Orijinalini görmek için tıklayınız : Danimarka’nın sağcı gazetelerinden birinde yayımlanan Hz Muhammed karikatürleri...

thunderstorm
06.02.2006, 20:45
Emperyalizm kendisi dışında kimseye düşünce özgürlüğü tanımaz.
Halkların emperyalizme karşı öfkesi haklıdır…
EMPERYALİZM HALKLARIN İNANÇLARINA SAYGIYI ÖĞRENECEKTİR!

Danimarka’nın sağcı gazetelerinden birinde yayımlanan Hz Muhammed karikatürleri dünyanın birçok yerindeki Müslüman halkların tepkilerine neden oldu. Suriye, Filistin, Irak, İran başta dünyanın birçok yerinde Müslümanlar inançlarının aşağılanmasına, emperyalizmin bu küstahlığına karşı öfkesini sokaklara taşıyor.
Buna karşılık emperyalist batının sözcüleri, “batının uygarlığın beşiği olduğu”nu olayın “ifade özgürlüğü” sınırları içinde ele alınması gerektiği’ni söylüyorlar.
Emperyalizmi tanımasak, dünya halklarına uyguladığı zulmü yaşayarak görmesek belki bu dedikleri bizlere inandırıcı gelirdi. Ancak biz biliyoruz ki, emperyalizm kendisinden başka kimseye ne düşünce ne de inanç özgürlüğü tanımaz, bugüne kadar da tanımamıştır.
Emperyalist devletlerin ifade özgürlüğünden anladıkları kendi yoz kültürlerine biat etmekten başka bir şey değildir. Kendileri dışındaki tüm kültürlere inançlara saygısızdırlar. Hele söz konusu olan Ortadoğu coğrafyasında yaşayıp İslami temelde de olsa emperyalizmin işgalci saldırganlığına, ekonomik yaptırımlarına, ahlaki ve kültürel yozlaştırma dayatmasına karşı direnen halklara karşı ne o çok övündükleri burjuva demokrasileri, ne ifade özgürlükleri ne de uluslararası hukukları geçerlidir.
İnançlarına karşı gösterilen bu saygısızlığa Müslümanların verdiği haklı tepkiyi “doğu ülkelerinin kültürsüzlüğü, geri kalmışlığı” olarak anlatıp gerçekleri tersyüz etmeye kalkıyorlar. Oysa gerçekler gözler önündedir. Bugün dünyada halkları tehdit eden emperyalizmden daha büyük bir gericilik yoktur. Irak’a, Afganistan’a “özgürlük ve demokrasi” yalanlarıyla girip insanları katleden, esir ettiği halkı Ebu Garip’lerde, Guantanamo’larda en aşağılık işkenceleri yapan, ülkelerin doğal zenginliklerini tekellerinin kasasına atan onlardır. Dünyanın bütün ezilen, sömürülen ülkelerinde görülmektedir ki, emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin “medeniyet”, “özgürlük”, “demokrasi” söylemlerinin altında dünyanın ezilen halklarına, onların değer ve geleneklerine, inançlarına karşı büyük bir aşağılama, önyargı ve düşmanlık yatmaktadır.
“Terör”, “terörist” demagojileriyle ülkelerinde yabancılara karşı şovenizmi kışkırttılar. Farklı inançlardan, ülke ve kültürlerden Avrupa ülkelerine gelen insanları gettolara hapsedip, yoksulluğa sefalete mahkum ettiler. Ucuz işgücü olarak kullandıkları bu insanları her fırsatta aşağılayıp, horlayarak durmadan “potansiyel suçlu” olarak gösterdiler.
Bugün dünyanın pek çok yerinde sokaklara taşan öfke işte bunların sonucunda yaratılmıştır. Bu öfkeyi yaratan emperyalizmin kendisidir; doymak bilmeyen, açgözlü sömürü düzenidir. Yoksul halkları aşağılayan zengin emperyalistlerin şımarıklığıdır.
İşte bunun içindir ki, Müslümanların inanç temelinde açığa çıkan öfkesi aynı zamanda emperyalizm tarafından ezilen, ülkeleri işgale uğrayan, aşağılanan, horlanan halkların öfkesidir.
Bu öfkenin ateşi dün Fransa’nın gettolarını sarmıştı. Bugün dünyanın değişik yerlerinde yanmaya devam ediyor. Ve sonuçta ezilen halklar işgallerden, sömürüden, her türden aşağılanmadan kurtulana dek daha da büyüyerek yanacak. Bugün ezilen halklara karşı her türden pervasızlığı yapanlar halkların öfkesinden öğrenecekler. Ve aynı zamanda, halkların öfkesi her türden zengin küstahlığının da hesabını sorarak saygınlığın, ilericiliğin, demokrasinin, özgürlüğün gerçek anlamını da herkese öğretecektir.

TEMEL HAKLAR FEDERASYONU
TARİH : 05.02.2006

http://www.temelhaklar.org/resim/ust_logo.jpg

izmirksk
06.02.2006, 20:52
ben daha öncede dediğim gibi bir inanç önderine karşı yapılanları kınıyorum lakin hristiyanlar şunu hesaba katmadılar
islam aleminde kuranda yazdığı gibi müslümanlar yoktur .günümüzdeki islam alemi pek merhametli değil sadece ateist olmanız ve bunu bir kaç defa dile getirmeniz bile ölüm fetvası için yeterlidir
danimarka gazetelerinden bazıları bunu geçde olsa öğrendiler günümüz müslümanlarının tepkisi şiddetle sonuçlanan bir tepkidir
bizim siyasilerden deniz baykalın öfkesi ise çok garip.acayip sert konuştu tayyip erdoğan bile daha itidalli idi.
deniz baykal müslümanların bu tepkisini oya dönüştürmeye çalışıyor herhalde

Ceyhun
06.02.2006, 20:56
ben daha öncede dediğim gibi bir inanç önderine karşı yapılanları kınıyorum lakin hristiyanlar şunu hesaba katmadılar
islam aleminde kuranda yazdığı gibi müslümanlar yoktur .günümüzdeki islam alemi pek merhametli değil sadece ateist olmanız ve bunu bir kaç defa dile getirmeniz bile ölüm fetvası için yeterlidir
danimarka gazetelerinden bazıları bunu geçde olsa öğrendiler günümüz müslümanlarının tepkisi şiddetle sonuçlanan bir tepkidir
bizim siyasilerden deniz baykalın öfkesi ise çok garip.acayip sert konuştu tayyip erdoğan bile daha itidalli idi.
deniz baykal müslümanların bu tepkisini oya dönüştürmeye çalışıyor herhalde

Deniz Baykal'ın her zamanki politikası o. Ne görse oya dönüştürmeye çalışıyor :) Sanki bu kitle ona oy verecek. Gelecek seçimlerde yarıya indirir oyunu.

Temel Haklar'ın açıklamasına gelince. Köklü bir sol kurumun buna tepki göstermesi doğal ama diyalektik süzgecinden de geçirmesi gerekiyor. Karikatürleri onaylamak mümkün değil zaten. Ama elçilik yıkma eylemlerine varacağını bilmek gerekiyordu. Tarihin bunu bize öğretmesi gerekiyordu. Gerici güçler herşeyi politik bir nefret aracı haline getirebiliyor. Sanıyor musunuz ki nefret duyulan "Danimarka'nın sağcı gazetesi". Nefret körüklenen Danimarka halkıdır. Temel Haklar Federasyonu bu ayrıntıyı gözden kaçırıyor sanırım.

thunderstorm
06.02.2006, 20:56
Arkadaş, konu müslümanların ne kadar müslüman olup olmadığı değildir. Bu başka topic'lerde çok tartışılmıştır. Açıklamayı okumamışsınız gibime geldi... ama neyse.

Ceyhun
06.02.2006, 20:58
Arkadaş, konu müslümanların ne kadar müslüman olup olmadığı değildir. Bu başka topic'lerde çok tartışılmıştır. Açıklamayı okumamışsınız gibime geldi... ama neyse.

Bana yazdıysanız eğer; ben bu açıklamayı daha önce de okumuştum. Ama uyarınız için gene de teşekkürler.

thunderstorm
06.02.2006, 21:00
Temel Haklar'ın açıklamasına gelince. Köklü bir sol kurumun buna tepki göstermesi doğal ama diyalektik süzgecinden de geçirmesi gerekiyor. Karikatürleri onaylamak mümkün değil zaten. Ama elçilik yıkma eylemlerine varacağını bilmek gerekiyordu. Tarihin bunu bize öğretmesi gerekiyordu. Gerici güçler herşeyi politik bir nefret aracı haline getirebiliyor. Sanıyor musunuz ki nefret duyulan "Danimarka'nın sağcı gazetesi". Nefret körüklenen Danimarka halkıdır. Temel Haklar Federasyonu bu ayrıntıyı gözden kaçırıyor sanırım.

Temel Haklar Federasyonu'na gerici diyorsanız bravo size. Bence en azından bir tüzüğü okuyunuz. http://www.temelhaklar.org/tuzuk.htm
Nefret dediniz. Evet! Emperyalizmden nefret etmek ve bunu söylemek büyük bir onurdur. Siz aleviler bunun aksini düşünüyorsanız.. alevilikle pek fazla ilginiz yok demektir.

izmirksk
06.02.2006, 21:01
açıklamanı okudum sadece deniz baykala bir kez daha sinirlendim ve siyaset konuşulurken araya sıkıştıralım dedik:)
malum herkes onu solcu sanıyorda arada bir söylemek lazım

thunderstorm
06.02.2006, 21:01
Bana yazdıysanız eğer; ben bu açıklamayı daha önce de okumuştum. Ama uyarınız için gene de teşekkürler. Size değildi, ben bir üstteki arkadaşa yazmıştım alıntı yapmadan ve siz o sırada yorum yapmışsınız. Moderatör olarak düzeltebilirsiniz.

Ceyhun
06.02.2006, 21:02
Temel Haklar Federasyonu'na gerici diyorsanız bravo size. Bence en azından bir tüzüğü okuyunuz. http://www.temelhaklar.org/tuzuk.htm
Nefret dediniz. Evet! Emperyalizmden nefret etmek ve bunu söylemek büyük bir onurdur. Siz aleviler bunun aksini düşünüyorsanız.. alevilikle pek fazla ilginiz yok demektir.

Arkadaşım. Seninle daha önce de benzer bir tartışma yapmıştık sanırım. Önce bir yazıyı oku sonra alevlen. Temel Haklar Federasyonu'na gerici deme gibi bir olay söz konusu bile değil. Allah aşkına. OKU OKU OKU. Sen benim Aleviliğimi bırak şimdi. Offff.

thunderstorm
06.02.2006, 21:07
Arkadaşım. Seninle daha önce de benzer bir tartışma yapmıştık sanırım. Önce bir yazıyı oku sonra alevlen. Temel Haklar Federasyonu'na gerici deme gibi bir olay söz konusu bile değil. Allah aşkına. OKU OKU OKU. Sen benim Aleviliğimi bırak şimdi. Offff.

Yanlış anlamış olabilirim. Eğer öyle demek istemediysen özür dilemekten kaçınmam, ama sözüm diğerlerine olsun.
Alevlenen yok. Aleviliğin kendine... Ben şahsi olarak tartışma yapmadım bu forumda... Sizde katılmış olabilirsiniz evet daha önceki yazışmalara.

Ceyhun
06.02.2006, 21:15
Yanlış anlamış olabilirim. Eğer öyle demek istemediysen özür dilemekten kaçınmam, ama sözüm diğerlerine olsun.
Alevlenen yok. Aleviliğin kendine... Ben şahsi olarak tartışma yapmadım bu forumda... Sizde katılmış olabilirsiniz evet daha önceki yazışmalara.

Sen okumadan yorum "peşin hükümlü" yorumlar yapma yeter. "Aleviliğin kendine" demişsin de o zaman bir de "benim Alevilikle olan ilgimi" yargılama yeter. İyi forumlar.