Oli
07.02.2006, 15:40
Erdoğan Çınar'ın son kitabı Aleviliğin kayıp bin yılı çıkmış. tanıtım yazısını bulursam aktarıcam.
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : YENİ: Aleviliğin kayıp bin yılı Oli 07.02.2006, 15:40 Erdoğan Çınar'ın son kitabı Aleviliğin kayıp bin yılı çıkmış. tanıtım yazısını bulursam aktarıcam. kavakli 07.02.2006, 16:26 ben sordum bu gun dost kitapevine gelmemis daha rkadasim kitap :( Kizilbas 66 07.02.2006, 16:33 Erdoğan Çınar'ın son kitabı Aleviliğin kayıp bin yılı çıkmış. tanıtım yazısını burusam aktarıcam. Evet daha önce Erdogan Cinar in ..ALEViLiGiN GiZLi TARiHi isimli kitabini okumustum umarim bu kitapida temin eder okuma firsatim olur... Candacan 08.02.2006, 03:54 Sevgili canlar, Erdoğan Çınar'ın hiç bir kitabını okumadım. "Birgün" gazetesinde yayınlanan birkaç yazısını okudum. Önemsenmesi ve izlenmesi gerektiğine inanıyorum. Turandk 08.02.2006, 17:05 sevgili Canlar... Erdogan Cinarin Aleviligin Gizli Tarihi isimli kitabini okumustum umarim bu kitabida onun kadar heycan vericidir tüm canlara tavsiy ederim. Sevgilerimle. new_gree 17.02.2006, 15:51 Aleviliğin Kayıp Bin Yılı (325-1325) Erdoğan Çınar Yolcu Ateşte Yanmak İle Yol Yanmaz Divriği kalesinden, Arguvan dağlarından koparılıp, prangalar altında yollara sürüldüler. Balkan dağlarında, Bosna’da, Dalmaçya’da, Kuzey İtalya’da, uzun ve sancılı gurbetler yaşadılar. Güney Fransa’da Montsegur efsanesini yazdılar. Katolik Haçlı Ordularına ve Engizisyon cellatlarına karşı ödünsüz direnişin sembolü olarak insanlığa mal oldular. Aleviler acıyı yaşarken tarihi değiştirdiler... TARİHİN EN ALÇAK SOYKIRIMINA KARŞI KOYDULAR. Bizans ordularını sayısız kereler mağlup ettiler. Anadolu’yu bir uçtan bir uca geçerek İstanbul kapılarına dayandılar. Tüm zamanların en soylu direnişini gerçekleştirip Aleviliğin hafızasına kazındılar. Halkın dilinde destan oldular. Divriği’de devlet kurdular. Bir deprem sonucu başkentleri yıkıldı. Yıkıntılar arasındaki çaresiz halk, hunharca kılıştan geçirildi. Yenildiler, dağıldılar. Sürgünler ve yangınlar ortasında acılarlarla örülmüş yüzyıllar yaşadılar. Toparlandılar, yeniden güç haline geldiler. Haçlı ordularını ararda perişan ederek Anadolu’yu Katolik istilasından kurtardılar. Osmanlı’ya Batı Anadolu’yu ve Balkanları altın tepsi içinde sundular. Onlara dünya imparatorluğuna giden yolda rehberlik ettiler. Bunların hepsi geride kaldı. Anadolu’nun kadim halkı Aleviler şimdi kendi yurtlarının yabancıları oldular. İnançları işgal edildi, geçmişleri yağmalandı. Onlar varlıklarını sürdürebilmek için asıl kimliklerini saklamak zorunda kaldılar. İnkar, üzerlerine yapışıp kaldı. Dün söylenmediği için bugün unutulan, Şimdi yazılmazsa yarın kaybolacak olan, Tarumar edilmiş bir Alevi tarihi var... Burada anlatılan Aleviliğin gerçek hikayesidir... Oli 17.02.2006, 16:00 teşekkürler new_gree! takip etmeyi unutmuşum yoksa ben aktaracaktım... eline sağlık! new_gree 17.02.2006, 16:20 önemli değil oli bilgiyi paylaşmak güzel...okuduktan sonra da görüşlerimizi paylaşırız. iyidost69 17.02.2006, 17:03 Sevgili Can harika aktarım. ellerine sağlık. vallahi çok duygulandım. Oli 17.02.2006, 17:28 Sevgili Can harika aktarım. ellerine sağlık. vallahi çok duygulandım. ne kadar hassassın iyidost!? duygulanacak ne var ki?:sas :p :yamukgul: new_gree 23.02.2006, 15:09 ben kitabı okudum arkadaşlar. akıcı bir dille yazılmış köklü bir araştırma. herkese tavsiye ederim. kitabı okuduktan sonra geçmişte yaşanan dramlara üzülüp duygulanmamak elde değil tabii... Oli 18.03.2006, 17:01 "Aleviliğin Kayıp Bin Yılı'' PAKİZE BARIŞTA Engizisyon mahkemesinin ilk ateşte yakılma cezası, Fransa'da Albigenler'e uygulanmış. Erdoğan Çınar "Aleviliğin Kayıp Bin Yılı" adlı kitabında, işte bu insanların soylarının da, aslında inançları yüzünden Anadolu'dan kaçmak zorunda kalan, bugünkü adıylaAleviler olduğunu söylüyor. Yazılmış her yazı ve basılmış her kitap, hangi konuda olursa olsun insanlığın ortak belleğinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Yazılanlar, özellikle de insanlığın bilinmeyen, kayıp tarihsel belleğiyle birebir ilişki içindeyse eğer, bu katkı daha da büyüyor ve güçleniyor. Yazının gücü, 'kayıpları' ortaya çıkarıyor bazen. Okur, dayatılanın ötesinde, resmi söylemlerin dışındaki gerçeklerle karşılaştığında yazının ve kitabın misyonu da tamamlanmış oluyor. Okur, karşılaştığı bu yeni durumla baş başa kalıyor artık. Haberin devamını Yeni Aktüel dergisinin 36. sayısında bulabilirsiniz! yani bu haftaki sayısı... yağ_MuR 27.03.2006, 22:34 bende sordum bi kaç yere henüz gelmemiş oralara. artık getirtene kadar sorarım :D glyldrm 19.04.2006, 11:21 kitabın kapak yazısına bakılırsa gerçekten okunması gereken bir kitap. en kısa zamanda temin edeyim. sağolasınız sevgili oli ve new gree canakan 19.04.2006, 12:42 arkadaşlar ben bu kitabı okudum ve bazı şeyler kafamda oturdu aleviliğin hacı bektaşı veliden başlayan bir anadolu kültürü olmadığını bunun daha öncesinin olduğu ve alevilerin herzaman anadoluda bulunan yerel miras olduğunu bizansın ortodoksları osmanlıda fatih sultan mehmedin annesinin kışkırtmaları dahilinde bu yurtlarda ezildiğini her zaman her yerde değişmeyen kaderinin yanmak olduğunu belirten erdoğan çınar bilmediğim bir tarih anlatımı ve izahı ile ta battal gaziye dayanan bu kültürün asırlarca ezildiğini tarihi değiştirdiğini alparslana anadolunun kapıları açılırken büyük desteğinin olduğunu fakat sonraları osmanlının boğucu bunaltıcı şeriatsı tavırları altında kendilerini müslüman olarak gösteren bir inanışın araştırmasıdır herkese tavsiye ederim ben okuduğum anda daha fazla araştırma hevesi doğdu saygılar |