Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi sorunları için açlık grevi

mavimisali
05.06.2008, 09:34
Basına ve Kamuoyuna

10 Yılı Aşkın bir süredir Kadıköy Belediyesinin Şubemize tahsis ettiği 2415 metrekare arsa üzerine Kültür Merkezi ve Cemevi binası yapmaya çalışıyoruz. Hükümetin Cem evlerine yaklaşımını herkes biliyor, beklentilerimize cevap vermiyor, vermekte istemiyor. Biz Alevilerin sorunlarını görmezlikten geliyor, Ancak Alevilerin sırtından siyaset yapan politikacılarımız, bürokratlarımız, işadamlarımızda bizlerin sorunlarını görmezlikten geliyorlar.
Ben Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı olarak 15 yıldır yürüttüğüm mücadele sonucunda dersimi aldım, benim dışımda ders alması gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Herkes payına düşeni almalı, bu nedenle 04/06/2008 gününde (bugün) Süresiz açlık grevine başlıyorum. Kararım sonraki günlerde ölüm orucuna dönüşecektir.

04/06/2008

Saygılarımla

Feti Bölükgiray
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Kültür Sanat sekreteri
Kadıköy Şube Başkanı

Hidayet yolunda yürüyenlerin azlığı sizleri korku ve endişeye düşürmesin Hak-Muhammed-Ali yardımcınız olsun...Aslında Bu birbirleriyle didişip durmaktan öte kalmayan, Alevilerin sorunlarını dile getirmek yerine birbiriyle didişen Alevi derneklerimize ve yöneticilerimize küpe olur.

özcan1
05.06.2008, 09:53
Basına ve Kamuoyuna

10 Yılı Aşkın bir süredir Kadıköy Belediyesinin Şubemize tahsis ettiği 2415 metrekare arsa üzerine Kültür Merkezi ve Cemevi binası yapmaya çalışıyoruz. Hükümetin Cem evlerine yaklaşımını herkes biliyor, beklentilerimize cevap vermiyor, vermekte istemiyor. Biz Alevilerin sorunlarını görmezlikten geliyor, Ancak Alevilerin sırtından siyaset yapan politikacılarımız, bürokratlarımız, işadamlarımızda bizlerin sorunlarını görmezlikten geliyorlar.
Ben Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı olarak 15 yıldır yürüttüğüm mücadele sonucunda dersimi aldım, benim dışımda ders alması gerekenlerin olduğunu düşünüyorum. Herkes payına düşeni almalı, bu nedenle 04/06/2008 gününde (bugün) Süresiz açlık grevine başlıyorum. Kararım sonraki günlerde ölüm orucuna dönüşecektir.

04/06/2008

Saygılarımla

Feti Bölükgiray
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Kültür Sanat sekreteri
Kadıköy Şube Başkanı

Hidayet yolunda yürüyenlerin azlığı sizleri korku ve endişeye düşürmesin Hak-Muhammed-Ali yardımcınız olsun...Aslında Bu birbirleriyle didişip durmaktan öte kalmayan, Alevilerin sorunlarını dile getirmek yerine birbiriyle didişen Alevi derneklerimize ve yöneticilerimize küpe olur.

Canlı varlık ölümü düşünemez. Spinoza’dan öğrendiğimiz bu düşünce olgusal değil varoluşa ilişkindir. Onun sayesinde oruçlarının ölüme değil, yaşama doğru gittiğini, yaşama ilişkin taleplere sahip olduğunu, onunla kenetlenip onu olumladığını öğreniyoruz.

Çünkü yaşam dirençtir. Kendine bir süre biçmez, sonunu algılamaz, sona erdiğinde kendisi ortada bulunmaz.Yapacak hiç bir şey kalınmadığında başvurulan onurlu bir eylemdir' Ama bizler varız gelin sesimizi duyuralım... Kapalı cezaevlerinde insanların başlattığı ölüm oruclarına yetkililer duyarsız kalıyor ve maalesef bir çok insanımızı bu yüzden kaybettik, Ölümler çözüm deyildir.

mavimisali
05.06.2008, 09:57
Canlı varlık ölümü düşünemez. Spinoza’dan öğrendiğimiz bu düşünce olgusal değil varoluşa ilişkindir. Onun sayesinde oruçlarının ölüme değil, yaşama doğru gittiğini, yaşama ilişkin taleplere sahip olduğunu, onunla kenetlenip onu olumladığını öğreniyoruz.

Çünkü yaşam dirençtir. Kendine bir süre biçmez, sonunu algılamaz, sona erdiğinde kendisi ortada bulunmaz.Yapacak hiç bir şey kalınmadığında başvurulan onurlu bir eylemdir' Ama bizler varız gelin sesimizi duyuralım... Kapalı cezaevlerinde insanların başlattığı ölüm oruclarına yetkililer duyarsız kalıyor ve maalesef bir çok insanımızı bu yüzden kaybettik, Ölümler çözüm deyildir.

Sana katılıyorum.Ölümler tabi ki çözüm değildir.Lakin İnsanlar seslerini belki de hiç unutulmamacasına,yürüdükleri yola canlarını bedel olarak sunarak mücadelemize kavgamıza ışık olacaktır.

özcan1
05.06.2008, 12:15
Sana katılıyorum.Ölümler tabi ki çözüm değildir.Lakin İnsanlar seslerini belki de hiç unutulmamacasına,yürüdükleri yola canlarını bedel olarak sunarak mücadelemize kavgamıza ışık olacaktır.

ölüm orucu temelli yanlıştır ve oruç yanlız allaha bir dilek için, yada bir dostun yüreğini yumuşatmak için yapılır
ölüm felsefesi bize ait değil, bu sünni bir cihat anlayışıdır ya da şii bir kerbelanın intikamını alma anlayışıdır ve her ikisi yanlıştır.çünkü birincisi başkasının mülküne emeklerine el koymasıdır, emevi muaviye yezidin yoludur.

şiiler ise hz. Hüseyinin öldürüldüğüne inanır biz inanmayız.

Hz, Hüseyin ölmedi her birimizde ayrı,ayrı düşüncelerimizde yaşıyor ve yaşamaya devam ediyor; bunun için kerbela bizim için ölüm değil yaşamaya devamdır.

şiilerin dünyasal bir düşünceyle bu konuyu intikam olayı olarak ele alırlar ve dövünürler.bizim gelenekte dövünme yoktur zira Hz Hüseyn yaşıyor.
Bu anlamda oruç seni anlayacak olana karşı yüreğinin yumuşaması mümkün olana karşı yapılır.

Düşmanın yüreğinin yumuşayacağını sanan ise yanılır,ve bu durumda kişi intihar etmiş olur,buda hem dinen caiz değil hem aklen yanlıştır.

Oruçlarımızı seyyidine emir el mümine Hz Aliye, Allaha dileklerimiz için yönlendirelim, dostlarımızın barışmısı için onları oruçla uyarmalı
ama düşmanın oruçlarımızla yüreğinin yumuşayacağını sanmayalım unutmayın ki, kerbelada aç insanları katlettiler.
açlık grevlerinde çok devrimci öldü saygımız sonsuz ancak doğru bir tutum değildir.
Devrnimcileri ölüm politikasının esiri yapmamalıyiz hak kazanımları için direnmek ölüm oruçlarından çok daha büyük yürekler ister.
Mihrac Ural.

Sana özelden Dernek başkanının tel nr verdim ileriki mücadele ve projelerimizi bu şekilde canlandıralım.
Sevgi ile.

araknafobia
05.06.2008, 12:21
Aleviler bu girişimlere girmeleri güzel bir fikir değil.Eğer sesimizi duyurmak istiyorsak.Çoçuklarımızı okutacağız,adam edeceğiz vede devletin en yüksek kademelerine girmeleri gibi bir çok siyasi alanda kendimizi göstermemiz gerekmektedir.Ölüm oruçları çözüm değil sorun getirir.Bu yaklaşımlara bizler karşı çıkalım.Yapacağımız şey çok basit.Okumak,okumak,okumak !

Okuyacağız çok şey öğreneceğiz.Girişimci olacağız.Pasip olmayacağız.Yeri geldiğinde T.C Devletini en yüksek şekilde savunacağız.Yeri geldidemi hükümeti eleştireceğiz.Ama bunlar ölümlere yol açmayacak şekilde olması gerekmektedir.

sevgiyle.

geygel60
05.06.2008, 22:55
Değerli can seni bu sağduyundan ötürü canı yürekten tebrik ediyorum.Yolumuza olan inancın takdire şayandır bu dava sizler gibi insanlarla inanki daha güzelleşecek acılarımız sıkıntılarımız dini istismarlarımız inancımız üzerine üretilen hurafeler sona erecektir bu bağlamda tekrar teşekkür ediyorum.Fakat mücadele için seçtiğn yolu tasvip etmiyorum daha uzlaşıcı ve akılcı çözümlerin olduğuna inanıyorum.Ölüm oruçları bize hep sıkıntı getirmiştir çözüm yerine.Düşünürsen çok seçenek bulacaksın yolumuzun böyle bir şeyi kabul edeceğini zannetmiyorum.
Yolun Ali yolu olsun hızır aleyselam yardımcın olsun.