Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli kürekçileri şortla geziyorlar diye tekme tokat dövdüler
No PaSaRaN 01.06.2008, 15:43 Sapanca'da büyük skandal
Milli kürekçileri şortla geziyorlar diye tekme tokat dövdüler
Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan Ankara Üniversitesi kafilesi, ilçe merkezinde ‘Burada taytla, şortla gezemezsiniz’ diyen 25 genç tarafından hastanelik edildi...
Finalleri Sapanca’da bugün gerçekleştirilecek olan Kulüpler Türkiye Kürek Şampiyonası’na katılan Prof. Dr. Yılmaz Akça başkanlığındaki 14 kişilik Ankara Üniversitesi Kürek Takımı dün akşam yemeği için bir minibüsle Sapanca Öğretmenevi’ne gitti. Üzerlerinde tayt ve şort olan, bazıları ise ay-yıldızlı milli formayı da giymiş olan sporcular araçtan inip öğretmenevine doğru yürürken, bir grup genç iddiaya göre “İlçe merkezinde böyle taytla-şortla gezmeyin” diyerek çıkıştı. Bu sözler nedeniyle çıkan tartışma, bir süre sonra yatıştı. Yemeğin ardından öğretmenevinden çıkan kürekçilere, kapı önünde bekleyen 3 genç aniden tekme tokat saldırdı. Sporcular ne olduğunu anlamaya çalışırken sayıları bir anda 25’e ulaşan gençler, kürekçileri dövdükten sonra kaçtı. Birçok sporcunun, aldıkları darbelerle yüz ve vücutlarında morluklar oluştu. Milli Takım sporcusu da olan Sait Alican Çiftçi ise kafa travması nedeniyle Toyotota-Sa Travmotoloji Hastanesi’ne kaldırıldı. Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan “Çok üzücü bir olay. Sorumluların yakalanması için araştırmalar sürüyor” dedi
Hangi yüzyılda yaşıyoruz biz yaaa bu ne barbarlık bu nasıl bi yobazlıktır :kzgn bu ülkede hangi demokraside bahsediliyor sayın babacan müslümanlar özgürlüklerini yaşıyamıyor diyor....karı koca el ele çay bahçesinde dolaşamıyor milli futbolcular şortla sokağa çıkıyor diye dayak yiyorr nasıl bir zihniyet bu yaaaa anlamaya çalışıyorum ama anlıyamıyorum yazıkkk hemde çok yazıkkk
tam anlamıyla bir skandal bir ayıp bu......
o zman milli bisikletçilerin linç edilmesi gerekir.....onlara bu pervasızlığı yapmalarını sağlayan yönetimler ile bu ülke kendini yemekten öteye gidemez......
umarım bir gün anlaşılır ki herkes istediği gibi yaşayabilir.....
deniz166 01.06.2008, 15:48 Ya böyle geri kafalılar varken nasıl ilerliye biliriz ki ?Milli futbolcularda mı çarşafla çıkcaklar?
No Pasaran abi bunları anlamaya çalışmaya gerek yok ne yapmaya çalıştıkları ortada!!!
No PaSaRaN 01.06.2008, 15:56 Ya böyle geri kafalılar varken nasıl ilerliye biliriz ki ?Milli futbolcularda mı çarşafla çıkcaklar?
No Pasaran abi bunları anlamaya çalışmaya gerek yok ne yapmaya çalıştıkları ortada!!!
deniz kardeşim bunları anlamak imkansız zaten insanları allaha inanıp inanmadığının kararını nasıl veriyorlar:kzgn allahsızlar deyip insanları dövmenin amacı nee neyi savunuyorlar neyin peşinde koşuyorlar...Bu olayların yaşanmasının bu kadar rahat davranmalırın sebebi şuanki hükümet bunun başka açıklaması yok diye düşünüyorumm
deniz166 01.06.2008, 15:57 Çok Haklısın Abicim Başka Açıklaması Yok Malesef
Funky Caner 01.06.2008, 15:57 Asıl dayağı onlar hakediyor. Arkadaş ne cins, ne geri kafalı insanlar var şu ülkede ya! Bizim burda kapalıları dışlıyorlar orda şortla gezenleri dövüyorlar. ya burası Türkiye orası ayrı bir yer ya da orası Türkiye burası olması gereken Türkiye. O dövenler denize pantolonla mı giriyorlar? Herkes polat alemdar olmuş, ucuz insanlar dolu
bolatbaba 01.06.2008, 18:18 Geri adım atarak ileri gidiyoruz diyenlere inanan bir toplum geri geri giderek ileri gitmeye çalışan başka kimseler varmı acaba şimdi bu durumun şöyle bir açıklaması olabilir sporcular neden şortla filan geziyorlarki müslüman ülkede salyangoz satmak gibi bir şey.deyilmi ama
sirdas215 01.06.2008, 18:25 bu tür olaylara seyirci kalan hükümet utansın arkadaşlarr...öyle utanacak bi hükümetimizde var ya..
bende sivasta şortla gezdim diye göz tacizine ugradım:lol:
tayt çok acayip bişey ondan kızmıs olabılırler
çünkü giyice mahrem yerlerin direk belli oluyor:lol:
ben yarış için almıştım kendıme bi iki kere giydim antreman yaparken ama olcak gibi değil insan bi garip oluyor:lol: alışmamışız ki:lol:
ama yinede olmayacak bişey ayıptır beyinsizliktir
mavimisali 01.06.2008, 18:30 bende sivasta şortla gezdim diye göz tacizine ugradım:lol:
tayt çok acayip bişey ondan kızmıs olabılırler
çünkü giyice mahrem yerlerin direk belli oluyor:lol:
ben yarış için almıştım kendıme bi iki kere giydim antreman yaparken ama olcak gibi değil insan bi garip oluyor:lol: alışmamışız ki:lol:
ama yinede olmayacak bişey ayıptır beyinsizliktir
Vitocum seni başörtü ile gördük,tayt ta giymişsin .. EEe bi de entari ile görsek şöyle:001_tt2::001_tt2::001_tt2::001_tt2::001_tt2:
zeynel24 01.06.2008, 18:37 bu örnek çok anlamlı BİR İRAN'LININ MEKTUBU
BİR İRAN'LININ MEKTUBU
Sevgili Turk dostlarim ve kardeslerim,
Devrim sirasinda devrim muhafizlari tarafindan once tecavuz edilip, daha sonrada ipe gonderilen cok sevgili kiz kardesim Mehtab'in anisina...
Bu mektubu sizlere yazmamdaki neden bizim 30 sene kadar once
yasadigimiz o talihsiz ve karanlik gunun Turkiye icinde yaklasiyor oldugunu gormem ve bundan daha derin olarak kalbimde hissetmem oldu.
Turban yasasinin mecliste onaylandigi tarihin Iran islam devriminin oldugu gune denk gelmesi kalbimde bunun ilahi bir gucten gelen uyari fisegi oldugu hislerini uyandirdi ve bu mektubu kaleme almaya karar verdim.
Biliyorum hepiniz kalbinizde karanligin otoritesini hissettiniz.
Karanlik otorite gelmeden hissettirdi yaklastigini.
Iran Islam devriminden 1 hafta kadar once Turkiye'ye gecen, uzun bir sure burada yasayan ve daha sonra Kanada'ya iltica eden ve halihazirda bu ulkede felsefe ogretmenligi yapan bir Iranliyim.
Ataturk'un aydinlik Turkiyesini cok seviyorum ve yuregim kan aglayarak, Iran'da "O gun" gelmeden onceki olaylarin sanki bir tekrarini sinemada izliyor gibi Turkiye'de goruyorum.
Yobaz karanliginda hunharca katledilen kiz kardesim anisina sizlere yalvariyorum ki, sakın olmaz demeyin!
Sakın Turk Ordusu oldugu surece olamaz demeyin cunki asagida anlatacagim gibi o gun geldiginde tum ordularin eli kolu baglanabilir.
Bizim ailemiz Iran'da laik, sol goruslu ve aydin bir aile idi. Devrimden 1 ay once bize bile soyleseler idi 1 ay sonra durum bu olacak diye biz bile guler gecerdik, "delimisin?" diye sorardik belkide.
Belkide Derdik ki "Sah'in bu guclu ordusunu nasil yeneceklerde Seriat karanligini getirecekler? ".
Sizlere once Iran Islam devriminin nasil gelistigini kisaca anlatmak istiyorum cunki Turkiye'deki gelismelerle cok buyuk benzerlikler mevcut.
IRAN ISLAM DEVRIMINI BASARIYA GOTUREN AYAKLAR:
1-Buyuk kesimi fakirlesen halk dincilerin pencesine dustu.
Bu halk yiyecek, giyecek gibi ufak yardimlarla onlarin safina cekildi.
Beyinleri yikandi ve fakirliklerinin temelinde kirli ve dinsiz rejim oldugu benliklerine yazildi.
Aclikla bogusan halk bu cehaletin pencesine kolaylikla dustu ve rejime dusmanlasti.
(COK FAKIRLESEN TURK HALKINADA AYNI SEYLER YAPILIYOR)
2-Hep demokrasi ve ozgurluk dendi. Humeyni devrimi yapana kadar hep demokrasi ve ozgurluk vaad etti.
Bu sekilde bir cok sol goruslu insanlarida kendi saflarina cekti. Bu insanlar devrim akabinde ipe giden ilk insanlar oldu.(TURKIYE' DE HEP DEMOKRASI VE OZGURLUK DIYORLAR)
3-Emir komuta zincirinde yapilanmis olan din adamlari halki kontrol altina aldi.
( BASI ABD'DE YASAYAN MALUM TARIKAT'IN YAPILANMA BICIMI OLAN "ABI"YAPILANMASI BU EMIR KOMUTA SEKLIDIR VE DEVRIMIN EN ONEMLI AYAKLARINDAN BIRISI BU EMIR KOMUTA YAPILANMASIDIR.
BU EMIR KOMUTA YAPILANMASI DEVRIMIN HALK ORDUSUDUR VE DEVRIM SIRASINDA BU EMIR KOMUTA COK KISA ZAMANDA COK BUYUK KITLELERE EGEMEN OLUR.)
4-Kargasa ve kaos ortaminda askeri Kislalar basildi.
Ellerinde Kur'an ile kislalar ele gecirildi.
(BU AYAGA COK DIKKAT EDELIM CUNKI DEVRIM SIRASINDA TURK SILAHLI KUVVETLERINI ELE GECIRMENIN EN ANAHTAR AYAGI BUDUR.)
Turk silahli kuvvetleri bildigim kadari ile 600-800,000 kisiden olusan bir kuvvetdir.
Yanliz unutulmamasi gereken gercek bu ordunun ancak %0.1 (BindeBir) lik bir bolumu rejimin muhafizidir.
Yani harb okullarinda egitim gormus subaylar ancak bu kadardir. Geri kalan %99.99 er rejim muhafizi degildir.
Onlar emirlere gore hareket eden vucut parcalaridir.
Beyin olan ise az sayidaki subaylardir.
Iran devriminde kargasa ve kaos ortaminda kislalari basan yobazlarin ellerinde Kur'an ile erleri gecerek direnen subay ve komutanlari katlettiler.
Burada kilit nokta ellerinde Kur'an ile harekete gecen buyuk halk kitlelerine karsi erlerin silah kullanmakta zorlanacagi gercegidir. Zaten kullansalar bile cahil ve beyni yikanmis halk oyle bir kudretle kislalara saldirmistir ki, sonunda kislalar teslim alinmistir.
O askerin actigi ates sonucu halktan cok olen olmustur ama sonucta bir noktada erler silah birakmak durumunda kalmislardir.
Erin kendi basina alacagi savas insiyatifi dusmana karsidir.
Ama buyuk kitleler halinde ve ellerinde kur'an larla uzerine gelen kendi halkina karsi bu kararliligi gostermesi mumkun olamaz. Yani er buna bir noktadan sonra direnmez ya da direnemez. Cunki o er karsisindakinin karanlik bir devrim yapacak olan insanlar oldugunu bilecek bilinçte de degildir, kaybedecegi aydinligin ne oldugunu da.
Bunu bilecek olan sadece subaylardir.
Ve kanlarinin son
damlasina kadar savasacak olanlarda bu konuda aydinlanmis Turk subaylaridir.
Ama yukarda bahsettigim uzre onlar ordunun sadece ve
sadece en fazla binde birini teskil ederler.
Yani devrimin asil savunucusu Turk ordusunun tumu degildir, sadece subay kademesidir ve erlerin durdugu ve etkisizlestirildigi noktada o subay kademesinin yok
edilmesi kolay olacaktir.
Iran'da ordu bu sekilde etkisiz hale getirilmistir.
"Er, dusman isgali durumunda durmaz ve etkisizlestirilemez , sonuna kadarda savasir, ama buyuk bir kudretle gelen kendi halki karsisinda durabilir."
Su asamada aldiklari bu buyuk ivme ve arkalarindaki cok buyuk gucler ile onlari normal yollardan durdurmak cok zor olacaktir. Ve bunlarin durdurulmadan hareket edecegi her gun ivme ve guclerini artiracak ve isi zorlastiracaktir.
Silahli kuvvetler ne kadar erken hareket ederse o kadar iyi olur. Sonra gec olabilir.
Silahli kuvvetlerin su veya bu neden ile eli kolu bagli ise "-ki oyle gorunuyor" bu durumda silahli kuvvetler "O GUN"geldiginde kislarini nasil muhafaza edeceginin planini cok iyi yapmalidir. Cunki kilit bu noktadir.
Silahli kuvvetler etkisiz hale getirelemedigi muddetce devrim basariya ulasamaz.
Bu nedenle her askeri kislaya normal erlerin haricinde kislalari kaninin son damlasina kadar savunacak;
"OZEL CUMHURIYET DEVRIM MUHAFIZLARI BIRLIKLERI" olusturulmali ve bunlarin boyle buyuk bir halk hareketine karsi erlerden once devreye girip, erler saskinliklarini uzerlerinden atana kadar catismaya girmeleri saglanmali ve burada kazanilacak vakit ile gerideki subaylar erlerin dagilmasinin onune gecmelidir.
Yani ordunun esas gucu ve govdesi olan erlerin kontrolu kesinlikle kaybedilmemelidir.
Iran ordusu, böyle bir hazirligi olmadigi icin gafil avlandi.
Olusturulacak olan "OZEL CUMHURIYET DEVRIM MUHAFIZLARI BIRLIKLERI" yobazlar ile çatısırken, erler de üzerlerinde ki saskinligi atacaklar ve subaylarin organizasyonu ile catismalara destek vereceklerdir.
Olusturulacak "OZEL CUMHURIYET DEVRIM MUHAFIZLARI BIRLIKLERI" cok ozel egitilmeli vede Ataturk'e ve devrimlerine cani pahasina savunacak sekilde inanmis olmalidirlar.
Aksi halde basarisizlik kacinilmazdir.
Cunki en son Lubnan'da gordugumuz uzere davasina inanmis bir kac yuz Hizbullah Militani dunyanin en iyi ordularindan birisi olan israil ordusunu agir zaiyatlarla yenilgiye ugratti.
Sevgili dostlar ve kardesler, elimden geldigince sizleri
bilgilendirmeye calistim cunki aydinligi savunmak durumunda olan sizler Iran'in gectigi bu karanlik tuneli anlamak durumundasiniz.
Iran'in bu aci tecrubesi sizlerin uyanik olmasi icin bir sans olur umarim.
Asagidaki birinci linkte Iran'in devrimin hemen oncesi goruntuleri ile hemen sonrasi goruntulerini bulacaksiniz.
Orada goreceginiz uzre Iran devrim oncesi belki su anki Turkiye'den bile daha modern.
Yani olmaz, olmaz demeyin.
Benim cok sevgili kiz kardesim Mehtab anisina yapabilecegim bu kadar.
Elimden geldigince sizleri bilgilendirmeye calistim.
Ama sizin geride kalan, aydinlik yarinlar bekleyen kizlariniz, kardesleriniz, cocuklariniz ve Mehtab'lariniz icin yapabileceginiz cok seyler var karanlik "O Gun"cokmeden once Ataturk Turkiyesine. ..
Yapabileceginiz ilk sey bu mektubu bildiginiz, tanidiginiz insanlara ulastirarak daha fazla insani uyandirmak olabilir.
O aci, cok buyuk aci sevgili kardesler, anlatmak istemiyorum icinizi karartmamak icin ama sevgili kardesim Mehtab keske bu dunyaya gelmemis olsa idi de "O gun" o aci sonu yasamamis olsa idi o karanlik ve pis yobaz sehvetinin pencesinde.
Allah sizleri ve Ataturk Turkiyesini korusun o yobaz karanliginin sevgili kardesim Mehtab'a gosterdigi aci sondan.
Anlatamiyorum onu yobazlarin nasil katlettigini, elim varmiyor yazmaya, dilim gitmiyor anlatmaya... .
Mohsen Yazd
burda anlatılanlar çok doğru gerçekten olmaz dememek lazım
şu yapılanlara baklırsa hiçte olmayacak gibi görünmüyor
Vitocum seni başörtü ile gördük,tayt ta giymişsin .. EEe bi de entari ile görsek şöyle:001_tt2::001_tt2::001_tt2::001_tt2::001_tt2:
abi onu sen giyiyorsun ben giyersem bi anlamı olmaz dimi farkım olsun:w00t:
hem sana daha iyi gidiyor açıyor seni :lol:
halilibrahim83 01.06.2008, 20:48 bu yobazlar herseyı yapar emın olun gozlerıne kestırseler bızıde yok edeceklerde gızlıden yapmaya calısıyolar
Aslında hiç tuhafıma gitmedi .İşte bir devlet sistemi böyle çökertilerek yok edilir.akp hükümetinin 6 yıldır yaptığı şey ortaya at tartıştır sonra rafa kaldır ve ardından uygulama geç insanların nabızlarını yokluyorlar bu mahalle baskısıda buna benzeyen metoddur .bu gün sapancada yarın başka yerde görebilriz bunları aslın ekrana gelmeyen bir çok sey daha var bunlardan haberimz yok
ama nede olsa toplum ahlak kurallari buna izin vermiyosa, toplum bundan rahatsiz oluyosa....onlarda o kilikla dolasmasinlar....ay bende küçukken (9/10 yas civari) diz ustu sortla sokaga çiktim diye babam'dan dayak yemistim...."ne o dansöz kiligi" demisti...
ama nede olsa toplum ahlak kurallari buna izin vermiyosa, toplum bundan rahatsiz oluyosa....onlarda o kilikla dolasmasinlar....ay bende küçukken (9/10 yas civari) diz ustu sortla sokaga çiktim diye babam'dan dayak yemistim...."ne o dansöz kiligi" demisti...
Toplum ahlak kurallarını kim hangi kıssa dayanarak belirliyorda bu durumu toplumun kendisi ahlaksızlık olarak görüyor bu bir ! İkincisi toplumdan bahsetmişken bu milli kürekçiler, bahsedilen ahlak polisine bürünmüş yobazların toplumuna ait değildir !
Bazı yobaz kitleyi genel toplum olarak görmen yanlış olacağı gibi bu kişilerin zaten yobaz kitlesi ile içli dışlı olmadığı göz önünde bulundurularak bu olay kınanmalıdır..
Ayrıca sende hakları olan söz konusu baban kızmıştır. bu doğaldır.. ve her ne kadar toplumu göz önünde meğerki bulundurmuşsun içinde bulunduğumu topluma belki ayak uydurma aşaması için bazı şeyler onların istedği gibi yapabiliriz.. Ama burdaki durum öle değildir.. Milli kürekçilerin işi gereği giydikleri şortu alakası olmuyan kişiler tarafında dövülerek tepki görmesi bu ülke için utanç ve yüzkarası bir şeydir...
Toplum ahlak kurallarını kim hangi kıssa dayanarak belirliyorda bu durumu toplumun kendisi ahlaksızlık olarak görüyor bu bir ! İkincisi toplumdan bahsetmişken bu milli kürekçiler, bahsedilen ahlak polisine bürünmüş yobazların toplumuna ait değildir !
Bazı yobaz kitleyi genel toplum olarak görmen yanlış olacağı gibi bu kişilerin zaten yobaz kitlesi ile içli dışlı olmadığı göz önünde bulundurularak bu olay kınanmalıdır..
Ayrıca sende hakları olan söz konusu baban kızmıştır. bu doğaldır.. ve her ne kadar toplumu göz önünde meğerki bulundurmuşsun içinde bulunduğumu topluma belki ayak uydurma aşaması için bazı şeyler onların istedği gibi yapabiliriz.. Ama burdaki durum öle değildir.. Milli kürekçilerin işi gereği giydikleri şortu alakası olmuyan kişiler tarafında dövülerek tepki görmesi bu ülke için utanç ve yüzkarası bir şeydir...
Mrb,
1. Eger yanlis okumadiysam, yarisma esnasinda deil sokakta (yani yarisma disi) olmus bi olay.
2. Erkegin sortla gezmesinden "toplum" rahatsiz oluyosa, onlarda rahatsiz edilmiyicek bi kiyafet le dolassinlar.
3. nasil ki bazi kisiler, escinsel insandan rahatsiz oluyo diye onlardan "gizlenmesini" istiyosa, haklari için örgutlnemelerinden rahatsizlik duyuyolarsa, guya topluma aykiri oluyomus diye, bizde, mademki SORT giyen ERKEK toplumu rahatsiz ediyo, sort'la sokakta dolasmasinlar o zaman ....
Âdem olan anlar....:p
Mrb,
1. Eger yanlis okumadiysam, yarisma esnasinda deil sokakta (yani yarisma disi) olmus bi olay.
2. Erkegin sortla gezmesinden "toplum" rahatsiz oluyosa, onlarda rahatsiz edilmiyicek bi kiyafet le dolassinlar.
3. nasil ki bazi kisiler, escinsel insandan rahatsiz oluyo diye onlardan "gizlenmesini" istiyosa, haklari için örgutlnemelerinden rahatsizlik duyuyolarsa, guya topluma aykiri oluyomus diye, bizde, mademki SORT giyen ERKEK toplumu rahatsiz ediyo, sort'la sokakta dolasmasinlar o zaman ....
Öncelikle toplum kavramını tamamen bilerek yorum yapmak daha sağlıklı olur.. Antreman sonucu 25 çapulcu çıkıyor bunları dövüyor. Ve sen buna toplum huzuru mu diyorsun ?
Bu toplum tanımadığı insanları neye kime göre yargılayıp bunun üstüne dövüyor?
Yarışma içinde zaten olmadığı belirttim. Ayriyeten antreman olarak yine işlerini yaparlarken bu dayağı yemişlerdir.. Toplum demişken, toplum kendi insanını yargılar ama yine de pataklamaz... tekrar belirtiyorum bu olayın toplum ahlaki ile alakası yoktur zaten.. Bir kaç yobazdır bunlar. Bahsettiğin Toplumun bile bunları hor görmeye hakkı olamaz.. Çünkü içli dışlı olmadığı insanları toplum kendi ahlak değerlerine göre yargılayamaz, hakkı yoktur...
Mrb,
garip bir mantık yürütme şekliniz var. Toplum ahlakı nedir? kime göredir, kim belirler bu kriterleri. Yeri gelince milliyetçilik duyguları kabaran halk, üzerlerinde milli forma olan sporculara dayak atabiliyor. Bunuda toplum ahlakına bağlıyoruz. garip vesselam. peştemalmi giydirelim sporcularımıza. yobazlığın daniskasıdır bu, başkada birşey değil.
No PaSaRaN 02.06.2008, 14:03 garip bir mantık yürütme şekliniz var. Toplum ahlakı nedir? kime göredir, kim belirler bu kriterleri. Yeri gelince milliyetçilik duyguları kabaran halk, üzerlerinde milli forma olan sporculara dayak atabiliyor. Bunuda toplum ahlakına bağlıyoruz. garip vesselam. peştemalmi giydirelim sporcularımıza. yobazlığın daniskasıdır bu, başkada birşey değil.
:36_1_55: :36_1_55:
|
|