Orijinalini görmek için tıklayınız : Kahrolsun Satılık Türk Medyası

duygugemisi
02.06.2008, 10:41
Değerli arkadaşlar hepimizin de bildiği gibi dün İstanbul Kadıköy'de bir çok siyasal parti,sendika ve sivil toplum örgütünün desteğiyle görkemli ir miting düzenlendi...'Yeter artık Kürt sorununa demokratik çözüm istiyoruz' sloganıyla başlayan BARIŞ mitingine 100 bine yakın insan katıldı...100 bin yürekli insan...100 bin can ve 100 bin barış gönüllüsü...ve ne yazıkki sıradan bir magazin haberini manşetine taşıyan,en başta buna yer veren satılık Türk medyası bu devasa ve bİr o kadar da önemli mitingi görmezden geldi...
Dikkat ettim milliyet,hurriyet,haberturk,haber7.com gibi Türk medyasının bel kemiğini oluşturan sitelerde mitinge dair bir haber bulana aşk olsun...Sanki hiçbir şey yokmuş yada olmamış gibi....Bu duruma o kadar içerlendim ki anlatamam canlar...Bu kadar mı savaş yanlısı bir medya olur...Kan ve gözyaşı üzerinden nemalanmak isteyenler var...AMA hiçbir şey bizi;biz yurtseverleri,biz komünistleri,biz sosyalistleri ve de biz emek dostlarını BARIŞ'ı haykırmaktan alıkoyamaz...
BIJİ AŞİTİ-YAŞASIN BARIŞ

dali
02.06.2008, 10:59
Değerli arkadaşlar hepimizin de bildiği gibi dün İstanbul Kadıköy'de bir çok siyasal parti,sendika ve sivil toplum örgütünün desteğiyle görkemli ir miting düzenlendi...'Yeter artık Kürt sorununa demokratik çözüm istiyoruz' sloganıyla başlayan BARIŞ mitingine 100 bine yakın insan katıldı...100 bin yürekli insan...100 can ve 100 bin barış gönüllüsü...ve ne yazıkki sıradan bir magazin haberini manşetine taşıyan,en başta buna yer veren satılık Türk medyası bu devasa ve bİr o kadar da önemli mitingi görmezden geldi...
Dikkat ettim milliyet,hurriyet,haberturk,haber7.com gibi Türk medyasının bel kemiğini oluşturan sitelerde mitinge dair bir haber bulana aşk olsun...Sanki hiçbir şey yokmuş yada olmamış gibi....Bu duruma o kadar içerlendim ki anlatamam canlar...Bu kadar mı savaş yanlısı bir medya olur...Kan ve gözyaşı üzerinden nemalanmak isteyenler var...AMA hiçbir şey bizi;biz yurtseverleri,biz komünistleri,biz sosyalistleri ve de biz emek dostlarını BARIŞ'ı haykırmaktan alıkoyamaz...
BIJİ AŞİTİ-YAŞASIN BARIŞ

Bahsettiğin satılmış medya. türk medyası değildir..

Bu yanlışımızı düzeltelim.. Bugün ırk, mırk sol, sağ bakmıyan Doğan Holding medyayı tekeline almıştır..

Doğan Holding her zaman kendi çıkarlarını düşünerek gündem oluşturur.. Ayriyeten diğer iddalara göre de masonluğa hizmet eder... Onun için burda türk medyası diye satılmış ima etmekten çok medyada tek ve en büyük güç olan doğan holdingi eleştirmek ve kınamak daha mantıklı olur....

barısyıldırım
02.06.2008, 11:08
Eeeee biz Cumhuriyet gazetesini, Evrenseli satın alıp okumazsak. Satılan Kanaltürke sahip çıkmazsak Türkiyeye atom bombası atılsa haberimiz olmaz. Bu günlere gelinmesinde birazda biz sorumluyuz 20 Milyon olduğumuzun idda edildiği bir ülkede. Bakın 20 milyon Yahudi dünyaya hükmediyor...

duygugemisi
02.06.2008, 11:20
Bahsettiğin satılmış medya. türk medyası değildir..

Bu yanlışımızı düzeltelim.. Bugün ırk, mırk sol, sağ bakmıyan Doğan Holding medyayı tekeline almıştır..

Doğan Holding her zaman kendi çıkarlarını düşünerek gündem oluşturur.. Ayriyeten diğer iddalara göre de masonluğa hizmet eder... Onun için burda türk medyası diye satılmış ima etmekten çok medyada tek ve en büyük güç olan doğan holdingi eleştirmek ve kınamak daha mantıklı olur....

Arkadaşım kusura bakma ama ben ortada herhangi bir yanlışlık göremiyorum..Evet doğan grububun medyadaki etkisi devasa boyutlarda olabilir...Ama doğan medyasının dışındaki gruplarda bu mitinge yer vermedi...Ben özellikle baktım gün boyunca mitingle ilgili Türk medyasına baktım ama yok...İslamcısından kemalistine muhafazakarından özgürlükçüsüne hiçbir Türk basın yayın kuruluşu yer vermedi...Sadece benim görebildiğim akşam haberlerinde habertürk'ün kısaca yer vermesiydi o kadar...

dali
02.06.2008, 11:30
Arkadaşım kusura bakma ama ben ortada herhangi bir yanlışlık göremiyorum..Evet doğan grububun medyadaki etkisi devasa boyutlarda olabilir...Ama doğan medyasının dışındaki gruplarda bu mitinge yer vermedi...Ben özellikle baktım gün boyunca mitingle ilgili Türk medyasına baktım ama yok...İslamcısından kemalistine muhafazakarından özgürlükçüsüne hiçbir Türk basın yayın kuruluşu yer vermedi...Sadece benim görebildiğim akşam haberlerinde habertürk'ün kısaca yer vermesiydi o kadar...

Öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi doğan medya grubunun etkisi devasa boyutlardadır.. Bu yüzden sadece kendi grubu değil diğer medya gruplarını da etkilemektedir..

Benim diğer takıldığım nokta özellikle neden Türk medyası diye vurgu yapmanız.. Bugün medya her zaman belli bir çıkar içindedir bunu hepimizi biliyoruz ve benim belirtiğim gibi doğan holding etkisindedir.. Sizi yanlış anlıyorsam düzeltin ama sanki siz burda olayı ırka götürmüşsünüz ? Biraz ıırk suçlaması olarak gördüm bu yazınızı. Şahsen ben öle anladım... yazınıza uyuşmuyan bir şekilde biz sosyalistler yazısı olmuş...Çünkü siz ırka götürmüşsünüz olayı !

Eğer böle kastedmediyseniz şimdiden özürdilerim ! Ama evet aynen böle dedim derseniz kusura bakmayın çelişki ve yanlışlık içindesiniz

duygugemisi
02.06.2008, 11:43
Öncelikle sizin de belirttiğiniz gibi doğan medya grubunun etkisi devasa boyutlardadır.. Bu yüzden sadece kendi grubu değil diğer medya gruplarını da etkilemektedir..

Benim diğer takıldığım nokta özellikle neden Türk medyası diye vurgu yapmanız.. Bugün medya her zaman belli bir çıkar içindedir bunu hepimizi biliyoruz ve benim belirtiğim gibi doğan holding etkisindedir.. Sizi yanlış anlıyorsam düzeltin ama sanki siz burda olayı ırka götürmüşsünüz ? Biraz ıırk suçlaması olarak gördüm bu yazınızı. Şahsen ben öle anladım... yazınıza uyuşmuyan bir şekilde biz sosyalistler yazısı olmuş...Çünkü siz ırka götürmüşsünüz olayı !

Eğer böle kastedmediyseniz şimdiden özürdilerim ! Ama evet aynen böle dedim derseniz kusura bakmayın çelişki ve yanlışlık içindesiniz

Öncelikle bir şeyi belirtmek durumundayım;bir komünist olarak hiçbir zaman ırka soya sopa ve de inanca göre bir değerlendirme yapmadım yapmam da...Türk medyası derken tabiki de hakim olan dominant olan medyadan bahsediyorum...Ama sen de tutup bunu farklı yerlere çekersen ben de iyi niyetinden şüphe ederim...Bu üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olur...
Anlamadığım bir diğer nokta;Türk toplumu,Türk devleti,Türk bayrağı,Türk askeri derken,bu ifadeleri kullanırken tüm bunlar bir ırka soya sopa dayanmazken ve de siz bunları rahatlıkla kullanırken neden benim kullandığım Türk medyası terimi ırka dayalı olsun....

dali
02.06.2008, 11:56
Öncelikle bir şeyi belirtmek durumundayım;bir komünist olarak hiçbir zaman ırka soya sopa ve de inanca göre bir değerlendirme yapmadım yapmam da...Türk medyası derken tabiki de hakim olan dominant olan medyadan bahsediyorum...Ama sen de tutup bunu farklı yerlere çekersen ben de iyi niyetinden şüphe ederim...Bu üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olur...
Anlamadığım bir diğer nokta;Türk toplumu,Türk devleti,Türk bayrağı,Türk askeri derken,bu ifadeleri kullanırken tüm bunlar bir ırka soya sopa dayanmazken ve de siz bunları rahatlıkla kullanırken neden benim kullandığım Türk medyası terimi ırka dayalı olsun....

Her sizi eleştireni iyi niyetinden şüphe ederseniz, savunduğunuz değerler adına ters bir imaj sergilemiş olursunuz ! Yazınızı yanlış anlamış olabilirim dedim ve bunun sonucunda şimdiden özür dilerim dedim.. Lakin sizin "iyi niyetinizden süphe ederim" gibi ters bir cevabınız oldu :whistling

Bahsettiğiniz haberin içerği kürt hakkı ve bunun karşılığında sürekli türk medyası diye vurgu yapmanız "türk toplumu, türk devleti, türk askeri vb" ile eşdeğer değildir...

"Türk medyası derken tabiki de hakim olan dominant olan medyadan bahsediyorum" Sadece şu cevabı vermeniz yeterli olabilirdi..Buna hitaben Altaki yazılarınız tamamen eleştiriyi hazmedememek olmuş...

Ayrıca Olayı farklı yerlere çekmekten çok bahsettiğimiz medyanın kimin tekelinde olduğunu yazdım.. Siz yine hayır dediniz başka türk basınlarıda aynısı yapıyor dediniz... Burda farklı bir amaç göremedim kendimde nedense:whistling

özcan1
02.06.2008, 12:02
Türk ve Kürt ailelerin evlatlarını kaybetmelerine son vermenin sorumluluğu hepimizin omuzları üzerindedir. Kürtlerin eşit, özgür, onurlu yaşamalarını sağlamadan hiçbirimiz eşit, özgür, onurlu olamayız.
Kürt sorununun sadece Kürtlerin değil hatta belki daha çok Türklerin sorunu olduğunu söylemek çok mantıklı olur diye düşünüyorum. Yeter artık bu dökülen kanlar;Demokratik çözümler üretilmeli..

Barışa evet! savaşlara hayır.:surrender

duygugemisi
02.06.2008, 12:09
Her sizi eleştireni iyi niyetinden şüphe ederseniz, savunduğunuz değerler adına ters bir imaj sergilemiş olursunuz ! Yazınızı yanlış anlamış olabilirim dedim ve bunun sonucunda şimdiden özür dilerim dedim.. Lakin sizin "iyi niyetinizden süphe ederim" gibi ters bir cevabınız oldu :whistling

Bahsettiğiniz haberin içerği kürt hakkı ve bunun karşılığında sürekli türk medyası diye vurgu yapmanız "türk toplumu, türk devleti, türk askeri vb" ile eşdeğer değildir...

"Türk medyası derken tabiki de hakim olan dominant olan medyadan bahsediyorum" Sadece şu cevabı vermeniz yeterli olabilirdi..Buna hitaben Altaki yazılarınız tamamen eleştiriyi hazmedememek olmuş...

Ayrıca Olayı farklı yerlere çekmekten çok bahsettiğimiz medyanın kimin tekelinde olduğunu yazdım.. Siz yine hayır dediniz başka türk basınlarıda aynısı yapıyor dediniz... Burda farklı bir amaç göremedim kendimde nedense:whistling

Ama siz de çıkıp vermek istediğim mesajın dışında Türk kelimesine takılırsanız ben de ister istemez iyi niyeti sorgularım..Tekrar altını çizerek söylüyorum ben soya sopa dayalı herhangi bir şey ima etmedim...Lütfen tartışmayı olağan seyrinin dışına çıkarmayalım ve küçük ayrıntılara takılmayalım...
Eleştiri tabi ki de olmalı ama yanlış anlamaya dayalı eleştiriyi de hazmetmek kolay olmasa gerek...Saygılarımla

dali
02.06.2008, 12:18
Ama siz de çıkıp vermek istediğim mesajın dışında Türk kelimesine takılırsanız ben de ister istemez iyi niyeti sorgularım..Tekrar altını çizerek söylüyorum ben soya sopa dayalı herhangi bir şey ima etmedim...Lütfen tartışmayı olağan seyrinin dışına çıkarmayalım ve küçük ayrıntılara takılmayalım...
Eleştiri tabi ki de olmalı ama yanlış anlamaya dayalı eleştiriyi de hazmetmek kolay olmasa gerek...Saygılarımla

Küçük Ayrıntılardan bahsederken başka iyi veya kötü niyetli bazı arkadaşlarımız da bunu yanlış anlıyabilir ! En azından ben iyi niyetli olduğumu düşünüyorum...

Bu yazıyı yazarak ve böle belirtmek istemediğinizi anlatarak en azından herkesin yanlış anlamasına engel oldunuz... teşekürler...

iyi forumlar

iusjure
02.06.2008, 16:44
DTP'nin düzenlediği bir miting olduğu için olabilir. :)

Ayrıca, neden İstanbulda düzenlemişler ki?
İstanbul, kürdistana dahil oldu da hebrimiz mi yok??? :thumbdown

dali
02.06.2008, 16:54

bu mitingin kürdistan ile ne alakası var anlamadım ?

duygugemisi
02.06.2008, 17:37

DTP'nin mitingin düzenleyicileri arasında olması şüphesiz etkili olmuştur ama ben sorunu sadece DTP ile ilişkilendirmiyorum...Zira bu topraklarda yaşayan tüm farklılıklara karşı bir hazm sorunu yaşandı ve de yaşanıyor...
Başta DİSK ve KESK olmak üzere birçok sendika,sivil toplum kuruluşu ve siyasal partinin öncülüğünde gerçekleşen ve BARIŞ talep edilen bir organizasyondu...
Ayrıca bu mitingle Kürdistan arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlamış değilim...Unutmayalım ki gözyaşının rengi hep aynıdır...Ve biz her nerede olursak olalım gözyaşı dökenlerin yanında olmalıyız...

direniş_ateşi
02.06.2008, 17:56

dtp nin düzenlediği mitingler dahi haberlerde yer almıyorsa
bu ülkede ayrımcılık yoktur diyenlere somut bir örnektir bu
sadece dtp değil
medya muhalif olan herkesi sansürler
çünkü medya taraflı ve güdümlü bir medyadır
genel yayın yönetmenleri,baş yazarları gizlice toplantılara çağrılır
izleyecekleri yayın politikaları kendilerine tembih edilir.

100 bin insan barış diye haykırıyor
senin konuya yazdığın cevaba bak
bu sorunu görmezden geldiğiniz
ve bir halkı kücümsediğiniz için
sorun her gecen gün dahada büyüyecek
dahada ateşlenecek
ve sonunda bu ateş sizide bizide yakacak:)

ayrıca korkma istanbul kürdistana dahil olmadı:)
olsaydı haberin olurdu:)

özcan1
02.06.2008, 18:37

Kadıköy'de On Binlerce Kişi Kürt Sorununa Çözüm İstedi, "Barış" Dedi

Barış Meclisi sözcülerinden Murat Çelikkan ve Ayhan Bilgen’in yanı sıra “Türk ve Kürt gençleri” olarak iki kişinin de söz aldığı mitinge ayrıca Vedat Türkali, Ahmet Türk, Akın Birdal, Hasip Kaplan, Sırrı Sakık, Filiz Koçali, Ercan Karakaş, Feleknaz Uca, Şanar Yurdatapan, Abdurrahman Dilipak, Celalettin Can, Nimet Tanrıkulu, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay, Celal Ovat ve İlkay Akkaya da katılarak destek verdi.

Barış Meclisi’nin mitinginde tek pankart vardı: “Kürt sorununa demokratik çözüm”. Çözüm önerileri şöyle: Diyalog, siyasilerin çatışmayı değil yaşamı öne alan açılımı, yeni anayasal düzenleme, Türklerin Kürt sorununda sorumluluklarına sahip çıkmaları.

İkinci Meşrutiyetin ilanının 100. yıldönümü kutlamalarının yapılacağını hatırlatan Çelikkan “Yani tüm Osmanlı tebaasının etnik ve dini köken bakılmaksızın eşit haklara sahip olmasının ilanı. 100 yıl sonra bizim de isteğimiz bundan farklı değil” dedi.

“Öncelikle devlet kurumlarından savaşı, çatışmaları değil yaşamı merkezine alan bir siyasi açılım talep ediyoruz. Tüm kültürlerin olduğu gibi Kürt kimliği, dili ve kültürünün kamu yaşamlarının bütün alanlarına dahil olmasının önündeki yasal engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bölgesel ayrımcılığın sona ermesini istiyoruz..

Kaynak;AA

Kadıköy'de On Binlerce Kişi Kürt Sorununa Çözüm İstedi, "Barış" Dedi Sizler ise ırkçılık çığırtkanlıgı ve oradaki insanları kürdistan devleti istediklerini ima ediyorusunuz...Sn iusjure...:thumbdown kan dökülmesinimi istiyorsunuz, Bölücülüyü kim yapıyor acaba??...Yazıklar olsun.

iusjure
03.06.2008, 17:09
Kadıköy'de On Binlerce Kişi Kürt Sorununa Çözüm İstedi, "Barış" Dedi

Barış Meclisi sözcülerinden Murat Çelikkan ve Ayhan Bilgen’in yanı sıra “Türk ve Kürt gençleri” olarak iki kişinin de söz aldığı mitinge ayrıca Vedat Türkali, Ahmet Türk, Akın Birdal, Hasip Kaplan, Sırrı Sakık, Filiz Koçali, Ercan Karakaş, Feleknaz Uca, Şanar Yurdatapan, Abdurrahman Dilipak, Celalettin Can, Nimet Tanrıkulu, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay, Celal Ovat ve İlkay Akkaya da katılarak destek verdi.

Barış Meclisi’nin mitinginde tek pankart vardı: “Kürt sorununa demokratik çözüm”. Çözüm önerileri şöyle: Diyalog, siyasilerin çatışmayı değil yaşamı öne alan açılımı, yeni anayasal düzenleme, Türklerin Kürt sorununda sorumluluklarına sahip çıkmaları.

İkinci Meşrutiyetin ilanının 100. yıldönümü kutlamalarının yapılacağını hatırlatan Çelikkan “Yani tüm Osmanlı tebaasının etnik ve dini köken bakılmaksızın eşit haklara sahip olmasının ilanı. 100 yıl sonra bizim de isteğimiz bundan farklı değil” dedi.

“Öncelikle devlet kurumlarından savaşı, çatışmaları değil yaşamı merkezine alan bir siyasi açılım talep ediyoruz. Tüm kültürlerin olduğu gibi Kürt kimliği, dili ve kültürünün kamu yaşamlarının bütün alanlarına dahil olmasının önündeki yasal engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bölgesel ayrımcılığın sona ermesini istiyoruz..

Kaynak;AA

Kadıköy'de On Binlerce Kişi Kürt Sorununa Çözüm İstedi, "Barış" Dedi Sizler ise ırkçılık çığırtkanlıgı ve oradaki insanları kürdistan devleti istediklerini ima ediyorusunuz...Sn iusjure...:thumbdown kan dökülmesinimi istiyorsunuz, Bölücülüyü kim yapıyor acaba??...Yazıklar olsun.

selam-

Benden alıntı yapan tüm kullanıcılara hitaben yazıyorum.
"Kürt sorunu" esasen bir "kürdistan sorunu"dur. Bunu da ben uydurmadım. ABD'de iken bir kürt arkadaşım söylemiştir. Ve şuan da mantıklı görünüyor. Zira, temelinde bir ulusun kendi devletini kurma isteği vardır. Gerisi detaydır. Dünyaya bir bakın. Gelişmekte ülkelerin önemli bir kısmının bu tür etnik sorunlar yaşaması rastlantı mı yani? Sorun kürt halkının bağımsızlığı sorunudur. Son 3 yıldır olduğu gibi, bağımsız bir ulus devlet kurma sorunudur. Bu gerçekleşinceye kadar da sorun çözülmeyecektir.

Mitinge katılanlar nasıl düşünüyor bilemem. İçlerinde iyiniyetli liberaller de olabilir, başka türlü düşünenlerde. Ama bu tarihin akışını değiştirmez.

Ayrıca, Osmanlıya atıf yapmışsınız. Osmanlının neden yıkıldığı belli değil mi? Aynı zamanda modernleşmeye başlayan Japonya alıp başına giderken, Avrupanın burnunun dibindeki Osmanlının paramparça olup, geriye bir harabe bırakması sadece şans veya kötü yöneticilerle mi açıklanabilir? Eğer bugün Osmanlı yaşasaydı, eminim ki Kürt sorunu olmasa "Arap sorunu" olurdu. Sonuçta tarihin bir akışı var.

Benim açımdan ise sorunun çözümü bellidir. Türkiye'nin %10 nu oluşturan bir bölgenin tüm Türk halkını rehin almaması gerekiyor. Bu sorun nedeniyle, Türk halkı daha fazla vergi ödüyor, daha az hizmet görüyor, daha düşük ücret alıyor vs... Daha geçenlerde Başbakan Güneydoğuya 12 milyar dolar aktarılacağını açıkladı, bir hafta sonra art arda zamlar gelmeye başladı. Ne kadar büyük rastlantı değil mi????

asi sivaslı
03.06.2008, 17:26
can sadece kadıköyde yapılan mitinde değil ki diğer iktidar alehine veya Türkiye'nin bu gidişatına dur diyenlerin yatıkları örgütlenmelerin hiç biri yayınlanmıyor dediğiniz gibi tekel konumda medaya doğan gurubu yönetiyor bir yerde patlak verecek ama bunlar şimdilik kendi insanlarını savunuyo gibi görünüyorlar ama ilerleyen zamanlarda kendi insanlarını bile tanmayacaklar işte ozaman yine yönetim bize geçecek sonra biz düzeltcez sisteme geçircez ve yine eldeğişecek biz birbirimizi kollamadığımız için olacak bunlar

dali
03.06.2008, 19:15
selam-

Benden alıntı yapan tüm kullanıcılara hitaben yazıyorum.
"Kürt sorunu" esasen bir "kürdistan sorunu"dur. Bunu da ben uydurmadım. ABD'de iken bir kürt arkadaşım söylemiştir. Ve şuan da mantıklı görünüyor. Zira, temelinde bir ulusun kendi devletini kurma isteği vardır. Gerisi detaydır. Dünyaya bir bakın. Gelişmekte ülkelerin önemli bir kısmının bu tür etnik sorunlar yaşaması rastlantı mı yani? Sorun kürt halkının bağımsızlığı sorunudur. Son 3 yıldır olduğu gibi, bağımsız bir ulus devlet kurma sorunudur. Bu gerçekleşinceye kadar da sorun çözülmeyecektir.

Mitinge katılanlar nasıl düşünüyor bilemem. İçlerinde iyiniyetli liberaller de olabilir, başka türlü düşünenlerde. Ama bu tarihin akışını değiştirmez.

Ayrıca, Osmanlıya atıf yapmışsınız. Osmanlının neden yıkıldığı belli değil mi? Aynı zamanda modernleşmeye başlayan Japonya alıp başına giderken, Avrupanın burnunun dibindeki Osmanlının paramparça olup, geriye bir harabe bırakması sadece şans veya kötü yöneticilerle mi açıklanabilir? Eğer bugün Osmanlı yaşasaydı, eminim ki Kürt sorunu olmasa "Arap sorunu" olurdu. Sonuçta tarihin bir akışı var.

Benim açımdan ise sorunun çözümü bellidir. Türkiye'nin %10 nu oluşturan bir bölgenin tüm Türk halkını rehin almaması gerekiyor. Bu sorun nedeniyle, Türk halkı daha fazla vergi ödüyor, daha az hizmet görüyor, daha düşük ücret alıyor vs... Daha geçenlerde Başbakan Güneydoğuya 12 milyar dolar aktarılacağını açıkladı, bir hafta sonra art arda zamlar gelmeye başladı. Ne kadar büyük rastlantı değil mi????

Yazılarının kanıtı olarak kimi göstermişsin ? Amerikada bir kürt arkadaşını... İşin diğer garip tarafı "o böle düşünüyor ama başka kaynaklarımda var" belirtememişsin ! Tek bir kürt sana bunu demiş ve sen kalkmış onun üzerinden kendi aklın sıra siyaset yapıyorsun !

Gel gelelim Kürt sorununa şimdi sen diyeceksin kürdistan amaçlı bu mitingler.. Ben ayrıntılara girmeden sana bir kaç cümle yazıyım.. Arkadaşım bu kürt sorun hak mak olayında ne olursa olsun Türkiye Devleti bir sıfır geridedir ! Nedeni açık...

-Sen kürt halkına türklük vurgusu yapıyorsun...
-Doğudaki kürt yerleşimlere hiç bir ekonomik yaptırım yapmıyorsun..
-Bugün Türkiye de 20 milyona yakın kürt vardır.. Buna rağmen kürtçe eğitim yoktur ve kürtçe dili diye bir tabir tc anayasasında yoktur
-Kürtlere, türksün sen diye dayatmacılığın yanı sıra kürdüm diyen bir insan sokakta dövülebiliyor, linç edilebiliyor
-Kurtuluş savaşını birlikte yaptık diyorsun, ama onların kültürünü, dilini, ırklarını yok sayıyorsun varmıdır öle bir çelişki ?

Şimdi ben ne diyorum sen bu hakları vermiyorsan başka ıvır zıvır konuşamazsın ! Önce ver sonra kim ne arıyor kim haksız kim haklı tartışması yap.. Ulustan bahsetmişken burda bir ulusun kültürünün yok oluşunu izliyoruz ! Hiç bir millet kendi kültürünün yok oluşunu seyredemez...

Ve bunuda belirtiyim son paragrafından hiç bir şey anlamadım ! Ona da yorum yapmıyım !

Olaya bu yönden bakmanı tavsiye ederim.. Eğer üstte saydığım maddelere hitaben kürtlerin zaten böle bir hakları olmaması gerekir dersen... o zaman ben sana bir tabir yakıştırırım... :whistling

Yok doğrudur bu haklar verilmiyor dersen... Hak peşinde koşanları kınama ! Kınama hakkın yoktur !

Şimdi bana vereceğin cevap maddelere göre olsun ki konuyu saptırma ! Kürdistan meselesini de açarız.. Ama sen meğerki çok biliyorsun benim saydığım maddeleri cevapla neden durum böle neden böle bir haksızlık bir çelişki söz konusu devletimizde vardır !?

iusjure
04.06.2008, 00:34
Yazılarının kanıtı olarak kimi göstermişsin ? Amerikada bir kürt arkadaşını... İşin diğer garip tarafı "o böle düşünüyor ama başka kaynaklarımda var" belirtememişsin ! Tek bir kürt sana bunu demiş ve sen kalkmış onun üzerinden kendi aklın sıra siyaset yapıyorsun !

Gel gelelim Kürt sorununa şimdi sen diyeceksin kürdistan amaçlı bu mitingler.. Ben ayrıntılara girmeden sana bir kaç cümle yazıyım.. Arkadaşım bu kürt sorun hak mak olayında ne olursa olsun Türkiye Devleti bir sıfır geridedir ! Nedeni açık...

madde madde anlatayım o zaman :)
ben o mitingler kürdistan amaçlı mı bilemem.
kürtler arasında milliyetçisi de var, islamcısı da liberali de.
bu mitinge katılanlar arasında kürdistan isteyenler de vardır istemeyenler de.
bunu bilemem.
ayrıca, ben hiç bir zaman bu mitinge katılanın hepsi şu düşüncededir demedim.

-Sen kürt halkına türklük vurgusu yapıyorsun...
Herşeyden önce günümüzde tüm ulus devletler, ulus vurgusu yaparlar.
ABD'de en libarel eyaletlerde bile, Türkiyeden çok bayrak görürsün.
Vatandaş olurken, bayrak ve anayasa üzerine yemin edersin.
Politik konuşmalarda ister liberal ister muhafazakar olsun, hepsi istisnasız vatansever bir dil kullanır.
Dolayısıyla, ABD'de veya başka bir ülkede yaşan bir kişi ne kadar o ülkeinin ulusal kimliğine maruz kalıyorsa, Türkiye'deki kürtler için de o geçerlidir.

-Doğudaki kürt yerleşimlere hiç bir ekonomik yaptırım yapmıyorsun..

Doğudaki çoğu yer kapasitesinin çok üzerinde ekonomik katkı alıyor. Devlet oradan tek kuruş vergi toplayamadığı haldei her sene milyarlarca doları doğrudan ve dolaylı olarak o bölgeye gönderiyor. Daha yeni 12 milayr dolar aktarılacağı açıklandı.
Ayrıca, kişisel görüşüme göre, güneydoğu, herhangi bir ekonomik potansiyele sahip değildir. Potansiyeli fazlasıyla abartılıyor. Devlet oraya istediği kadar yatırım yapsın fark etmez. Sonuçta dağları dümdüz edecek halin yok. Üzgünüm ama, güneydoğu herzaman fakir bir bölge olarak kalacak. Belki Muş civarı gelişir.

-Bugün Türkiye de 20 milyona yakın kürt vardır.. Buna rağmen kürtçe eğitim yoktur ve kürtçe dili diye bir tabir tc anayasasında yoktur

Eğer kasttettiğin, anadilde eğitim ise, bu sadece çok bölgeli ülkelerde olur. Örneğin Belçika, İsviçre gibi. Yok kastettiğin anadili öğrenme hakkı ise, bunun için zaten devlete gerek yok. İsteyen kendi dilini öğrenir, çocuğuna öğretir. Devletin görevi, bu konuda engelleyici olmamaktır. Kanımca isteyen kendi ücretini ödeme karşılığıyla, seçmeli dil olarak da öğrenebilmeldir istediği dili. Anayasa da ise ne gerek var anlamadım. Anayasa konuşulan her dili saymak zorunda değil. O zaman anayasa olmaz, siyasi bir metin olur. Anayasa sadece temel kuralları koyar. Ülkede konuşulan dilleri saymak gibi bir zorunluluğu yok. ABD anayasasında, resmi dil bile yok mesela.

-Kürtlere, türksün sen diye dayatmacılığın yanı sıra kürdüm diyen bir insan sokakta dövülebiliyor, linç edilebiliyor

Ben kürdüm diyen insan dövülebiliyorsa, o zaman nasıl Türkiyenin bütün büyük şehirlerinin göbeğinde insanlar kürtçe konuşabiliyorlar? Ya da nasıl, Türkiye'de bu kadar kürt menşeli milletvekili, işadamı var? 20 sene önce olsa anlardım. Bugün böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum. Eğer kastettiğin şuradaki gibi olaylar ise: http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=EklerDetay&ArticleID=879787&Date=30.05.2008&CategoryID=42 ben her türlü düşüncenin özgürce ifade edilmesinden yanayım. Dolayısıyla bu tür reaksiyonlara karşıyım. Kanımca bir kimsenin hangi dili konuştuğu sadece onu ilgilendirir. Devleti ilgilendirmez. Devlet sadece kendi işleyişine ve çalışanlara yönelik kısıtlayıcı kurallar koyabilir. Hizmet görenlere koyamaz.

-Kurtuluş savaşını birlikte yaptık diyorsun, ama onların kültürünü, dilini, ırklarını yok sayıyorsun varmıdır öle bir çelişki ?

Benim kurtuluş savaşını beraber yaptık diye bir iddiam yok.

Herşyede önce kürtlük bir ırk değil, bir ulustur. Irk, siyah, beyaz arasında olur. İkisi farklı şeyler. Ayrıca, onların kültürünü yoksaydığım falan yok. İsteyen dilini, dinini yaşasın. Hukuk kuralları içinde kaldığı sürece ne beni, ne de devleti ilgilendirmez. Kendi kişisel hayatı.

Şimdi ben ne diyorum sen bu hakları vermiyorsan başka ıvır zıvır konuşamazsın ! Önce ver sonra kim ne arıyor kim haksız kim haklı tartışması yap.. Ulustan bahsetmişken burda bir ulusun kültürünün yok oluşunu izliyoruz ! Hiç bir millet kendi kültürünün yok oluşunu seyredemez...

Kürt kültürü mü yok oluyor? Daha 2 paragraf önce, 20 milyon kürt var diyordun. Şimdi ise, yok oluyorlar demişsin. Analamadım valla dediğini.

Olaya bu yönden bakmanı tavsiye ederim.. Eğer üstte saydığım maddelere hitaben kürtlerin zaten böle bir hakları olmaması gerekir dersen... o zaman ben sana bir tabir yakıştırırım... :whistling

Ben şahsen özgür ve müreffeh bir toplumdan yanayım. İsteyen hukuk kuralları içinde kaldığı sürece kültürünü yaşasın. Ama ben sorunun hak meselesi olduğu düşünmüyorum. Sorun, kürtler bağımsız olacak mı olmayacak mı meselesidir. Kürtler, kürtçe konuşsun mu konuşmasın mı değil! Dolayısıyla, sorun ancak kürtlere plebisit yaptırıp, bağımsızlıklarını vermekle oçözülür. Başka bir yolla ancak sorun idare edilir.
Bir önceki yazıda da kastettiğim buydu, kürdistan sorunu derken. Sorun kürtistanın kurulup kurulamıyacağıdır. Kürtlerin şu ya da bu hakkı olsun meselesi değil. PKK'ya katılanlar, ekonomik sorunlar veya kürtçe eğitim için mi ölüyor sanıyorsun?