok pardon ama ben bu köyü hiç duymadım.....:blush:

Hangi ilçeye bağlı?..
Bu köy hiç bir ilçeye bağlı değil.Merkeze bağlı!!!

erdal kOsem
01.09.2006, 11:56
Siliye merhaba yalıncada kimlerdensin bende sogukolukluyum (çolhasa)

siliye
01.09.2006, 17:47
merhaba yalınca da arslan lardanım . bilirmisin yalıncayı benim tanıdığım yok çolhasa dan, ama ailemin tanıdığı vardır belki
sen kimlerdensin

erdal kOsem
02.09.2006, 18:04
yalıncada cok tanıdıklarım var arslanlarıda bilirim mercan mah. oturuyolar ben colhasada kösemlerdenim annem babam hala orda

bisgen
03.09.2006, 22:27
Büyükgümüşlü eski adı (Büyük Tapur) alevi köyüdür. Nereden mi biliyorum? ben oralıyım da oradan...

eren24
05.09.2006, 15:12
kemah da alevi koyuymus bende oraliyim

altay070
07.09.2006, 23:44
selam tüm canlara....siteye bugün üye oldum iliç büyük armutlu köyündenim,eski adı armudan...alevi sünni karışık köydür
Refahiyenin yukarıyeniköy adındaki köyü alevimidir? bilen cevap yazarsa sevinirim...

keklikoluk köyü
13.09.2006, 22:10
Mertekli'den Ali Ekber POLAT'a selamlar. Refahiye Gümüşakar'ın önceki adı Koçgiri. Adı değiştirildi. Ama Koçgiri sadece orada değil, çok yerde.

balabanlı zaza
15.09.2006, 12:53

selam candeniz seninde bildiğin gibi bende ŞENGÜL köyündenim sanırım forumda ikimizden başka ŞENGÜLLÜ yok

candeniz
16.09.2006, 00:05
slm balabanlı ..nasılsın ?evet galıba sengulluler uyuyor..sadece biz kesfettık burayı.

ümit
17.09.2006, 12:58
selam ben cayirli buyuk gelengec koyundeyim bizim koyede alevi koyudur tanidigim bir cok koy ismi var burda emeginize saglik umut

suyunsesi
19.09.2006, 02:27
Arkadaşlar birkaç alevi köyüde ben vereyim Erzincan Tercan ilçesine baglı olan köyler;
şeşokomu
haçikoglu
yukarı avşen
aşşağı avşen
küçük ağa köyü
macirkomu
beykonak
karaca kışlak

Erzincan çayırlı ilçesine bağlı alevi köyleri;
babanın şenliği
aşağı çamur dere
yukarı çamur dere
dejda
sosunga
gelengiç
gözeler
kelmiji
başköy
kızıl mağra
çerekli komu
miyadun
ördek hacı
corcun
küçük ağa köyü
harşen
şimdilik aklıma gelenler bu kadar...

Aydın.
19.09.2006, 05:10
Erzincan tercan bende bildklerimi yazım can
tercan yaylacık köyü almek köyü dererazi
şimdilik aklıma gelenler bunlar

turan yüksel
26.09.2006, 22:47
ulalıgenç merhaba tercanabağlı köprübaşıköyü ve küçükağaköyü

jeddah
27.09.2006, 17:53
bende erzincanlyım ama alevi değilim
şahsen erz bukadar olduğunu bilmiyordum:S:S

Şoreş
27.09.2006, 20:47
Canlar Erzincanda hangi köyler Hiran Zerikan oymağından ?

yorgun demokrat
01.10.2006, 18:07
erzincan pınarönü(kürt kendi) köyü nü eklemek gerek ayrıca kemaha bağlı eski isimleri ile aklımda kalan dere köyü,apışta,gamarik,ünsor,cafarlı,bırastik,mermerl i,dere şoran,ardos,tortan,cin şehri,dap,meyvanlı ayrıca erzincan fotoroflarını nasıl yayınlayacağım hakkında bilgi verir seniz sevinirim

YoRuM78
02.10.2006, 22:34
refahiye ilcesine baglı dogdugum koy ciragediigi,kalkancı.yesilyurt,komlar.bunalarıda ben bılıyorum eski yada yeni isim mi bilemiyorum cıragedik harıc tskler

pacificline
14.10.2006, 21:55
Erzincan Ili Ilic Ilcesi Kurucay Mezrasina Bagli Olan Koyumuzun Adi
Gafur Dur Fakat Devlet Adini Degistirdi Bize Sormadan Kafasina Gore
Gafur Yeni Adi Ise : Yilmaz
Yanlisligin Duzeltilmesini Rica Ediyoruz

YoRuM78
14.10.2006, 22:00
erzincan refahiye ilcesi ciragedik koyu benim koyum var alevi ayrıca bize yakın kalkancı komlar bostandere bildiklerim

mustafa5578
15.10.2006, 12:59
erzincan/çayırlı/eskiadı nasıbınkomu/mığara/ördekhacı/eski adı lipanada alevi köyleridir

mustafa5578
15.10.2006, 13:10
korkusun çektiğin sırat köprüsü yolu doğru süren insana neyler biz yolumuzu doğru sürdürdükçe inanışlarımızı yerine getirebildiğimiz sürece ve sunnileşmediğimiz takdirde hz ali ve oniki imamlar daima bize yardımcı olacaktır.

pacificline
17.10.2006, 02:54
bizim koyun ismi yanlis yazilmis yilmazlar degil yilmaz eski ismi gafur
ama bizim onu eskitmeye niyetimiz yok o adi kullanacagiz

Zaza_024
18.10.2006, 15:37
ben hasan karababa bütün tivnik ortaköylülere saygilar ve selamlarimi iletiyorum!!

slm hasan karababa.. hıdır karababanın oğlu musunuz..:innocent:

erzıncankızı
18.10.2006, 15:51
ya benim köyüm unutulmus yada ben göremedım
erzincan/üzümlü/pınarlıkaya eski ismıyle hınzoruda alevi köyüdür...

bahtiyarbaris
02.11.2006, 16:32
okudum biraz üzüntüyle çünkü o köylerin çoğu boşaldı diyerleri birkaç hane kalabalık olanlar ise bir elin parmaklşarını geçmiyor karahüseyinli barış akar

begüş
02.11.2006, 19:47
merhabalar benim köyümde unutulmuş :( ama olsun ben kendim yazayım :@)kemah beşikli köyü eski ismi ardos

Aydın.
02.11.2006, 21:47
merhabalar benim köyümde unutulmuş :( ama olsun ben kendim yazayım :@)kemah beşikli köyü eski ismi ardos

öncelikle hos geldin can kemahta alevi köyü varmıydı ben daha yeni duyuyorum

Emo84
02.11.2006, 23:46
kemahin en az yarisi alevi köyler

begüş
03.11.2006, 09:09
sağol hoşbulduk Aydın Emo84 de dediği gibi kemah köylerinin yarısı hatta bence çoğu alevi köyleridir

Aydın.
03.11.2006, 13:04
hımm aydınlatığınız icin tesekürler arkadaslar...

serdaraktas
08.11.2006, 00:58
selam arkaslar ya ben asiretleri merak ediyorum ben gomgaliyim(doganyuva) ve sehhasan asiretindeyim bizim köyde lolanli,guresanli ve maskanli akraba olmusuz ayrica annem abdalanli asiretinden tesekkürler

alevi_murat24
08.11.2006, 01:12
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3024 bu topikten aşiretlerle ilgili bir bölüm yardımcı olabilir

araknafobia
12.12.2006, 13:34
rafahiye/çıragedik
rafahiye/kalkancı
rafahiye/ivik(kalkancıdan ayrıılma)

alevi köyleri dir

ertug001
19.12.2006, 01:10
Erzİncan Merkeze BaĞli KÖy GÜllÜce KÖyÜ Alevİ Ve Lazlar Var.kariŞik Ama EŞİt Sayilir...

canerxxx
20.12.2006, 17:52
kardeşim yukarı kartaşı köyünü listeye koymuşsunda aşağı kartallı köyünü unutmuşsun:d

onur2434
21.12.2006, 15:48
bir köyde benden tercan başbudak köyü köyüm benim hiç görmesemde fikrim gönlüm senle

soho_24
27.12.2006, 18:46
karadigin köyüde alevidir (merkeze baglı)

sercan1903
04.01.2007, 00:23
Refahiye-Gemecik,Kadıköy,Kürelik,Yazıköy,Salur,Kandil,Resul ler,Kırıktaş,Şahverdi bunlar şuan aklımda olan alevi köyleridir.

tandırlılı
07.01.2007, 11:55
ulalıgenç tandırlı köyüde alevi köyüdür.Ulalar bizim köye yakın.Bizim köyün ismini duymuşsundur.

insanca
07.01.2007, 19:55
Hepsine bakamadım sayfaların ama bende eklim genede.. Eski ismiyle Amadun, yeni ismiyle Babaaslanda Alevi köyüdür. Benim köyümdür ;)

cemalcemal
12.01.2007, 17:31
bende erzincan caferli koyunden

pınargümüş
13.01.2007, 16:53
bütün sayfalara bakamadım yazılmışmı bilmiyorum ama bende refahiye-eskikonaklıyım, bizde alevi köyüyüz....:)

şebgeli BURAK
13.01.2007, 22:23
çayırlı yeşilyakada alevi köyüdür ben oralıyım

sarp_kaya
17.01.2007, 20:09

ağgi yeni adı heybeli köyü biz oralıyız annem baban karasu ailesinden ve köyümüz alevi köyüdür

ertug001
22.01.2007, 14:09
kemaha bağlı esimli brastik köyü'de alevi köyü..www.esimlide.de/

güven_17
22.01.2007, 15:52
ben de erzincan çayırlı mirzeoglu köyündenim o da alevi köyüdür

tijadersim
27.01.2007, 09:07
merhaba arkadaslar benden de bır kac tane alevı koyu :
caglayan beldesı
kalecık
ergen
erzıncan pelitli köyü

oktay86
27.01.2007, 11:08
bende yalınca köyündenim alevi köyü

insanca
27.01.2007, 15:06
bütün sayfalara bakamadım yazılmışmı bilmiyorum ama bende refahiye-eskikonaklıyım, bizde alevi köyüyüz....:)

Yakınsın desene bize :) Hernekadar refahiyeyi ve halkını sevmesemde bizde refahiyeye bağlıyız. Babaaslan köyü (Amadun)

bisgen
29.01.2007, 22:17
Sewgili Browsboy demissinki erzincan daki koyler icindeki ilk cem evi acıldı ve kendi koy ismini vermissin ama yanılıyosun cunku ilk cem evi 1998 veya 1999 da Erzincan/ilic/Kurucay/Büyük gümüslü (eski adı büyuk tapur) de acılmıştır
yani senin bilgin bence yanlış duzeltirsen sevinirim, :blushing:
:clover:

fadime22
30.01.2007, 14:08
:selamlar bende erzincan tercan beğendikliyim....:)

aycan29
30.01.2007, 20:06
arkadaşlar size erzincan daki alevi köylerinden bazılarını söliyorum bunlarıda yazın
çayırlı/başköy
çayırlı/gülabağdı
çayırlı/eşmepınar
çayırlı/boybeyinin komu
çayırlı/büyük gelengeç
çayırlı/çamurdere

mtaşcı
04.02.2007, 20:55
can dostlar alevi-sünni karışık köyleri unutmayın o köylerdede birçok alevi yaşamaktadır örneğin benim köyüm
Erzincan/Tercan/ Çadırkaya
ayrıca mercan, gökçe(eski adı hoyuk), şorkom, astokomu, yukarı ve aşağı ağuşen,

erzincanli_24
06.02.2007, 01:55
Erzincan / Kurutilek Köyü Alevi Köyü

insanca
06.02.2007, 02:27
can dostlar alevi-sünni karışık köyleri unutmayın o köylerdede birçok alevi yaşamaktadır örneğin benim köyüm
Erzincan/Tercan/ Çadırkaya
ayrıca mercan, gökçe(eski adı hoyuk), şorkom, astokomu, yukarı ve aşağı ağuşen,

Birşeyi merak ediyorum. Sunnilerle aleviler anlaşabiliyorlarmı bir arada. Bizim köyde 5 hane var ama onlar bile birbiriyle geçinemiyor :) Acaba sunni ve aleviler bir arada nasıldır çok merat ettim. :)

dilberaerzingan
06.02.2007, 17:46
Benim bildigim tivnik ve esperek köyü karisik senelerdir bir kez kavga etmemisler.Gayet iyi anlasiyolar.Herkesin mahallesi ayri kimse kimseye karismiyo nihayetinde hepsi ezilen insanlar,birbirini anlarlar.

Hevinn
06.02.2007, 17:50
Benim bildigim tivnik ve esperek köyü karisik senelerdir bir kez kavga etmemisler.Gayet iyi anlasiyolar.Herkesin mahallesi ayri kimse kimseye karismiyo nihayetinde hepsi ezilen insanlar,birbirini anlarlar.

ooo baba büyüksün helal konuş kim tutar seni:clap:

insanca
06.02.2007, 21:26

Peki aleviler aynı akıl dışı suçlamalarla karşılaşıyormu bu köylerde?Tartışmalarda, anlaşmazlıklarda haklı ve haksız olarakmı bakılıyor yoksa birazda olsa sunnidir yapar yada alevi değilmi gibi terimler oluşuyormu?

dilberaerzingan
08.02.2007, 19:27
Peki aleviler aynı akıl dışı suçlamalarla karşılaşıyormu bu köylerde?Tartışmalarda, anlaşmazlıklarda haklı ve haksız olarakmı bakılıyor yoksa birazda olsa sunnidir yapar yada alevi değilmi gibi terimler oluşuyormu?

O tabiki var herzaman.Sonusta alevi olmak bizim en büyük sucumuz varsayilmiyormu zaten.Bunu neyapsakta bu ülkede degistiremeyiz.Ordaki insanlar genelde ekmek kavgasi derdinde gecimi derdinde kimlik sanirim ikinci planda geliyor ve bu yüzdendirki aralarinda büyük cekismeler olmuyor.

kocadede
09.02.2007, 00:47
bende kemaliye'nin alevi köylerini yazayım.

ağıl
bizmişen (gözaydın)
dilli
ağıllar
ocak

alevi köyleri arasına abrenk de yazılmış, abrenk kemaliye'ye bağlı sünni ve yobaz bir köydür.

kemaliye'nin bildiğiniz başka alevi köyü varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

tandırlılı
10.02.2007, 13:33
ulalı genç tandırlı köyüde alevidir.Tandırlı köyü ulalara yakın.

Emo84
10.02.2007, 14:33
http://www.erzincan-travel.de/

bir bakin
2006 mayis

bisgen
10.02.2007, 16:23
nereye baglıki mertekli can aze ??

dangerous_sedat
11.02.2007, 02:07
bn altınbaşak köyündenim arkadaşlar.tüm canlar a selamlar

müzikche
14.02.2007, 00:17
bilgilendirme için teşekkürler ...

serpil_88
15.02.2007, 13:01
ya arkadaşlar erzincan refahiye arpayazı köyüde alevi köyü

müzikche
15.02.2007, 14:53
merhaba canlar.ben iliç büyük gümüşlü ( büyük tapur ) köyündenim.köyümüz dede köyüdür.aşırı göç vermesinden , ve iş olanakları olmadığından dolayı başta istanbul ankara izmir vb. illere insanlarımız gitmiştir.kışın köyde kalanlar ise bir elin parmakları kadar azdır diyebilirim.bana yakın olan köylerden insanlar varmıdır bilemem.hepinizle tanışmak isterim.

benimdavam
19.02.2007, 14:19
erzincan derebag koyude alevi koyu canlar diger adi tilek...

Demirel Tuğba
03.03.2007, 23:24
bende tercan yaylacık köyündenim yeni üye oldum

Demirel Tuğba
03.03.2007, 23:25
bende tercan yaylacık köyündenim yeni üye oldum herkese slm canlar

Demirel Tuğba
03.03.2007, 23:32
slm canlar yeni üye oldum ben tercen yaylacıklıyım yaylacıklıların msjını bekliyorum

Demirel Tuğba
03.03.2007, 23:33
slm canlar

Demirel Tuğba
05.03.2007, 19:50
ben tercan yaylacıklıyım aranızda yaylacıklı olanlar varmı arkadaşlar

ağgezli
10.03.2007, 10:56
selam canlar refahiye konak köylü olan varmı aranızda ben eda ağgez yeni üye oldumda

insanca
10.03.2007, 21:30
selam canlar refahiye konak köylü olan varmı aranızda ben eda ağgez yeni üye oldumda

Birşeye dikkat ettimde foruma yeni üye olan tüm erzincanlı canlar soluğu bu topicte alıyor :) ee normaldir benimde ilk yazdığım topic buydu :)

ulalıgenç
16.03.2007, 14:27
Birşeye dikkat ettimde foruma yeni üye olan tüm erzincanlı canlar soluğu bu topicte alıyor :) ee normaldir benimde ilk yazdığım topic buydu :)

Daha hayret verici bişey var,benim de ilk açtığım topic buydu...Nedense her giren ilk buna mesaj yazıyor...:o

serpil1973
16.03.2007, 23:34
bende erzincan ılıç lıyım arkadaşlar.

putikanli
18.03.2007, 05:13
Tercan .yediveren Köyü de (Haçikoğlu) tamamen alevi köyüydü.Şu anda maalesef kimse ikamet etmemektedir.

günbağılı orhan
19.03.2007, 16:27
günbağı (kismikör),yalınca,tatlısu(muğaçur),kılıçkaya(sürb ahan)

günbağılı orhan
20.03.2007, 13:34
slm canlar içinizde günbağı köyünden veya çevresindeki köylerden var mı_?

isyander
22.03.2007, 22:06
arkadaşlarr olmadı ama erzincanın en büyük alevi beldelerinde ÇAĞLAYANI nasıl unutmuşsunuzzzzzzzzzzz

isyander
23.03.2007, 15:08
arkadaşlar olmadı ama erzincanın en büyük alevi beldelerinden çağlayanı nasıl unutursunuz nüfüsün yüzde doksan doksanbeşi alevidir ayrıca ulalar molla köy ve geçitten büyüktürr 4500 5000 civarında nüfüsa sahiptirrr

isyander
28.03.2007, 23:24
erzincanın en büyük alevi beldelerinden çağlayanı nasıl unutursunuz nüfüsü 4000 4500 civarındadır ve %95 ii alevidir

jil sander
15.04.2007, 10:51
bende kemahlıyımmm

putikanli
26.04.2007, 23:22
tercan haçik oğlu (yediveren) köyü de % 100 bir alevi köyüydü.Taa bir kaç sene öncesine kadar.Şimdi Arizona çölü kadar ıssız.Yazları arıcılar,kışları askerler eğitime gider şimdi.Yaz bunu da.

AbdaLanLı
29.04.2007, 22:13
ayrıca otlukbeli yeşilbük ördekhacıyıda belırtmek ısterım canlar

dervişoğlu
07.05.2007, 16:07
Benim ailem Tercan a bağlı Kürt Kaçağı köyünden İzmir e yerleşmiş. Bu bilgiye yeni ulaştım. Kürt Kaçağının adı da Şengül Köyü olmuş sanırım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorun.

huseyinyaprak
08.05.2007, 19:26
arkadaşım Erzincanın Alevi köylerinin hepsi ttoplayıp öyle yazsaydım tam bilmediğin için Başlığıda Erzincandaki Alevi köyleri yazmasydın şahsen bukadarını bende biliyorum ama yazıcağım başlığında hakkını wermek gerekir

Erzincan / Refahiye / Gemecikkoyu

huseyinyaprak
08.05.2007, 19:27
arkadaşım Erzincanın Alevi köylerinin hepsi ttoplayıp öyle yazsaydım tam bilmediğin için Başlığıda Erzincandaki Alevi köyleri yazmasydın şahsen bukadarını bende biliyorum ama yazıcağım başlığında hakkını wermek gerekir

Erzincan / Refahiye / Gemecikkoyu

candeniz
09.05.2007, 00:44
=dervişoğlu;423139]Benim ailem Tercan a bağlı Kürt Kaçağı köyünden İzmir e yerleşmiş. Bu bilgiye yeni ulaştım. Kürt Kaçağının adı da Şengül Köyü olmuş sanırım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorun

mrh. bızde sengulluyuz kımlerdensın acaba ..izmir de cok fazladır sengullu.

candeniz
09.05.2007, 02:20
dervioglu ayrıca burda bızım topigimiz var oardan bılgılendırebılırz senı .

EREN izm
19.05.2007, 00:04
Güllüce köyünü bilirmisiniz :) burasıda alevilerin oldugu yer gerçi lazlarda var ama :D

serkanB
25.05.2007, 13:04
tercan=gedıkdere
tercan=yaylım
konarlı
ogulveren
esenevler
tepebası
ılısu
sarıkaya vs...

ErzincanLiGuzeL
30.05.2007, 00:58
vay gerckten cok koyler varmis erzincandada... benim koyumude gordugume sevindm bende bessaray koyundenm

moonlight:):)
31.05.2007, 12:10
ooo baya köy eksikmiş refahiyeye girmemişsin pek

savarello
24.07.2007, 16:27
tercan yaylacık ve ismi tabelada geçmesede çınarda var yolun karşısında. köyün tek eksiği cem evi o da yapım aşamasında.bir an önce bitmesini ümit ediyoruz.

medo
03.08.2007, 12:33
olamaz yaa.... çağlayan nasıl unutulur girlevik şelalesi olmazsa olmazlardan
hemşolarıma selam

kizileniskoyu
13.08.2007, 21:57
Kızıleniş Köyünü Unutmayalımm..

http://www.kizileniskoyu.org/kizilenisweb/re/52.jpg

Findorin
13.08.2007, 22:56
Vay be umduğundan çok alevi köyü varmış memlektimde bende mantarlılıyım.

Lilyum
27.08.2007, 18:15
Merhaba arkadaşlar tercan yaylacık köyündenim eski ismi çınar.

Lilyum
27.08.2007, 18:27
tercan yaylacık ve ismi tabelada geçmesede çınarda var yolun karşısında. köyün tek eksiği cem evi o da yapım aşamasında.bir an önce bitmesini ümit ediyoruz.

merhba bende yaylacıklıyım.cem evinin bitmesi için baya çaba harcadık. abim cd falan sattı.bitecek isallah.

PAÜlü
27.08.2007, 19:03
Merhaba arkadaslar. bende tercan esenevler köyünden (eski adıyla yukarı mezre) hepinizle tanıstığıma simdiden memnun oldum. Masallah bütün erzincanlılar ele gecirmişiz forumu :) kendinize iyi bakın canlar

ALLI07
27.08.2007, 23:46
Merkez Çatalarmut nahiyesi;Kıtmana(Ilıdere köyü)LerdüsüGeçirdekGermini-Bunlarda alevi köyleri ve eklenmemişBen tek başıma temsil edeyim bari.

sonbahar
05.09.2007, 21:04
Ama sen karacalar köyünü unuttun ben ordanım alevi köyüdür! :)

ince memet
19.09.2007, 10:27
ben mitat karadigin köyündenim bizim köy 140 haneli ve 140 hanede alevi erzincan alevi köyleri arasında göremeyince zoruma gitti

alevikiz23
02.11.2007, 22:26
erzincan kemah kayabaşı köyü olmazsa olurmu hiç

Dede-baba
02.11.2007, 22:35
Merhaba , ben erzincanın ÇAĞLAYAN köyündenim köyün %90 nı Alevi biraz daha yukarısında yer alan ve girlevik şelalesiyle de ünlü girlevik mezrası daha yukarıda kalecik köyü ise tamamen alevi, ayrıca tilek, mığısı, sırnas, erdene de var

saygılarımla,

çavşekli
04.11.2007, 13:35
Selam dostum ama bizim köyü (Çavşek_esenyurt) yazmamışsın yada ben mi göremedim neyse gegenede sağol eline sağlık

gulemin
11.11.2007, 05:23
Ben de size erzincanda ki bazı alevi köyü hakkında bilgi vermek istiyorum.Erzincanın alevi yerleşim birimi olarak en çok nüfusa sahip bölgesi benimde 10 yıl orada yaşadığım 1992 yılında belediye olan Ulalar belediyesidir..Nüfusu yaklaşık olarak 10.000 civarındadır..Erzincan da en kalabalık ilçesi ve özellikle sünnilerin yoğun olarak yaşadığı Üzümlü ilçesinden(eski adı cimin) sonra en kalabalık yerdir ulalar..Benim bildiğim diğer alevi yerleşim yerleri şunlar;
5-Yalınca Köyü
7-Mahmutlu Köyü
8-Kömür Köyü
11-Kadağan Köyü
12-Handesi köyü
13-Balıbey Köyü
15-Süürban Köyü
16-Beşsaray köyü
18-türkmenoglu(köprübaşıda)
19-Erzİncan/Çayirli/mÜmİnaĞa KÖyÜ
20-Erzincan/Çayırlı İlçesi/Miskah Köyü
21-Erzincan/Çayırlı İlçesi/Doğanaslan Köyü
22-Erzincan/Cayirli/Bozaga
23-Cayirli Tohlistan
24-Sevkar
25-Toprakkale
26-erzincan/tercan/yaylacık köyü
27-erzincan/Refahiye =Tuzluçayır köyü
28-Cirzini Köyü --> yeni ismi Binkoc Köyü
29-Kismiköy
30-Kilickaya köyü
31-Bozaga ve Sirtas
32-müminağa,miskah,esverek,boybeyi,semek,güla bağdı,başköy köyleri
33-sırataş köyü
34-erzincan MERKEZ KÖYÜ MERTEKLİ
35-Ogulcuk köyü Ergan
36-Kistim
37-Sarikaya
38-Selepur (Ocakbasi)
39-Dilaw
40-tivnige TIVNIK(ortaköy)
41-mentere (mantarli)
42-auscheno seren -ceren(*)(yukari -asagi KARTALLI)
43-Qerewschenu(*) (karahüseyin)
44-sucaliye (sucuali)
45-palanqa
46-bulmis (bulmus)
47-gome petakciyo (petekci kom)
48-gombatschi(*) (??????)
49-schefkare(*) (schefker
50-Erzincan/çayırlı/akyurt köyü
51-Erzincan/çayırlı/mantarlı ;
52-karahüseyin ;
53-mazlumağa ;
54-aşağı-yukarı kartallı
55-erzincan/tercan/ çınar ;
56-bağpınar(kötür) ;
57-sarıkaya ;
58-ağveren ;
59-mazan ;
60-yuvalı ;
61-balyayla ;
62-bulmuş ;
63-elmalı köyleri alevi
64-bucağı,kalecik,kismikör
65-avcılar,
66-girlevik,
67-tatlısu,
68-kar atuş
69-Küçük ve Büyük Otlukbeli Köyleri -almeyik köyü;
70-KEMAH ;KAYABAŞI; köyü..
71-Erzincan Refahiye Orcul bölgesi KAMBERAGA KöYÜ
72-erzincan cayirli\sosung köyü
73-Yaylim köyü
74-Tepebaşı Köyü
75-Gedikdere Köyü
76-Konarlı Köyü
77-llısu Köyü
78-Begendik Köyü
79-Kötür Köyü
80-Esenevler
81-Armutluk
82-Kavaklik
83-AgÖren
84-Kumbeller
85-sazlıpınar
86-cayirli eski ismi gomga yeni ismi Doganyuva
87-boğazlı eski ismi hınzırı şimdi otlukbeli'ne bağlandı eskiden çayırlı'ya bağlıydı
88-iliç köyleri

89-büyükgümüşlü(eski adı büyüktapur)
90-küçükgümüşlü
91-kerege
92-kuran
93-bağcuğaz
94-bağıştaş
95-zinekar
96-yılmazlar(eski adı gafur)
97-çaylı
98-akkaya
99-sime (karışık)
100-garipçay
101-gondosu
102-Tercanin Alevİ KÖylerİ
103-Kizilca KÖyÜ
104-Yaylacik
105-KuzuÖren
106-Elaldi
107-GÜzbulak
108-Findikli
109-Dari Tepe
110-Abrenk
111-Armutluk
112-ÇalkiŞla
113-Ogul Veren
114-BaŞ Budak
115-PirnaŞel
116-Yaylayolu
117-KÜmbeler
118-Zİlfokomu
119-KiŞlak
120-Bey Konak
Bizim üniversitenin kütüphanesinde
Hepinize teşekkürler canlar...2000 yılında yapılmış nüfus sayım sonuçları var.Bütün köylerin nüfus bilgilerini buraya ekleyeceğim..

simdi bu listede Erzincan'in tüm Alevi köyleri mi bulunuyor???
ben hemen baslim haritama o zaman...
çok sagol bilgiler için!
haritayi bitirince eklerim forum'a

caslan
29.12.2007, 00:10
bir de benim köyüm olan kızılmağara köyü var yazmadan edemiyecem:)) tercan'ın köylerinden

cemalcemal
06.01.2008, 16:28
caferli köyü de bizim köyümüz..

huseyin yanmaz
15.01.2008, 08:30
Babana saygılı ol ki, oğlun da sana saygılı olsun.
Babana riyet edersen, sende oğlundan hürmet ve riayet bekleyebilirsin.
Bağışlamak, büyüklüğün şanındandır.
Bâtıla yardım eden, Hak’ka zûlmeder. Başa kakmak suretiyle iyiliğini boşa giderme.
Başkalarına kulluk etme; Allah seni hür yaratmıştır.
Başkalarını çekiştireni, ister Hakk üzere olsun, ister batıl yalanlayınız. :HZ:ALİ saygılarımla yaylacıklı24

xolxol_12
15.01.2008, 11:13
İntizarım sana sana güzel ERZİNCAN!
Selamlar ve saygılar

atakbuse
16.01.2008, 00:15
erzican-çayırlı-ördekhacı köyü de bir alevi köyüdür....

listede yoktu yada varsa da ben göremedim:S yinede belirtmek istedim:)

huseyin yanmaz
17.01.2008, 21:25
Doktorlar İçin:
Hekim hastanın yüzünü görüp nabzını sayıp, idrarını muayene eder. Hastalığın arazını ve sebeplerini dinler. Ama hastanın iç ahvalinden haberdar değilse kördür. Hastanın gönlünü de anlaması gerekir. Çünkü her odunun kokusu dumanından meydana çıkar.
Ayık olmayan kişinin söylediği her söz, dilerse tekellüfe düşsün, dilerse haddinden fazla zarafet satmaya kalkışsın yaraşır söz değildir Kalemin rüzgardan, kağıdın sudan olursa ne yazarsan yaz derhal yok olur. Manasız söz su üstünde yazılan yazıdır.
,

huseyin yanmaz
19.01.2008, 08:35
Alevilerde Muharrem Matemi:
Hz. Muhammed`in kızı Fatma`nın ve Hz. Ali`nin oğlu Hz. Hüseyin, haksız olarak iktidarı ele geçirmiş olan Muaviye`nin oğlu Yezid`e biat etmeyi –onu halife olarak tanımayı- reddetti. Kufe halkının kendisini desteklemesi ve Kufe`ye davet etmeleri üzerine Hz. Hüseyin, 68 0yılında yaklaşık 100 kişi ile birlikte, İslam adına çeşitli zulüm ve haksız uygulamalar yapan Yezid`e karşı savaşmak üzere Mekke`den Kufe `ye hareket etti. Bugün Irak sınırları içinde olan Kerbela`da Yezid`in askerleri, Hz. Hüseyin ve taraftarlarının önünü keserek onları günlerce susuz bıraktılar ve sonunda Hz. Hüseyin savaşmak zorunda bıraktılar. Hicretin 61. yılının 10 Muharrem cuma günü (18 Ekim 680) öğle vakti Hz. Hüseyin`i ve toplam 72 kişiyi binlerce askerden oluşan Yezid`in ordusu şehit etti.
Hz. Hüseyin`in haksızlığa karşı bu cesur direnişi ve ölümüne mücadelesi, Anadolu Alevilerinde çocuk eğitiminde „haksızlığa karşı gelmek, haksızlık yapmamak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak“ şeklinde önemli bir yer tutar.
Kerbela Katliamı, Anadolu Alevilerinde her yıl Muharrem ayında anılır ve lanetlenir. Bu katliamda hasta olması nedeniyle Hz. İmam Zeynel Abidin`in kurtulması ve Hz. Ali`nin soyunun devam etmesi nedeniyle de Allah`a şükredilir.
saygılarımla

tosunoglu
21.01.2008, 22:31
merhaba canlar asagi avsenli olmazza olurmu aha bende bugunden sonra buradayim kabul ederseniz yoksa kuser giderim tum canlara sevgiler saygilar

huseyin yanmaz
27.01.2008, 20:38
MERHABA YAYLACIKLI DUYARLI DOSTLARIM
öncelikle tüm yaylacıkların duyarlı olduğunu hepimiz biliriz konu köyümüzde yaşayan DURSUN ÇİÇEK İN OĞLU MURAT ÇİÇEK HEPİMİZDE BİLİYORUZ HASTA OLDUĞUNU kendileri antalyada hastanede tedavi görüyor İKİ YIL OLDU yaylacıklı olarak yardımlarımızı esirgemeyelim bu konuda yaylacık köyü derneği bilgisinde kendilerine yardım toplanacak tüm yaylacıklı dostlara duyurulur tabiki el birliğiyle olur bu konular biliyorum tum tostlar bizlere yardımcı olur müracat hüseyin yanmaz:hüseyin coşar ve dernek başkanı ali akbaş sayğılarımla hüseyin yanmaz yaylacıklı 24

demro
29.01.2008, 00:55
pekeric macırkomu da alevi köyü

sevin
29.01.2008, 12:57
Merhaba arkadaşlar ben buğün yeni üye oldum .Ben kendimi tanitim .Ben bir Erzincanlı köyüm esendoruk köyündenim bana bildiklerinizi benimle paylaşırmızınız

sevin
29.01.2008, 13:03
Merhaba arkadaşlar ben buğün yeni üye oldum .Ben kendimi tanitim .Ben bir Erzincanlı köyüm esendoruk köyündenim bana bildiklerinizi benimle paylaşırmızınız.

sevin
29.01.2008, 13:24
ULALI ARKADAŞIM SANA ÜÇ KÖY İSMİ DAHA ALEVİ KÖYÜ
Erzİncan/Çayirli/mÜmİnaĞa KÖyÜ
Erzincan/Çayırlı İlçesi/Miskah Köyü
Erzincan/Çayırlı İlçesi/Doğanaslan Köyü

Bende Erzincan.çayırli.esendoruk köyün denim.Ben şuanda İstanbulda oturutorum.Bana ordan bilğiler verirseniz sevinnirim teşşekkürler.

huseyin yanmaz
17.02.2008, 20:31
merhaba yaylacıklı doslar köyümüzde dursun demirel in eşi hakın rahmetine kavuşmuştur cenazesi yarın sarıgazi cem evinde kaldırılacaktır tüm yaylacıklılara duyurulur

huseyin yanmaz
21.02.2008, 14:08
merhaba yaylacıklı dostlarım murat çiçek için hep birlikte yaptığımız yardımları veren vermeyen veremeyen tüm dostlara calabı allah yardımlarını kabul etsin kendilerine paranın 2.100 ytl si 19/02/2008 tarihinde havele ile ulaştırılmıştır tüm yaylacıklardan allah razı olsun yardım yapamayanlar için ay sonuna kadar tekrar toplanıp ulaştırılacaktır yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum sayğılar sevgiler hüseyin yanmaz yaylacık köyü derneği adına herkese teşekür ederim

huseyin yanmaz
27.02.2008, 17:46
Ben giderim adım kalır
Dostlar beni hatırlasın
Düğün olur bayram gelir
Dostlar beni hatırlasın

Can bedenden ayrılacak
Tütmez baca, yanmaz ocak
Selam olsun kucak kucak
Dostlar beni hatırlasın...

asliyok
20.03.2008, 00:25
selam,

bir köy daha ekleyebilirsiniz, erzincan-cayirli (tercan)otlukbeli-ördekhaci köyü

köylum
20.03.2008, 00:35
sevgili can birkac tanede ben hatırlatayım nasipkomu kö ördek hacı kö mirzoglu kö cancık kö bunlar cayırlıya baglı köylerdir bende sırataşlıyım bizim köyu 3 tefa yazmışın teşekurler

hingeli
20.03.2008, 03:09
selam kardeş ben kemaliyenin dutluca nahiyesinin boylu köyündenim hinge yeni adı boylu komşu köyümüz pat yeni adı adak sösük akçalı köylerinde alevi yoktur bilginize.dutluca nahiyesinde de olmadığını sanıyorum genel olarak ocak köyü eğinik köyünde bulunur.

mavimisali
20.03.2008, 08:49
Tercan ın Eski ismi Kursan Yeni adı ile Fındıklı köyü . Köyde yaklaşık 60 kişi yaşamak ta son seçimlerde 37 seçmen oy kullanmış.36 Oy chp,1 oy emep .. Kursan,bu bölge de ikinci dil olarak zazaca nın konuşulduğu bir alevi köyüdür

yagmur12
20.03.2008, 09:16
Oğulcuk köyü Ergan, annemin köyü. :)

Caferli'de Erzincan alevi köylerindendir.