Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler size inanmıyor sayın Baykal!

mavimisali
01.06.2008, 14:04
Öfke had safhada zaten Aleviler arasında… Bir de üstüne böyle abuk subuk göstermelik hareketler. Önce Sayın Başbakan lütfetti, Alevi olduğu için öğretmeni tarafından şiddete maruz kalan öğrenciyi telefonla arayarak geçmiş olsun dedi. Sonra da CHP Lideri Deniz Baykal o öğrenciye ulaştırılmak üzere bir mektup yazdığını deklare etti…

Yani şov üstüne şov ! Hadi, Başbakan Erdoğan mecbur! AB kapısında bekliyor ve “Ne yaptınız kardeşim ‘Alevi meselesi’ ile ilgili?” diye zorluyor. O da el mahkûm, vitrine koyduğu bazı Alevi kökenli vekilleri kullanarak, “Alevi açılımı” adı altında göstermelik projelerle gün geçiriyor. Peki, o gün geçiriyor da,

Deniz Baykal ne yapıyor?

Günah çıkarıyor … Çünkü Sayın Baykal amiyane tabirle, “Anya’yı Konya’yı 22 Temmuz’da gördü!” Gördü ki, Aleviler olmasa bugün Meclis’te değil, Antalya açıklarında kulaç atıyordu. Partiyi ele geçirdiğinden bu yana Alevi seçmenlerle ilgili söylemlerden uzak kalmaya imtina gösteren Baykal, sağlamından tutunabileceği ağaç dalı olarak gördüğü Alevilere kendini affettirmeye çalışıyor. Ama öyle kolay değil… Aleviler ne Baykal’ın sandığı kadar aptal, ne de Başbakan’ın gördüğü kadar balık hafızalı! Geçelim Başbakanı burada. O bir kenarda dursun. Benim asıl taktığım Baykal ve bugünün CHP’si… Dersiniz ki şimdi; “Canım ne alakası var? Baykal’ın etrafında onlarca Alevi vekil var. Ne aralık Alevileri partiden dışladı ya da onları görmezden geldi?” Ben de derim ki size o zaman: “Yok sevgili okurlarım. Öyle sandığınız gibi ya da göründüğü gibi değil! Aleviler son dönemde büyük kopuşlar yaşadı CHP’den. Nedeni de çok basit. Baykal ve kadrosu Alevilerin gerçek ve tok sesi olan siyasileri istemediler, delegeliklerini bile sildirip üzerine buzlu viski içtiler. O sağında solunda gördüğünüz sözüm ona Alevi vekiller de pek farklı değil AKP’nin Çamuroğlu’sundan. Söz söylemez, sözünde durmaz, etliye sütlüye bulaşmaz bir yığın adam. Sayayım size birkaç tanesini mesela…

Bayram Meral : Seçimlerden seçimlere, Alevi vatandaşın kulağına usulca, “Ben de Aleviyim haa!” diyerek Alevi meselesinde bir arpa boyu yol alamamış adamcağız. Hasbelkader geldi oturdu yine o ceylan derisi koltuklardan birine…

Sinan Yerlikaya : Uzun yıllar Tuncelili Alevilerin duygularını koltuğu uğruna “ iç” etti. Yani yedi, bitirdi. Sonunda Tuncelili gerçeği görüp, “Ya bu adam seçimden seçime Dersim’de boy gösteriyor, bir daha buralara uğramıyor” deyip oyunu, “Heba olmasın hiç olmazsa Meclis’e renk katsın” düşüncesiyle bağımsız Kamer Genç’e verdi.

Mehmet Ali Özpolat : Alevilerin düğünlerini, cenazelerini sıkı sıkıya takip eder, ancak Meclis’te bunca yıldır vekil olmasına karşın Alevi meselesi ile ilgili tek bir soru önergesi verdiği görülmemiş Baykal fanatiği, şeker gibi adam. Yazmaya kalksam tek tek CHP’li Alevi vekillerin portresini yazı dizisi çıkar bu işten. Bundan vazgeçip, niye Baykal’ın şu mektubuna bu kadar öfke duyduğumun asıl nedenini aktarayım size: Baykal, 22 Temmuz akşamına kadar, Alevileri çantada keklik, oyları da sandıkta beşlik sanıyordu. Oylarını, öfkeyle ya başka bir partiye, ya da çöpe atan Alevi seçmenin sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu anlayan Deniz Baykal paniğe kapıldı. Bir de AKP’nin Alevi seçmenlerini hedef alması onu harekete geçirdi ve aynen şu talimatı verdi kurmaylarına: “Aman Cem Evlerinden çıkmayın. Giden Alevileri bu partiye döndüremezsek iktidar bizim için hayaldir!” Ne yazık ki bunu diyen Baykal, son seçimde davet edildiği tüm Alevi televizyonlarını eliyle itti, iterken de sekreteri Nesrin Baytok ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek aracılığı ile şu mesajı verdi:

“Genel Başkanımız, etnisizm yapan TV’lere çıkmama kararı aldı!” Ama Samanyolu ya da Kanal 7’den gelen her davete koşa koşa gitti. “Eh, çünkü Aleviler nasıl olsa çantada keklik.

Biz, İslami cepheden oy kapalım” dedi…
Peki, kaptı mı?
Ona da siz karar verin artık…

Sevilay Yükselir

Sorun Alevilere bakışında değil.. Bu adam ve şürekası solun canına okudu.. Alevisi sünnisi hepsinin.. Bu adam ve saz arkadaşları bu partide kaldığı ve vatandaş da isyanını göstermediği sürece bu iş çözülmez.

Beşiktaşli58
01.06.2008, 14:10
Aleviler her ne kadar inanmasada, Tayyibe karsi gelebilen baska kim var? Önce buna sormak gerek, ki Baykalin cevabi her zaman hazirdir..

Tayyip emmimizi desteklemedense, Baykali tercih ederim. Diyelim ki Baykal gitti, yerine kim gelecek? Baykalin alternatifi yoktur, kabullenin artik. Biz Aleviler ne zaman dogru dürüst yasayabilmisiz ki, simdi birseyler bekliyorsunuz? Yavuz Sultan Selim döneminden (Osmanli döneminde) taa buraya kadar uzaniyor ve o zaman atilan iftiralar halen atiliyor. Toplum düzeldimi? Hayir, o zaman birseyler beklemek hayal olur diye düsünüyorum. Simdilik Baykaldan baska çaremiz yoktur, maalesef.

derem
01.06.2008, 14:24
cok dogru dusunceler bunlar
sonuna kadar katılıyorum ama
chp dıyınce akla denız baykal gelmıyor ılk etapta
denız baykal sadece patrtıyı lekeleyen ısımdır
denız baykal o tahtı bırakmadıkca
cok konusucaz bunları sarıgul'ler ahmat 'ler mehmet 'ler de gecse genede herkes kendı cebını dusunur bızım ulkemızde butun partılerın tek dusuncesı
koltuk kavgası alevılerın chp yı bu sekılde saghıplenmesı mustafa kemalın kurdugu partının devamı oldugu ıcındır sadece bu benım sahsı fıkrımdır
saygılar::wink::no:

mavimisali
01.06.2008, 14:41
Arkadaşlar burada kişisel bir ima dan öte Chp nin son durumuna bir eleştiri mahiyetinde bu açıklama;İstanbul İl Başkanı Sayın Tekin in Merkez tarafından atandıktan sonra istanbulda ki tüm ilçe yönetimlerinin çok kısa bir süre içinde lağvedildiği gerçeğini görmezden nasıl gelebiliriz ki,Böyle bir talihsiz açıklama olmamalı lütfen,Baykal dan başka kim var.. Tekrar tekrar okuyun lütfen yazılanları..

hülya24
01.06.2008, 14:51
Haklısın...

cbrl
01.06.2008, 21:26
Yıllardır Türkiyede Aleviler için ne yapıldığını söylersek herhalde kocaman bir sıfır diye biliriz.Başta yıllardır Alevilerin oyunu alan parti chp ve diğerleri sadece ab istiyor diye veya mecbur oldukları için alevilere bazen şirin görünmek için birtakım hareketlerin içine giriyorlar.Aslında alevilerin chp oy verme nedeni ise kötünün iyi durumundan fazla ileri gitmez Başka bir parti olmadığı için sağ ve sol içinde geçerlidir bu durum .

Ütopya
02.06.2008, 03:15
Evet belki Baykalin cevabi her zaman hazirdir erdogan'a karsi... ama mesele çok cevap vermek degil ki, iyi cevap vermek...

aralarindaki laf dalasi çogu zaman "kisisel"lesiyor, politikadan, siyasetten çok bir birine hakaret etmekle mesgul oluyorlar...

baykal belki "muhalefet" olmayi , cevap vermeye basaran tek kisi, ama gereksiz ve sadece laf dalasi olduktan sonra, cevaplari somut ve politik elestirileri olmadiktan sonra, muhalefet olmasi çok fazla bisey getirmiyor, çunku halk alternatifler istiyor kisisellesen bir düello istemiyor...

dali
02.06.2008, 03:56
Şahsen Ben, Deniz Baykal'a alevilik konusunda inanıyorum...

cangüdaz
02.06.2008, 09:55
alevileri şu anda şanssız görüyorum.baykal gibi birine istemyerek de olsa oy verdikleri için.kötünün iyisi diyor bazı canlar ama dsp ne güne duruyor?zeki sezer ve ufuk uras şimdiye kadar çok güzel muhalafet yaptı bana göre.baykal gibi hırlayıp gürlemediler.yapıcı muhalafet yapmaya özen gösteriyorlar bence.baykal başbakana cevap veren tek kişiymiş!bu mu yani oy verme nedeniniz?ona kalırsa bahçeli de cevap veriyor.hatta ip fırlatıyor!!!!!!!!!!!!!!bu baykalın bildiği tek şey laf kalabalığı yapmak.ancak bağırır çağırır ülkeyi gerip krize sokmaya çalışır.krizden nemalanan birisi çünkü.iktidar hedefinde değil.iktidar olursa hiçbir projesi yok nasıl ülkeyi yönetecek ki?o da biliyor bunu.tayyip diyordu ya senin gibi bi muhalefet adamı işime geliyor diye.kimseye saygısı yok.yandaşları da öyle.hiçbir inanca saygıları yok.ben geçen yaz istanbulda bi tane kadın kolları başkanıyla uzun uzun sohbet ettim.çok şeker biriydi.halamın arkadaşıymış.tunceli alevisiydi.bana her şeyi anlattı.parti içinde baykala karşı olan öfkeyi,sevgisizliği falan...alevi canlar kötünün iyisi diyerek chp'ye yani doğal olarak baykala oy verdikleri için baykal efendi koltuğuna daha çok yapışır.iktidar olmak mı?ooo onu da artık hayallerinize saklayın.

yasemin38
02.06.2008, 12:22
Bizim dostumuz yok bunu anladım...

poweran58
05.06.2008, 19:56
deniz baykaldan politikacı olmaz bunu bazı alevi doplumu anladı ama gine baykalın peşinden ayrılmayanlar var mejburiyetten chp oy veriyoruz chp yönetimi bi degişse dsp diyorlar zeki sezer bence zeki sezerdende olmaz adam çok iyi niyetli birisi nebilim nezi baykal gibi cazgır degil gayet sakin ve akıllı birisi ama iyi niyetinden kaybediyo