Orijinalini görmek için tıklayınız : hoşgörümüzün sınırı olmalımı??
iyidost69 06.02.2006, 15:37 Hz. Ali niye Muaviye ile başedemedi,
Hz. Hüseyin in başı niye kerbelada kesildi?
Şah İsmail niye Yavuz a yenildi?
Pir Sultan Abdal niye asıldı,
Şeyh Bedrettin niye asıldı?
hepsi hoşgörü yüzünden.
Hoşgörü edebiyatının bilerek alevilere enjekte edildiğini düşünüyorum.
Çok ince ve zekice bir strateji.
Onlar bize her türlü katliamı yapsın, bizse hoşgörümüz yüzünden onlara cevap vermeyelim.Oh ne güzel...
bence hoşgörümüzün bir sınırı olmalı.
siz ne düşünüyorsunuz.
Serkan_Devrim 06.02.2006, 15:54 yazı baştan sona kadar hatayla dolu. hz Ali muaviyeye karşı hoşgörülü değildi. muaviyeyle başedemedi cümlesi de yalnış. o kendi askerlerine söz geçiremedi. bunun hoşgörüyle bir ilgisi yok. hz Hüseyin de adamları tarafından terkedildi. ne hoşgörüsü? anlamadım. şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi savaşın gerçeğinden başka bir şey değil. hangi hoşgörü şah ismailin yenilmesini sağladı? Pir Sultan Abdal hızır paşaya hoşgörülü değildi. bu yüzden asıldı. hızır paşaya karşı doğru bildiğini söylediği için asıldı. şeyh bedrettin osmanlıya isyan etti. (ki haklıydı.) bu yüzden idam edildi. saydıklarının hiçbiri düşmana hoşgörülü değillerdi ve hoşgörülü oldukları için öldürülmedi. hoşgörülü olmak bizim değerlerimizdendir. bunu bize pirlerimiz, hünkarlarımız aşıladı. başkaları değil.
saygılar.
Hüseyin69 06.02.2006, 16:12 Hoşgörü edebiyatının bilerek alevilere enjekte edildiğini düşünüyorum.
Onlar bize her türlü katliamı yapsın, bizse hoşgörümüz yüzünden onlara cevap vermeyelim.Oh ne güzel...
siz ne düşünüyorsunuz.
evet herseyin bir SINIRI olmali
forumda ki basliklari gördügümüzde biz hos görüyü taa uzayin derinliklerine kadar götürmüsüz yani bir SINIR cizmemisiz malesef
istermisin sivas maras corum gazi vs gibi katliamlari yapanlarin torunlari yada cocuklari alevi genc bayanlarla evlilige kadar varacak derecede dostluk arkadaslik yapsinlar zaten benim icin süpriz olmaz böyle bir sey olsa ki vardir yok demek sacmalik olur
dünya cok acayip bir gezegendir hele durun bakim daha neler gelip gececek yasantimizin kareleri icerisinde
hosgörü hosgörü
Bencede hoşrörülü olduğumuz doğrudur, verdiğimiz canların arkasından sadece türkü yakıp anma törenleri düzenliyoruz, kimse bu katliamlara dur diyemiyor. Ben hiçbir zaman can yakmaktan yana değilim ama ölenlerin arkasındanda ağlayıp oturmayı kabullenemiyorum. Biz ezmeyi sevmediğimiz için ezilenler olarak kalacağız gibi geliyor bana. Bir sünni alevi bir arkadaşımı su alırken görünce ''iç iç nede olsa yananlardansınız'' demiş, işte müslimanlıklarıyla övünenlerin ne derece müslüman olduklarını görüyorsunuz. Sonumuz hayır olsun
kızılırmak77 06.02.2006, 18:34 yazı baştan sona kadar hatayla dolu. hz Ali muaviyeye karşı hoşgörülü değildi. muaviyeyle başedemedi cümlesi de yalnış. o kendi askerlerine söz geçiremedi. bunun hoşgörüyle bir ilgisi yok. hz Hüseyin de adamları tarafından terkedildi. ne hoşgörüsü? anlamadım. şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi savaşın gerçeğinden başka bir şey değil. hangi hoşgörü şah ismailin yenilmesini sağladı? Pir Sultan Abdal hızır paşaya hoşgörülü değildi. bu yüzden asıldı. hızır paşaya karşı doğru bildiğini söylediği için asıldı. şeyh bedrettin osmanlıya isyan etti. (ki haklıydı.) bu yüzden idam edildi. saydıklarının hiçbiri düşmana hoşgörülü değillerdi ve hoşgörülü oldukları için öldürülmedi. hoşgörülü olmak bizim değerlerimizdendir. bunu bize pirlerimiz, hünkarlarımız aşıladı. başkaları değil.
saygılar.
iyidost arkadaşa katılıyorum alevilerde hoşgörü fazla.Ali ekber arkadaş siz iyi araştırmacısınız size danışayım Pir Sultan Abdalı sizce hangi hızır paşa astırdı?yetiştirdiği hızır paşamı yoksa başka hızır paşamı bilgilendirirsen sevinirim.
Candacan 07.02.2006, 01:28 Hz. Ali niye Muaviye ile başedemedi,
Hz. Hüseyin in başı niye kerbelada kesildi?
Şah İsmail niye Yavuz a yenildi?
Pir Sultan Abdal niye asıldı,
Şeyh Bedrettin niye asıldı?
hepsi hoşgörü yüzünden.
Hoşgörü edebiyatının bilerek alevilere enjekte edildiğini düşünüyorum.
siz ne düşünüyorsunuz.
Sevgili can,
Hoşgörü bu değildir. Hoşgörü insanadır, emeğedir, fikiredir, yaşam hakkınadır. Hoşgörü kurşuna karşı gül atmak değildir. Çorum olaylarını bir yazabilsem, hoşgörünün ne olup olmadığını çok iyi anlarsınız. Ayrıca hoşgörü "kin"de değildir. Dedelerin yaptığının acısını torunlardan çıkaramazsınız. Hoşgörü torunlarınadır, dedelerine değil.
Serkan_Devrim 07.02.2006, 09:18 iyidost arkadaşa katılıyorum alevilerde hoşgörü fazla.Ali ekber arkadaş siz iyi araştırmacısınız size danışayım Pir Sultan Abdalı sizce hangi hızır paşa astırdı?yetiştirdiği hızır paşamı yoksa başka hızır paşamı bilgilendirirsen sevinirim.
bende bir sorayım bari. pir sultan hangi hoşgörüyü gösterdide asıldı? mesela hızır paşa ondan içinde şhın adı geçmeyen üç şiir istedi. o tersini yapmadımı? ölümü göze alarak hemde. hızır paşanın yemeğini reddetmedi mi? hoşgörü bizim değerimizdir. onu terkedecek değiliz. tekrar soruyorum. iyidostun yukarıdasaydığı şahısların hangisi hangi hoşgörü yüzünden öldürüldü?
iyidost69 07.02.2006, 15:16 yazı baştan sona kadar hatayla dolu. hz Ali muaviyeye karşı hoşgörülü değildi. muaviyeyle başedemedi cümlesi de yalnış. o kendi askerlerine söz geçiremedi. bunun hoşgörüyle bir ilgisi yok. hz Hüseyin de adamları tarafından terkedildi. ne hoşgörüsü? anlamadım. şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi savaşın gerçeğinden başka bir şey değil. hangi hoşgörü şah ismailin yenilmesini sağladı? Pir Sultan Abdal hızır paşaya hoşgörülü değildi. bu yüzden asıldı. hızır paşaya karşı doğru bildiğini söylediği için asıldı. şeyh bedrettin osmanlıya isyan etti. (ki haklıydı.) bu yüzden idam edildi. saydıklarının hiçbiri düşmana hoşgörülü değillerdi ve hoşgörülü oldukları için öldürülmedi. hoşgörülü olmak bizim değerlerimizdendir. bunu bize pirlerimiz, hünkarlarımız aşıladı. başkaları değil.
saygılar.
Sevgili Ali Ekber Can, Sana cevap verirken tüm canlara da cevap veriyorum.
Öncelikle mesajımın tam anlamıyla anlaşılamadığını düşünüyorum. Yazımın hatalarla dolu olduğunu yazıyorsun. Tam tersini düşünüyorum mesajım tamamen doğrudur. İstersen açıklamaya çalışayım. Bi kere Hz. Ali istese Muaviyeyle başedemedi cümlesi çok yanlış. O isteseydi değil muaviye tüm dünya ile başedebilirdi. Ama istemedi. Çünkü gücünü hoşgörüsünden dolayı kendi amacı için kullanmadı. Kullansaydı eğer nefsine hakim olamamış olacaktı. Düşün bakalım niçin Hz. Ali rahmetle anılırken, melun muaviye, yezit, yavuz, hızır paşa ve osmanlı köpekleri lanetle anılıyor. Şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi tamamen hoşgörüdür. Eğer oda Yavuz gibi anadoluyu (Sivas, erzincan, diyarbakır vs.) fethettiğinde tüm sünnileri ve şafi kürtleri kılıçtan geçirseydi İnanki şu anda tüm müslüman dünyası şii veya aleviydi. Ayrıca, kürt diye bir halk da olmazdı. Şah İsmail hoşgörüsünden ve insan sevgisinden dolayı katliam yapmadı. Ama yezit yavuz ne yaptı. Anadoluda 40 bin aleviyi çoluk çocuk demeden acımazısca katletti. Pir Sultan Abdal ı Pir Sultan yapan, Şeyh Bedrettin i ölümsüz yapan değerler neydi. Oların insan sevgisi ve gerçek tanrı sevgisi.
Pir Sultan ı astıran Hızır Paşa Pir Sultanın mürididir.
kendisi sonradan dönmüş ve osmanlıların köpeği olmuştur.
Sevgiler..
Şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi tamamen hoşgörüdür. Eğer oda Yavuz gibi anadoluyu (Sivas, erzincan, diyarbakır vs.) fethettiğinde tüm sünnileri ve şafi kürtleri kılıçtan geçirseydi İnanki şu anda tüm müslüman dünyası şii veya aleviydi. Ayrıca, kürt diye bir halk da olmazdı. Şah İsmail hoşgörüsünden ve insan sevgisinden dolayı katliam yapmadı. Ama yezit yavuz ne yaptı. Anadoluda 40 bin aleviyi çoluk çocuk demeden acımazısca katletti.
Pir Sultan ı astıran Hızır Paşa Pir Sultanın mürididir.
kendisi sonradan dönmüş ve osmanlıların köpeği olmuştur.
Eğer bize de bunları öneriyorsanız ben "fazla hoşgörülü" kalmayı yeğlerim. İnsanlık, insanlıktır. Aleviliğin "doğru" olmaktan daha fazla bir hoşgörüsü yok. Yukarıda saydığın değerli isimler de "hoşgörülü olmak" için değil, "doğru"yu yapmak için bu fiilleri yapmışlardır.
iyidost69 07.02.2006, 15:31 Eğer bize de bunları öneriyorsanız ben "fazla hoşgörülü" kalmayı yeğlerim. İnsanlık, insanlıktır. Aleviliğin "doğru" olmaktan daha fazla bir hoşgörüsü yok. Yukarıda saydığın değerli isimler de "hoşgörülü olmak" için değil, "doğru"yu yapmak için bu fiilleri yapmışlardır.
Sevgili Ceyhun,
Tabiki bizim vazgeçilmez değerlerimizin başında, insan, doğa ve gerçek tanrı sevgisi ile evrensel hoşgörümüz gelir. Bizim fazla hoşgörülü olmamızın bize zararının dokunduğu kanaatindeyim. Ben değerli şahsiyetlerin isteselerdi her şeyi yapabileceklerine inanıyorum. Ama onları var eden ve değerli kılan evrenselliği ve ölümsüzlüğü yakalıyamıyacaklardı öyle davransalardı eğer. bence hoşgörülerinden dolayı bir çok fiili yapmamışlardır. Hz. Ali istese Muaviyenin kökünü kuruturdu. Siz hiç muaviyenin torunu olduğunu idda eden birilerini hatırlıyormusunz duydunuz mu?? Ama Hz Ali ve Ehlibeyt soyundan geldiğpini iddia eden binlerce insan var. Aynı şeyleri Şah İsmail içinde düşünüyorum. bence hoşgörümüzün sınırı olmalı artık. Yoksa eriyip tükeneceğiz. Ben bunu gözlemliyorum.
sevgiler.
AleviKürt 07.02.2006, 16:27 Şah İsmail'in yavuza yenilmesinin sebebi tamamen hoşgörüdür. Eğer oda Yavuz gibi anadoluyu (Sivas, erzincan, diyarbakır vs.) fethettiğinde tüm sünnileri ve şafi kürtleri kılıçtan geçirseydi İnanki şu anda tüm müslüman dünyası şii veya aleviydi.
Sah Ismailin ordusu kilic ve yay/ok kullanirken, Yavuzun ordusunda barut ve silah vardi. Sah Ismailin cahilliginden degil (silahlardan haberi bir önceki savastan vardi), kendisini Mehdi olarak gördügü halkinin onun tarafinda Allah olduguna inaniyorlardi ve böylece savasi yeneyecegine inaniyorlardi.
Saygilar
Sah Ismailin ordusu kilic ve yay/ok kullanirken, Yavuzun ordusunda barut ve silah vardi. Sah Ismailin cahilliginden degil (silahlardan haberi bir önceki savastan vardi), kendisini Mehdi olarak gördügü halkinin onun tarafinda Allah olduguna inaniyorlardi ve böylece savasi yeneyecegine inaniyorlardi.
Saygilar
farklı bir yorum şaşrımadım değil.Netice olarak yapılanlar hoşgörüden çok kendilerince doğru olduğundan yapılmış.
Bir de esasen "Hoşgörünün sınırı olmalı mı ?" değil de "sınırı neresi ?" diye sormak lazım geliyor.
seher.yeli 07.02.2006, 23:20 ÓFKE KORKUNC BIR ATESTIR. ONU BASTIRAN ATESI SONDURUR, YAPAMAYAN ICINDE YANIP GIDER= HZ .ALI
HOS GORU BIZIM EN GUZEL HAZINEMIZDIR ........
izmirksk 07.02.2006, 23:28 arkadaşlar ne hoşgörüsü ya
alevilerin başına gelenlerin hoşgörü ile alakası yok hoşgörüden daha çok ,saflıktan.
yani mücadele taktiğini bilmemekten aman canım bir şey olmaz demekten falan filan işte.
yanlış anlaşılmasın ama tedavi için önce teşhis lazım
teşkilatlanma ve ortak hareket etme duygusu olacak ve buda yetemez müthiş bir sorumluluk duygusu ve aklı rehber etme
bunun yerine başka şeyler benimsenirse maraşlar çorumlar sivaslar gelir
bunlar hoşgörüden değil acizliğin sonuçları .ve maalesef kabak başkalarının başına patlıyor(işte hiç suçu olmayan bebekler hamile kadınlar yaşlı dedeler ve nenenler maraşta katledildi)
seher.yeli 07.02.2006, 23:36 arkadaşlar ne hoşgörüsü ya
alevilerin başına gelenlerin hoşgörü ile alakası yok hoşgörüden daha çok ,saflıktan.
yani mücadele taktiğini bilmemekten aman canım bir şey olmaz demekten falan filan işte.
yanlış anlaşılmasın ama tedavi için önce teşhis lazım
teşkilatlanma ve ortak hareket etme duygusu olacak ve buda yetemez müthiş bir sorumluluk duygusu ve aklı rehber etme
bunun yerine başka şeyler benimsenirse maraşlar çorumlar sivaslar gelir
bunlar hoşgörüden değil acizliğin sonuçları .ve maalesef kabak başkalarının başına patlıyor(işte hiç suçu olmayan bebekler hamile kadınlar yaşlı dedeler ve nenenler maraşta katledildi)
YUZUNUZE KARSI YAPILAN SISIRME SISIRME OVGULERI DINLEMEKTEN KENDINIZI KORUYUNUZ.CUNKU ONLAR KALPLERI KIRLETIP ORTALIGA PIS BIR KOKU YAYARLAR .HZ ALI
OYUZDEN SIZ BENCE BASKALARINI KOTULEMEYIN DERIM .?
izmirksk 07.02.2006, 23:41 neyi kötüledim okumadan araştırmadan fikir sahibi olmayın
en azından çorum olaylarını bizzat yaşamış olan candacan abiyi dinleyin o orada ölenlerin nasıl olduğunu anlatsın
Serkan_Devrim 07.02.2006, 23:41 YUZUNUZE KARSI YAPILAN SISIRME SISIRME OVGULERI DINLEMEKTEN KENDINIZI KORUYUNUZ.CUNKU ONLAR KALPLERI KIRLETIP ORTALIGA PIS BIR KOKU YAYARLAR .HZ ALI
iyide izmirksk hoşgörüsüz olalım demiyor ki. o alevilerin başına gelenlerin hoşgörü nedeniyle olmadığını söylüyor. bir anlamda sizinle aynı görüşü savunuyor. yalnış anlamışsınız.
rockçı turna 07.02.2006, 23:47 YUZUNUZE KARSI YAPILAN SISIRME SISIRME OVGULERI DINLEMEKTEN KENDINIZI KORUYUNUZ.CUNKU ONLAR KALPLERI KIRLETIP ORTALIGA PIS BIR KOKU YAYARLAR .HZ ALI
cok gereksiz bir tepki.. ne sisirmesi ne övgüsü:uhhm: bence yanlıs anladınız bi daha okuyun:S
ibrahim-ch 08.02.2006, 00:40 En hakiki mürsid ilimdir.
ilimde her tür sorunun cözümü vardir.
Candacan 08.02.2006, 03:32 Ölenler döğüşerek öldüler,
Güneş'e gömüldüler.
Vaktimiz yok onların yasını tutmaya.
Akın var akın,
Güneş'e akın.
Güneş'i zaptedeceğiz,
Güneş'in zaptı yakın.
Dayanmak. En zor koşullarda o iradeyi göstermek.
Bıkmamak. En acımaz zamanda herkesler terk ettiğinde bile bıkmamak. Kaçmamak. Nedeni ve sonucu ne olursa olsun kendi gerçekliğinin üstüne gitmek, kendinden ve gerçekliğinden kaçmamak.
İnanmak. Ne olursa olsun en ufak bir tereddüt dahi göstermeden davana inanmak.
Üretkenlik. Doğanın bile tembelleştiği bir ortamda üretkenliğinden kaybetmek yerine onun hacmini artırmak ve katlamak.
Örgüt. Artık her şeyin bittiğini sanırken bile örgütlü olmanın verdiği o anlatılmaz, tarif edilemez duyguyu yaşamak.
Pir Sultan Abdal. Sevinci, coşkuyu, aşkı, kederi onun sözleriyle dile getirmek. Her mızraba vuruşta, her perdeyi atlayışta onu yaşamak.
Hz. Ali. O anlatılamaz üstün meziyetlerini bilgeliğini, fedakârlığını, cesaretini, yiğitliğini sahiplenmek. Böyle bir öndere sahip olunduğu için gurur duymak. Hünkâr Veli. Aslanı evcilleştiren, gönülleri fetheden, derya olup yağmur misali insanlığa kucak açmak.
Yunus Emre. Dere tepe sırtında hırkası elinde sazı aşık maşuk gezmek.
İmam Hüseyin. Yezitlere direnmek. Tekrar Kerbelâ olsa bile onlara biat etmemek.
Şah İsmail. Barbar Osmanlıya kök söktürmek. Birlikte Turnalar eşliğinde semah dönmek.
Hak. Hallacı Mansur, Seyid Nesimi gibi Hak ile Hak olmak. Enel Hak olmak
|
|