Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece bir niyet....
mavimisali 04.06.2008, 13:45 Merhaba;
2006 yılı itibari ile üyesi olduğum lakin 15 Mart 2008 e kadar geçen süre içerisinde aktif olmadığım sadece paylaşılan bilgileri kaynak olarak kabul edebildiğim bir forum. Aleviforum.... Site içerisinde sanal ölçütlendirmenin neresinde olduğumu net olarak bilememekle birlikte,daha aktif olduğum süre içerisinde ki izlenimlerimle ilgili paylaşmak ve fikrinize sunmak istediğim tespitlerim var.
2007 yılında katıldığım bir toplantı da aleviliğin sorunları konusunda toplantılar ve açıklamalar yapılmış, yanlışlar ortaya konulmuş, doğru görüşlerin yanında yer alınmıştır.19-20 mayıs ta Ankara da barolar birliğinde katıldığım toplantı da çıkan sonuçta çok netti. Ne var ki, Alevi toplumunun sorunlarına ne siyasi iktidar, ne de muhalefet partileri yeterli ilgiyi göstermemiş, bir bakıma zamana bırakma anlayışını sürdürmüşlerdir. İktidar yetkililerinin Alevilik konusunda hiçbir altyapıya; hatta asgari bilgiye dahi sahip olmadıkları ve Alevilere karşı hasmane bir tutum içinde oldukları tesçillenmiştir. Cemevini yıkmak istemelerinin, ibadethanemize 'çümbüş evi' demelerinin nedeni budur. Bu yüzden, ülkemizin özgün inanç-kültürlerinden biri olan Aleviliğin bilimsel anlamda tanıtılması çabalarına devam edilmesi gerektiğine inanıncımı da doğrular nitelikte öneri tespitlerimizle katılımımızı sağlamıştık.
Aktif olduğum dönem içerisinde,bu pazar düzenlenecek etkinlikle birlikte(yalnızca İstanbul için) 4. buluşmaya evsahipliği yapıyor olmanız vesilesi ile katkıda bulunan emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum.Şu anda bir çalışmamız sözkonusu,istanbul menşeili Bir Alevigençliği hareketi adı altında örgütlenme yoluna gidilmesi ve genç kuşağın bilinçli bir alevilik inanışı örgütlenmesi çatısı altında birleştirmek istiyoruz.Türkiye de artık bilişim teknolojisi hane bazında çok önemli adımlar katetmekte,yapılan son ölçümlendirmelerde son 5 yıl içerisinde internet kullanıcısında yoğun bir artış olduğunu göstermektedir.
Sonuç olarak,daha geniş kitlelere ulaşmamamızı sağlayacak internet teknolojisinin sağlıklı bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili fikir ve önerilerinizi almak istiyorum.Bu konuyu forum da aradım ama bulamadım.Şimdiden teşekkürler..
Merhaba;
2006 yılı itibari ile üyesi olduğum lakin 15 Mart 2008 e kadar geçen süre içerisinde aktif olmadığım sadece paylaşılan bilgileri kaynak olarak kabul edebildiğim bir forum. Aleviforum.... Site içerisinde sanal ölçütlendirmenin neresinde olduğumu net olarak bilememekle birlikte,daha aktif olduğum süre içerisinde ki izlenimlerimle ilgili paylaşmak ve fikrinize sunmak istediğim tespitlerim var.
2007 yılında katıldığım bir toplantı da aleviliğin sorunları konusunda toplantılar ve açıklamalar yapılmış, yanlışlar ortaya konulmuş, doğru görüşlerin yanında yer alınmıştır.19-20 mayıs ta Ankara da barolar birliğinde katıldığım toplantı da çıkan sonuçta çok netti. Ne var ki, Alevi toplumunun sorunlarına ne siyasi iktidar, ne de muhalefet partileri yeterli ilgiyi göstermemiş, bir bakıma zamana bırakma anlayışını sürdürmüşlerdir. İktidar yetkililerinin Alevilik konusunda hiçbir altyapıya; hatta asgari bilgiye dahi sahip olmadıkları ve Alevilere karşı hasmane bir tutum içinde oldukları tesçillenmiştir. Cemevini yıkmak istemelerinin, ibadethanemize 'çümbüş evi' demelerinin nedeni budur. Bu yüzden, ülkemizin özgün inanç-kültürlerinden biri olan Aleviliğin bilimsel anlamda tanıtılması çabalarına devam edilmesi gerektiğine inanıncımı da doğrular nitelikte öneri tespitlerimizle katılımımızı sağlamıştık.
Aktif olduğum dönem içerisinde,bu pazar düzenlenecek etkinlikle birlikte(yalnızca İstanbul için) 4. buluşmaya evsahipliği yapıyor olmanız vesilesi ile katkıda bulunan emek veren tüm arkadaşlarımı kutluyorum.Şu anda bir çalışmamız sözkonusu,istanbul menşeili Bir Alevigençliği hareketi adı altında örgütlenme yoluna gidilmesi ve genç kuşağın bilinçli bir alevilik inanışı örgütlenmesi çatısı altında birleştirmek istiyoruz.Türkiye de artık bilişim teknolojisi hane bazında çok önemli adımlar katetmekte,yapılan son ölçümlendirmelerde son 5 yıl içerisinde internet kullanıcısında yoğun bir artış olduğunu göstermektedir.
Sonuç olarak,daha geniş kitlelere ulaşmamamızı sağlayacak internet teknolojisinin sağlıklı bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili fikir ve önerilerinizi almak istiyorum.Bu konuyu forum da aradım ama bulamadım.Şimdiden teşekkürler..
http://akad12.com/index.htm
mavimisali 04.06.2008, 21:18 Anlaşıldı..Bu şekilde iyi diyorsunuz :)
Anlaşıldı..Bu şekilde iyi diyorsunuz :)
Sevgili arkadaşım, sana acele iletimi göndermiştim kusuruma bakma lutfen. :surrender
mavimisali 04.06.2008, 21:35 Sevgili arkadaşım, sana acele iletimi göndermiştim kusuruma bakma lutfen. :surrender
Sitenizi inceledim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Güzel bir örnek fakat ben genel yapı hakkında fikir ve önerileri dinlemek isterdim.Yahut projeleri ...
degerli mavimisali,
asil beklediginiz cevabi alamadiniz degilmi?
eger bu yolda ciddi anlamda aktiv iseniz, ne yazikki, genel olarak alevi canlarimizin cogunun, ne kadar duyarsiz oldugunu, hergün, daha derin bir hüzünle, istemeyerek de olsa, sanirim sizde kabullenenceksiniz.
belirttiginiz gibi cagimiz geregi bunca iletisim aracina sahip olmamiza ragmen, alevilik yolunda yeterince kullanilmiyor.
bircok alevi siteleri var ve inancimiz hakkinda degisik görüsler/ yorumlar var, ama anladigim kadariyla cok kücük bir kesim ilgileniyor. cok ciddi oyunlar oynaniyor alevilik adina.
sanirim, bir cogumuz, aleviligin önemini kavriyamamis (sözüm meclisten disari). thalen günümüze uygun inanc bicimiyle,sosyo kültürel bir yapi oldugunun farkinda bile degil.
inanci,kültürü, sosyal, hatta hakki hukuku bile iceren bir inanca sahip olmanin mutlulugunu, önemi hergün tekrar tekrar yasiyorum.
bütün canlari daha duyarli olmaya ve düsnmeye davet ediyorum.
eline, beline, diline (benim icin cok degerli bir üclü), sadece bunu tartismak bile cok önemli.
bugün bu sekilde yasamak mümkünmü? hic düsündünüzmü?
benim cevabim evet!!!!!
saygiyla, sevgiyle kalin
ne kadar aleviyiz ??
proje önerileri....kurslar/seminerler düzenlemek yada internet araciligiyla (forumda bu gibi konulara yönelmek) :
Konular: öz güven/ kisilik gelistirme...... genel iletisim/ tartisma kurallari.....örgüt (birlik anlaminda, örgüt kelimesi alevi halkinda negativ düsünce uyandiriyor) anlayisi ve örgütlü calismalarinin kurallari.......hakkin/ hukukun dogru algilanmasi.....hizmet verme anlayisinin dogru algilanmasi (herzaman bir alis veris olmadigini)... genclige yönelik projeler..... kadinlarimizi/ kizlarimizi aydinlatma (özgürlük anlayisi)......bakima muhtac yaslilarimiza yapilacak/ yapilmasi gereken yardimlar.....vs.
Sitenizi inceledim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Güzel bir örnek fakat ben genel yapı hakkında fikir ve önerileri dinlemek isterdim.Yahut projeleri ...
Hepimizin "Alevilerin ruhu" Emir el muminin Hz Ali yolunda, Demokratik ve özgürlük mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak, gücümüzü Emir el müminin Hz Ali güzergahında yürüyerek, öz kimliyimizin derinleşmesi sürecini yapacagımız projelerle yükselteceyiz.
Unutmamalı alevilik sorunu eğer etnik yapımızla örtüşmez ise çok kötü bir çıkmaz oluşur ve Bu parçalanışımız, iki olğu bir bütündür.
üniversite düzeyinde, kimlik haklarımızı için mücadelemizinde bir yapılanma ile birleşmemiz şarttır.Ben Pir sultan abdal dernekleri güney bölge sorumlusu Dostumuz,Ali rıza aydın yoldaş ile irtibata gireceyim, ölüm orucuna ilişkin açtıgın topicin geçersiz olduğunu sayıyorum.
Hatay- Arap Alevisi bir dostun var yanında, eger dostluğumu kabul edersen.
sevgilerimle.
Özcan
mavimisali 05.06.2008, 11:25 Hepimizin "Alevilerin ruhu" Emir el muminin Hz Ali yolunda, Demokratik ve özgürlük mücadelemizin ayrılmaz bir parçası olarak, gücümüzü Emir el müminin Hz Ali güzergahında yürüyerek, öz kimliyimizin derinleşmesi sürecini yapacagımız projelerle yükselteceyiz.
Unutmamalı alevilik sorunu eğer etnik yapımızla örtüşmez ise çok kötü bir çıkmaz oluşur ve Bu parçalanışımız, iki olğu bir bütündür.
üniversite düzeyinde, kimlik haklarımızı için mücadelemizinde bir yapılanma ile birleşmemiz şarttır.Ben Pir sultan abdal dernekleri güney bölge sorumlusu Dostumuz,Ali rıza aydın yoldaş ile irtibata gireceyim, ölüm orucuna ilişkin açtıgın topicin geçersiz olduğunu sayıyorum.
Hatay- Arap Alevisi bir dostun var yanında, eger dostluğumu kabul edersen.
sevgilerimle.
Özcan
Teşekkür ederim.Ben bu forumda herkesin kardeşimiz dostumuz olduğunu düşünüyorum.Memnuniyet duyarım.Fakat ölüm orucuna giren Pir Sultan Abdal kadıköu şube sekreteridir.Ben değilim.Onun tavrına kararına müdahale etmemimi istiyorsun.Bunu anlamadım.Aydınlatırsan sevinirim
Teşekkür ederim.Ben bu forumda herkesin kardeşimiz dostumuz olduğunu düşünüyorum.Memnuniyet duyarım.Fakat ölüm orucuna giren Pir Sultan Abdal kadıköu şube sekreteridir.Ben değilim.Onun tavrına kararına müdahale etmemimi istiyorsun.Bunu anlamadım.Aydınlatırsan sevinirim
Evet sevgili dostum yanlış anlaşma oldu! senin ölüm orucu yapacağını anladım. Sana özelden gönderdiyim Tel nr iletirsen ve ilişikteki isimide anarsan veya bana ona ulaşabileceyim adres verebilirsen, sevinirim.
mavimisali 05.06.2008, 13:14 Evet sevgili dostum yanlış anlaşma oldu! senin ölüm orucu yapacağını anladım. Sana özelden gönderdiyim Tel nr iletirsen ve ilişikteki isimide anarsan veya bana ona ulaşabileceyim adres verebilirsen, sevinirim.
0216 573 20 93 ten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy şubesinden Ölüm orucunda ki yetkiliye ulaşabilirsin.
|
|