Orijinalini görmek için tıklayınız : Türban Yasası Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edildi.

araknafobia
05.06.2008, 17:40
Karar açıklandı...

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan dava bugün görüşüldü.

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davanın görüşmesini tamamladı. Davayı, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etti. Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi bugünkü toplantısında ilk olarak çeşitli mahkemelerden gelen 6 başvurunun ilk incelemesini yaptı. Gündemde, ayrıca CHP'nin 5761 sayılı Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davanın ilk incelemesi de yer aldı.

Yüksek Mahkeme heyeti, bu incelemelerin ardından başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davayı görüştü.

MİLLETİN VEKİLLERİ REKOR OYLA KABUL ETMİŞTİ

Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 411 gibi rekor bir oyla kabul edilmesinin ardından yasa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmıştı.

Bunun üzerine YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan da üniversitelere bir yazı göndererek başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasanın 10. ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığını açıklamış ve rektörlerden başörtülü öğrencileri üniversiteye almalarını istemişti.

Söz konusu Anayasa değişikliğinin, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Özcan, şöyle devam etmişti: "Söz konusu Anayasa Değişikliği göz önünde bulundurulmak suretiyle uygulama yapılması, kamu görevi ifa eden yükseköğretim kurumlarının yöneticilerinin görev, yetki ve sorumluluğunda olduğu izahtan varestedir. Ayrıca belirtilmelidir ki, Anayasanın 10 ve 42. maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmamaktadır. Çünkü halen yürürlükte olan kanunlarda da hangi kıyafetlerin toplumsal ortamda giyilemeyeceğine dair açık düzenlemeler yer almaktadır.”

Ancak Danıştay 8. Dairesi, YÖK Başkanı Prof. Özcan tarafından üniversitelere gönderilen yazıyı genelge kabul edilerek uygulamanın iptaline karar vermişti.

CHP VE DSP ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİTMİŞTİ

CHP ve DSP, 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

RAPORTÖR DAVANIN REDDİNİ İSTEMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın, üniversitelerde başörtüsü serbestliği tanıyan anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davanın reddi yönünde görüş bildirmişti.

Raporda Anayasa'nın Anayasa Mahkemesi'ne anayasa değişikliklerini esas yönünden denetim yetkisi vermediği ifade edilmişti. "Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişiklik, 148. maddenin 2. fıkrasında düzenlenen şekil şartlarına uymaktadır." denilen raporda, bu çerçevede, rapor, esas denetemi yapılamayacağından CHP ve DSP'nin anayasa değişikliğinin iptal edilmesi talebinin yetkisizlik nedeniyle reddedilmesi görüşü savunulmuştu.

Raportör Can raporunda, anayasa değişikliklerinin denetiminin nasıl yapılacağını tartıştı. Şekil denetiminin sınırlarına ve esas denetiminin yapılıp yapılamayacağıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin içtihatlarına değindi. Şekil denetimi konusunda mahkeme içtihatlarına dikkat çekti. Anayasa değişikliklerinin yargısal denetimi konusunda Avrupa'daki Anayasa Mahkemeleri'nin kararlarından örnekler verilirken, anayasa değişiklikleri üzerinde yargısal denetimin örneklerinin sınırlı olduğu hatırlatıldı.

GEÇMİŞ KARARLARA ATIF

Raportör Can, 1982 anayasasından önce Anayasa Mahkemesi'nin şekil görünümü altında esas denetimi yapan 1970 ve 1975 tarihli kararlarını hatırlattı. Ancak Yüksek Mahkeme'nin bu kararlarından sonra 1982 Anayasası'nda anayasa değişiklerinin denetiminin şekille sınırlı tutan şartlarını belirten 148. maddenin yürürlüğe girdiği ve bundan sonra esas denetiminin yapılamadığı vurguladı. Raporda, anayasa değişikliğinin ilk üç maddedeki değiştirilemez maddelere aykırılığına karar verilmesi halinde kurucu iktidar yetkisinin Anayasa Mahkemesi'nin takdirine kalmış olacağını vurgulandı. Yine, Anayasa Mahkemesi'nin 1982 Anayasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından, esas denetimi içeren karar vermediği, esas denetimi talep edilen iptal istemlerinin yetkisizlik nedeniyle reddedildiği vurgulandı.

Anayasa Mahkemesi'nin 5678 sayılı kanunla 'milletvekili genel seçimlerinin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının halk oyuyla ve 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini ve toplantı yeter sayısının 184 olduğuna ilişkin' anayasa değişiklinin iptali talebiyle açtığı davada verdiği karara da atıf yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP'lilerin açtığı davada Yüksek Mahkeme, 148. maddenin anayasa değişikliklerini şekil denetimiyle sınırlı tuttuğunu, esas yönünde denetim yapması imkanı vermediğini belirterek, yetkisizlik kararıyla iptal talebini reddetmişti. Raporda, Yüksek Mahkeme'nin halkoyuna sunulan anayasa paketinden geçici 18 ve 19. maddelerin çıkarılmasıyla ilgili CHP'nin açtığı ve şekil yönünden 'yok' sayılması yönündeki talebi reddettiği de kaydedildi.

iyibilgi.com

Olacağına varır derler.İptal edilmesi gerekiyordu vede edildi.AKP Anayasa mahkemesine o kadar atıp tuttu.Anayasa mahkemeside doğrusunu yaptı.Ellerine sağlık.

dali
05.06.2008, 17:44
Evet sabahtan beri takip ediyorum bu haberi..

Doğrusu budur zaten...

Anayasa Mahkemisine güvenim daha da artmış oldu... Baskıya gelmedi ve bu kararı almasını bildi....

OkanÇAKIRKAYA
05.06.2008, 17:46
Gerek AKP karşıtı gerekse kapanması yanlıları için sevindirici bir haber niteliğindedir bu karar. Çünkü hatırlanacağı gibi AKP yi kapanma noktasına getiren olay buydu. Türbana özgürlük naraları, Anayasa Mahkemesi Başsavcısını çileden çıkarmış ve buna itafen kapatma davasını talep etmişti. AİHM den dönen türbana karşı kararlar gibi; bu da AKP nin kapanacağı yolunda onlara vurulan iyi bir darbe olabileceği fikrindeyim.

Saygı ve Sevgilerimle.

araknafobia
05.06.2008, 17:51
Gerek AKP karşıtı gerekse kapanması yanlıları için sevindirici bir haber niteliğindedir bu karar. Çünkü hatırlanacağı gibi AKP yi kapanma noktasına getiren olay buydu. Türbana özgürlük naraları, Anayasa Mahkemesi Başsavcısını çileden çıkarmış ve buna itafen kapatma davasını talep etmişti. AİHM den dönen türbana karşı kararlar gibi; bu da AKP nin kapanacağı yolunda onlara vurulan iyi bir darbe olabileceği fikrindeyim.

Saygı ve Sevgilerimle.

Bence mahkeme eli değmişken akp yide kapatmalı.Hiç düşünmeden :cool:

OkanÇAKIRKAYA
05.06.2008, 17:53
Bence mahkeme eli değmişken akp yide kapatmalı.Hiç düşünmeden :cool:

Abicim zaten emin ol o da yakındır. Aksi takdirde gerçekten ülkeyi çok çok kötü günler bekliycek. Askeri darbe taraftarı değiliz ama başka yol da kalmayacak. Aslında askeri bir darbe olsun isterim haa. Zamanında solcuları öldürdüler o darbelerde, şimdi ise sağcılar ve dinciler odakta. Onlara iyi bir gözdağı olacağı kanısındayım.

dali
05.06.2008, 18:12
Abicim zaten emin ol o da yakındır. Aksi takdirde gerçekten ülkeyi çok çok kötü günler bekliycek. Askeri darbe taraftarı değiliz ama başka yol da kalmayacak. Aslında askeri bir darbe olsun isterim haa. Zamanında solcuları öldürdüler o darbelerde, şimdi ise sağcılar ve dinciler odakta. Onlara iyi bir gözdağı olacağı kanısındayım.

Sevgili Okan ne olursa olsun Bu askeri darbelerin ülkeye hiç bir hayrı olmaz. Bir 20 yıl daha gerileriz..

Ama senin dediğin gibi kötü günler bekliyordur bizi.. Denize düşen yılana sarılır mantığı ile artık Akp nin akıllanması gerekiyor. Onun şeriat tutumlarından vazgeçmesi gerekiyor eğer ülkeyi geriletmek istemiyorsa bu tutumlarından vazgeçecekler... Akp ye oy veren halka güvenim benim sıfırdır artık.. Onlardan hayır gelmez diye düşünüyorum..

Akp ye oy verenlerin, askeri darbe meraklısı olmaları bize de zarar verecektir mutlaka... Artık şimdiki çözüm akpnin kapatılıp çoğu önde gelen siyasetçilerine yasak gelmesidir.. Askeri darbe en son konuşulması gereken olmalıdır...

saygılarımla...

OkanÇAKIRKAYA
05.06.2008, 18:21
Sevgili Okan ne olursa olsun Bu askeri darbelerin ülkeye hiç bir hayrı olmaz. Bir 20 yıl daha gerileriz..

Ama senin dediğin gibi kötü günler bekliyordur bizi.. Denize düşen yılana sarılır mantığı ile artık Akp nin akıllanması gerekiyor. Onun şeriat tutumlarından vazgeçmesi gerekiyor eğer ülkeyi geriletmek istemiyorsa bu tutumlarından vazgeçecekler... Akp ye oy veren halka güvenim benim sıfırdır artık.. Onlardan hayır gelmez diye düşünüyorum..

Akp ye oy verenlerin, askeri darbe meraklısı olmaları bize de zarar verecektir mutlaka... Artık şimdiki çözüm akpnin kapatılıp çoğu önde gelen siyasetçilerine yasak gelmesidir.. Askeri darbe en son konuşulması gereken olmalıdır...

saygılarımla...

Kesinlikle katılıyorum, askeri darbe bir ülkeyi en azından bir yirmi yıl geriye atacaktır. Ama bir şekilde hukuk kurallarımız veya bilinçli halkımızla bunların ve zihniyetlerinin önüne geçemezsek ülke en az otuz yıl geriye gidecek. Varsın bizim yine on yıl karımız olsun. Bak iyimser yanından bakıyorum olaya ve yine ülkenin karını düşünüyorum.

Şu an itibariyle bunların iktidar olduğu dönemlerdeki icraatları ile zaten ülke bir on yıl geri gitmiştir. Bırak artık bu önümüzdeki yerel seçimlerde yine oyların çoğunluğunu alabilirlerse neler olacağını düşünmek istemiyorum bile. Yani askeri darbe bizi en fazla bir on yıl daha geriye alır. Kesinlikle askeri değil sivir darbe yanlısıyım ama gel görki buna vakıf olabilecek veya üstesinden gelebilecek önder bir kitle yok.

Çözümü öteki partilerde aramaksa boşa kürek sallamaktan başka birşey değildir. Zira parlamenter sistemde kısır döngü her zamanki gibi devam edecek, birileri yine pastadan büyük dilimi alma hesabına girecektir.

Bazı ayrımlar ve püf noktalara dikkat etmemiz gerekiyor bizim, gençlik olarak.

AKP nin icraatlarını veya yapacakların konuışmaktan ziyade bu güzel olayı kutlamak en güzelidir bence.

Sevgi ve Saygılarımla

Beşiktaşli58
05.06.2008, 18:23
Dogru olani, gerekeni yaptilar. Tartisilacak bir durumu yoktur: böyle olmasi gerekiyordu. Isin taa buralara gelmesi bile saçma.

amor3
05.06.2008, 18:31
velev ki siyasi simge dedi, cevabını aldı.

dali
05.06.2008, 18:54
Şimdiki son durumlara göre siyasi partiler ne düşünüyor bu karar hakkında kısaca belirtelim...

Akp parti: Bu kararın gerekçesi açıklamasını istediği gibi bunu siyasi bir karar olarak nitelendirdi..
Mhp:Karara sonuna kadar saygılı olduğunu belirtip anayasaya güvenimiz vardır imajını sergiledi
Dtp: Demokrasi için alınmış kötü bir karar olarak niteledi.. Siyasi simgeye karşıyız ama giyim kuşam özgürlüklerinin olması gerekirdi...
Dsp: Geç alınmış bir karar olarak belirtti.. OLması gereken budur dedi...
Chp: Tartışmalara son verecek yerinde bir karar olarak niteledi..

Arkadaşlar bunlar son dakika haberleri ile her siyasi partinin belli bir adamlarından alınmış sözlerdir... Size derledim kısaca.. Daha doğrusu milliyetten alıp biraz değiştirerek yazdım. Haberin tam metni için

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=siyaset&ArticleID=763208&Date=05.06.2008&ver=73

sahrut75yagmur
05.06.2008, 19:36

Kesinlikle katılıyorum, askeri darbe bir ülkeyi en azından bir yirmi yıl geriye atacaktır. Ama bir şekilde hukuk kurallarımız veya bilinçli halkımızla bunların ve zihniyetlerinin önüne geçemezsek ülke en az otuz yıl geriye gidecek. Varsın bizim yine on yıl karımız olsun. Bak iyimser yanından bakıyorum olaya ve yine ülkenin karını düşünüyorum.

Şu an itibariyle bunların iktidar olduğu dönemlerdeki icraatları ile zaten ülke bir on yıl geri gitmiştir. Bırak artık bu önümüzdeki yerel seçimlerde yine oyların çoğunluğunu alabilirlerse neler olacağını düşünmek istemiyorum bile. Yani askeri darbe bizi en fazla bir on yıl daha geriye alır. Kesinlikle askeri değil sivir darbe yanlısıyım ama gel görki buna vakıf olabilecek veya üstesinden gelebilecek önder bir kitle yok.

Çözümü öteki partilerde aramaksa boşa kürek sallamaktan başka birşey değildir. Zira parlamenter sistemde kısır döngü her zamanki gibi devam edecek, birileri yine pastadan büyük dilimi alma hesabına girecektir.

Bazı ayrımlar ve püf noktalara dikkat etmemiz gerekiyor bizim, gençlik olarak.

AKP nin icraatlarını veya yapacakların konuışmaktan ziyade bu güzel olayı kutlamak en güzelidir bence.

Sevgi ve Saygılarımla

Söyleyecek tek bir kelam kalmamış bu karar karşınında sadece bunlar düşünülüp söylenirdi...

Ben düşündüm sen yazmışsın var sayıyorum Okan' ım...:biggrin::biggrin:Sağolasın sen..!

Bu bir askeri darbe çığırtkanlığı değildir...Sadece bu şeriat hattına giden yolda, son çaredir diye bakmak lazımdır olaylara ve çarelere...
Böyle yaşamaktansa asker gölgesinde yaşamayı seçiyorum sadece...

Saygılarımla.

onury12
05.06.2008, 19:45
Allahıma bin şükür AKP'ye dur diyen biri çıktı. Burada sölenecek en güzel cümle Tuncay Özkan'dan bir alıntı olur sanırım: "gün gelecek devran dönecek AKP hukuğa,halka ve hakka hesap verecek". Sanırım o güne çok yaklaştık artık...

karagözlü
05.06.2008, 20:28
böyle bir konunun türkiye için gündeme gelmesi bile hataydı.iptal edilmsi çok yerinde bir karar olmuş.türban konusu tekrardan gündeme gelseydi türkiyeyi gerçekten pek de iyi şeyler beklemiyor olacaktı.

salkım66
05.06.2008, 20:34
Adalet yerini bulmuştur,meydan boş, bu ülke sahisiz değildir.Demokrasiyi araç olarak kullanan bir yönetimin sonununda gelmesini çok istiyorum.Kendi yönettiği ülkeyi başka ülkelere şikayet eden yönetim kapanmalı ve getirmek istediği zihniyetiyle gömülmelidir.

Hukuğun üstünlüğü ve anayasanın değiştirilmeyecek maddeleri sayesinde, laikliğimizin en önemli mücadele kaynağı olduğunu isbat etmiş oldu yargı.Güvenim ve umudum arttı,hiç birşey için geç değilmiş onuda öğrenmiş oldum.ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR aynı zamanda elde ettiğimiz değerlerimizin en güzel temsilciside oldu.Şimdi istediği yere şikayet edebilirler... Bu onurlu duruş çok yakıştı laiklik savunucularına ve destekçilerine.

zeynel24
05.06.2008, 21:29

saygılarımla...Kesinlikle katılıyorum ,darbelere hepimiz karşıyız böyle ortalıkta nara atan kurum ve kuruluşları tanımayanlara da bu gün olduğu gibi inşalah Anayasa makemesi gereken cevabı verir

Asii
05.06.2008, 21:47
sabah bende cnn türk te takip ediyordum
anasaya mahkemesi türban konusunda gereken gerçek kararı verdi ve uyguladı
adelet yerini buldu
yüreklerinize sağlık

cangüdaz
05.06.2008, 22:05
Dogru olani, gerekeni yaptilar. Tartisilacak bir durumu yoktur: böyle olmasi gerekiyordu. Isin taa buralara gelmesi bile saçma.

can kızma ama baykal da bugün senin dediğine benzer bi açıklama yaptı.baykala pek bi benzemeye başladın:)
valla bence pek sevinmeyin.ak parti de kapatılsa nolur?millet gider yine onlara oy verir.bu işi anayasayı karıştırarak iyice içinden çıkılmaz hale soktular.anlaşılan sonunda acı bir şekilde bedelini ödeyecekler

araknafobia
05.06.2008, 22:14

saygılarımla...

Zaten anayasa kapatmassa İlker Başbuğ göreve başladımı Akp ye darbe yakındır :yanbakoo

Türkiye'de dini ortaya koyarak bir çok zarar verdiler bununla kalmayıp laiklik üzerine oyunlar oynadılar.Şahsen anayasa mahkemesi kapatmassa darbe olsunda ne kadar yıl gerilersek geriliyelim.Sömürülülmekten vede zam lara karşı alışmak artık zor oluyor.

Napolyon---Para para para diyordu.
Akp de ----Zam zam zam diyor:mad:

Westside
05.06.2008, 22:23
velev ki siyasi simge ne olmus yani!!!! degil mi mister erdogan yersin böyle tokat gibi cevabı

özcan1
05.06.2008, 22:43
- Ooo, mehmet abi. Gel abicim şöyle, bırak ekran karşısında ‘göbeğiini kaşıyıp’ tv izlemeyi. Gel hele, senle şu Anayasa Mahkemesi’nin ‘türban düzenlemesini’ iptalini konuşalım. AZ önce bütün dünya flaş haber geçti.

- Hiç şaşırmadım o karara ucanbalik’cim. Ben 9′e 2 alırız diyordum zaten.

- Daha belli değil kaça kaç olduğu, o önemli değil zaten. Netice olarak iptal..

- Hadi 8′e 3 olsun..

- Her neyse. Boşver orasını. Ben bir ara ciddi ciddi ümitlenmiştim.

- Hehe. O kadar kolay mı ucanbalik’cim. Biz bu iktidarı yıllar önce aldık, öyle kolay bırakırz mıyız, son tahlilde! ittihatçı atalarımız sağ olsun! Hem ne demişti büyük üstad, ‘aman dikkat, halk sizin düşmanınızdır!’ Sen de takdir edersin ki ülke yönetimi halka bırakılmayacak önemli bir iştir. Hem halkımız otursun tv karşısına, ‘göbeğini kaşısın’. Ülkeyi biz yönetiriz; zaten yönetiyoruz netekim.

- Allah Allah, iki dönemdir ülkeyi AKP yönetiyor yahu!

- Önce şu ‘gerici’ nidaları kes ucanbalik’cim. Laik laik konuşmak varken. Gelelim soruna. Senin dediğin o iktidar sadece ‘görünür iktidardır.’ Biz ülkeyi yönetiriz. O iktidar sadece kendisine çizdiğimiz kırmızı çizgiler içinde siyaset yapar. Bunun dışına çıkamaz; hem çıksında görelim, ‘zinde kuvvetlerimiz’ ne güne duruyor.

- ‘Zinde kuvvetler’ derken?

- Anladın sen on. 28 şubat diyorum, 12 eylül diyorum.:whistling

- O dediklerin haiti’de bile olmuyor artık! Hem AB var, ABD’de var. ABD izin vermeden öyle şey yapılmaz ki. Evren, ABD’yi arkasına almasa yapabilir miydi?

- Karıştırma şimdi oraları ucanbalik’cim. Hem ne san- Ooo, mehmet abi. Gel abicim şöyle, bırak ekran karşısında ‘göbeğiini kaşıyıp’ tv izlemeyi. Gel hele, senle şu Anayasa Mahkemesi’nin ‘türban düzenlemesini’ iptalini konuşalım. AZ önce bütün dünya flaş haber geçti.

- Hiç şaşırmadım o karara ucanbalik’cim. Ben 9′e 2 alırız diyordum zaten.

- Daha belli değil kaça kaç olduğu, o önemli değil zaten. Netice olarak iptal..

- Hadi 8′e 3 olsun..

- Her neyse. Boşver orasını. Ben bir ara ciddi ciddi ümitlenmiştim.

- Hehe. O kadar kolay mı ucanbalik’cim. Biz bu iktidarı yıllar önce aldık, öyle kolay bırakırz mıyız, son tahlilde! ittihatçı atalarımız sağ olsun! Hem ne demişti büyük üstad, ‘aman dikkat, halk sizin düşmanınızdır!’ Sen de takdir edersin ki ülke yönetimi halka bırakılmayacak önemli bir iştir. Hem halkımız otursun tv karşısına, ‘göbeğini kaşısın’. Ülkeyi biz yönetiriz; zaten yönetiyoruz netekim.

- Allah Allah, iki dönemdir ülkeyi AKP yönetiyor yahu!

- Önce şu ‘gerici’ nidaları kes ucanbalik’cim. Laik laik konuşmak varken. Gelelim soruna. Senin dediğin o iktidar sadece ‘görünür iktidardır.’ Biz ülkeyi yönetiriz. O iktidar sadece kendisine çizdiğimiz kırmızı çizgiler içinde siyaset yapar. Bunun dışına çıkamaz; hem çıksında görelim, ‘zinde kuvvetlerimiz’ ne güne duruyor.

- ‘Zinde kuvvetler’ derken?

- Anladın sen on. 28 şubat diyorum, 12 eylül diyorum.

- O dediklerin haiti’de bile olmuyor artık! Hem AB var, ABD’de var. ABD izin vermeden öyle şey yapılmaz ki. Evren, ABD’yi arkasına almasa yapabilir miydi?

- Karıştırma şimdi oraları ucanbalik’cim. Hem ne sanıyorsun sen. Oligarşi yerinde mi sayıyor. Biz de zamanla değişiyoruz, gelişiyoruz.
yorsun sen. Oligarşi yerinde mi sayıyor. Biz de zamanla değişiyoruz, gelişiyoruz.:sneaky2:

:smartass: :smartass: :wub: sıradakiiiiiiiii gelsiiiin..

dali
05.06.2008, 22:48
Zaten anayasa kapatmassa İlker Başbuğ göreve başladımı Akp ye darbe yakındır :yanbakoo

Türkiye'de dini ortaya koyarak bir çok zarar verdiler bununla kalmayıp laiklik üzerine oyunlar oynadılar.Şahsen anayasa mahkemesi kapatmassa darbe olsunda ne kadar yıl gerilersek geriliyelim.Sömürülülmekten vede zam lara karşı alışmak artık zor oluyor.

Napolyon---Para para para diyordu.
Akp de ----Zam zam zam diyor:mad:

Öncelikle sana yakıştıramadığım bir tabir "ne kadar gerilersek geriliyelim" diye bir cümle mantıklı değildir. Eğer olayı kin nefrete götürerek sadece akp kapatılsın başkası umrumda olmaz demen doğru olmaz.

O zaman sana sorarlar Akpnin niye kapatılmasını istiyorsun diye. Meğerki Akp seni gerilere götürecek diye kapatılmasını uygun buluyorsun ve ülkenin bu gerilemeye gitmemesi için darbe olsun diyorsun ama darbe sonucu ne kadar gerilersek gerileyelimm yeterki Akp kapatılsın gibi bir cümlen oluyor. Burda çelişki söz konusudur !

Söz konusu Darbe sadece Akpye olmayacaktır.. Bize de olacaktır.. Sadece Akp zararlı çıkmıyacaktır. Bunun etkisini bizde göreceğiz.. Senin mantığına göre kötü bir unsuru daha da kötü bir unsurla yok edelim iması vardır.

Eğer okancankirkaya'nın yazısını okusaydın orda en azından daha mantıklı açıklamalar oldu. Söz konusu zaten gerideyiz diyor ama darbe ile en azından zararın neresinden dönersek kardır hesabı sölemi vardır. Sende ise "Yeterki Akp kapatılsın da ne kadar gerilersek gerileyim" mantığı hakimdir. Bu yanlıştır..

Askeri darbelerden şu ana kadar hiç bir halka bir hayrı olmadığı gibi herkesin istemediği bir şey olması gerekir...

Eğer Akp ye anayasa mahkemesi de engel olmuyar ise (yani şariat gibi yaptırımlarına)işte o zaman askeri darbeyi ister istemez, istemek zorunda kalacağız. Kİ okan arkadaşımızın dediği gibi en azından zararın neresinden dönersek dönelim cümlesini kullanmak zorunda kalacağız..

Burda ülkenin çıkarları en iyi şekilde korunmalıdır. Askeri darbe en son ihtimal olarak düşünülmelidir. Ve unutmayalım ki Askeri darbe yemiş her hükümet diğer seçimlere daha da güçlü bir şekilde gelmektedir..

Akp nin de tam kapatılmasından yana olduğum gibi çoğu siyasi adamlarına bence süresiz yasak getirilmeli ki sorun kökten çözülsün.. AKp nin günahını, askeri darbe ile tüm halk çekmesin... Sadece kendi cezasını kendisi görsün... En azından akp karşıtı halka haksızlık olur bu darbe....

araknafobia
05.06.2008, 22:53
''Zararın neresinden dönersek kardır'' sizce akp nin bu ülkeye vermiş olduğu zararda artık küçükte olsa kar payı kaldımı.

dali
05.06.2008, 22:58
''Zararın neresinden dönersek kardır'' sizce akp nin bu ülkeye vermiş olduğu zararda artık küçükte olsa kar payı kaldımı.

Akpnin getireceği zarar tabi ki ülkeyi gerilemektedir. Özellikle şeriat tam olarak ülkemize gelmese bile, şeriatın temellerini atması zararın en büyüğüdür..

Ama senin sölemin "ne kadar gerilersek gerileyelim yeterki akp kapatılsın" demen. Sen burda ülke çıkarlarını düşünmekten çok senin akp ile kişisel sorun olduğunun göstergesi olur...

araknafobia
05.06.2008, 23:03
Akpnin getireceği zarar tabi ki ülkeyi gerilemektedir. Özellikle şeriat tam olarak ülkemize gelmese bile, şeriatın temellerini atması zararın en büyüğüdür..

Ama senin sölemin "ne kadar gerilersek gerileyelim yeterki akp kapatılsın" demen. Sen burda ülke çıkarlarını düşünmekten çok senin akp ile kişisel sorun olduğunun göstergesi olur...

Ben bu ülkede yaşıyorum birincisi akp ülke sorunudur.İkincisi ise bu ayrıetten benim kişisel sorunumdur.Akp'ye sinir oluyorum.Yaptığı yapacağı tüm çalışmalardan nefret ediyorum.

dali
05.06.2008, 23:07
Ben bu ülkede yaşıyorum birincisi akp ülke sorunudur.İkincisi ise bu ayrıetten benim kişisel sorunumdur.Akp'ye sinir oluyorum.Yaptığı yapacağı tüm çalışmalardan nefret ediyorum.

Güzel kardeşim seni anlayabiliyorum ama senin de beni anlaman için üsteki uzun uzun yazdığım yazıyı daha iyi okumanı rica ediyorum.. Burda her cümlene aynı aynı cevaplar vermekten çok sana üstte yazdım zaten...

munzur_62
05.06.2008, 23:10
"Velev ki Siyasi Simge"

Al Sana Siyasi Simge

araknafobia
05.06.2008, 23:13
Güzel kardeşim seni anlayabiliyorum ama senin de beni anlaman için üsteki uzun uzun yazdığım yazıyı daha iyi okumanı rica ediyorum.. Burda her cümlene aynı aynı cevaplar vermekten çok sana üstte yazdım zaten...

:yanbakoo:yanbakoo Okudum.Okudum.Anlatmak istediğim şeyleri anladı iseniz tamam sorun yok.

dali
05.06.2008, 23:16
:yanbakoo:yanbakoo Okudum.Okudum.Anlatmak istediğim şeyleri anladı iseniz tamam sorun yok.

evet anladım zaten seni; onun için işte sabahtan beri yanlış yoldasınız demeye çalışıyorum :)

Ki seni eleştirmeme rağmen sen kendini savunma yerine aynı cümleleri yazıyorsun... Haklı olduğunu çıkaracak cümleler kurmaktan çok, eski cümlelerini sadece tekrarlıyorsun....

OkanÇAKIRKAYA
05.06.2008, 23:16
Ya arkadaşlar ne laf söylemiş ben böyle yaa? Orada son çıkış yolu olarak bahsetmişim, bütün halk gibi tasvip edilmeyen olarak. "Darbe yanlısı mısınız değil misiniz" sorusuna benzer bir topik vardı zaten. Lütfen bu yersin örneği daha fazla uzatmayalım. Zira konu başka yerlere çekilmeye yüz tuttu, herkes aynı konuda hemfikirken.
Unutmayın ki ikili polemiğe girmek veya polemik yaratacak mesajlarkural ihlalidir. Lütfen bazı şeyleri gözardı etmeyelim.

İyi Forumlar.

RoJbiN_DiLaN
05.06.2008, 23:21

Akp,nin bu ülkeye getirdiği ve getireceği zarar ortada bu gayet aşikar.
bu ülkeye tam şeriat gelmek üzere,temel çoktan atıldı verdiği zararlar çığ gibi büyümekte...
sorun tabiki akp,nin kapatılmasında olamaz ve bunun çözüm olduguna inanmıyorum...

araknafobia
05.06.2008, 23:53
Akp,nin bu ülkeye getirdiği ve getireceği zarar ortada bu gayet aşikar.
bu ülkeye tam şeriat gelmek üzere,temel çoktan atıldı verdiği zararlar çığ gibi büyümekte...
sorun tabiki akp,nin kapatılmasında olamaz ve bunun çözüm olduguna inanmıyorum...

Sağ düşünürlerde şeriatçı ülkeye zarar veren her siyasetçiye siyasi yasak getirilmelidir.

AnGeNehM
06.06.2008, 01:21
Çok güzel ve beklenen bir karardı.Yargının anayasanın değişmez maddelerine bağlılığını ve dolayısıyla çıkacak kararı hepimiz biliyorduk.İşin kötü yanı yine bu tür bir girişimde bulunduğu için olumluda olsa olumsuzda olsa bazı kesim insanların AKP ye körü körüne bağlanması olacaktır.Onlar elinden geleni yaptı anlayışıyla.Oysa memleket o kadar çok bilinçsiz seçmen doluki insanları yaptıklarından ziyede yapamadıkları bağlıyor.Umarım seçimlerde benzer bir patlama yaşanmaz,çünkü bu insanların tek girişimi oydur.

Bu karar bir anlamda AKP nin kapatılması davasının habercisidir.Ben AKP nin kapatılmasından ziyade belirtilen kişilerin başta Recep Tayyip İVEDİK ve Dengesiz Mir Mehmet Fırat'ın,daha sonradan diğer kişilerin siyasi yasak almasını istiyorum.

Black_Love
06.06.2008, 02:37
Olması gerekende buydu zaten. Onların demokrasisi kendine işliyor nedense. Aleviler' e zorunlu din dersi için başvurularda böyle bir şey olmaz diyenler alın size böyle olmaz. Zorunlu din dersi talebini kabul etmeyin sonra inanç özgürlüğü deyin. Buda size kapak olsun...

munzur_62
06.06.2008, 16:43
Cüppeli Darbe Diyorlar
Dua Etsinlerde Omuzlarında Yıldız Ve Ay Yıldız olanlar Darbe Yapmadı

yasemin38
06.06.2008, 16:56
Akp yi sarsmak gerekiyordu yoksa kendilerine gelecekleri yoktu hoş onlar yine bildiğini yapar. Ama helal olsun anayasa mahkemesine, iyi bir tokat yedi akp. Türkiye Cumhuriyeti 1-akp 0

efla
06.06.2008, 17:04
sevindirici bir karar oldu;)

huseyiny
06.06.2008, 17:15
Cumhuriyeti kuranlar bugünleri düşünmüşlerdir, olması gereken buydu ve öyle oldu. hiç kimse hile ve dolan ile oyları çalarak meclisteki çoğunluğuna güvenip ben yaparım diyemez. Ama bunlar akıllanmazlar bu kaçıncı yüzlerine yedikleri tokat ama arsızlar hayasızlar utanmazlar ve işbirlikçiler bunlar. ali kemal ağabeylerinin vahdettin efendilerinin derviş mehmetlerin yolundan gidenler bunlar din elden gidiyor diyerek bir kaşık suda fırtına koparan bunlar anlayacaklar evet anlayacaklar Cumhuriyetin ve onun kurucularının ne kadar yüce ve büyük insanlar olduklarını. onlar anlamazlarsa biz bir defa bir defa birdefa daha anlatacağız yüzlerine tokatları vura vura.... sona doğru hızlı adımnlarla ilerliyorlar bitişleri tükenişleri yakındır. İyiki güzel ülkemin aydın hukukçuları var, onlarda olmasa biz varız onlara kolay kolay bu ülkeyi yedirtmeyiz parçlatmayız böldürtmeyiz. Ne mutlu Türküm Diyene!......

darkeye
10.06.2008, 17:45
cok sevindim bu duruma :) belki de bugün duydugum en güzel haberlerden birisi.çeksinler ellerini devletin kurumlarından.ders olsun bu karar patlak lambaclara :)