Bu ayın 19'unda görgü cemimiz var, ben açıkcası görgü ceminin ne olduğunu bilmiyordum. 22 yaşımdayım ve bu zamana kadar böyle birşey yapmadık. Sanırım bizimkiler gitgide özümüzü unutmaya başlamışlardı ki derneğimiz el attı. Merakla o günü bekliyorum. Birde artık Semah ekibindenim Pevraz dönüyorum. Tabi diğer bir merakla beklememin sebebide köylümü tanıyacağım, sadece yakın akrabalarımı tanıyorum ama bu cem de herkez sülalece kendini gösterecekmiş. Ailem sadece bu kadar bilgi verdi, görgü cemi diğer perşembe günleri yakılan cemden çok farklımı oluyor?
Bu ayın 19'unda görgü cemimiz var, ben açıkcası görgü ceminin ne olduğunu bilmiyordum. 22 yaşımdayım ve bu zamana kadar böyle birşey yapmadık. Sanırım bizimkiler gitgide özümüzü unutmaya başlamışlardı ki derneğimiz el attı. Merakla o günü bekliyorum. Birde artık Semah ekibindenim Pevraz dönüyorum. Tabi diğer bir merakla beklememin sebebide köylümü tanıyacağım, sadece yakın akrabalarımı tanıyorum ama bu cem de herkez sülalece kendini gösterecekmiş. Ailem sadece bu kadar bilgi verdi, görgü cemi diğer perşembe günleri yakılan cemden çok farklımı oluyor?
Birlik cemi ile aynı değilmi yoksa benmi yanlış biliyorum...
Dernek Görgü Ceminden vazgeçmiş, birlik kurbanı kesip cem yakacaklarmış. Nasıl olacağını merak etmiştim ama gene öğrenemeyeceğim, neyse artık
ben hayatımda bir kere katılma imkanı buldum ceme, ama dedenin en bilgisizini getirmisler ki amcam salladıkca salladı, valla dayanamadım cıktım, bir daha da icimden gelmedi ceme katılmak. Sanirim bizim yorelerde cok ii organize edilemiyor bu olaylar...
seher.yeli
16.02.2006, 22:39
Ilk Kes Senden Duydum Bu Cemi Artik Cemden Sonra Bize Bir Bilgi Verirsen Sevinirim Ne Anlama Geliyor Gercekten Merak Ettim Cemlerin Ismidemi Degiciyor Benim Bildigim Cem Cemdir Lutfen Gercekten Bana Bir Anlatirsan Ne Oldugunu Cok Sevinirim Seme
Alevimen
16.02.2006, 22:45
Değerli arkadaşlar Cem'in farklı eş anlamları vardır:
Görgü cemi, Ali Cemi, Cem ayini, Birlik Cemi, İkrar Cemi, Dardan İndirme Erkanı, Abdal Musa Kurbanı, Koldan Kopan Erkanı, İçeri Kurbanı ..
bülentişcan
16.02.2006, 23:11
Sevgili Canlar
Cem ve Görgu cemi hakkında
www.aleviforum.com./showtheard.php?p=36310#post36310
bir acıklama bulunmakta
Cem töreninde sırası ile ne yapılır başlığı altında
Dostca Kalın
Bu gün cemimizi gündüz yaptılar ve tabi gidemedim. Semah ekibide pervazcı bulamamış ve önce pervazı semahtan çıkarmışlar sonrada semah ekibini kendileride semah dönmekten vazgeçmişler. Oradaki insanlardan isteyenler semah yapmış. Bir gitmedim ortalığı alt üst ettim beee