Orijinalini görmek için tıklayınız : Edep İçin Yan Yana oturtulmadılar !

dali
02.06.2008, 17:32
İZMİR, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu bir restoranda eşiyle yanyana oturmasına izin verilmediğini, eşinin yanında küçük düşürüldüğünü öne sürdü. Restoran sahibi Mehmet Önen ise bir kadın ile erkeğin yanyana oturtulmamasıyla ilgili bir uygulamaları bulunmadığını, Dr. Önoğlu'nun, rahat hareketleri nedeniyle diğer müşterilerin rahatsız olmaması için eşinin karşısına geçip oturması yönünde uyarıldığını kaydetti.

Kentteki, özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanlığını yapan, Ege Doğumevi Tüp Bebek Merkezi Direktörü 49 yaşındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu, dün, akşam saatlerinde eşi Değer Önoğlu'yla birlikte İzmir'in tanınmış balıkçı restoranlarından Levent birine gitti.

Eşiyle yanyana oturan Dr. Seçkin Önoğlu iddiaya göre bir garson tarafından eşinin karşısına oturması yönünde uyarıldı. “Eşimin yanında oturmak istiyorum. Neden oraya geçeyim” sorusuna, garsonun “Müessemizin kuralı, İleride uygunsuz durumlar olabileceği için böyle davranıyoruz” dediğini öne süren Dr. Önoğlu eşini de alıp restoranı terketti.

GURURUM ZEDELENDİ

Güzel bir akşam yemeği için gittiği restoranda böyle bir uygulamayla karşılaşmasının kendisini şoke ettiğini dile getiren Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu, “Böyle davranılmasıyla gururum zedelendi, onurum kırıldı. Eşimin yanında aşağılandım. Önce kendi adıma sonra İzmir için üzüldüm. Edepsiz davranışların önüne geçilmesi amacıyla böyle bir uygulamanın yapıldığı söylendi. Artık, Anadolu'nun en ücra yerlerinde bile bu tür uygulamalar yok. Eşle, sevgiliyle yanyana oturamamak dünyanın en aşağılık uygulaması” dedi.

Eşinin de yaşadıklarına çok sinirlendiğini dile getiren Önoğlu, “Bu olayın hukuksal boyutunu yaratmayacağım. Ancak, Tabibler Birliği ve restoranla ilgisi olan tüm birimlere başvuracağım. Şikayetimi dile getireceğim. Bu davranışlarını kabul etmeyeceğim” dedi.

BÖYLE BİR UYGULAMA YOK

Restoran sahibi Mehmet Önen ise, bir kadın ile bir erkeğin yanyana oturtulmamasıyla ilgili bir uygulamalarını bulunmadığını belirtti. Önen, Doktor Önoğlu'nun, çok rahat bir şekilde ayaklarını uzatarak eşinin yanına oturduğunu, gelip geçenlerin, yemek taşıyan garsonların takılıp düşmemesi ve diğer müşterilerinde rahatsız olmaması için eşinin karşısına geçip oturması yönünde uyarıldığını kaydetti.

Hürriyet

evet ilginç bir durum.. Gerçi git gide alışıyoruz mu ne bu gibi durumlara !

Ne olursa olsun bir adama eşinin yanında oturma diye bir talimat yapılamaz ! Böle bir hak göremiyorum kimsede ! Varsa adamın abartılı rahatsız edici durumu uyarırsın ama kalk sen karşıya geç diyemezsin !

Artık yeter demiyorum çünkü çok diyoruz bu lafları ortada sonuç yine aynı...

Biz sıramızı bekliyoruz... :whistling

efla
02.06.2008, 17:35
izmir gibi bi yerde hemde,enterasan..

EyLüLüM
02.06.2008, 17:43
dua edelim şimdi karşısını oturmasına izin veriliyor böyle giderse aynı mekana bile almayacaklar....

kanadli
02.06.2008, 18:01
Ya bu gibi haberleri daha ne kadar duyacağız. yapmak istedikleri bizi alıştırmaksa boşa uğraşıyorlar.çünkü alışmak kabüllenmenin ilk adımıdır kaldı ki bu insanlar evli buna rağmen bu muameleyi görüyorlar. bide restorantlara da haremlik selamlık yapsınlarda tam olsun.Hastanelerde bazı erkek doktorlar kadın hastalara bakmayı reddediyorlarmış.Benim bildiğim din yardıma muhtaç herkese yardım etmeyi emreder nasıl bir çelişkidir bu anlayamadım.Bunun yanında evlilik kutsal bir hadise kabul edilir.Ama bu örnekte olduğu gibi evli bayan ve erkeği bile yan yana görmek istemeyen bir zihniyet var karşımızda.Tabi bunların kimden güç alıp bu işlere karışmaya başladığını söylemeye bile gerek yok.
Bundan sonrada bu haberleri duyacağız.Ama yine bu gibi bütün olaylara tepkimiz sert olsun.Çünkü tepki azaldıkça insanlar kabüllenmeye başlamış demektir.Benim ise kabullenmeye hiç niyetim yok....

Saygılarımla.....

hayal_meyal
02.06.2008, 18:05
çok yazık ya şu düştüğümüz hale bakın,oldu olacak haremlik selamlık yapıın da böle sorunlar çıkmasın.Az kaldı aynı yolda yürümek de yasak olcak valla:wink:

PoyrazıM_24
02.06.2008, 18:06
. . . . . . . . . . .

isteyen istediğini noktalı yerlere koyabilir..ben de koydum bişiyler ama burda söylemem uygın olmazz:scared:

No PaSaRaN
02.06.2008, 18:11
. . . . . . . . . . .

isteyen istediğini noktalı yerlere koyabilir..ben de koydum bişiyler ama burda söylemem uygın olmazz:scared:

noktaları doldurdummm ama bende kalsınnn:thumbdown

karagözlü
02.06.2008, 18:21
sonumuz kötüye gidiyor valla.hadi onlar evli bir çift biz bir ardaşlarımızla o mekana gitsek herhalde taşlarlardı.türkiye 'yi bu hale getirenler utansın.:kzgn:kzgn

deniz166
02.06.2008, 18:22
Ya İzmirde'demi var böyleleri ben hiç bişey demiyorum sadece çok şaşırdım

pazarcıklı
02.06.2008, 18:24
...kafalarınızda ki edepsizliği bitiremedikten sonra neye yarar sizin göstermelik edebiniz:dots:!!!...

dilan_7670
02.06.2008, 18:31
...kafalarınızda ki edepsizliği bitiremedikten sonra neye yarar sizin göstermelik edebiniz:dots:!!!...

o kafalarında oluşturdukları edebsizlikler degil mi bunlar zaten...
edeb anlayışı farklı olan insanlara,edebi anlatmak zordur...

No PaSaRaN
02.06.2008, 18:37
Ya İzmirde'demi var böyleleri ben hiç bişey demiyorum sadece çok şaşırdım

deniz gardaşım olmayan yermi var bunlardan it sürüsü bunlarr çoğalıylarrr durmadan üriylerrrr

hülya24
02.06.2008, 19:35
Kuzenim Ali'yle gezerken kapalı bi arkadaşımı gördüm tabi hemen birbirimize doğru gittik ve slm verdik ali elini uzattı ve sonuç hüsran kız göz göze bile gelmedi örümcek beyinliler heryerde var malesef(Sonumuz Yakın Mesafe)

öykücan
02.06.2008, 23:16
iyice kötüye gidiyor türkiye yaa...bunu hangi hakla yaparlar anlamis degilim dogrusu:devil2:...hemde izmir gibi bir yerde cok sasirdim cok....
allah sonumuzu hayir etsin ne deyim...:crying:

sevilay er
03.06.2008, 00:43
onlarda bu örümcek beyin ve kullanılan onca insan varken gerçekten boş geliyor bu laflar evet malesef türkiye belkide acı sonra gidiyor yavaş yavaş hergeçen gün çıg gibi çoğalıyorlar genç beyinler yıkanıyor kendi içlerine çekiliyor çok yazık gerçekten ben güzel gelicek güzel yarınlar göremiyorum allah hem türkiyenin sonunu hemde bizlerin sonunu hayır etsin böyle dar örümcek beyinlileride ıslah etsin ne diyim..
saygılar

ecolis
03.06.2008, 01:09
Kisaca bugune kadar halkin arasina karisamayan, kisir tek tip dusuncelei siyasetle halki biktiran ve orumcek kafalilarin yonetime gelmesine sebeb olan ve dolayisiyla ulkemizde karanlik caginin baslamasina sebeb olanlara yaziklar olsun.