Orijinalini görmek için tıklayınız : Lise Çatısında Toplu Namaz

sahrut75yagmur
03.06.2008, 19:02
Adana' da Fatih Terim Lisesi’nde öğrenciler, ders saatinde okulun damında toplu namaz kılarken görüntülendi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından 2003 yılında yaptırılıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime açtığı, ikili eğitim verilen 14 derslikli lisenin damında öğrencilerinin saf tutup toplu namaz kıldıkları iddiaları ortaya atıldı. Çevre binalarda oturanların ihbarıyla bugün 10 öğrenci toplu namaz kılarken kameralar tarafından görüntülendi.

Fatih Terim Lisesi'nde bugün öğlenci öğrenim görenler saat 12.30’da ders zilinin çalması ile sınıflara girdi. Bir grup öğrenci, derste olmaları gerekirken okulun çatı bulunmayan damında muhafaza ettikleri sanılan seccadeleri yan yana dizerek öğle namazı için saf tuttu. Ders zili çalıp arkadaşları teneffüse çıkınca da namaz kılmaya devam eden öğrenciler, namaz sonrası damdan inip, diğer derslere girdi.

Lisenin çevresindeki bialarda de oturanlar, 2007- 2008 eğitim yılı başından itibaren bir grup öğrencinin sürekli damda namaz kıldığını iddia etti.

Milli Eğitim müdürü bunun bir iddiadan ibaret olduğunu söyledi...

Adana Milli Eğitim İl Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, ‘lise damında namaz’ olayıyla ilgili DHA muhabirine, “Bilmediğim bir konuda kendi tekniğime göre bakmadan incelemeden görmeden bir şey diyemem. İlçe Müdürünü arayıp, bilgi alacağım. Bu iddiadan ibaret” dedi.
Büyükfırat, “Öğrencilerin eğitim gördükleri okulun çatısında namaz kılmaları doğru mudur, mevzuata uygun mudur?” sorusuna, “Hayır. Doğru değildir. Bu işin bir mevzuatı var. Bu, mevzuata aykırıdır’ yanıtını verdi. Büyükfırat, söz konusu okulda öğrencilerin okul çatısında namaz kıldıkları yönünde fotoğraf ve görüntüler bulunduğunun belirtilmesi üzerine de, “Bu nasıl iş? Ben konuyla ilgileneceğim” diye konuştu.

Eğitim-sen okullarda bu tür durumların arttığını vurguladı...

Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, bir çok okulun ‘gerici kuşatma’ altına girdiğini, bunun en büyük kanıtının bir çok okulda namaz kılınması olduğunu söyledi.
AKP iktidarı ile okullarda namaz kılmanın arttığını söyleyen Boğa, “Okullar biran önce gerici kuşatma altından kurtarılmalıdır. Öğrencilerimiz bilimsel düşünmeye yönlendirilmelidir. 1923 Türkiyesi’nden beri okullarda yasak olan ibadet, AKP iktidarı döneminde hızlı bir şekilde artmıştır. Okul idarecileri bu tutum ve davranışları ile sırtlarını AKP iktidarına dayadıklarını kanıtlamıştır. Tüm toplumu, çocuklarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gericiliği, çağdışı düşünceyi uzak tutmak istiyorsak, tüm veli ve eğitimcilerin okulları denetlemelerini istiyoruz” dedi.

Dha(alıntı)

Heryere sızan din( şeriat) şimdide laik düzenin en savunulacak yerinde kendini göstere göstere gelmiş...İlim irfan yuvanızda bizim elimize geçti der gibi...

Akp hükümetinin bürokratları da resimlerle belgelenmiş bu olayı sadece iddiadan ibaret saymayı seçiyor...
Eğitim-sen ise endişelerin çok vahim olduğunu ortaöğretime kadar sızan bu durumun bu gerici kuşatmanın çok endişe verici olduğunu dile getirselerde asıl işin velilerde bittiğini söylemekten başka çıkar yolumuz kalmadığını sözlerine ekliyorlar...

Çok içler açısı bir yolda ilerliyoruz... Onlar göğsünü gere gere adımlarken yolları biz şeriatın dikenleri ayaklarımıza bata bata yürüyoruz...

Saygılarımla.

karagözlü
03.06.2008, 19:53
:kzgn :kzgn şunlardaki cesarete bakar mısınız ya dersi bırak sen git nazmaz kıl olcak şeymi.aslında ilk önce okul müdürü hakkında soruşturma açılması lazım ama eminim oda akp'ni adamlarındandır.:kzgn:kzgn:kzgn
akp türkiye!yi çıkmaza sokmaya devam ediyor umarım sonumuz hayırlı olur

dali
03.06.2008, 20:01
BU gibi durumlar şu an her okulda olmaktadır.. Burda artık iş medyaya ve birazda bize düşüyor.. Bunları deşifre etmek gerekir...

Bahsettiğimiz şeriat gelmesi ise şeriat bir anda gelecek değildir. Şu anki ülkemizde şeriatın temelleri atılmıştır zaten.. Ve kimi bölgeler ve yerler kısmen şeriatı yaşamaktadır !

Akp bu hızla giderse şeriat istedikleri gelecektir bu ülkeye.. Ama dediğimiz gibi bu şeriat zaten bir günde gelecek değildir.. Öle ki beyin yıkanması falan gibi ilerde halk ta isteyecektir bunu ! Halk ilerde artık şeriat isteyecek duruma gelecektir..

İşte bu gibi durumlara şimdiden karşı çıkmalıyız karşı önlemler alınmalı ! Akp nin yüzde 47 oy almasını nasıl engelliyemediysek ilerde şeriatı engelliyemeiyecek tavırlarımız sölemlerimiz ve düşüncelerimiz olmasın !

Asıl güç halktadır unutmayalım ! Ve biz askeri darbeleri desteklemediğimiz gibi başka çözümler ve kalıcı çözümler getirmeliyiz...

saygılar...

mavideniz
03.06.2008, 20:04
arkadaşlar kafa yormayın bunlar götüntü müslümanları. bunların amaçları belli götüntü müslümanlığı yaratmak yani müslümanlığın bir kaç hareketten ve belli saatlerde olduğuna inanalardır .daha doğrusu onlar öyle öğrendi işin komiği secdadaninde getirmiş olmaları. şimdi devlet bazında bakalım devlet yok denetim yok birileri çatıda namaz kılarken müslüman aynı devlet karakoçanda alevi kızlara gidin evlen diyor bunların devlete bakuışı belli diyor bunlarıda yazalım arkadaşlar

kanadli
03.06.2008, 20:14
Erdoğanın açılışını yaptığı okulda ancak bu kadar olur:D galiba tek amaçları bizi sinir ve tahrik etmek. hani ülkede camii kıtlığı çekiliyor ya okulları da yardımcı olsun diye açtılar herhalde.İlim yuvası okulların geldiği şu duruma bakın yazık yaa.....

ğadir
03.06.2008, 20:18
adam ilerde namazdan meslek sahibi olcak kesin camiye hoca ya olur nede olsa bu zamanda camiye hoca atamaları normal bir meslek atamasından daha fazla hatta size güzel bi önekte veriyim. güzel yurdumda matematik ten bile fazla din kültürü hocası atanıyor ne yazıktır ki matematik dersine din kültürü hocası giriyor ve hatta hocanın sordugu bi soruyla örnek vermek istiyorum

soru aynen böle

bir camideki bir hoca öğlen namazını 40" dk. kıldırıyor başka bir camideki bir hoca ise aynı namazı 35" dk. kıldırıyor ne kadar zaman sonra bu iki hoca aynı anda namaz kıldırır?

siz kendinizi hiç yormayın ben size cvp veriyim cvp:kaza namazıdır.

gayri gerisini siz düşünün artık ağlar mısın? güler misin?

cbrl
03.06.2008, 20:38
bu ülkede en fazla dini özgürlükleri bulunan toplum nedense içlerinden bazıları şuan ki durumda bile var olanıyla yetinmeyip daha fazlasını istemektedirler.Bunu isterken islam dininde bile olmayan davranış ve hareketlerle icra etmektedirler.bu ülkede camide gidip namazı adet usulünce kılan hiç bir kişiye baskı yapılmamaktadır.okul saatinde öğrenim görmesi gereken gençler kendilerine hiç bir fayda getirmeyecekleri işlere kalkışıyorlar.bu nun adı dini özgürlük değildir dini baskıdır böyle devranarak hem kendi mezheplerinden olanlara ve öteki mezheplere göz dağı vermek niyetindedirler

ONU®
04.06.2008, 15:40
http://i.radikal.com.tr/644x385/2008/06/03/fft5_mf9457.Jpeg

Namazı anladık ama ders saatinde, üstüne üstlük kuytu bir yerde de değil, çatıda, insanların gözüne soka soka!

Müslümanlığı gösteriş amacıyla kullanan sahte müminler sahnede, piyonları olan çocuklar da yanında.

http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/030620081558405955492.jpg

karagözlü
04.06.2008, 16:04
http://i.radikal.com.tr/644x385/2008/06/03/fft5_mf9457.Jpeg

Namazı anladık ama ders saatinde, üstüne üstlük kuytu bir yerde de değil, çatıda, insanların gözüne soka soka!

Müslümanlığı gösteriş amacıyla kullanan sahte müminler sahnede, piyonları olan çocuklar da yanında.

http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/030620081558405955492.jpg

:kzgn:kzgn pes doğrusu..

efla
04.06.2008, 16:06
arap sanıyorlar bunlar heralde kendilerini
araplar heryerde kılıyorlar namazı,bunlarda öle yapmışlar şaşırmışlar yaaa..

mavimisali
04.06.2008, 16:12
Bence damda namaz kılınması daha makbul... Kapalı alanlar da cemaat halinde çoğu zaman yellenen kişilerden dolayı kişilerin namaz motivasyonu bozulmakta,ibadet sukunetle yapılmamaktadır.Sıcak havanın fizik teoremi gereği yukarı çıktığı düşünülürse,açık alanda namaz kılmak her açıdan daha sağlıklıdır.

Teşekkürler

CaNCa
04.06.2008, 16:28
akp iktidarı ile beraber gerici yuvalanmanın hızla arttığını hemen herkes farkındadır. açıkcası bu tür şeriatın ayak sesi haberleri artık hiç garipseyemez oldum. çünkü hemen her gün, benzeri haberler görmeniz mümkün, milli kürekçiler şort giydi diye dövülerek hastanelik edilir, alevi vali namaz kılmadı diye görevinden alınır. daha birde dış işleri bakanı olarak atanan bir kukla çıkar bu ülkede müslümanlar zulüm uygulanıyora gelen sözlerle ülkesini batı'ya şikayet eder. tabi müslümanlıktan kastı siyasal islam yanlısı şeriatçı yobaz akımlar. şimdi bunları görünce böyle pişkince yakınanlara sormak gerekiyor, utanma duygusunun ne demek olduğunu bilirler mi acaba?

http://img72.imageshack.us/img72/583/0306200815584059554921kn1.jpg

adana fatih terim lisesindeki olayda bazı garipliklerde gözüme çarptı. çevre sakinleri öğrencilerin damda namaz olaylarını sürekli yaptıklarından söz etmiş, fakat nedense bugün ancak bu gündeme gelebiliyor! ayrıca yukarıdaki resimde öğrencilerin biri kıbleye ters, yani kıçı dönük namaz kılıyor!

12:30'da ders başlıyor ve bu ders saati içerisinde tenefüs dahil herkes derse girerken, bunların dama çıkıp tüm süre içerisinde namaz kıldığı belirtiyor, fakat 45 dakika ders + 10 dakika tenefüs 55 dakika namaz sürüyor. adana'ın öğlen 40 derece sıcağında bu kadar uzun süre ne namazıdır allah aşkına bilen var mı? heralde ancak bu kadar süre, bu kadar eziyetle heralde teravih namazı!! mantıken bir çıkarım yapılamayacak bu olayın altında, öyle sıradan bir ibadet maksatının aksine sanki birşeylere karşı gövde gösterisi yaparcasına altında başka şeyler varmış gibi geliyor..

hülya24
04.06.2008, 18:13
Acaba daha neler beklio bizi gerçekten ii diil bunlar başörtüye razıyım valla...

Funky Caner
04.06.2008, 18:40
Artık bu şeriatçılar Atatürk'ün daha çağdaş, daha modern, daha kültürlü, daha aydınlık nesiller yetiştirmesi gereken okullarımızı camiye çeviriyorlar. Gidilen yol yol değildir.Bu zihniyete sahip olanlar ülkenin başında olduğu sürece daha kötülerini de görebilme ihtimalimiz var. Ben ilkokulda din dersinde namaz kılmamak için dersten çıktım ve zayıf aldım. LANET OLSUN.

öykücan
04.06.2008, 19:48
pes dogrusu okullari bile camiye cevirir oldular...:devil2::devil2::devil2:
gün gectikce korkularim daha da artiyor...resmen iranlastirmaya calisiyorlar ülkemizi...inanilir gibi degil...

vitamin
04.06.2008, 19:50
neden dam sizce?
allaha daha yakın olmak için:lol::lol:

sır_kapısı
05.06.2008, 11:36
Eleştirilerin sevyesiz olduğuna inanıyorum. Sonuçta insanlar ibadet ediyor. Bizim gibi olmamalarını eleştiremeyiz. Bize "sazla cümbüşle ibadet olmaz" diyenlerle kendimizi aynı kefeye koyuyoruz bu eleştirilerinizle.

Kimsenin inancına saldırmamıza gerek yok. Sanki merdiven altı korsan ürünü ihbar ediyorlarmış gibi manşetler atılmış yorumlar yapılmış. Namaz ( salat ) bizde de vardır. Sünilerinki gibi olmasada vardır. Salat insanın 5 vaktini değil tüm zamanını kapsar. Her an Allah iledir. Her an Allahın gönlünde olduğunu düşünerek 4 kapı 40 makam çerçevesinde hareket etmelidir. Başkasının inanışına ve ibadet şekline saldırmak 12 İmamın yolunda giden bizlere hiç yakışmıyor.

Öte yandan Allahın onların ibadetlerini kabul edip etmediğini, riyaya kaçıp kaçmadıklarını ancak Allah bilir. Çünkü gizli ve saklı onun katında aynıdır.

Sayın canlar bu çizgimizi koruyalım. İnsanların ibadet şeklini değil yobazlığı eleştirelim. Allaha nasıl yönelirse yönelsin sonuçta Allaha yöneliyor.
Saygılarımı sunarım.

Allah eyvallah.

bigerançınar
05.06.2008, 11:46
Eleştirilerin sevyesiz olduğuna inanıyorum. Sonuçta insanlar ibadet ediyor. Bizim gibi olmamalarını eleştiremeyiz. Bize "sazla cümbüşle ibadet olmaz" diyenlerle kendimizi aynı kefeye koyuyoruz bu eleştirilerinizle.

Kimsenin inancına saldırmamıza gerek yok. Sanki merdiven altı korsan ürünü ihbar ediyorlarmış gibi manşetler atılmış yorumlar yapılmış. Namaz ( salat ) bizde de vardır. Sünilerinki gibi olmasada vardır. Salat insanın 5 vaktini değil tüm zamanını kapsar. Her an Allah iledir. Her an Allahın gönlünde olduğunu düşünerek 4 kapı 40 makam çerçevesinde hareket etmelidir. Başkasının inanışına ve ibadet şekline saldırmak 12 İmamın yolunda giden bizlere hiç yakışmıyor.

Öte yandan Allahın onların ibadetlerini kabul edip etmediğini, riyaya kaçıp kaçmadıklarını ancak Allah bilir. Çünkü gizli ve saklı onun katında aynıdır.

Sayın canlar bu çizgimizi koruyalım. İnsanların ibadet şeklini değil yobazlığı eleştirelim. Allaha nasıl yönelirse yönelsin sonuçta Allaha yöneliyor.
Saygılarımı sunarım.

Allah eyvallah.

aynı okulun veya herhangi bir okulun çatısında bizlerin cem yapmamıza izin verirlermiydi.
eleştireceğiz tabi hemde her an hatta karşı çıkıp okulu protesto edeceğiz eğer yapmazsak okullar cemaat militanlarının yuvazsı olur.

o cemaatlerde alevileri insan yerine bile koymazlar.öldürdükleri her alevinin onları cennete götüreceğine bile inanırlar ( belkide inanıyorlardır k,m bilir.)
kısacası karşı çıkmalıyız..

fazlada demokratik olmamak gerekir belkide.

ONU®
05.06.2008, 11:51

Saygılarımı sunarım.

Allah eyvallah.

Burada eleştirdiğimiz şey namaz değil, onun yeri ve zamanıdır.Onca cami, hatta okulun belki de kılınabilecek yerleri dururken (gerçi buna da karşıyım) güneşin sıcağında, o çatıda insanlara göstere göstere o çocukların safa dizilmesine seyirci mi kalalım?Bu tip olayların yarın bizim çocuklarımızın başına gelmemesi ne malum, üstelik okullarda Alevi çocuklarının baskı altına alındığı bir ortamda.

sahrut75yagmur
05.06.2008, 13:10
Eleştirilerin seviyesiz olduğuna inanıyorum. Sonuçta insanlar ibadet ediyor. Bizim gibi olmamalarını eleştiremeyiz. Bize "sazla cümbüşle ibadet olmaz" diyenlerle kendimizi aynı kefeye koyuyoruz bu eleştirilerinizle.

Saygılarımı sunarım.

Allah eyvallah.

Burada eleştirdiğimiz şey namaz değil, onun yeri ve zamanıdır.Onca cami, hatta okulun belki de kılınabilecek yerleri dururken (gerçi buna da karşıyım) güneşin sıcağında, o çatıda insanlara göstere göstere o çocukların safa dizilmesine seyirci mi kalalım?Bu tip olayların yarın bizim çocuklarımızın başına gelmemesi ne malum, üstelik okullarda Alevi çocuklarının baskı altına alındığı bir ortamda.

aynı okulun veya herhangi bir okulun çatısında bizlerin cem yapmamıza izin verirlermiydi.
eleştireceğiz tabi hemde her an hatta karşı çıkıp okulu protesto edeceğiz eğer yapmazsak okullar cemaat militanlarının yuvası olur.

o cemaatlerde alevileri insan yerine bile koymazlar.öldürdükleri her alevinin onları cennete götüreceğine bile inanırlar ( belkide inanıyorlardır k,m bilir.)
kısacası karşı çıkmalıyız..

Fazlada demokratik olmamak gerekir belkide.

Bence arkadaşlarım size gerekli cevabı vermiş...

En çok solun ve alevilerin savunduğu demokratik haklar çarşaf ve şeriat düzenini gösterge alarak ilerliyor...

Bence bu kadarda demokratik olmamak lazım...Fazlası artık zarar...

Eğer bu seviyesizlikse ben seviyesizliği seçiyorum...

Saygılarımla.

sır_kapısı
05.06.2008, 13:48
Sizi hayretle ve ibretle okudum. Tabiki duyarlı olduğumuz konular var. Kırmızı çizgilerimiz var. Ama eleştirirken sevyesizliği mantığa bürümek bizim toplumumuza ve edebimize yakışmaz. Bana Güzel cevap vermeniz ve hatta beni yermeniz önemli değil. Önemli olan özümüz ve özümüzün bozulmaması.
Tüm inançlara saygılı alevilik.

Biz Alinin yolunda gidenleriz. Biz hak uğruna yüzlerce ordunun karşısına çıkan 72 canın ehlibeytin takipçileriyiz. Özüne ve dinine yezide ( Allahın Laneti ÜZerine Olsun ) karşı sahip çıkanların izinden gidenleriz. Düşmanlarına karşı, Amr bin as ın hileli oyunlarına karşı Hakla beraber, dürüslüğünü ve ağzını hiç bir zaman bozmayanların ve dahi tüm çirkefliğe karşı ağzını bile eğmeyenlerin yolunda gidenleriz. Bize ne oluyorki kirli insanlara karşı ağzımızı ve özümüzü kirletiyoruz. Ne derseniz deyin. İnanç özgürlüğüne EVET. Baskıya, siyonizme, yezit ile benzeşmeye HAYIR
Saygılarımla.

dali
05.06.2008, 15:53

Saygılarımı sunarım.

Allah eyvallah.

Sayın sır_kapısı ne olursa olsun okulda namaz kılmak ne kadar mantıklı ? Ülkenin demokratik çizgilerinin yok olması bu gibi şeylerden kaynaklanıyor zaten...

Senin de dediğin gibi biz de zaten yobazları eleştiriyoruz burda.. Eğer sen okuldaki yapılan bu namaza hayır diyemezsen özgür seçimdir dersen yarın şeriata da hayır diyemiyeceksin !

Çoğu halkımız okulda kılınan namazı özgürlük olarak görüyorsa gerçekten türkiye olarak çok kötü haldeyiz...Akp gerçekten istediklerini yavaş yavaş başarmaktadır o zaman...

Bizim arkadaşlarımızın bu kadar saldırgan bir tepkisi okulda namaz kılan ve destekleyen kesimedir.. İnanıyorum ki Tamamen sunnilere karşı bir saldırı değildir..

pınar66
05.06.2008, 16:34
Bu gün ülkemizde kendi düzenini yaymak için gösteri inançları düzenleniyor.
Ortalıkta farkında olmadan bizimde karıştığımız durumlar vardır.Bu gibi fotoğrafları yayınlayarak ve bu tarz gösteriler yaparak bizlerin karşı çıkmamızı bekleyen bir kesim var ve bu kesimin isteği ortadadır,inançlı ve inançsız insanlar olarak ülkeyi ikiye bölmektir.

Amaç''Ben ibadetimi yapıyorum ama benim ibadetimi eleştiriyor ve saygı göstermiyorsunuz,siz nasıl müslümansınız'' imajı yaratmak,kendi düzenini haklı kılmaktır.Bu olayları kendi tarihimizde de yaşamış bireyler olarak aklıma ilk olarak;Muaviyenin mızrak uçlarına yapıştırdığı kuranı kerim sayfaları geldi.Şimdi içinde bulunduğumuz olaylar o zaman yaşananların günümüze farklı bir uyarlamasıdır.''Siz müslümanların inancına saygı duymuyorsunuz'' diyerek ayrım yaratmak ve haksız duruma düşürmektir.Bu durumda asıl vahim olan ise ne yapsak karşı tarafa puan kazandırıyor olmamızdır.Susmakta hata,konuşmakta...Ortada çok usta bir şekilde tepki göstermemiz için kurulmuş bir düzen var ve ne yaparsak yapalım bu işin içindeyiz.

Bizim yaptığız sünnü inancına karşı yapılan bir eleştiri değildir.Bu tip gösterileri düzenleyenlerin amaçlarını sorgulamaktır.Sünnü inancı eleştirmek bizim üzerimize vazife değildir,tıpkı sünnü inanç sahiplerinin bizim inancımızı eleştirme gibi hakları olmadığı gibi.Her şeyin fazlası zarardır(iktidarın demokrasiyi bu şekilde kullanılmasıda) ,maksatları kendi düzenleri kurmak ve halkın din duygularıyla oynayarak, kendilerine siyasi kaynak yartmak,demokrasiyi araç olarak kullanmaktır(demokrasi onlar için,gerçek düzenlerine,amaçlarına götüren araçtır).Bunu bilerek susmak doğru değildir bana göre.

Koçyiğit gökdre
05.06.2008, 16:40
Okullarimiz Her Zaman İlİm İrfan Yuvasi OlmuŞtur Ama GÖrÜnen O Kİ Bu DÜzen Bu İktİdar DeĞİŞmedİĞİ SÜrece Okullarimiz Şerİat Özentİsİ İÇİnde Olan Gerİcİlerİn ToplandiĞi Mekanlar Halİne Gelecektİr Bİzİm Çocuklarimiz Bunlar İle ArkadaŞlik Yapacaklar Ama Asla Onlar Gİbİ Olmayacaklar ArkadaŞlar Çocuklarimiza AtatÜrkve Cumhurİyetİ LaİklİĞİ Bikmadan Usanmadan Sonsuza Kadar ÖĞretİn ÖĞretİn Kİ Bu GÜzel Ülke Bu Gerİcİlere Kalmasin Saygilarimla

onury12
05.06.2008, 17:02
Allah kabul etsin ne diyelim yani.....

sır_kapısı
05.06.2008, 17:45
Bazı konulara siyasetçiler çözüm bulmalıdır. Onların inancına göre 5 vakit namaz farz. Ve sürekliliği getiren bu ibadet türü bir mekanda yapılmak zorunda. Ya mescit açılmalı ki her okula mescit açılırsa, yanına kilise vs her dinin ibadet yeride olmalıdır ki bu imkan dışı bir olay.

Sorunları eleştirerek çözüme ulaşamayız. Bizim inançlarımıza nekadar saygı istiyorsak aynen öyle diğer inançların da gereklerine saygı göstermemiz gerekir. Din üzerinden oy avcılığı yapanlar üzerindende inançlara dil uzatamayız. Akp veya hangi parti olursa olsun Ülkemizde onların veya bizim değerlerimizi çıkmazlara sokup ülkenin yaşanabilitesini kısmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bizler eğer sünni inanç dünyasında dünyaya gelseydik atalarımızın inandığı gibi inanabilirdik ve bu yapılanlar bize normal gelirdi. Öyleyse burada bir durum ortaya çıkıyor: empati

Elbette bizim toplumda kimsenin inancına dil uzatılmaz. Mücadelemiz yobazlar için olmalı. Hem onların toplumundakiler hem bizden olan yobazlar için.
Yanlış bir fikrim varsa tamamen eleştirilmeye açığım.

Saygılarımla sevgili canlar.

dali
05.06.2008, 18:03
Bazı konulara siyasetçiler çözüm bulmalıdır. Onların inancına göre 5 vakit namaz farz. Ve sürekliliği getiren bu ibadet türü bir mekanda yapılmak zorunda. Ya mescit açılmalı ki her okula mescit açılırsa, yanına kilise vs her dinin ibadet yeride olmalıdır ki bu imkan dışı bir olay.

Sorunları eleştirerek çözüme ulaşamayız. Bizim inançlarımıza nekadar saygı istiyorsak aynen öyle diğer inançların da gereklerine saygı göstermemiz gerekir. Din üzerinden oy avcılığı yapanlar üzerindende inançlara dil uzatamayız. Akp veya hangi parti olursa olsun Ülkemizde onların veya bizim değerlerimizi çıkmazlara sokup ülkenin yaşanabilitesini kısmaya kimsenin hakkı yoktur.

Bizler eğer sünni inanç dünyasında dünyaya gelseydik atalarımızın inandığı gibi inanabilirdik ve bu yapılanlar bize normal gelirdi. Öyleyse burada bir durum ortaya çıkıyor: empati

Elbette bizim toplumda kimsenin inancına dil uzatılmaz. Mücadelemiz yobazlar için olmalı. Hem onların toplumundakiler hem bizden olan yobazlar için.

Sevgili sır_kapısı iyi hoş güzel yazıyorsun saygım vardır sana.. Bazı cümlelerine katılıyorum.. Ama burdaki ince olayı göremiyorsun sanırsam..

Konu dine saygı falan değildir.. Asıl tartışılan konu dinin okulda kullanılmasıdır.. Yani Alevi de olsun hristiyan da olsun buna bağlı dinlerini okulda uygulanmasına(namaz kılma gibi) ben zaten karşıyım. Ki okulda bu sunni namaza karşı olan herkes bu tür her türlü dinin namazını okulda kılınmasına karşıdır

Bahsettiğin empati şeklini kullansak bile biz laikliği savunan insanlar ki doğrusu budur bu tür şeylere her türlü karşı çıkmalıyız. Okul dine alet edilmemesi gerekirdir..

Ve buna hitaben genelde sunnilerin, okulu yobazlaştırması sadece onları hedef haline getirmektedir.. Burdaki kasıt sunniler yobazdır, mantığı değil. Belirtmek istediğim en iyi imkanlara sahip genelde sunniler burda okulu dine bulaştırıyor.. Ki alevilerin böle bir davranışları yoktur. Zaten elimizde fazla imkanlarımız yoktur. Bugünkü ülkemizde dinin tekelini sunniler almıştır.. BU yüzden direk sunnilere bu tip saldırgan davranışlar olabiliyor.. Sunnilerin de okulda namaz gibi durumları eleştirmesi kınaması gerekir.(tabi yine genel anlamda değil) Lakin eleştirmedikleri gibi. eleştirenler ya dinsiz damgası yiyor ya da zaten sen alevisin senden hayır gelmez tavırları oluyor... O yüzden sunniler eleştirmiyorsa bu namaz olayını kendilerine yapılan saldırıyı haklı cıkarıyorlardır..

Sırf bu tepkileri almama adına susmak laikliği yıpratmak olduğu gibi aleviliği savunmak ta ileri de zorlaşacaktır.. Okul ne kadar laik olursa biz aleviler için hatta tüm din mensupları için en hayırlısıdır....

Alevilerin şu anki tutumu laikliği savunma tutumu olması gerekir.. Aksi sölemlerimiz bizi yok eder....

saygılar...

sahrut75yagmur
05.06.2008, 18:16

Ya sizi anlayamıyorum...

Sanki öyle bir dinsizliği savunuyor, sünni inancı istemiyor ya da dinini yaşayanlara karışıyormuşuz biz çok fena bir şeyler yazıyor yada konuşuyormuşuz gibi alıyorsunuz söylediklerimizi, empati yapın diyip duruyorsunuz...

Biz daha kaç yıl öncesine kadar böyle manzaralar yoktu diyoruz...
Şimdi bunlar niye bunu yapıyor hemde göstere göstere hemde kurân kursunda değil, ilim irfan yuvasında hem burası imam hatipte değil diye sitem ediyoruz...
Siz hala dinlerine karışıyormuşuz sünniliğe saygı duymuyormuşuz gibi bir edayla bize cevap vermeyi seçiyorsunuz...

Düne kadar bu toplum aynı sünni çoğunlukta ve sünni devlet ideolojisinde yaşadı...
O zaman da okullar vardı, namaz kılınıyordu...Ama okullarda değil, türban böyle yoktu ama yine herkes dinini yaşıyordu...
Kimse kimseyide kınamıyordu...Bizde bunları konuşmuyorduk...
Böyle manzaralar yoktu...Şimdi bu haller niye var bu bizi konuşturuyor ve yazdırıyor...

Bunda yapılacak bir empati yok...Sessiz kalacak bir durumda söz konusu değil kanımca...
Lütfen bu empati olayını çokta önemsemeyelim...
Ve bu empatiyi biraz da çoğunluk olan sünnilerden bekleyelim...Onlarda laik olan bizleri anlasınlar...Açıklığıma, orucuma saygı duysunlar...Ben bu yaşımda hala göremedim bu empatiyi onlardan....

Empatinin sonunda kara çarşaflara bürünmemiz normal olacak bu gidişle...
İran' da ki gibi özlürlüğü desteklemenin sonu kendini destekleyenlerce asılmak olacak...

Saygılarımla.

salkım66
05.06.2008, 20:06
Onların yerine koydum kendimi ve anladımki düzeni değiştirmek için ,çok güzel bir tercih yapmışım.Doğru yoldayım ibadetim camiye sığmamış ve ben okul çatılarına kadar çıkmışım.Üstelik türkiyede okuldan çok cami varken(ve alevi inancına sahip bizlerin gidece k cemevleri yok denecek kadar azken,üstelik ibadet hane olarak bile sayılmazken, aslında o çatıda biz semah dönmeliydik demeden de kendimi alamıyorum).Ben gerçekten empati yaptığımda bunları gördüm ve şu sözler aklıma geldi''cehenneme giden yollar iyi niyet taşları ile örülüdür''ben bu iyi niyetle şeriat rejimini bu ülkeye, karaşarşafı kafamıza geçiririz diye düşünüyorum.

Bu ülkede yaşayan başka inançtan insanlara inanç ve ibadet özgürlüğünü tanımayan yönetime iyi niyetli olamıyorum.Tarafsız olarak kendimi onların yerinde koyamıyor olabilirim ama olması gerekende budur,onların yerine kendimi koymamak;çünki ben tarafım cumhuriyetle yönetilen,laik,sosyal ve tam bağımsız türkiyeden taraf olduğum için bu konuda taviz veremeyeceğim.İbadetini özgürce yaşayan inancın bireylerinin bu yaptıklarını şımarıklık olarak algılıyorum açıkcası.

yaralı sevdam
05.06.2008, 20:31
burda kınanan namaz kılmaları değil ki ya da toplu halde kılmaları da değil...bu insanlar ders saaterinde gidip okulda toplu beyin yıkama operasyonlarına katılıyolar...aslına bakarsanız haberin başlığı yanlış atılmış...sanki insanların namaz kılınmasına karşı oldukları gibi bi izlenim yaratabiliyo...bu kimi takıyyecilerin ekmeğine yağ sürüyo... siz dinsizliği istiyosunuz,insanların ibadetlerine karışamazsınız,işte bu laikler bizim dinimize karışıyo,ibadet özgürlüğümüz yok edilsin istiyolar diye naralar atmalarına fırsat veriyo...örümcek kafalar aslında pek çakallar, dikkatli olmak lazım, çok güzel kendilerine yontuyolar, zeytinyağı vazifesi görüyolar....böyle birşey eğitim öğretim yeri olan bi yerde hele ders saatlerinde yapılamaz olay budur...bi devlet kurumunun laikliğe çok daha fazla bağlı olması lazım...ama yok hani yokmuş ya kadrolaşma hepsi bu yüzden patlıyo bu haberlerin...yıllardır bu beyin yıkama faaliyetleri var, yurtlarda,dersanelerde,abilerin ablaların naptığı belli..ama kimse bulaşmıyo bu femcilere yokmuş gibi davranıyo,nasılsa hepsinin kökü de bir amacı da...

sır_kapısı
06.06.2008, 09:56
“sahrut75yagmur yazmış :

Ya sizi anlayamıyorum...

Sanki öyle bir dinsizliği savunuyor, sünni inancı istemiyor ya da dinini yaşayanlara karışıyormuşuz biz çok fena bir şeyler yazıyor yada konuşuyormuşuz gibi alıyorsunuz söylediklerimizi, empati yapın diyip duruyorsunuz...”

Topikteki yorumlar sizin dediğiniz gibi değil ki ?

“sahrut75yagmur yazmış : Lise Çatısında Toplu Namaz
Fatih Terim Lisesi'nde bugün öğlenci öğrenim görenler saat 12.30’da ders zilinin çalması ile sınıflara girdi. Bir grup öğrenci, derste olmaları gerekirken okulun çatı bulunmayan damında muhafaza ettikleri sanılan seccadeleri yan yana dizerek öğle namazı için saf tuttu. Ders zili çalıp arkadaşları teneffüse çıkınca da namaz kılmaya devam eden öğrenciler, namaz sonrası damdan inip, diğer derslere girdi.”

Öğlen namazı değil kıldıkları 40 rekatlık teravih namazı bile 1 ders saati kadar sürmez.

“mavimisali yazmış :
Bence damda namaz kılınması daha makbul... Kapalı alanlar da cemaat halinde çoğu zaman yellenen kişilerden dolayı kişilerin namaz motivasyonu bozulmakta,ibadet sukunetle yapılmamaktadır.Sıcak havanın fizik teoremi gereği yukarı çıktığı düşünülürse,açık alanda namaz kılmak her açıdan daha sağlıklıdır.

Teşekkürler”

Başkasının ibadet şekliyle alay etmek

“vitamin yazmış :
neden dam sizce?
allaha daha yakın olmak için

Başkasının ibadet şekliyle alay etmek

“sahrut75yagmur yazmış :
Biz daha kaç yıl öncesine kadar böyle manzaralar yoktu diyoruz...
Şimdi bunlar niye bunu yapıyor hemde göstere göstere hemde kurân kursunda değil, ilim irfan yuvasında hem burası imam hatipte değil diye sitem ediyoruz...
Siz hala dinlerine karışıyormuşuz sünniliğe saygı duymuyormuşuz gibi bir edayla bize cevap vermeyi seçiyorsunuz...”

Sayın sahrut75yagmur ne yapalım, 1400 yıldır savunduğumuz vicdan hürriyetinden. Bilimden geri dönüp çatışma ortamına çekilen ülkemizin parçalanmasına, komşunun komşuya, mezheplinin mezheplere saldırmasına göz mü yumalım? Elbette saldırgan olduğunuzu iddia etmiyorum. Ama topige yazılanlar saf niyetle iman etmiş Sünnileri rencide etmez mi? Sizce Tüm Türkiye’deki tüm sünniler aynı kafada mı? Empatiyi çok iyi anladığınızı zannetmiyorum. Empati demek yobazlığa saygı duymak değil elbette ama inançlarını yaşamalarına saygı duymaktır. Aynı empatiyi tabiî ki onlardan da bekleyeceğiz. Böylece çatışmaya dönüşen saygısızlık döngüsü ( onlar bana saygı duymuyor o zaman bizde duymayalım fikri ) ile kısır döngü kırılıp. Onlar bize saygı duyuyor biz de onlara saygı duyalım sözüne dönüşebilir.
“yaralı sevdam yazmış

burda kınanan namaz kılmaları değil ki ya da toplu halde kılmaları da değil...bu insanlar ders saaterinde gidip okulda toplu beyin yıkama operasyonlarına katılıyolar...aslına bakarsanız haberin başlığı yanlış atılmış...sanki insanların namaz kılınmasına karşı oldukları gibi bi izlenim yaratabiliyo...bu kimi takıyyecilerin ekmeğine yağ sürüyo... siz dinsizliği istiyosunuz,insanların ibadetlerine karışamazsınız,işte bu laikler bizim dinimize karışıyo,ibadet özgürlüğümüz yok edilsin istiyolar diye naralar atmalarına fırsat veriyo...örümcek kafalar aslında pek çakallar, dikkatli olmak lazım, çok güzel kendilerine yontuyolar, zeytinyağı vazifesi görüyolar....böyle birşey eğitim öğretim yeri olan bi yerde hele ders saatlerinde yapılamaz olay budur...bi devlet kurumunun laikliğe çok daha fazla bağlı olması lazım...ama yok hani yokmuş ya kadrolaşma hepsi bu yüzden patlıyo bu haberlerin...yıllardır bu beyin yıkama faaliyetleri var, yurtlarda,dersanelerde,abilerin ablaların naptığı belli..ama kimse bulaşmıyo bu femcilere yokmuş gibi davranıyo,nasılsa hepsinin kökü de bir amacı da...

İşte duyarlı bir şekilde yazılan örnek bir mesaj. Yaralı sevdam’ a teşekkürler.

Söyleyeceklerim bu kadar. Bunun ötesi bizim aramızda çatışma çıkarabilir. Forum sakinlerinin huzurunu benimde bozmaya hakkım yok başkalarının da.
Kusurlarımız varsa affola. Varsa Eleştirilerinizi özelime mesaj gönderin orda devam edelim.
Saygı ve selamlarımla.

sır_kapısı
06.06.2008, 10:04
Şu Haberdeki Olay ibretliktir.

O ÖĞRENCİLER ALEVİ, BOŞVER!!!!

Öğrencilere araç tahsisi yapmasını istediği Kaymakam vekile şunları söylüyor: "Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz." Şükrü Küçükşahin yazdı Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın, "Müslüman çoğunluğun sorunları var" dediği Türkiye’de, AKP’nin Kızılcahamam kampında dün yaşanan çok önemli, ibretlik bir "kafa" kavgayı aktaracağım. Yaklaşık üç ay önce, Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde YİBO yurtlarında kalan 28 kız öğrenci 4 kilometre mesafedeki okullarından dönüşte taciz edildi. Öğrenciler Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne giderek, özellikle akşam dönüşte kendilerine araç tahsis edilmesini istediler. Yanıt; "Size araba, maraba yok. Parası olan okusun, olmayan evlensin" oldu. Olay yerel gazetelerde, "Haydi kızlar kocaya" başlığı ile duyuruldu. Bunun üzerine AKP Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran devreye girdi. Vali Muammer Muşmal’la birlikte öğrencilere araç tahsis edildi, odaları bakımdan geçirildi, ailelerle konuşulup eğitime devam etmeleri sağlandı. BU KAFA KAYMAKAMIN İşbaşaran bu sırada Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz’ı arayarak öğrencilerin kendisi ile görüşmek istediğini; ancak görüşemediklerini söyledi. Öğrencilere velilik yapma kararı verdiğini belirten İşbaşaran, "Onlara aylık burs da sağladık. Aileleri arayıp kefil olduğumu da söyledim" dedi. Ama kaymakamdan şok edici şu yanıtı aldı: "Sayın milletvekilim, 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz." İşbaşaran’ın yanıtı da şu oldu: "Bak kaymakam, bu bizim değil senin bakışın. Bu ne terbiyesizlik? Bunlar çocuk be! Bunun da ötesinde bu ayrımı nasıl yaparsın? Nasıl böyle konuşursun?" Sinirlenerek telefonu kapatan İşbaşaran durumu, sıcağı sıcağına Meclis’te İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a aktardı. Atalay’dan aldığı yanıt kendisini ikinci kez şoka soktu: "Fevzi Bey, bir dilekçe verin konuyu inceleteyim." İşbaşaran, "Sayın Bakan, ben bir milletvekiliyim. İlimde yaşanan vahim bir olayı aktarıyorum, siz benden dilekçe istiyorsunuz. Ben mesajımı aldım, teşekkür ederim" demekle yetindi. BU DA BAKANIN KAFASI Dün Kızılcahamam kampında bakanlar gruplar halindeki milletvekilleri ile buluştu. Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Mardin milletvekilleri ile Atalay’ın buluşmasında İşbaşaran, yeniden bu konuyu aktarıp "Siz bana böyle dediniz" anımsatması yaptı. Sonrasında Atalay ile İşbaşaran arasında şu kavga çıktı: Atalay: Sen doğruyu söylemiyorsun... İşbaşaran: Ben bir milletvekili olarak ilimle ilgili bir sorunu anlatıp soru soruyorum, doğruyu söylemeyen sizsiniz... Bir kaymakam bunu yapamaz, uyarmanızı istedim. Siz vatandaş gibi dilekçe vermemi istediniz. Siz Dilekçe Komisyonu musunuz ki? Ayrıca ben memur muyum ki size dilekçe vereyim. Sayın Bakan bu ilçe çok hassas bir ilçe. Alevisi, Sünnisi birlikte yaşıyor. Bunu gündeme getirmeyeceğim, size sormayacağım da ne yapacağım? Ben sizin geçmişinizi de biliyorum. Rektörlüğünüzü de biliyorum..." Bunun üzerine diğer AKP milletvekilleri devreye girdi. Fevzi İşbaşaran odadan dışarı çıkarak lavaboda elini yüzünü yıkadı. Ardından gelen milletvekilleri, "Bakan özür dileyecek, biz kendisine gerekenleri söyledik. Odaya gel" deyince yeniden toplantı salonuna geçti. Atalay, özür diledi; ama İşbaşaran’ın sinirleri yatışmadı: "Özrünüzü kabul etmiyorum. Siz de kaymakam gibi düşünüyorsunuz." Başka söze gerek var mı? habercem.com

Sevgili canlar işte mücadele onların inandığı dine yada mezhebe değil bu yobazlığına olsun. Yıkılsın yobazlık

cangüdaz
06.06.2008, 10:54
yahu 12:30 da ders başlıyormuş ama adanada öğlen ezanı 12:30'dan sonra okunuyormuş.evet benim de dikkatimi çekti o çocuk neden diğerlerinin aksine ters tarafa dönüp namaz kılıyor?bu haberin altında yine bir şeyler var.ak partiyi böyle eksik ve aptalca hareketlerle yıpratamıyorlar hala farkında değiller.

savasci_2
06.06.2008, 10:58
bazı arkadaşlarımız geçmiş zamanın biriktirmiş olduğu(yaşanan baskı ve zulümlerin birikiminden olsa gerek) belki intikam duygusuyla yorum yapmışlar ve malesef eleştirilecek noktayı gözden kaçırmışlar

bazı arkadaşlarımız alaycı bir üslup takınarak işi dalgaya sarmışlar(bu onların mizaçlarından kaynaklanıyor olsa gerek)..

bir çok arkadaşımızda aklı selim davranarak eleştirilecek esas noktayı yakalamışlar..

neticede buradaki arkadaşlarımızın hepsinin iyi niyet taşıdığından şüphem yok..

benim yorumu ise şu şekilde:

namaz kılan kişiler yaş itibariyle çocuk sayılırlar..kişilerin niyetlerini okuyamayacağımıza göre bence çocuklar ya saf niyetle inandıkları ve öğrendikleri şekilde ibadet ediyorlar, yada o yaşa özgü bir takım hislerle(belki bir gruba aidiyet hissi) bu fiileri gerçekleştirmişlerdir..dolayısıyla bu çocuklar suçlu ilan edilemez..

sorumluluk okul idaresinin olduğuna göre bu duruma musade eden idarecilerin ya ihmalleri söz konusu yada bilinçli bir şekilde(hoşa gider tarzda) musade etmeleri yada yönlendirmeleri söz konusudur..

dolayısıyla eleştirilecek kesim ikiye ayrılmalı:

birincisi bu çocuklar dini eğitimden yoksun bir şekilde yetiştiklerinden inanç hisleri yönlendirmeye açık bırakılmıştır.. elbetteki ülkemiz laik bir ülke ve bu durum sonsuza kadar korunmalı.. ancak inanç eğitimi yeri doldurulması imkansız bir eğitimdir.. bu eğitimi ya devlet kontrolünde yapmalısınız, yada bu yönde eğitim verecek özel teşebbüslere izin vereceksiniz.. ailelerin bu konuda yetersiz kaldıkları tespitime inanıyorumki hepiniz katılacaksınız.. aksi takdirde çocukların damda namaz kılmalarını ne ile açıklayabilirizki..sistemler laik olabilir ancak bireyleri dinden uzak yaşamaya zorlayamazsınız..Bence bu duruma sürükleyen başlıca sebep din eğitimi eksikliğidir..Öğrenciler inançlarının onlara mecburiyet durumunda ibadetlerini erteleyebileceği iznini verdiğini öğrenmeliler..Bence de okul ibadet için uygun bir yer değil.. burada eleştirilecek şey namazın kendisi değil öğrencilerin seçtikleri yer ve zamanın doğru olmadığını bilmeyecekleri şekilde dini eğitim almış olmalarıdır..Dini eğitim başı boş bırakılmamalı..Aksi takdirde din istismarının önü alınamaz..çocuklarımızı dinsiz inançsızda yetiştiremeyiz çünkü bu çok doğal bir ihtiyaç..

ikinci eleştirilecek grup ise okul idaresidir.. bu durumdan habersiz oldukları iddiası bence çok saçma.. eğer habersizlerse zaten görevlerini yapmıyorlar demektir.. okullarımızı idare edemeyeceklerse başka iş yapsınlar.. okullar ne din istismar yeri olsun nede uyuşturucu tacirlerinin pazarı.. peki okul idaresi böyle bir durumu nasıl görmezden gelebilir yada bu duruma nasıl izin verebilirler.. bence okul idaresi mevcut iktidara mesaj yollamayı ve biz sizdeniz deme gereksinimini hissetmiş olmalılar ki bu duruma sessiz kalmayı seçmişler..Diğer taraftan eğer okullarda ibadet edilemeyecekse oruçta bir ibadetse düz mantıkla namaz kılınamayan okulda aynı gerekçeyle oruçta mı yasaklanmalı..madem okullar ibadet yeri değil ozaman oruç tutanlarda okula gitmemeli yada okula gidenler oruç tutmamalı..bunu savunursak ozaman muharrem orucunu da okul sezonunda tutmamalıyız..bence böyle olmamalı..çözüm önerim ise öncelikle çocuklarımızın yani toplumu oluşturan her ferdin aslında dini eğitimini alabileceği müesseseler oluşturmalıyız.. istismara açık olamayacak şekilde denetlene bilen kurumlar olmalı..avrupa örnek alınabilir..oralarda yanlış bilmiyorsam hristiyanlığın yoğun olarak işlendiği okullar var..ardından herkese eşitlik ilkesini yürekten benimsemeliyiz.. bazı arkadaşlarımın büyük oyunlar kurulmuş iddialarına tamamen katılıyorum.. bu olay yeni değilse bu gün gündeme getirilmişse ve medya kendi menfati dışında adım atmıyorsa bu haberin nelere hizmet edebileceği iyi düşünülmelidir...aklı selim hareket etmeli, sakin davranmalı ve oyun sahiplerinin ipliğini pazara çıkarmalıyız..

benim aklıma iki senaryo geliyor:
1. hükumetin bu haberi özellikle yaptırdığı: bu senaryo gerçekse eğer türban yasasının iptali olayının üzerine bu olay denk getirilerek dünyada ve ülkemizde tükiyede inanç özgürlüğü yok imajı oluşturularak mağdura oynamaya ve muhafazakar kesimin oylarını toplamaya çalışılmış olabilir..

2. senaryo: ülkenin istikrarının gereğinden uzun sürdüğünü düşünen dış güçlerin ülkeyi kaosa sürükleyecek kutuplaşmalar sağlamak amacıyla toplumu kesimlere ayırma düşüncesi bir diğer senaryo olabilir.. böylelikle toplumda tartışmalar alevlendirilecek huzur ve istikrar bozularak ortadoğu ve asyanın merkezide ve hatta dünyanın merkezinde yer üstü yer altı zenginliklerinin bol olduğu, nüfusun genç olduğu, stratejik ve politik önemi son derece büyük olan cennet vatanımızın güçlenmesi iddia ediyorum hiç bir dış gücün işine gelmez(belkide tüm dünyanın üstünde anlaştıkları tek şey:yarı sersem bir türkiyenin herkesin işine geldiği gerçeğidir..bağımsızlığını yitiren bir türkiye mutlaka bir ülkeninin güdümüne girecektir.. bu durumda türkiyeyi ele geçiren herhangi bir dış güç dünyada süper güç konumuna yükselecektir.. bu yüzden hiç bir dış güç türkiyenin bağımsızlığının yitirilmesine göz yumamaz..tam bağımsız ve tek başına ayakta duran bir türkiye elindeki kaynakları ve konumunu kullanmaya başlarsa şayet, bu seferde türkiye süper güç olacağından, bu durumda hiç bir dış gücün hoşuna gitmeyecektir.. bu yüzden ne zaman istikrar sağlansa bu ortamı bozucu türlü oyunlar oynanır, 10 yılda bir siyasi krizler, 5 yılda bir ekonomik krizler, 30 yılda bir toplumsal kutuplaşmalar hep bu çabaların ürünüdür...)

olası her iki senaryoda da yapılması gereken tek şey vardır: olayı bir inanç kavgasına götürmemek, kutuplaşmamak, fevri hareket etmemek...

özetle çocuklarımız islamiyeti bilmediklerinden onlara öğretilen şekliyle inanmışlardır.. çocukların masum olduğunu hepimiz kabul ediyoruz.. diğer taraftan eleştirilen şey namaz olamaz, yeri ve zamanı eleştirilmelidir..çocuklar da eleştirilemez onlara bu eğitimi veren başta anne baba ve gerekli eğitimi veremeyen gerek devlet ve eğitim kurumları esas eleştiriyi hak eden kesimdir..

özgürlük herkese lazım.. bu gün bana yarın sana..anlayışı hakim olmalı, eksikliklerin cahillikten kaynaklandığı ve bunun yegane çözümünün eğitim olduğu, kitap okumak olduğu gerçeği hiç bir zaman unutulmamalıdır..eğitilmeyen zihinlerin oyuncak ve kukla oldukları akıldan çıkarılmamalıdır...

saygı sevgi ve selamlarımla...

sır_kapısı
06.06.2008, 11:20
Sayın savasci_2
olgunca konuyu değerlendirip benim ve diğer canların dikkatini aklı selimliğe çevirdiğin için teşekkürler. Sabırla içi dolu bir yazı yazarak olayı tahlil edip, sorunun temel dayanaklarını ortaya çıkararak davranılması gereken bir sonuca ulaşıp bir açılım yaptın. tekrar teşekkürler.

Özgür insan24
06.06.2008, 11:25
Allah kabul etsin...

Başka daha ne söylenebilirki çünkü bizim ülkemiz bağımsız demokratik laik adaletli sömürünün olmadığı inanç özgürlüğünün olduğu temel haklar ve özgürlüklerin sonuna kadar geniş olduğu bir ülkedeyiz öyle değil mi? YOKSA YANILIYORMUYUM ACABA..!

halilibrahim83
06.06.2008, 11:54
vallaa
enteresan bı durum bızede ALLAH kabul etsın demek duser her hallll daha neler gorecez bekleyelımmm :D:D:D

gazigençlik75
13.06.2008, 14:24
Buna sadece gülerim başka hiç bişe demiyorum..Farklı Bir şey Bekleyenler var mı ???

bugs92
13.06.2008, 14:48
bunlar daha şükür edeceğimiz şeyler mersin fen lisesinde ise edebiyat öğretmeni ''çocuklar irtica size anlatıldığı kadar kötü bişey değil.''(orada okuyan bir arkadaşım söyledi)vanda türbanlı öğrenciler okula(k.kb. lisesi( rahatlıkla girebilmekte

pazarcıklı
13.06.2008, 18:15
...burada eleştirilmesi gerekenler, en azdan çoğa sıralanırsa öğrenciler-okul yönetimi-sistem şeklinde olmalıdır, düşüncesindeyim...bu durum sistemin belkide planlı olarak verdiği boşluklardan kaynaklanıyor, bununla ilgili;

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Başkanlığı'nın 13 Aralık 1977 tarihinde yayınladığı ve Ocak 1978'de yayınlanan Tebliğler Dergisinde 18079 sayılı olarak yer alan ve hala yürürlükte olan tebliğ, okulda ibadet yapmak isteyen öğrenciye kolaylık sağlanmasını içeriyor.

bir tebliği bulunmakta...Sanırım bununla ilgili düzenlemeler tekrardan gözden geçirilmeli:confused1...Saygılar...