Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da ulaşıma sessiz sedasız zam

ONU®
03.06.2008, 17:30
Akaryakıt ve doğalgazla devam eden zam furyası ulaşım ücretlerine sıçradı. İşte yeni otobüs ve vapur ücretleri

http://www.haberdem.com/img/B3UtnVnl.jpg

Doğalgazdan sonra İstanbul'da toplu ulaşım da zamlandı.1 Haziran'dan itibaren doğalgaza yapılan zammın ardından İstanbul'da toplu ulaşıma da yüzde 4 ile 10 arasında zam yapıldı. Zam dünden itibaren uygulanmaya başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla toplu ulaşımda yüzde 4-10 zam yapıldı. Tam Akbil'in 1.25 YTL olan fiyatı 1.3 YTL, indirimli Akbil'in 80 YKr olan fiyatı ise 85 YKr oldu. Aylık tam Akbil 100 YTL'den 105 YTL'ye çıkarılırken, raylı sistemler, İDO şehir hatları vapurları ve özel deniz motorlarının 1.3 YTL olan jeton ücreti 1.4 YTL olarak belirlendi. Kâğıt bileti ortadan kaldıran elektronik bilet Beşibiryerde'nin fiyatı ise 6.5 YTL'den 7 YTL'ye çıkarıldı. İstanbul'da son zam 1 Temmuz 2006'da devreye sokulan "Tek Bilet Akbil" uygulamasıyla yapılmıştı.

SABAH

Bu akepeliler toplu taşımaya insanları özendireceklerine iyice soğutuyorlar.Siz her tarafa köstebek gibi tünel kazmışsınız, trafikteki özel araç bolluğunu kesmediğiniz müddetçe ne çıkar?

Devam edin bakalım kazıklamaya.Nasıl olsa size oy veren koyun çok.Dikersiniz laleleri her bahar olur biter.

efla
03.06.2008, 17:42
Bu akepeliler toplu taşımaya insanları özendireceklerine iyice soğutuyorlar.Siz her tarafa köstebek gibi tünel kazmışsınız ne çıkar?Devam edin bakalım kazıklamaya.

kendilerine ne kadar muhtaç olduklarını göstermek için yapılan bir uygulama
bu ülkede ulaşım demek her şey demektir..
ve malesef bizler bu duruma ne kadar tepki göstersekte,bizleri umursamadan zamlarını yapıyorlar..

Ankarada 3-4 sene önce imza toplanmıştı yapılan zamlara,kaile alınmadık ve zamlar geri çekilmedi..

£LİF
03.06.2008, 17:44
Daha kendilerinin bile haberi yok sanırım bazıları 1.30 bazıları 1.40 kafalarına göre takılıyorlar..

onury12
03.06.2008, 17:49
Ya bunlar yamyam çekerlermi yaptıkları zamı. Bırak zam çekmeyi adamlar başka nerelerden kazıklarrım, başka nerelere zam yaparım telaşında. Bari bisiklet yolu yapsalarda bisiklet kullansak :) Bu AKP ile nereye kadar gidecez çok merak ediyorum artık. Halk ne zaman isyan edecek acaba...

vitamin
03.06.2008, 18:15
tabi sessiz sedasız olacak davul zurnayla zam mı olur:lol:

araknafobia
03.06.2008, 18:17
Napolyon ne demiş.
Para Para Para

Akp ne demiş.
Zam Zam Zam :p

mavimisali
03.06.2008, 18:18
Zaten şöförler akbil 1.5 ytl ye basıyordu.Aslında bu zam vatandaşa değil şöförün zararına oldu.Çekin kardeşim elinizi şöförün cebinden :) :)

selami 34
03.06.2008, 18:45
valla arkadaşlar allahtan ben toplu taşıma
araşlarına binmiyorum, motorla dolaşıyorum
trafik derdimde yok birtek benzine zam gelirse etkiliyor.
onada alıştım zaten.