Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Adamı'da Asın!

Black_Love
02.06.2008, 02:21
BU ADAMI DA ASIN!

http://www.gazeteyenigun.com.tr/moduller/imagefuncrop.asp?url=http%3A%2F%2Fwww%2Egazeteyeni gun%2Ecom%2Etr%2Fhaber%5Fimages%2FF54%5F656%2Ejpg&width=460

İzmirli başkanları dikkat… Vatandaşa en iyi hizmeti sunmaksa amacınız, yargılanmayı göze alacaksınız…

İşte ikinci örnek; Ensari Bulut… İşçisine para, eğitime, spora, kültüre destek verdiği için soruşturma geçiriyor...

DİKİLİ’de vatandaşların belediye imkanlarından en ucuz şekilde faydalanmaları için çabalayan Başkan Osman Özgüven hakkında “Görevi kötüye kullanmak”tan dava açan hükümet, Çiğli’de de Başkan Ensari Bulut hakkında benzer bir soruşturma başlattı. İşte Bulut’un başına dert olan Yenigün’ün ele geçirdiği müfettiş raporu ve soruşturma evraklarındaki 4 madde:

Tek kurusu hizmet!

KAFESAN işçilerine para ödemek, ilçesindeki 7 amatör spor kulübünün tüm masraflarını karşılamak, ilçe sınırlarında fakir ama başarılı 600 öğrenciyi Çiğli, Karşıyaka başta olmak üzere İzmir’in farklı noktalarında dershanelere gönderip ÖSS ve OKS’ye hazırlamak, Çiğli’deki yüzlerce çocuğa başta bale olmak üzere farklı kültürel kurslar açmak.

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=32769

Oturduğum İlçemin CHP li belediye başkanı. İlçenin yaklaşık %40' nı Alevi nüfus oluşturmasına rağmen hizmetlerinde alevi-sunni, sağcı-solcu ayrımı yapmayan biridir. Çiğli halkının beğenisini kazandığını gören hükümet İzmir' i almak için adil olmayan bir yöneteme başvurmuş... Bu adam gazetelere, tv lere bile konu oldu. Ameliyatlar, Suikastler, Trafik kazaları, Kanserler. Eminimki iktidarın bu adaletsizliğinide yenecektir.

dali
02.06.2008, 03:19
Belediye Kanunlarını tam olarak inceleyen arkadaşlarımız varsa; bu kararı hatalı ve haksız olarak görebilir ! Nitekim benim bir kaç araştırmam sonucu ve size kendi bilgim dahilinde belediye kanunu hakkında kısaca belirteyim...

Belediyeye verilen ödenekler her zaman halka hizmet için harcanmaktadır.. Buna bağlı olarak kar-zarar hesabı çıkartılarak artan para tekrar halk için hizmete sunulur. Bu durumda ne kadar fazla para çıkarsa belediye başkanı bunu kendi insiyatifi şeklinde halka hizmet olarak sunabilir.. Nitekim burda chpli belediye başkanın yaptığı gibi.

Burda görevi kötüye kullanma söz konusu olamaz. Çünkü devlet her belediyeye belli bir ödeme yapıyordur. burda belediye başkanının devletten fazla para aldığı söz konusu olamaz. Belediye başkanı sadece kendi belediyesine yatıralan para ile hizmet sunduğu için böle bir soruşturma komedi olmuş...

Başka belediyelerden daha üstün hizmet sunması, onun görevi kötüye kullandığına işaretten çok bulunduğu belediyenin kar oranın yüksek olup bu para ile yeni hizmetler sunmasına işarettir... Devlet zaten bunu istemektedir..

Nitekim Akp burda çelişki yaşamaktadır. Konuyu açan arkadaşımızın bahsettiği gibi akp nin ne yapmak istediği bellidir.. Ama bu soruşturma sadece soruşturma olarak kalır ve biter..

saygılarımla....

efla
02.06.2008, 10:10
Sevgili Ensari Bulut kendi için harcasaydı o paraları
ya da eşi kristal bardaklar aldırsaydı o paralarla!

yapamamışsınız sayın başkan,cumhurbaşkanımızdan ders almalısınız..

Serhatlı
03.06.2008, 01:41
Her ne kadar Chp li olmasamda yaptıkları hizmetleri insanlara yaklaşımlarını her zaman desteklerim Büyükşehirlerde özellikle CHP li beledıyeler sayesınde evine ekmek göturen haddınden çok insan bilirim bende onlardan biriyim ha içlerinde yokmu var onlardada bazı bozukluklar ama bu iş yapıyor göruntüsü veren üç beş sadaka dağıtan bunlada şhow yapan takiyeci riyakarlardan kat kat üstunler bana göre Ben aslında bununda bir yerde halkın içindeymiş ona yakınmış gibi kullanıldığını düşünürüm Chp de nede olsa sistem partisi ve her zaman karşılaşdığım vede hak verdiğim tek yer şu sözü duyunca Kötünün iyisi..Konuya gelince hizmet gerçek oldumu diğerlerinin işine gelmıyor bah bu belediye başkanı göstermelik yardım ikide konser düzenlese halka vereceğine har vurup harman savursa bundan iyisi olmazdı..Ne diyelim geçmiş olsun eminin aklanacakdır hakkındaki davalardan:D

vitamin
03.06.2008, 01:42
böyle başkan mı olur kardeşim başkan dediğin eğitimi düşürür ünv kazanan sayısını azaltır kulturel sosyal şeylere önem vermez kur'an kurslarını çoğaltır yobazları güçlendirir bu adam tam bir atatürkçi olmaz kı akpyle beraber hizmet ve başkanlık konumu değişti

pazarcıklı
03.06.2008, 12:16
...Sanık;
...ev almamış, arsa almamış, cebe atmamış, kültüre-sanata yatırmış belediyenin paralarını, çocuklara eğitime ayırmış üstelik parasının bir kısmınıda...

Görevi kötüye kullandığı sabit görülmüş, asılmasına karar verilmiştir...:hang:

...sıradaki...:dots::dots::dots:

...ne kadar kolaymış yaa bu iş, oyun gibi, ya peki diğer oyuncular, başrol oyuncuları nerede...asıl vurgunu yapanlar...onlara kim açacak davayı:confused1...

asi sivaslı
03.06.2008, 12:24
Şuan ki hükümet kendi çevresindeki insanların kazanmasını sağlıyor halka somut olrak hiçbir şey vermiyorlar herşey lafta oluyor yok şunu yapıyoruz, yok şunu bitirdik, yok ihracat sıralasında bu sıraya yükseldik, vs.... uzuyor gidiyor ama elde bişey yok açlık sınırı almış başını gitmiş iktidar şimdide CHP nin bulunduğu yerel yönetimi bölmeye çalışıyor ben ist yaşıyorum burda kadıköyü almak için 2 e böldüler ki örnekleri de var belediye başkanının belediye olanaklarını kullanarak halka hizmet vermesimi suç bu olaylardan sonra halen iktidardakilere oy verenler varsa artık onların ayıbı diyorum.....

Black_Love
03.06.2008, 16:57
Gerekirse assınlar!

Başkan Bulut, “Halka hizmet suçsa, ben bir suçluyum” dedi ve ekledi; “Benzer sayısız şikayet yargıdan döndü. Türk adaleti bu kez de tecelli edecektir.”

İşçinin yanında tavır sergilediği, eğitimde fırsat eşitliği için çalıştığı, sporun her dalından binlerce kişiye destek olduğu ve kültür-sanat kurslarıyla farklı bir Çiğli profili için çalıştığı gerekçesiyle AKP’liler tarafından İçişleri Bakanlığı’na şikayet edilen ve hakkında soruşturma istenen Başkan Ensari Bulut, Yenigün’e konuştu.

Batık şirket Kafesan’ı dört yılda ayağa kaldıran ve yaklaşık 20 milyon YTL ödenmiş sermayesi, 550 işçinin geçmişteki tüm borçlarını kapatan Bulut, en fazla bu şirket nedeniyle soruşturma geçirdiğini belirterek, “AKP’liler 4 yılda 10 kez aynı konuda şikayet ettiler. Kafesan’ı ayağa kaldırmak için mecliste oybirliği ile karar alındı. Mecliste Kafesan’a kaynak aktarmayı kabul eden AKP’li meclis üyelerinin daha sonra bu konuda soruşturma talep etmesi gerçekten düşündürücü. Kafesan konusunda 10 kez reddedilen soruşturma bir kez yargıda aklanmayla sonuçlandı. Ancak 11. kez şikayet edilince bu işin siyasi olduğu konusunda kanaatlerimiz netleşti. Amaç eski dönemde olduğu gibi batık bir şirket, işçisiyle kavgalı bir belediye yaratıp, seçim öncesi bu tablodan siyasi rant sağlamak” diye konuştu.

Dersaneye gönderince

liği yarattığı için sorgulanmasına da anlam veremediğini dile getiren Başkan Bulut, “Çiğli’de yoksul ve orta gelir grubundan ailelerin başarılı çocukları, ÖSS ve OKS gibi sınavlarda mali durumu iyi olan aile çocuklarıyla eşit koşullarda yarışmıyordu. Bir eğitimci başkan olarak bu tablo beni son derece rahatsız ettiği için not ortalaması yüksek olan fakir öğrencilerin dersaneye gönderilerek fırsat eşitliği yaratmayı amaçladık. Belediyenin sosyal yönünü ortaya koyduğumuz bu hizmetle 4 yılda 3 bine yakın öğrencinin eğitim masraflarını üstlendik. Dersanelerle kıran kırana pazarlık da ederek, uygun fiyatlarla eğitimde fırsat eşitliği yarattık. AKP’nin üst düzey yetkilileri, bakanlar ve hükümet temsilcileri fakir, fukara, garip guraba edebiyatı yaparken, Çiğli’dekilerin belediyenin benzer hizmetinden rahatsız olması da siyasi davranmaktan öte bir şey değildir” dedi.

Gençleri kahvelerden kurtardık

Spor ve kültür dalında yine binlerce kişiye destek sağlamaktan ötürü gurur duyduklarını dile getiren Bulut, “Çiğli’deki amatör küme takımını belediye spor kulubünden ayırmadık. Eşofman, top, tozluk, dizlik, mali yardım ne gerekiyorsa yaptık. Buradaki amacımız gençliği kahvehane köşelerinden kurtarıp spora yönlendirmekti. Çok da başarılı olduk. Futbol, basketbol ve diğer amatör spor dallarında ulusal ve uluslar arası başarılar, madalyalar, kupalar elde ettik.

Yolumuzdan döndüremezler

İlçemizi sporda ve sanatta yükseltmeye çalışmak suçsa, evet ben bir suç işledim. Bunun cezasını da çekmeye razıyım. Ama Danıştay’a yaptığımız başvuruyla soruşturma düşecektir" dedi.

Örgütten de destek geldi

AKP’li meclis üyelerinin halk yararına hizmetleri nedeniyle bakanlık müfettişlerine şikayet ettiği Başkan Ensari Bulut’a ilk destek Çiğli CHP örgütünden geldi. İlçe Başkanı Ayhan Güneş, belediyenin sosyal belediyeciliği öne çıkardığı eğitim, spor, sanat ve işçi yanlısı politikalarının yerel seçim öncesi rakip AKP tarafından hazmedilemediğini belirterek, “CHP örgütü başkanının arkasındadır. AKP’nin seçim hesabıyla yaptığı bu manevralar Çiğli’de tutmayacaktır” dedi.

http://www.gazeteyenigun.com.tr/icerik.asp?page=guncel&nID=32830

AKP liler şikayet etmiş :) Şaşırmamak lazım. Büyük ölçüde Ensari Bulut kazanacak diye böyle bir yola başvurmuşlar :)

Şirin Baba
03.06.2008, 19:22
Akp'nin şu anki en büyük hedefi İzmir'i işgal etmektir.
İzmir biterse ki,her yolu deniyorlar bunun için demokrasi ve Laik Cumhuriyet çok şeyini kaybetmiş olacaktır.
Chp'yi bu konularda uyanmaya davet ediyorum.
Partinin hantal ve bulanık beyinlilerinin elinden kurtarılıp Laik Cumhuriyet uğrunda politikalar üretme zamanıdır.
Ensari Bulut… yada ismi her ne olursa olsun onurlu ve halkına hizmet eden binlerce Cumhuriyet aydınına yer verilmeli bu partide.
Çalışanın,halkı için var olanın varolması gerekir partide...
Bu iktidarın türlü oyunları var ve buna seyirci bir Chp var.Artık daha aklı başında sloganlarla ve daha akıcı projelerle varolmalı Chp....
Hafızası güçlü sekreterleriyle hemde...

öykücan
03.06.2008, 19:33
hala böyle insanlarin var olmasi sevindirici ama ayni zamanda böyle bir muamele görmeleri cok ama cok üzücü...
bu ülkede cebine atacaksin paralari o zaman senden iyisi olmaz:devil2::devil2:

Black_Love
04.06.2008, 12:44
AKP liler gerekçeleri açıklamış. Nedeni araştırmadan durumu iyi olanları dershaneye göndermekmiş. Halbuki dershaneye giden öğrencilerin çoğu güzeltepe den yani maddi durumu iyi olmayan gecekonduluk bir bölgeden. Kendileri altın, makarna ve bulgur dağıtırken bir şey yok. Ensari Bulut dağıttımı suç. Bunların demokrasisi kendine işliyor.

cemalettin
04.06.2008, 13:19
...ve Türkiye'deki bütün belediye başkanları da aralarında olmak üzre,bir makamı dolduran her yetkili kayıtsız şartsız hükümetin(!) istekleri ve programı doğrultusunda çalışmak zorundadırlar.
aksine davranışlarda bulunanlar verilebilecek en ağır ceza ile cezalandırılacaklardır.
(Dağ kanunu madde 2008-xyz)