Orijinalini görmek için tıklayınız : Madımak müze yapılmalıdır(imza kampanyası)

mavimisali
04.06.2008, 21:42
Değerli canlar

2 temmuz 1993 yılında sivas'da yaşanan acı olayların üzerinden tam 15 sene geçti. koca 15 sene. ve bu 15 sene içinde alevi toplumu dahası kendini insani değerlerde bulan herkesin ortak bir talebi vardı. bu talep madımak otelinin müze yapılmasıydı. ama malesef 15 yıl boyunca iktidara gelen partiler bu talebi hep görmezden geldiler. seçim döneminde hatırlanan alevi toplumu kendi emeğiyle alınteriyle yaptırdığı cemevlerine su bağlanması ya da inanç önderlerine maaş verilmesi ile gündemde tutulurken devletin yıllardır unuttuğu bir "özür" kelimesini hep arka plana atmıştır.

madımak neden müze yapılmalı; belkide insanlığın yaşayabileceği en acı tablo olduğu için. bir ülke ki olağanüstü hal yok, belirli bir çatışma yok ama bir şehirde üstelik de şehrin en büyük mülki amirliklerinin gözü önünde 8 saat bir otelde mahsur bırakılıp, yobaz, cahil kuru kalabalık tarafından yakılmasına seyirci olmuştur. bu seyir aslında alevi toplumuna devletin bakışınıda göstermektedir. devlet alevi toplumuna ikinci sınıf muamelesi yapmaktadır. bunun en belirgin örneği madımak otelinin müze talebine devletin sessiz kalmasıdır. müze yapılmalı çünkü bir yobaz takımının sahiplenilmediğini göstermesi için müze yapılmalı. müze yapılmalı çünkü aydınlık için şehit olan canlarımızın sahiplenildiğini göstermek için müze yapılmalı. müze yapılmalı alevi toplumu olarak devlet nezdinde ikinci sınıf olmadığımızı bize kuru söz vaatleriyle değil gerçek olumlu açılımlarla göstermeleri için madımak müze yapılmalı. insani değerlere sahip olduğunu devlet göstermesi için müze yapılmalı. dahası kendi ülkemize yabancı olmamak için madımak müze yapılmalı. laik ülkenin devamını istiyoruz denilmesi için madımak müze yapılmalıdır. insana insan gibi değer veririzi ilerde gelecek kuşaklara göstermek için madımak müze yapılmalır.

madımak müze yaılması için her sene alevi dernek ve sanal ortamdaki internet siteleri hem madımak vahşetini unutturmamak için hemde madımağı müze yapmak için imza kampanyaları düzenlemektedir. bu yapılan kampanyaların büyük bir çoğuna imza verdim. ve şimdi yine bir tanesi daha var. hiç tereddütsüz direk imzamı verdim. hiç kimseden korkmadan ilerde sorun yaşarmıyıyım düşüncesine kapılmadan. eyer yobazlar yakmaktan korkmuyorsa bu ülkede aydınları, devlet taleplerimize cevap vermekte sağırlaşmaktan çekinmiyorsa biz de bunu unutturmamakta ve madımağı er ya da geç müze yaparak bu yapılan aydınlanma eylem ve söylemlerini daima destekleyeceğiz.

bu imza kampanyasına katılın ne olur bir imzadan demeyin. madımakta yakılan kişilerden biri de senin en yakının olabilirdi. önemli olan gelecekte bu yangınların olmasını engellemektir....

Bu konuda açılmış topikler 2006 ve 2007 yıllarına ait bahsettiğim süreç güncel geliştiğinden yeni bir topik içerisinde konu edilmesi daha uygundur.Link olarak eklediğimde hata almaktayım.Yapmanız gereken www. a l e v i o n l i n e.com adresine giderek anasayfa da yer alan kampanya bannerını tıklayarak imzanızı atabilirsiniz

Saygılarımla

araknafobia
04.06.2008, 21:48
Site adı geçtiği için açılmıyor :(

mavimisali
04.06.2008, 21:52
Site adı geçtiği için açılmıyor :(

Örümcek ne sabırsızsın düzelttim

darkeye
04.06.2008, 22:17
bence müze degil oraya MADIMAK olayımı herzaman yaşatacak bir anıt yapılmalıdır...

yağmuryüreklim
04.06.2008, 22:18
mavimisali can duyarlılığın çok güzel evet bende imzamı verdim ama sanırım bu konuyu sıkca güncellemek gerekiyor evet bu konuda duyarlı olduğunu söyleyen çok insan var ama ne yazık ki hayat akışı içinde göz ardı ediliyor

stransium_90
04.06.2008, 22:34
madımak insanların diri diri yakıldığğı yer ve sonrasında iskenderlerin yenildiği bir et salonu sebatibey iskender salonu ve üstünde pişen 33 alevi can ev bu insanları yakma eyleminde bulunan ve kahrolsun laiklik yanan allahın ateşi diye bağıran bir güruh sivas sivass yaktın sen bizi bizde yakılıp küllerimizden doğacağız yokedemiyeceksiniz yokkettirmeyeceğiz unutmadık unutturmayacağızzzzzzzz

mavimisali
05.06.2008, 08:46
08:45 itibari ile 3521 imzaya ulaşıldı.Lütfen tüm canları bu konuda bilgilendirelim.Duyarlı olunmasını bekliyoruz..

yağmuryüreklim
05.06.2008, 09:03
08:45 itibari ile 3521 imzaya ulaşıldı.Lütfen tüm canları bu konuda bilgilendirelim.Duyarlı olunmasını bekliyoruz..

uğur sanırım insanlar sadece o gün geldiğinde hatırlıyor sivas katliamını topik forum üyelerinin ilgisini çekmişe benzemiyor bugün itibatiyle daha çok ilgi çeker umarım

mavimisali
05.06.2008, 09:14
uğur sanırım insanlar sadece o gün geldiğinde hatırlıyor sivas katliamını topik forum üyelerinin ilgisini çekmişe benzemiyor bugün itibatiyle daha çok ilgi çeker umarım

Sorun topiğin ilgi çekmesinden öte bu sadece alevilerin sahip çıkması gereken bir konu değil;bunu en azından ben böyle algılamıyorum.İnsanlık dışı bir olayın bekçileri yine bu ülkenin aydınlık insanları olmalı. Dil,din,ırk sınıf ayrımı gözetmeksizin katılım gösterilmesi gereken bu oluşum artık birilerini koltuklarında rahatsız edebilmeli... Topik e cevap yazılması çok ta önemli değil;teşekkür edilmesi de.. Sadece konuyu mail le kendi arkadaşlarınızla bile paylaşmanız dahi çok büyük bir adım olabilir.

Teşekkürler

efla
05.06.2008, 09:20
Kampanyaya katıldığınız için teşekkür ederiz. Kaydınız alındı.
Tüm İmzalar (3531)

bende oy kullandım;)
şimdi tanıdıklara yollayacam